daha önce yazacaktım aslında ama fırsatı olmadı bir türlü.. vazgeçmiştik ama 1 hafta denesekte olurunu bulamadık bir türlü; en sonunda haftasonu 2 günlüğüne köye gittik. amcasını babaannesini görünce zaten çok sevindi.. Daha önce belirtmiş miydim bilmiyorum ama amcasına çok düşkün. 2 gün boyunca sürekli konuştum "annecim babanla ben işe gidicez, sen bizimle eve gelir misin yoksa burada amcalar babaannelerle mi kalacaksın" diye.. (2 yaşında çocuğun böyle bir karar veremeyeceğinin farkındayım hevesini anlamaya çalıştım sadece, zor bir durumda basıp gelecektim zaten yanına). bizimkisi hevesli olunca 2 günün sonun da iyice öpüp koklayıp yola çıktık. 1 ay kaldı 2 defa gidip geldim. Keyfi gayet yerindeydi hatta komple köye yerleştirme çabasına girdi bizi. Hiç istemeye istemeye döndü bir ayın sonunda. Bir ay boyunca dedesi, babaannesi, amcası, toprak, hayvanlar derken gül gibi geçti gitti oğlum için. her akşam görüntülü konuştuk. Her seferinde gülerek o gün gördüğü şeyleri yaptıklarını anlattı bize kendi elinden dilinden geldiğince. Hep mutlu oldu çok şükür. Zaten mutlu olduğunu gördükçe katlanabildim ayrılığa..
Arkadaşların izni bitince bir ayın sonunda gittik aldık, benim çalıştığım günlerde eşim işe götürdü sabah 6 da kalktılar gittiler, akşam sekizde eve geldiler. Ertesi gün yine 6 da kalktılar bana bıraktı çocuğu iş yerime eşim işe gitti, 2 saat sonra da biz oğlumla nöbet teslim edip evimize gittik, çok zorlu, yoğun ve yorgun bir süreç oldu benim için ama Allah'a şükür o da geçti.. Babaannemiz köyden geldi şu an..
sonuç olarak oğlum için çok güzel oldu hala köy deyince gözleri parlıyor bayıldı.
ama bana gelirsek, felaket geçti, her akşam ağlamaklı, her şeye hüzünlenmeli. Gün saymalı, her gidiş dönüş salya sümük..
Çocuk için bir şekilde oyalanıyor geçiyor (tabi çocuktan çocuğa değişir) ama anneler için hep aynı olacaktır diye düşünüyorum.. buda benim deneyimim oldu. Zor durumda kalanlar olursa okur, fikir alır belki dursun köşe de ama inşallah kimse bu kadar zor durumda kalmaz.