tamamiyle umutsuzluk içerisinde değilim fakat insan ister istemez kıyaslıyor kendini...
bide en rahatsız olduğum şey ikiz olduğunu duyan amannnnnnnnnn nasıl bakacaksın dedikce benim şartel atıyor resmen...
ALLAH ım bu güzel ve özel durumu bana layık görmüş binlerce şükür olsun...
en son isteyeceği şey çoçuklarımın anne ve baba sevgisinden mahrum büyümeleri bunun için endişeliyim..
konuyuda okuyunca duygularım birbirine karıştı...
herşeye ragmet çok çok mutluyum arkadaşım önerilerin için teşekkür ederim...
canim sen hamilemisinayy cok sevindim saglicakla kucagina al bebislerini...vay be nerden nereye dimi?? bi ara seninle msjlasmistik degil mi?
Merhaba acaba son durumunuz nedir 3 yıl geçmiş aradan işi bıraktınızmı ve sonuçları neler olduSlm kiZlar hamile zamaninda calisip sonra cocuk olunca isi birakan arkadaslarim isi biraktiktan sonra pisman oldunuzmu yoksa iyiki isi birakmisim yoksa hicbirseye yetisemezdimmi dediniz gikirleriniz benim icin cok onemli tesrkkurler simdiden
Slm kiZlar hamile zamaninda calisip sonra cocuk olunca isi birakan arkadaslarim isi biraktiktan sonra pisman oldunuzmu yoksa iyiki isi birakmisim yoksa hicbirseye yetisemezdimmi dediniz gikirleriniz benim icin cok onemli tesrkkurler simdiden
Slm kiZlar hamile zamaninda calisip sonra cocuk olunca isi birakan arkadaslarim isi biraktiktan sonra pisman oldunuzmu yoksa iyiki isi birakmisim yoksa hicbirseye yetisemezdimmi dediniz gikirleriniz benim icin cok onemli tesrkkurler simdiden
Cok guzel ve mantikli bir yorum olmus bu. Konu sahibine ve ayni durumdaki diger bayanlarz da guzel tavsiye olmus.Burada herkesin karakteri, aile yapısı, evladıyla ilişkisi farklıdır.
Siz kendi durumunuza, içinizden geçene göre değerlendirmelisiniz.
Evinde çok mutlu olanda var. Benim ablam gibi " çalışmasaydım çocuklarla evde yapamazdım." diyen de var.
Ben Allah izin verir de sağlıkla doğumumu gerçekleştirirsem işten ayrılacağım.
Fakat işimin şartları, gerekliliklerinin bana ters gelmesi sebebiyle ayrılacağım inşallah. Yani zaten ayrılmayı düşünüyordum.
Ama farklı iş imkanlarını değerlendirmeyi planlıyorum doğumdan 1 yıl kadar sonra.
Part time, ev- ofis, haftanın belli günleri çalışmak gibi ...
Şimdi benim karşıma dünyadaki tüm yeni doğum yapmış bayanlar geçse " çalışmadan olmaz, çalışmamak kötüdür." dese etkilenmem.
Çünkü ne istediğimi, niye istediğimi biliyorum.
Siz de iyice bir tartın hatta kararsızsanız doğum izniniz bitince, ücretsiz izinde alın. Bakın bakalım hayat nasıl devam ediyor.
Ona göre içinize sineni seçersiniz.
pardon ama tatlim hangi erkek kadin gibi dusunup is yapar sence? kadin 40 seyi birden dusunuyor evde..mesela cocuklarin karni tok mu? evin temizligi camasirlar bulasik yemek..gun icinde bunlar..birde haftalik aylik dusunulecek seyler varBiz ülkemizde bayan çalışanlar artacak, bayanlarimiz bilinclenecek koca eline bakmayacak, ekonomik özgürlüğü olacak, buralarda "gelirim yok bosanamiyorum" diye konular acmayacak, ev dışında bir sosyal hayatı olan sağlıklı bireyler olacak, Türkiye gelişecek diye beklerken şurada konusulanlara bak. Cok yazık. Evet tabi ki evlat her şeyden önce gelir ama çocuk bu, gün içinde siz yoksunuz diye tabiki mahzun olur ama gecer dediğim gibi adı üstünde çocuk buyuyune kadar daha bi sürü şeye uzulecek, ağlayacak. Ayrıca çalışan anneler çocuğundan tamamen kopuk mu oluyor sanki çocukla geçirilen vaktin miktarı değil niteliği önemlidir. Bir diğer hususta "hem ise hem çocuğa hem eve nasıl yetisicem" diyorsunuz ya, esiniz nasıl yetişiyorsa siz de öyle yetiseceksiniz. Kadinsinız diye kendinize hizmetçi muamelesi yaptirmayin esiniz çalışıyor siz de calisiyorsunuz siz ne kadar ev işi ve çocuk sorumlulugu yukleniyorsaniz o da okadar yüklenecek. 3 yaşındaki çocuğunuz "ahh canım anam garip anam benim için işini bıraktı tüm gününü bana ayırıyor" diyemez ama büyüdüğünde calisan, kendi ayakları üzerinde duran, dışarıda akan sosyal yaşamda bir birey rolü ustlenen annesini gorunce gurur duyacak onunla. Calismak demek yalnizca para kazanmak demek degildir birinin annesi ve birinin karisi olmak disinda bir vasfin olmasi demektir. Bir de kızı olan anneler unutmayın siz kızınıza da örnek oluyorsunuz siz esten yana şanslı olabilirsiniz ama Allah korusun ya o olmazsa? Ben mesela belki de binbir güçlükle okul okutacagim kızımın kocasindan harçlık almasını istemem.
Canım çalışan anneymissin güçlü kadınsın sen unutma asla bunu kimse senin hakkını odeyemez. Ulu önderimiz ne demiş kadinlar ve erkekler toplumun iki ayagidir ve bir toplum tek ayakla gelisemez demiş. Bu toplum aynı zamanda senin çocuğunun sakın unutma bunu belki de bir kızın var ona örnek ol onun kendi ayakları üzerinde durabilen biri olduğunu görmek istemez misin? Ayrıca çocukla geçirilen vaktin çok degil nitelikli olması önemlidir. Ve su da var ki karısı tüm gün çalışan eve yorgun argin gelen adam kendi camaşırıni makineye atmiyorsa, yemek yediği tabaği makineye koymuyorsa, en azindan sofra kurmaya yardım etmiyorsa kendi evladının birkaç sorumluluğunu ustlenmiyorsa güya "baba" olan adam bebeginin bir kez altını degistirmemisse kusura bakmayın bunun "erkeklik"le alakası yok.pardon ama tatlim hangi erkek kadin gibi dusunup is yapar sence? kadin 40 seyi birden dusunuyor evde..mesela cocuklarin karni tok mu? evin temizligi camasirlar bulasik yemek..gun icinde bunlar..birde haftalik aylik dusunulecek seyler varbunun haricinde birde cocuklariyla kaliteli guzel vakit gecirmek ister..sadece tv bakmasin yararli oyunlar oynayalim ogretici olsun diye cabalar..arada birde vakit bulursa kendine 1 saat ayirir belki..ha bu 1 saatte gunde degil belki haftada ya da ayda
erkekse sadece calisinca butun isi bitti diye dusunur genelde..o olmasa bile en fazla ne kadar is yaparki evde? cocuklari oynatir disari cikarir vs..ama bi kadin gibi asla olmaz bence..tabiki istisnai durumlar var..hani rollerin degis tokus yapildigi aileler..bu yuzden yazina katilmadim..
ha kismen katildigim yerde su ki..kocanin eline bakmak vs..iyi degil kolayda degil...bende calisan bir anne olarak, surekli gel gitleri yasiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?