cocugu olup isi birakanlar

tamamiyle umutsuzluk içerisinde değilim fakat insan ister istemez kıyaslıyor kendini...
bide en rahatsız olduğum şey ikiz olduğunu duyan amannnnnnnnnn nasıl bakacaksın dedikce benim şartel atıyor resmen...
ALLAH ım bu güzel ve özel durumu bana layık görmüş binlerce şükür olsun...
en son isteyeceği şey çoçuklarımın anne ve baba sevgisinden mahrum büyümeleri bunun için endişeliyim..
konuyuda okuyunca duygularım birbirine karıştı...
herşeye ragmet çok çok mutluyum arkadaşım önerilerin için teşekkür ederim...

Ben ilk bebeğime hamileyken çalışıyordum.Doğumdan sonra yaklaşık 2,5 sene çalışmadım.
Evcimen bir yapım olduğu ve çocukları çok fazla sevdiğim için de çokta bunalmadım doğrusu.
Ama bir senedir çalışmak durumundayım.Bu zaman zarfında sakin,beni hiç üzmeyen kızım gitti
yerine bazen hırçın,bazen inatçı bir çocuk geldi.Kızıma arada annem ama genellikle kayınvalide baktığı için
yeme düzeninden tutun,uyku düzenine,televizyon alışkanlığına kadar herşeyi değişti.Şu an kızım nerdeyse televizyon
bağımlısı diyebilirim size.
Ama çok şükür ki rabbim nasip ederse ikinci bebeğimi bekliyorum ve doğumdan sonra çalışmayacağım.
Bu yüzden çok seviniyorum açıkçası.Evet belki biraz zorlanıcam belki bunalıcam ama en azından kızımla ve nasip olursa oğlumla
doya doya vakit geçiricem.
Aslında bir çok uzmanın söylediğine göre bazen çalışan anneler bebeklerine daha verimli olabiliyormuş.Çünkü önemli olan
çocukla çok vakit geçirmek değil,kaliteli vakit geçirmekmiş.Yani bütün gün ev işine v.s dalıp ta televizyona mahkum edilen bir çocuk daha şanssızken,annesi çalışıpta akşam 1 saatini bile annesiyle dolu dolu oynayarak geçiren bir çocuğa daha şanslı gözüyle bakıyorlar.
Velhasılı bu biraz da kişilikle alakalı bir durum.Ben bebeğimin son bir senesini gözönüne alınca işi bırakacağım için seviniyorum doğrusu.
En azından okula başlayana kadar onunla benim ilgilenmem bana daha cazip geliyor.
Üstelik bundan hem ben hem de kızım oldukça mutlu oluyoruz önemli olan bu:)

canim sen hamilemisin ayy cok sevindim saglicakla kucagina al bebislerini...vay be nerden nereye dimi?? bi ara seninle msjlasmistik degil mi?

işini asla bırakma.çocuk büyür birşey olmaz.ben bakıcıyla büyüttüm çokta akıllı,saygılı çocuklarım var....

Bende akademik kariyer yaptigim icin birakamadim isimi. Benim alanimda ozellikle bir sene bile ara versen akademiye donmek cok ama cok zor. Uzun yillar dirsek cururttugum icin isimi birakmaya da elvermedi vicdanim. Aldigim maas cok yuksek deyil, akademide kimse zaten aman aman maas almaz ama iste herseyi bir cirpida silil atmak ta cok zor oldu. Allahtan ilk bir yil annemler ve kayinvalidemler gelip benimle yasadi kizima bakti. Ama ben bakmayi cok isterdim yavruma. Hep icimde kaldi. Hele birde aksam eve geldiginde kayinvalidem sagolsun doya doya sevmeme bile firsat vermedi. Butun gun sevmemis gibi kizimin ilgisini cekip oynamaya calisirdi. Sonrada komsuma ve arkadaslarima baktirdim kizimi. Simdi annem gene bende bir kac ay daha.
Kizim simdi 2.5 yasinda. Birtane daha cocugum olsun istiyorum ama bakalim o zaman nolucak. Birde bir cocuk yeter demiyorsaniz isi birakmanin da sonu nereye kadar onu da bilemiyorum.

Bu karar cok zor bir karar. Herkesin durumuna gore firsatlarina gore deyisiyor, amma zaten anneysen her zaman endiselenick birsey buluyorsun.

Slm kiZlar hamile zamaninda calisip sonra cocuk olunca isi birakan arkadaslarim isi biraktiktan sonra pisman oldunuzmu yoksa iyiki isi birakmisim yoksa hicbirseye yetisemezdimmi dediniz gikirleriniz benim icin cok onemli tesrkkurler simdiden
Merhaba acaba son durumunuz nedir 3 yıl geçmiş aradan işi bıraktınızmı ve sonuçları neler oldu

Slm kiZlar hamile zamaninda calisip sonra cocuk olunca isi birakan arkadaslarim isi biraktiktan sonra pisman oldunuzmu yoksa iyiki isi birakmisim yoksa hicbirseye yetisemezdimmi dediniz gikirleriniz benim icin cok onemli tesrkkurler simdiden

arkadaşım ,
hamıle iken kanamam olduğundan işi bıraktım oglum 6 aylık olunca tekrar başladım.
işe başladıgım için vijdanım rahat deil pompa alıp sütümü sağdıgım halde bir haftada sütüm kesildi oğl

arkadasım
hamıle iken işi bıraktım cnku kanamam oluyordu ve hamılelıgım zordu cok kusuyordum tansıyonum dusukdu oğlum 6 aylık olana kadar calısmadım sonra devam ettım fakat Allah da biliyor ya içimden geçenleri söylüyorum bir anne olarak
vicdanım hala rahat değil oğlum 14 aylık olacak pompa ıle sutumu sagdıgım halde ıse basladıgımda bır haftada sütüm kesildi
çocuğumu emzirmenın verdiği o güzel duyguyu aradım durdum hala cok üzüntülüyüm ve ben giderken ağlıyor her sabah keşke hep onunla vakit geçirsem oyle bir sarılıyorkı içim burkuluyor . bir yandan yeni ev aldık evimiin borcu geçim derdi çocuk masrafları derken eşimi bu yükte yalnız bırakmak istemedim. eşimde çalışmamı istiyor zaten
sana çalış desem çocuğuna üzülürüm
çalışma desem eşine üzülürüm
ne diyeyim bilemedim.

Cok guzel ve mantikli bir yorum olmus bu. Konu sahibine ve ayni durumdaki diger bayanlarz da guzel tavsiye olmus.

Ben de isimi birakanlardanim egitimciyim cok sukur hic pisman olmadim.
Evde/disarida kizimla kaliteli vakit gecirmeye ozen gosteriyorum ki isi biraktigima da degsin.
Sadece karnini doyurup altini degisirmekle olsa onu herkes yapar. Kendi cocugumuza bakmanin hakkini vermek lazim.
Insallah kendinize ve bebeginize gore en dogru karari alirsiniz

Bu nerde çalıştığına göre değişir bence. Devlette çalışıyorsan 6 ay 1yil ucretsiz izne çık. Sakın bırakma. Ama özelde çalışıyorsan bırak nolcak istedigin zaman tekrar girersin.

Atanırsam bir yıl sonra falan ben de çocuk düşünüyorum. İsimi birakmam ama 6 ay izne çıkılabilir.
Ayrıca zaten 9-5 çalışıyor ki bi memur. Bu da demek oluyor ki ikindiler aksamlar sizin. Uyku duzenini ayarlar sabah erken kaldırıp kahvaltıyı da birlikte yaparsınız. Zaten bu 9-5 saat arasında yarısını çocuk uyuyarak geçirir. Zaten siz evde olsaniz sanki sürekli onunla oyun oynayaacaktınız yok temizlik yok TV yok gün yok gezme yok kv. Ama çalışırsan belki gelecekte iyi bir okula gönderebilir iyi bir gelecek verebilirsiniz

Ben ilk yıl çalıştım ama oğlum cook mutsuzdu küçücük haliyle vaktini ya uyuyarak ya da camda beni bekleyerek geçiriyordu. Dayanamadım bıraktım. Maddi anlamda çok sıkıntı çektik hala da cekiyoruz. Ama pişman oldum mu asla. Oğlum yanımda ozguvenli mutlu bir çocuk oluverdi. Anne bakımının yerini hiç birşey tutamaz. Ayrıca çocuk sorumluluğu ne aile büyüklerine ne de bakıcıya ait olmamalı sorumluluk alamayacak insan anne olmamalı bence. Ben çalıştığım dönemde bile İş çıkışı kosa kosa eve dönerdim. Asla keyfi gezmek filan olmadı. Kuafore bile çok nadir gittim. Benim arkadaşımi annesi büyütürken hep sağda solda buyutmus sorumluluğunu alamamış. Kız annesinden resmen nefretle bahsediyordu. Çocuk anneye muhtactir. Paranız varsa birkaç yil çalışmayin pişman olmazsiniz.

Biz ülkemizde bayan çalışanlar artacak, bayanlarimiz bilinclenecek koca eline bakmayacak, ekonomik özgürlüğü olacak, buralarda "gelirim yok bosanamiyorum" diye konular acmayacak, ev dışında bir sosyal hayatı olan sağlıklı bireyler olacak, Türkiye gelişecek diye beklerken şurada konusulanlara bak. Cok yazık. Evet tabi ki evlat her şeyden önce gelir ama çocuk bu, gün içinde siz yoksunuz diye tabiki mahzun olur ama gecer dediğim gibi adı üstünde çocuk buyuyune kadar daha bi sürü şeye uzulecek, ağlayacak. Ayrıca çalışan anneler çocuğundan tamamen kopuk mu oluyor sanki çocukla geçirilen vaktin miktarı değil niteliği önemlidir. Bir diğer hususta "hem ise hem çocuğa hem eve nasıl yetisicem" diyorsunuz ya, esiniz nasıl yetişiyorsa siz de öyle yetiseceksiniz. Kadinsinız diye kendinize hizmetçi muamelesi yaptirmayin esiniz çalışıyor siz de calisiyorsunuz siz ne kadar ev işi ve çocuk sorumlulugu yukleniyorsaniz o da okadar yüklenecek. 3 yaşındaki çocuğunuz "ahh canım anam garip anam benim için işini bıraktı tüm gününü bana ayırıyor" diyemez ama büyüdüğünde calisan, kendi ayakları üzerinde duran, dışarıda akan sosyal yaşamda bir birey rolü ustlenen annesini gorunce gurur duyacak onunla. Calismak demek yalnizca para kazanmak demek degildir birinin annesi ve birinin karisi olmak disinda bir vasfin olmasi demektir. Bir de kızı olan anneler unutmayın siz kızınıza da örnek oluyorsunuz siz esten yana şanslı olabilirsiniz ama Allah korusun ya o olmazsa? Ben mesela belki de binbir güçlükle okul okutacagim kızımın kocasindan harçlık almasını istemem.

pardon ama tatlim hangi erkek kadin gibi dusunup is yapar sence? kadin 40 seyi birden dusunuyor evde..mesela cocuklarin karni tok mu? evin temizligi camasirlar bulasik yemek..gun icinde bunlar..birde haftalik aylik dusunulecek seyler var bunun haricinde birde cocuklariyla kaliteli guzel vakit gecirmek ister..sadece tv bakmasin yararli oyunlar oynayalim ogretici olsun diye cabalar..arada birde vakit bulursa kendine 1 saat ayirir belki..ha bu 1 saatte gunde degil belki haftada ya da ayda
erkekse sadece calisinca butun isi bitti diye dusunur genelde..o olmasa bile en fazla ne kadar is yaparki evde? cocuklari oynatir disari cikarir vs..ama bi kadin gibi asla olmaz bence..tabiki istisnai durumlar var..hani rollerin degis tokus yapildigi aileler..bu yuzden yazina katilmadim..

ha kismen katildigim yerde su ki..kocanin eline bakmak vs..iyi degil kolayda degil...bende calisan bir anne olarak, surekli gel gitleri yasiyorum.

Aldogin maas bi tarafa sigortan var ve o cocugun maddi imkanlar genis olarak buyumesi var bence birakma annen kv filan baksin hic olmadi eve kamera taktir bakici bul 7 24 izlersin telefondan

Canım çalışan anneymissin güçlü kadınsın sen unutma asla bunu kimse senin hakkını odeyemez. Ulu önderimiz ne demiş kadinlar ve erkekler toplumun iki ayagidir ve bir toplum tek ayakla gelisemez demiş. Bu toplum aynı zamanda senin çocuğunun sakın unutma bunu belki de bir kızın var ona örnek ol onun kendi ayakları üzerinde durabilen biri olduğunu görmek istemez misin? Ayrıca çocukla geçirilen vaktin çok degil nitelikli olması önemlidir. Ve su da var ki karısı tüm gün çalışan eve yorgun argin gelen adam kendi camaşırıni makineye atmiyorsa, yemek yediği tabaği makineye koymuyorsa, en azindan sofra kurmaya yardım etmiyorsa kendi evladının birkaç sorumluluğunu ustlenmiyorsa güya "baba" olan adam bebeginin bir kez altını degistirmemisse kusura bakmayın bunun "erkeklik"le alakası yok.

Ben 8 yıl sonra anne oldum ve çok iyi bir işe sahipken istifa ettim. Aradan 12 yıl geçti, bir kere bile pişman olmadım. Tam tersine aile hekimim başta olmak üzere pek çok kişi beni takdir ve tebrik ettiler. Özellikle yurt dışındaki anneler artık evden çalışıp çocuklarına kendileri bakmayı tercih ediyorlar. Maddiyat kısmına gelince, kendi evim ve arabam var, birikmiş para da koymuştum kenara. Bir de israf gibi kötü huyun yoksa gül gibi geçinip gidersin. Ama kenarda biraz paran olmalı ki eşine muhtaç olmayasın. Ben sigorta primlerimi de ödedim. Şimdi emekli olmayı bekliyorum

Herkese merhaba. Konu eski ama bu yeni e tecrubenizden faydalanmak istiyor. Kamuda calisiyorum bebegim su an 5 aylik ucretsiz izindeyim.7.5 aylliken ise baslayacagim bebegime annem bakacak. Kamuda şefim iyi bir kariyerim var ama ben anne olmayi bundan daha cok sevdim. Cocugumla ve evimle cok guzel ilgileniyorum.ama calistigimda eve cok yorgun gelecegim yine utuler tenizlik yemek isleri yarim kalacak. Ve belki de ogluma hep yorgunum diyecegim ne yapmaliyim bana tavsiyeniz var mi maddi acidan iyiyiz cok sukur. Evi de sevdim pisman olur muyum acaba bi daha memur olamam diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…