• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocugu olmadığı halde ders veren insanlar

Bu bebikolarin daha kan dolaşımı gelişmediği için eller ayaklar soguyo olabiliyormuş ondan bahsediliyor heralde
Kan dolaşımı mı gelişmediği için? Valla anne karnında ilk oluştuğu günden itibaren gelişimlerini gün be gün öğrendim ama hiç böyle bir bilgiye denk gelmedim. Bir araştırayım, doğruysa benim bilgi eksiğimdir ama çok doğru gelmedi bana açıkçası.

Cocuk gelisimci kuzenim emzirirken yanimda yatmasina laf atmjsti.. hersey kreste cocuk bakmak gibi degil.. tabii sinir oluyodum bilmislik yapmasina😐😂 kendi cocugu oldu bi duydum yaninda yatiriyormus😐😂😂 onuda kocasi soledi kendisi olsa solemez kusursuz ya😐😂😂 hic birsey yasamadan bilinmez.. birde evet yani cocugun her evresi zor.. evlenip gidincede baska sorunlari oluyor, ebeveynlik omurluk sonucta…takma bu yuzden..

Çocuğu olsa bile konuşması karışması doğru değil bana göre her çocuk farklıdır alışkanlıkları kişiliği sevdiği şeyler ilgisi vs bir çocukla bir çocuğu kıyaslamak gibi o da. Ağzı olan konuşuyor işte ya güzel bi cevap verip susmasını sağlamalısınız ya da dinleyip mantıklı bir şey söylerse üzerine düşünüp hareket edersiniz

Bence önemli olan çocuk sahibi olma-olmama konusu değil, söz söyleyen kişinin niyeti. Üstünlük taslamak, böbürlenmek, iğnelemek için söylenen sözlere cevabını veririm. İyi niyetle, gerçekten yardımcı olmak ve tecrübesini paylaşmak için (ki bu tecrübe kendi çocuğunu büyütmekten geldiği kadar yeğenlerle ilgilenmekten veya arkadaş çocuklarıyla olan ilişkiden de gelebilir) söz söylüyorsa dinlerim. Uygulamam gerektiğini düşünüyorsam teşekkür edip uygularım, uygulamam gerektiğini düşünmüyorsam teşekkür edip nazikçe başımdan savarım. Nezaket yetmiyorsa açıkça bize karışmayın lütfen derim.

Çocuğum yok, ama kuzenimin çocuğunda bir rahatsızlık olduğunu ilk ben fark ettim. Bütün gün çocuğun etrafında dört dönen annesi ve anneannesinin göremediğini (veya görseler bile konduramadıkları için dillendiremediklerini) ben gördüm. Zorlaya zorlaya doktorlara götürdük çocuğu ve erken tedaviye başladığı için normale yakın bir hayat şansı oldu. O nedenle önemli olan niyet.

Merhaba,
Bu ara canım epey sıkıldı. Bazı insanlar ne zaman beni görse hemen başlıyorlar aman bebeği çok ince giydirmişsin üşür. bebek sızlanırken yemek yiyemiyorum onunla ilgileniyorum, hemen diyorlar ki ne var ağlamıyor bile çok abartıyorsun.
Geceleri uyuyamıyorum biraz da babası baksın diyorum, babası zaten ilgileniyor sen çok şey istiyorsun diyorlar. Babasının yaptığı gündüz bazen kucakta gezdirmek ve bebek arabasını sürmek .
Bunlar iyi günlerin ayaklanıp yürüyünce peşinde koşturacaksın diyorlar.
İşin garibi bunu diyenler de çocuğu olmayan sağdan soldan yeğenlerinden gördükleri ile konuşanlar.
Patlamamak için kendimi tutuyorum..
Elin ağzı poşet değil ki büzesin
He de geç, niye takılıyorsunuz ki

Bilim el ve burun diyor. Siz göğsüne bakmak istiyorsanız bakın tabi ki 🙂

Şu an makale çıkaramadım. Hızlısından google araması bu şekilde. Ama yenidoğan dönemindeki doktorumuz demişti bunu. Ayrıca gebelikte ayşe öner ve tracy hogg kitapları okudum onlarda da bu şekilde yazıyor. Hatta sinir uçları gelişmedi için elleri ve ayakları soğuk olur genelde.
Ek olarak kendimiz nasıl giyiniyorsak bebeği de öyle giydirdiğimizde üşümeyecek ve terlemeyecektir. ❤️

Eklentiler

• 7B9F2806-F2E0-41A3-8CDF-0CBD1C3E0E53.webp
    7B9F2806-F2E0-41A3-8CDF-0CBD1C3E0E53.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 42
Şu an makale çıkaramadım. Hızlısından google araması bu şekilde. Ama yenidoğan dönemindeki doktorumuz demişti bunu. Ayrıca gebelikte ayşe öner ve tracy hogg kitapları okudum onlarda da bu şekilde yazıyor. Hatta sinir uçları gelişmedi için elleri ve ayakları soğuk olur genelde.
Ek olarak kendimiz nasıl giyiniyorsak bebeği de öyle giydirdiğimizde üşümeyecek ve terlemeyecektir. ❤️
Son cümle kesinlikle doğru.

Yok emeklesin görürsün yok yürüsün görürüsün. Her dönem bunlar iyi günlerin deniyor. Bende diyorum ne güzel hep iyi günlerim olacak. 😅

Çocuğum yok (kusura bakamayın 😅) ancak uzaktan gözlemimi söyleyeyim: Yok öyle birşey, moralleri yüksek tutalım ❤️ 🥰

Bebek kolay uyumuyorsa kolikse büyüyünce azalıyor (komşu bebek kolikti de) anne baba bir rahatlıyor. Emzirme süreci acılıysa o da geçiyor. Aman bebekken süperdi şimdi ne yapacağım diyen pek görmedim, hele ikiz anneleri epey rahatlıyor.

Yavrusu hareketli olan koltuktan koltuğa atlayan bir bıdıksa zor tabi daha sakinler de var.

Size tek önerim yemek pişirirken yemek sapını içeri doğru çevirmek, bu yüzden yanan kişiler biliyorum. Doktor tanıdıklarım yürütece düşman. Evi güvene alınca (çocuk kilidi vs) çocuk tepinse bile anneler epey rahatlıyor.

Biraz bu cevap konu başlığına göre ironik oldu ama idare edin beni lütfen. 😅

Yok emeklesin görürsün yok yürüsün görürüsün. Her dönem bunlar iyi günlerin deniyor. Bende diyorum ne güzel hep iyi günlerim olacak. 😅

Valla bir şey diyim mi. İlk 3 ay berbattım. Doğduğundan beri her yeni günüm bir öncekinden iyi oldu. Hiç de kötüyw gitmedi. He 6 aydan sonra düşüşe mi geçiyor bunlar bilmiyorum. Ama dilinden anlamadığım hiçbir yere oturamayan ayakta duramayan kesi yavrusu gibi bir şeydense şöyle ayakları üstünde duran azıcık bağımsızlaşmış kendi kendine evde dolaşabilen bir bebeği tercih ederim 😂😂

Çocuğum yok (kusura bakamayın 😅) ancak uzaktan gözlemimi söyleyeyim: Yok öyle birşey, moralleri yüksek tutalım ❤️ 🥰

Bebek kolay uyumuyorsa kolikse büyüyünce azalıyor (komşu bebek kolikti de) anne baba bir rahatlıyor. Emzirme süreci acılıysa o da geçiyor. Aman bebekken süperdi şimdi ne yapacağım diyen pek görmedim, hele ikiz anneleri epey rahatlıyor.

Yavrusu hareketli olan koltuktan koltuğa atlayan bir bıdıksa zor tabi daha sakinler de var.

Size tek önerim yemek pişirirken yemek sapını içeri doğru çevirmek, bu yüzden yanan kişiler biliyorum. Doktor tanıdıklarım yürütece düşman. Evi güvene alınca (çocuk kilidi vs) çocuk tepinse bile anneler epey rahatlıyor.

Biraz bu cevap konu başlığına göre ironik oldu ama idare edin beni lütfen. 😅
Ooo herşeyi biliyorsunuz siz. Anne olunca zorlanmayacaksınız.

mantıklı ise dışardan gelen tavsiyelere kulak verilebilir. herkeste sizin kötülüğünüze konuşmuyordur emin olun.

yaz sıcağında çocuğunu kat kat giydiren birini uyarmayı çok isteyip bişey diyemedim tabiki çocuk ağlıyor ve susmuyordu

Valla ben he he modunda cevap verip takmadığımı belli ediyorum aşırı sinir bozucu geliyor karşı tarafa bu tavrım, çok biliyorsan doğur sen en güzelinden bak yani dimi ama yok çocuğu olan bile burnunu sokar işinize. Bunlar bitmeyecek mantar gibi türeyip her yerden çıkacaklar karşına o yüzden boşvermek en iyisi

10 aylık beybi annesiyim. Büyudujce kolaylaştı her şey. Ben yoldan geçerken tavsiye verenlere, kayınvalideme filan sòylediklerini cok dikkate alıyormuş gibi yapıyorum. "Başını ortsen mi cocuğun" diyor mesela o an ortüyorum, "aa cok sağolun" filan diyorum. C.Joybell C. demis ki (ceviri yapacağim azicik sacma olabilir) "savasacağin alanları akıllıca seç. Hayat kaç kere karşı koyduğuna bakmaz. Savaşları kazanmak değildir mutlu eden şey, insanın daha iyi bir yöne yönelmesidir. Hayat savasmak için cok kısadır." Yani bu kişiyi eğitmek, bu kisiye laf yetistirmek bana yarar sağlar diyorsanız karşı çıkın yoksa he he diyin kendi bildiğinizi okuyun derim brn.

Ben kim ne dese ona inanırım kesin :d anne olarak doğmadık biz de sonuçta onlar diyene kadar ben sorarım hatta ince mi oldu üstü acaba falan diye :KK23: bundan da gocunmam ya ha bana uymayan bir şey der he der geçerim
Benim bebeğim Kasım ayında doğdu .Altına iki tane pijama giydirmisim.Ustunde uzun kollu body ve bodynin ustunde iki tane pijama üstü .Baktım ki eve gelen bir şahıs bebeğin usudugunu düşünerek gidip dolaptan yelek alıp bebeğe giydirmis .😂😂

Merhaba,
Bu ara canım epey sıkıldı. Bazı insanlar ne zaman beni görse hemen başlıyorlar aman bebeği çok ince giydirmişsin üşür. bebek sızlanırken yemek yiyemiyorum onunla ilgileniyorum, hemen diyorlar ki ne var ağlamıyor bile çok abartıyorsun.
Geceleri uyuyamıyorum biraz da babası baksın diyorum, babası zaten ilgileniyor sen çok şey istiyorsun diyorlar. Babasının yaptığı gündüz bazen kucakta gezdirmek ve bebek arabasını sürmek .
Bunlar iyi günlerin ayaklanıp yürüyünce peşinde koşturacaksın diyorlar.
İşin garibi bunu diyenler de çocuğu olmayan sağdan soldan yeğenlerinden gördükleri ile konuşanlar.
Patlamamak için kendimi tutuyorum..
Nükteli bir yorum yazdım konunuza ama alınmayın sakın🙏 siz annesiniz sizden iyi kimse bilemez bebeğinizin ihtiyaçlarını. Normalde görüş belirtmeyi sevmem çocuklarla ilgili ama bazen de ihtiyaç oluyor, bir keresinde metrobüste bebeğine şurup içirmeye bir anneye yardımcı olayım isterseniz bebeği dikleyelim boğazına kaçmasın dedim , carladı bana on saniye sonra şurup bebeğin boğazına kaçtı, bebek mosmor kadın şok olup kaldı, benden daha yakında ki bir bey bebeği alıp ters çevirdi, hafifçe sırtına vurdu, korkudan uçuk çıkarmışım, ne vardı yardım etseydim ya da şurup araçtan inmeyi bekleyemez miydi, kimse kimsenin çocuğuna meraklı değil ama bazı durumlarda görünen köy kılavuz istemiyor, boş konuşanları da duymamaya çalışın, üzmeyün kendinizi

Ben de sırt diye okumuştum ya bir yerde.Ben de hep eline ,ayağına bakıyordum ama yanlış olduğu ,sırtına bakmak gerektiği yazıyordu .Öyle hatırlıyorum 🙂🙂Çok karışık bu konular .
Gelişim dönemine göre değişiyor da uzun uzun yazmaya çok üşeniyorum ben bazen. Konuda bahsi geçen bebeğin yeni doğan olduğunu düşünmedim.

Back
X