Çocuğu olup da boşanan?

ecrinar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2015
73
6
88
36
Boğuluyorum yardım.. 7 yıllık evliyim, eşimle severerk evlendik birlikte okuduk iş sahibi olduk. Her zaman da uyuşamayan ama birbirine düşkün bir çifttik. Ama artık dayanamıyorum. 3 yaşında bir oğlum var ve nerdeyse oğlum doğduğundan beri kedi köpek gibiyiz. Çok sorumsuz ve gamsız bir insan, duvara konuşur gibi konuşıyorum hiç sallamaz dedğini yapar. Dişe dokunur bir problemimiz yok ama anlaşamamak başka bişeymiş. Artık yan yana 1 saat duramıyoruz mutlaka tartışacak bişey buluyoruz. Çocuğum için katlanmak zorundayım diyordum ama çocukla da doğru düzgün ilgilenmiyoe bir de her olumsuzluk da beni suçluyor. Karı koca ilişkimiz de yok çok uzun zamandır ben bazen nefret ediyorum keşke hiç tanımasaydım diyorum. Artık sinirlerim bozuldu, onla tartıştıkça gerilip çocuğuma patlıyorum. Herşey çocuğum için derken ona kötülük mü yapıyorum acaba diyorum. Oğlum olmasa bi saniye düşünmem ayrılırım ama onu boynu bükük koymak istemiyorum. Boşanmış olan arkadaşlar çocuklarınızın durumları nasıl? Tabi değişken bir durumdur ama genel olarak boşandıktan sonra hayat daha iyi diyebiliyor msnz? Nolur bişeyler yqzın öyle bunaldım ki durup durup ağlıyorym artık hasta oldum.

Valla bana tukenmissiniz gibi geldi.

Bence bosanmayi dusunmeden once bir iliski terapistine gidin.

Nedense sizin bosanmaniz gerekmiyor diye hissettim yazinizdan, sadece birbirinizden bikmissiniz. Tavsiyem su ki, bir sure birbirinizden uzak durun. Cikin uzunca bir tatile siz, cocugunuzla veya tek basiniza. Imkaniniz varsa yurtdisi mesela. Ailenizin yani da olabilir. Bir sure ayri kalin, ozleyin derim.

Terapisti önerdim ama kabul etmiyor bnm değil senin sorunun var diyor. Ben uzaklaşma işini bir türlü beceremiyorum. Boşlukta hissediyorum, zqten iki ay önce iş nedeniyle iki hafta ayrı kaldık özledik ama bir gün içinde eski kıvama döndük. Yani bir türlü düzelemiyoruz herşey yalama oldu. Bazen içimi döküyorum eşime yardım et toparlayalım diyorum he hıh diyor bir gün sonra aynı. Zaten ona göre o mükemmel hatasız orta da sorun yok ben takıntılıyım. Beni ciddiye almıyor.

Oglunuz kreşe gidiyor mu?
Bence sizin ihtiyacınız olan şey bu.
Ha, başınızdan atın anlamında asla söylemiyorum. Çocuğun kreş yaşı gelmiş, yoksa demezdim. Sizde problem olmasa da o çocuk kreşe gitmeli

Özetle boşandıktan sonra hayat daha iyi diyorum.
İki çocukla boşanan biri olarak

Beni hak etmeyen biri için hayatımı harcamak istemedim. Ben de mutsuzken çocuklarıma yansıtıyordum bunu. Eski eşime kızıp çocuklara bağırıyordum. Tahammül sınırım oldukça düşmüştü.
Mutlu anne=mutlu çocuk denklemine inanıyorum.

Benim hayatıma giren kişi bana huzur getirmeli, mutluluk getirmeli. Zaten olan huzurumu kaçırıyorsa, öutluluğumu engelliyorsa o zaman çıksın hayatımdan. Herşeyin bir bedeli var. Sevgi için de fedakarlık yapmak gerekiyor.

"Erkekler marstan, kadınlar venüsten" di sanırım kitabın adı. Tersi de olabilir. Kitabı okumadım ama başlığı bile bana hayatın özeti gibi geliyor. Biz ve erkekler farklı gezegenlerdeniz. Kesinlikle böyle. Aslında geçinmesi çok kolay bir cinsiz. İki tane güzel kelimeye hemen tav oluyoruz. Ama erkekler bunu söylemeyi bile bilmiyor, beceremiyor.

Evlilik terapisini denemenizi öneririm. Önce siz gidin. Benim iyileşmem (!) için senden beni anlatmanı istiyor deyip eşinizi de terapiye çekin. Konuştukça iyi gelecek bence. Eğer sizi gözden çıkardıysa zaten hiç bir şey işe yaramayacak. Ama siz denemiş olacaksınız.

Eşimle boşandım ama babaları hala çocuklarımın babaları olmaya devam ediyor. Çocuk psikoloğundan destek alıyorum. Söylediği şey şu: Baba ne kadar kötü de olsa, babalık ihtiyacını gideriyor. O yüzden ben babaları ile istedikleri zaman görüşmelerini teşvik ediyorum. Skype ile görüntülü konuşuyorlar, ben bazen dürtüyorum, hadi kızım babanızı arayın diye. Baba eksikliğine dair herhangi bir şikayetimiz yok. Boşandığımızı kabullendiler ve gayet normal karşılıyorlar. Okulda çok kolay söyleyebiliyorlar arkadaşlarına, boşandığımız için utanmıyorlar veya bunu anormal, garip bir şey gibi görmüyorlar. Mutlular.
Ben de mutluyum. Hatta artık evlenmem bir daha diye düşünüyorum.
Biraz radikal olacak ama bence evliliğin bir kadına iki tane artısı var, çocuk sahibi olabilmesi ve seks yapabilmesi. Çocuklarım var Allah'a şükür. Bir de sevgilim olsa yeter. Evime birini alıp sorumluluk yüklenmeye gerek yok. Evlilik hep kadından götürüyor çünkü.

Çok doğru söylemişsin. Maalesef bunu anladığımda geç kalmış oldum. Keşke hiç değilse bir çocuk yapıp öyle boşansaydım diyorum. Bir daha evlilik düşünmüyorum çünkü. Ama annelik hakkım da elimden gitmiş oluyo

Selam canim, öncelikle Allah yar ve yardimcin olsun..
Ayrilmak cok kolay gerceklesebilen bir durum.. ama arkasi cok cok zor.. su an bizimle, oglumla ilgilenmiyor diyorsun.. ayrilinca da böyle olacak.. bütün yük su an sanki senin omuzunda mi.. ayrilinca bu yük kat ve kat artiyor.. arkadas cevrenden bir yola cikalim.. evli arkadaslarin sen ne kadar dogru olursan ol bir sekil geri adim atiyorlar.. esler ile bir araya zaten sen gelmek istemiyeceksin.. senin oglun bir baska cocugu babasiyla izlerse, senin icin yanacak.. sen ondan daha cok üzüleceksin.. ve o kücücük cocuk büyümek zorunda kalacak.. cocuklugunu yasayamadan.. maalesef o cünkü bir erkek.. ve annesini korumak istiyecek.. bunun icinde büyümesi gerekecek.. sakin yanlis anlasilmasin.. bu benim onaylamadigim bir durum.. ama toplumsal acidan hala belli kurallar var ve bunlari asmak icin bizim güzel insanimiz henuz hazir olmadigini düsünüyorum... hymmm... arkadas diyordum.. dertlese bilmek adina sen kendin gibi ayrilmis bayanlar ile arkadaslik kurmaya baslarsin.. adiniz cikar dul'lar cetesine..
Aileniz sizi desteklermi.. yoksa karsi cikip, ayrilirsan bizi silersin.. mi'lerdenmi..?
Bu arada cocugun velayeti, düne kadar cocugu ile ilgilenmeyen adam.. ya birden baba kesilirse.. bu hukuk savasini gögüsliye bilirim diyormusun... maddi boyutuda var tabikii.. nafakani alabilirmisin... yada calisirim mi dersin.. cocugunu kime emanet edersin..

Ay ben kendim daraldim bu yazdiklarimdan....evlilik terapisti cok güzel olur diyecegim... ama esinin buna ok. Diyecegine ihtimal vermiyorum... evden bir süre uzaklasmani da önermem.. bence uzaklasmak yapici degil..8

Güzel kardesim.. kardesim diyorum, cünkü benden yasca ufak oldugunu rahmin ediyorum.. eger siddet yoksa, evini ihmal etmiyorsa, bosanma..

Bir ay, ona güler yüz göster, üzerine gitme ve sakin suclama.. onun suyundan git, sevdigi yemekleri pisir, zaman gecirmeyi sevdigi insanlari evine davet et..

Bir ay diyorum.. cünkü eminim.. evliliginin cicim aylarinda kesin bu dediklerimi ictenlikle yapiyordun.. cünkü karsindakini begeniyor ve seviyordun.. ve begenilmek ve sevilmek istiyordun..

Bir ay.. güler yüz.. beklentisiz bir güler yüz.. bir ay sonra tövbe tövbe ölecekmis ve bunu kendisi bilmiyormus gibi davran...

Araniz düzelecek 100%.. dene..lütfen.. yuvan ve oglun icin..

Sevgiyle kal...

Çok teşekkür ederim cevaplar için. Evlenmeden çce kadın erkek karşılaştırmalarını çok antipatik bulurdım ama şimdi ben de konuşmadan dıramıyorum. Tüm yük kadınlarda herşey evlenene kadar. Hatta artık kimsenin kocasının aşkından öldüüğünden yıllarca evli olmadığını sadece mecburiyetten birlikte yaşandığını düşünüyorum. Ben ücretsiz iizindeyim istedğimde işime dönerim maddi sıkıntım yok. Aileme boşanoprum desem başta istemez ama sonra destek olurlar. Sadece çocuktan yanaa korkuyorum babasına çok düşkün ilerde beni suçşar mı acaba diyorum. Boşanmasam da düzeltmek için uğraş uğraş dikiş tutmıyor. Bi saat iyiysek on gün kötüyüz. Bunları görmeden yokmuş gibi yaşamak mümkün olur mu ilerde değişir mi düzelir mi acaba diyorum. Bir aklımda zorlama bir an önce kendi hayatını kır diyor bir de saçma ama onun ne kaybettiğini görmesini istiyorum. İnş oğlum için en iyi olan neyse onu yaparım..

Ben boşanmış bi anne babanın kızıyım. Baba demeye bin şahit isteyen bi insanın kızıyım malesef ki. Ki bin kişi şahit olsa dahi baba deyip suratına bakmam. Küçükken çok sıkıntı çektim babasizliktan yana çok ağladım çöm üzüldüm. En büyük hayalim ortada ben bir elimde annem bir elimde babam yürümekti. Çocukları öyle gördüğümde hep ağlardım şimdi bile kötü oldum. İçim yanıyor hala adam gibi bir babam olmadığı için. Annem 3 kere ayrılıp birleşti sırf benim için. Adapazarına gidiyorduk birleşince. En son annecim dönemedi. Olaylar oldu annemi kaybettim. Annesizlik kötü ama babasizlik o kadar da koymuyor. Bosanın diyemem ama çocuğunuz için iyi bişey yapıyorum derken onu yıpratmayin lutfen

Hic kimse ölmüs esege deh deyip yürü diyemez.. eger sen beyninde bitirdiysen... uzatmalari oynamanin faydasi da yok...
Fakat senin su son cümlen.. ne kaybettigini anlasin... demektirki.. benim degerimi bilsin.. mutsuz olsun.. sonra da "geri dön tülay" gibi ayaklarima kapansin. cünkü aslinda ondan vazgecmedin cezalandirmak istiyorsun... ama bi insani sevmek de enerjini aliyor nefret etmekte.. eger benden sonra Allah a yakin bende uzak olsun diyebiliyorsan.. gönder gitsin...
Tanidigim bir yasli teyze vardi (Allah gani gani rahmet eylesin).. hayat sartlari 4 evlilik gecirmisti... kizim kocayi degistirmiyorsun, sadece yastik degisiyor derdi..

Allah hakkinizda hayirlisi neyse, onu versin.. yolun acik olsun canim

Cocuklu bosanmis biri degilim ama 2 cocuguyla bosanmayi düşünen bi anneyim.
Düşünen diyorum çünkü evlilik hayatımda bi insanın kaldiramayacagi kadar agir yüklerim var, yine de arkamı dönemiyorum çünkü evlatlarım babalarının gözlerinin icine bakiyorlar.
Fakat senin durumun apayri, düzelemeyecek seyler yasamiyormussunuz gibi görünüyor yazdiklarindan.
Sadece tek taraflı cabalamaktan yorulmuş, tahammülsüz bi insana dönüsmüssun sanki.
Alintiladigim yazinda belki senin bile gözünden kacirdigin bi cümle var, "uzaklasamadigini, uzaklastiginda bosluga dustugunu ve 2 ay ayri kalip ozledinizi" yazmışsın.
Ben bu yazinin ertesinde eger bosanirsan özleyecegini ve bu özlemin pismanlik olarak sana geri dönecegini düşünüyorum.
Net olarak bitti bu iş, onsuzda yapabilirim (duygusal olarak) dedigin gün cek restini,
Çünkü boßanana kadar mantık, boşandıktan sonra duygusallık hakim oluyor insan beynine.

Boşanmak yerine birz ayri kalmaniz gerekli diye dusundum. Her bosanma kotudur. Bosanan bir tanidigimim 1.5 yasindaki oglu esimin resmini opup baba dedi gerisini anlatmama gerek yok sanirim

Ben burada iki tane çok muhtesem bekar anne biliyorum
çocukları eminim şimdiki halde daha mutlular
GelenKutusu ve E EBRU 72
belki konunuza yazıp fikir verirler

Canım çok teşekkür ederim böyle düşündüğün için..
Konusahibi çocuk için katlanan anneleri anlayamıyorum ben..
Eğer çocuğunuzu düşünüyorsanız onun anneli babalı yaşamasından çok huzurlu, mutlu yaşamasını istemelisiniz..
Benim büyük çocuğum sizinki kadardı boşandığımızda..
Onlar için boşandım ben..
Onlar huzurlu bir ortamda, mutlu bir anneyle büyüsünler diye..
Ve öyle mutlu huzurluyuz ki maşallah..
Boşanmış anne baba çocuğu gibi değil senin çocukların diyorlar hep..
Ve çok kızıyorum ben buna..
Anlamıyorum ne demek olduğunu..
Onlar sadece annesi babası ayrı yaşamayı tercih etmiş çocuklar..

10 yil suren surekli benim agir fedakarlik yapip iki cocugum icin yururttugum bir evlilik sonunda bitti ayrildigimiz iki yil surekli cocuklari alirumla tehdit etti en sonunda velayeti kendi rizamla verdim simdiyse velayet onda cocuklar bende bakamadi benim gibi cekip ceviremedi ama suan dogru duzgun aramiyor bile cocuklari haftada bi kez gormeye zorla geliyor ve cocuklarim bana asiri asilesti babayi goremiyor oluslarindan beni sucluyorlar ama babalarini kotulememek adina bisey diyemiyorum cok calisiyor ondan gelemiyor diye surekli alttan aliyorum ama dayanacak gucum kalmadii onun sorumsuzlulugun acisini bile ben cekiyorum sanki cocuklarim iki yabanci bana karsi ne yapacagimi bilmiyorum en kucuk bi aksilik olsa istedikleri olmasa hircinlasip kendilerini bana kapatiyorlar nasil toparlicam bu durumu

Sende ara babalarını telefon ile konuşsun onlarla. Babaya mı gitmek istiyorlar. arasınlar babalarını. Babaları zaten diyecek onlara ki sizi alamıcam veya gelemeyeceğim. Topu babaya at bakalım o zaman ne olacak. Neden sen çekiyorsun kaprislerini. Sıkıntılarını. Baba telefonu açmıyor ise dersin onlara. Aradım işte bak açmadı telefonu bilsinler neyin ne olduğunu. Çocuklarda bayılıyorlar anne babayı kullanmaya. Bizden zekiler.

arkanızı döndüğünüze keşke şunuda yapsaydım belki evliliğim düzelirdi dediğiniz bir şey kalmamışsa bırakın gitsin.çocuk mutlu ortamda olursa ona iyi bir gelecek sunarsınız mutsuzluğunuzu çocuğa yansıttığınızda büyüyünce sizin bir aynanız olarak çıkar karşınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…