Çok doğru söylemişsin. Maalesef bunu anladığımda geç kalmış oldum. Keşke hiç değilse bir çocuk yapıp öyle boşansaydım diyorum. Bir daha evlilik düşünmüyorum çünkü. Ama annelik hakkım da elimden gitmiş oluyoÖzetle boşandıktan sonra hayat daha iyi diyorum.
İki çocukla boşanan biri olarak
Beni hak etmeyen biri için hayatımı harcamak istemedim. Ben de mutsuzken çocuklarıma yansıtıyordum bunu. Eski eşime kızıp çocuklara bağırıyordum. Tahammül sınırım oldukça düşmüştü.
Mutlu anne=mutlu çocuk denklemine inanıyorum.
Benim hayatıma giren kişi bana huzur getirmeli, mutluluk getirmeli. Zaten olan huzurumu kaçırıyorsa, öutluluğumu engelliyorsa o zaman çıksın hayatımdan. Herşeyin bir bedeli var. Sevgi için de fedakarlık yapmak gerekiyor.
"Erkekler marstan, kadınlar venüsten" di sanırım kitabın adı. Tersi de olabilir. Kitabı okumadım ama başlığı bile bana hayatın özeti gibi geliyor. Biz ve erkekler farklı gezegenlerdeniz. Kesinlikle böyle. Aslında geçinmesi çok kolay bir cinsiz. İki tane güzel kelimeye hemen tav oluyoruz. Ama erkekler bunu söylemeyi bile bilmiyor, beceremiyor.
Evlilik terapisini denemenizi öneririm. Önce siz gidin. Benim iyileşmem (!) için senden beni anlatmanı istiyor deyip eşinizi de terapiye çekin. Konuştukça iyi gelecek bence. Eğer sizi gözden çıkardıysa zaten hiç bir şey işe yaramayacak. Ama siz denemiş olacaksınız.
Eşimle boşandım ama babaları hala çocuklarımın babaları olmaya devam ediyor. Çocuk psikoloğundan destek alıyorum. Söylediği şey şu: Baba ne kadar kötü de olsa, babalık ihtiyacını gideriyor. O yüzden ben babaları ile istedikleri zaman görüşmelerini teşvik ediyorum. Skype ile görüntülü konuşuyorlar, ben bazen dürtüyorum, hadi kızım babanızı arayın diye. Baba eksikliğine dair herhangi bir şikayetimiz yok. Boşandığımızı kabullendiler ve gayet normal karşılıyorlar. Okulda çok kolay söyleyebiliyorlar arkadaşlarına, boşandığımız için utanmıyorlar veya bunu anormal, garip bir şey gibi görmüyorlar. Mutlular.
Ben de mutluyum. Hatta artık evlenmem bir daha diye düşünüyorum.
Biraz radikal olacak ama bence evliliğin bir kadına iki tane artısı var, çocuk sahibi olabilmesi ve seks yapabilmesi. Çocuklarım var Allah'a şükür. Bir de sevgilim olsa yeter. Evime birini alıp sorumluluk yüklenmeye gerek yok. Evlilik hep kadından götürüyor çünkü.
Cocuklu bosanmis biri degilim ama 2 cocuguyla bosanmayi düşünen bi anneyim.Terapisti önerdim ama kabul etmiyor bnm değil senin sorunun var diyor. Ben uzaklaşma işini bir türlü beceremiyorum. Boşlukta hissediyorum, zqten iki ay önce iş nedeniyle iki hafta ayrı kaldık özledik ama bir gün içinde eski kıvama döndük. Yani bir türlü düzelemiyoruz herşey yalama oldu. Bazen içimi döküyorum eşime yardım et toparlayalım diyorum he hıh diyor bir gün sonra aynı. Zaten ona göre o mükemmel hatasız orta da sorun yok ben takıntılıyım. Beni ciddiye almıyor.
Ben burada iki tane çok muhtesem bekar anne biliyorum
çocukları eminim şimdiki halde daha mutlular
GelenKutusu ve E EBRU 72
belki konunuza yazıp fikir verirler
İyiydiHepsi aynı bokun farklı tonu işte. .
Bosanirsam tekrar evlenmeyi düşünmüyorum. Kim bilir onun hangi kusurları ile deli olcam.
Bu erkek milleti insanın ömrünü yer..
çocukla da doğru düzgün ilgilenmiyoe
Oğlum olmasa bi saniye düşünmem ayrılırım
Sende ara babalarını telefon ile konuşsun onlarla. Babaya mı gitmek istiyorlar. arasınlar babalarını. Babaları zaten diyecek onlara ki sizi alamıcam veya gelemeyeceğim. Topu babaya at bakalım o zaman ne olacak. Neden sen çekiyorsun kaprislerini. Sıkıntılarını. Baba telefonu açmıyor ise dersin onlara. Aradım işte bak açmadı telefonu bilsinler neyin ne olduğunu. Çocuklarda bayılıyorlar anne babayı kullanmaya. Bizden zekiler.10 yil suren surekli benim agir fedakarlik yapip iki cocugum icin yururttugum bir evlilik sonunda bitti ayrildigimiz iki yil surekli cocuklari alirumla tehdit etti en sonunda velayeti kendi rizamla verdim simdiyse velayet onda cocuklar bende bakamadi benim gibi cekip ceviremedi ama suan dogru duzgun aramiyor bile cocuklari haftada bi kez gormeye zorla geliyor ve cocuklarim bana asiri asilesti babayi goremiyor oluslarindan beni sucluyorlar ama babalarini kotulememek adina bisey diyemiyorum cok calisiyor ondan gelemiyor diye surekli alttan aliyorum ama dayanacak gucum kalmadii onun sorumsuzlulugun acisini bile ben cekiyorum sanki cocuklarim iki yabanci bana karsi ne yapacagimi bilmiyorum en kucuk bi aksilik olsa istedikleri olmasa hircinlasip kendilerini bana kapatiyorlar nasil toparlicam bu durumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?