Çocugu ozellikle bebegi olanlar yardim edin lutfen!!

Snbn03

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2020
62
119
13
30
6 aylık bebeğim var grip oldu çok mızmızlanıyor uyumuyor napabilirim çok panik oldum artık ağrı kesici veriyorum serum fizyoloji sizin fikriniz nedir akıl verin öneri verin bana güzel anneler

hanimefendi bebek 6 aylik...laf olsun uyuzluk icin degil cocugun sagligi icin diyorum doktora goturun lutfen..6 ay cok kucuk..boyle burdan deme ile allah korusun sikinti cikar..lutfen korona demeyin..hepimiz onlem alarak hastaneye gidiyoruz..cok gecmis olsun

hanimefendi bebek 6 aylik...laf olsun uyuzluk icin degil cocugun sagligi icin diyorum doktora goturun lutfen..6 ay cok kucuk..boyle burdan deme ile allah korusun sikinti cikar..lutfen korona demeyin..hepimiz onlem alarak hastaneye gidiyoruz..cok gecmis olsun
Tabikide götürdüm korona değil grip dedi doktor

Büyükler bile grip olunca huysuzlaşıyo. Minicik bebek çok normal mızmızlanması. Ateşi yoksa ağrı kesici gibi şeyler vermeyin. Burnunu açık tutun. Çok tıkanıyosa hava makinesi edinin hava verin.eczaneden serum fizyoloji alın.makineyle verincerahatlar. Ateşini kontrol edin. Durum uzarsa doktora götürün

Burda cocuk doktorlar yaziyor, ezcaneden aliniyor. Türkiyede nasil oluyor bilmiyorum. Inhalasyon cihazi alip uygulasaniz cocugunuz icin iyi olur. Yarin doktorunuzu arayip danisin. Bebeginiz kücük oldugu icin sodyum klorid sıvısina doktorun yazmadigi baska maddeler katmayin. Atesi var mi yok mu devamli kontrol edin. Kücük cocuklar atesi birden cok yüksek olsa havale gecirebiliyor. Onun icin gözetlemeniz sart.

İlk zamanlar insan çok panik oluyo anlıyorum sizi. Ama telaslanip ağlamayın bebekler çok güçlü Allah'ın izniyle atlatır çabucak. Serum fizyoloji,odayı bebek yokken sık sık havalandirmak,bol bol sürekli emzirmek,ateşi yoksa sırtına göğsüne ılık havlu koymak,ateşi çıkarsa üstünü ince giydirmek. Çok gerekirse ağrı kesici verirsiniz doktorun dediği kadar. Başka da bişey yapmak için çabalayip kendinizi üzmeyin.

6 aylık bebeğim var grip oldu çok mızmızlanıyor uyumuyor napabilirim çok panik oldum artık ağrı kesici veriyorum serum fizyoloji sizin fikriniz nedir akıl verin öneri verin bana güzel anneler
Ek gıda alıyorsa c vitamini içeren şeyler dene. Emiyorsa sık sık emzir. En iyi antibiyotik anne sütüdür..benim kızım da bir aylıkken grip olmuştu. Üç gün boyunca aralıksız emdi. Yorgunluktan bittim ama ilaç vermeden atlattık çok şükür.

Bir de viksi kaynayıp odaya kokusunu ver hemen burnunu açar.

Kzıızm 35 günlükken grip oldu .
serum fizyolojik ile temizlemekten başja bişey yapmaıdm .
sizde ağrı kesiciyi çok sık vermeyin hele ateşi flaan yolsa vermeyin bünye alışmasın .
Ek gıdayaDa geçmiş sanırım ılık ıhlamur falan içirdin sizde bol bol için sütünüzden geçsin .
kendinize bol sarımsaklı bi tavuk çorbası yapın

Ben viksin baby rup ini kullandım ayaklarina surdum corap giydirdim burnunun acik kalmasini sagliyor ama dr a sorup kullandim aile hekiminize sorup ona gore eczaneden alabilirsiniz ama dikkat esin mutlaka bebekler icin olani olmali yoksa cok tehlikeli normal viks birde gogsune degil ayak altina sürün. Ek gidaya gecti iseniz oksurugu varsa tereyag pekmez yapabilirsiniz internette var cok iyi geliyor.. 1 yasina kadar bal verilmiyor ama aklinizda olsun 1 yasindan sonra bal zencefil zerdecal gribe birebir. Ve bagisikliginin guclu olmasi icin 1 yasindan sonra bol bol bal verin. Bebek ayak altindan cok cabuk alir soguk olmayan bir limonun suyunu ayak altina da surebilirsiniz c vitaminini direk almis olur. Ve atesi olmadikca lutfen agri kesici vermeyin Allah korusun acil durumlarda etkisi azalabilir cunku birde her ilacin illa yan etkileri var

Doktorunuza danışarak ıhlamur verebilirsiniz sadece çiçeklerini, kaynatarak değilde demleme yöntemiyle yapın tatlandırıcı birşey ilave etmeyin emziriyorsanız bol bol emzirin sütünüzün içeriği bebeğinizin hastalığına göre değişecektir çünkü, burnunun açık olmasına dikkat edin birde uyurken biraz eğimli yatırın ki geniz akıntısı yüzünden rahatsız olmasın bulunduğu odayı bol bol havalandırın içerideki hava çok kuru olmasın bu aydaki bebeklerde yapılabilinecek pek fazla birşey yok malesef ama genel durumu kötüye giderse mutlaka doktorunuza gidin enfeksiyona cevirmesin

Ek gıda alıyorsa c vitamini içeren şeyler dene. Emiyorsa sık sık emzir. En iyi antibiyotik anne sütüdür..benim kızım da bir aylıkken grip olmuştu. Üç gün boyunca aralıksız emdi. Yorgunluktan bittim ama ilaç vermeden atlattık çok şükür.

Bir de viksi kaynayıp odaya kokusunu ver hemen burnunu açar.

Vikis bebekler için tehlikeli olabiliyor. Bence hiç bı şekilde onerilmemeli.

Grip olmuş bebeğe neden ağrı kesici veriyorsunuz ki? Doktor önerdeyse grip ilacı verin. Burnu tıkalı olduğu için huysuzluk eder o da serum fizyolojik ile temizleyin sık sık ve çekin sümüğü. Bir de yastık ile uyutun

Vikis bebekler için tehlikeli olabiliyor. Bence hiç bı şekilde onerilmemeli.
Odasına dedi ama üzerine sürün demedi.

Ayrıca yakaya damlatilan damlalar var onlarda iyi marka vermiyim şimdi. Odaya yarım soğan koyarsaniz da burnu açılır. Kokusundan hoşlanmıyorsunuz bir kaç tane karanfil batırabilirsiniz soğana.

Back
X