Çocugu ozellikle bebegi olanlar yardim edin lutfen!!

Vikis bebekler için tehlikeli olabiliyor. Bence hiç bı şekilde onerilmemeli.
Solumaktan bahsettim. Sürmekten değil. Bir cezve suya bir çay kaşığı viks konduğu zaman solunum yollarını açıyor. Bulunduğu odanın bir köşesine koymak yeterli.

Odasına dedi ama üzerine sürün demedi.

Ayrıca yakaya damlatilan damlalar var onlarda iyi marka vermiyim şimdi. Odaya yarım soğan koyarsaniz da burnu açılır. Kokusundan hoşlanmıyorsunuz bir kaç tane karanfil batırabilirsiniz soğana.
Soğanı unutmuştum. Onu da denedim. Gerçekten iyi gelmişti. 😊😊

hanimefendi bebek 6 aylik...laf olsun uyuzluk icin degil cocugun sagligi icin diyorum doktora goturun lutfen..6 ay cok kucuk..boyle burdan deme ile allah korusun sikinti cikar..lutfen korona demeyin..hepimiz onlem alarak hastaneye gidiyoruz..cok gecmis olsun
Kesinlikle öyle ilk önce doktor kesinlikle burda aramayın şifayı ciğerlerine inmeden güzel tedavi yöntemleri var reçetesiz satılmıyor ve doktor kontrolü şart o tedavi için adını söylemeyeceğim zaten ulaşılmaz ama neme lazım

Benim bebegim 2aylikti grip oldugunu sanmistim, cocuk doktoruna gittik faranjit dedi. Dediklerinin disinda hicbirsey yapmadim 2 gunde atlatti cok sukur.
Sizede tavsiyem boyle kucuk yasta bebegin sagligini herkesin tavsiyeleriyle degil doktorun soyledigi tedavi seklinde yol izleyin. Zira anneme sordugumda bike akil almaz seyler soyluyo ve onlar oyle cocuk buyutmus.
Cok gecmis olsun rabbim sifa versin tez zamanda insallah

6 aylık bebeğim var grip oldu çok mızmızlanıyor uyumuyor napabilirim çok panik oldum artık ağrı kesici veriyorum serum fizyoloji sizin fikriniz nedir akıl verin öneri verin bana güzel anneler
Dr a gösterin

Yakaya damlatılan burun açıcı cold mix var o benim işime yaramıştı.bide bütün nemlendirici damla. Burnu kuruyordu onu damlatiyirdum mis. Geçmiş olsun,iyileşecek elbet üzülme.

başucuna soğan kesin karanfil batırıp koyun mikrobu çeker nefes yollarına iyi gelir

Doktora goturmek zorundasiniz. Bebeklerde hemen akcigere inebiliyor ve bronsit olabiliyor. Emin olun onun tedavisi daha zor. Doktor basit ve kucuk onlemlerde hemen tedavi edebilir.

Ne yaparsanız yapın ama burun yolunu açık tutun ..eğer açık tutmazsaniz ilerler hastalığı, açık tutarsanız iyileşir.... Otri bebe varya serum fizyolojik siktiktan sonra çekiyorsun onu kesinlikle yapın... Burnu tıkandığı her an saat başı hatta gerekirse daha fazla korkmayın... burnunun tıkalı olmasından korkun...onun dışında nasıl yapılıyor öğrenin ..hatta önce kendinizde deneyin vakumu şiddetini ölçersiniz tahmini ...hafifçe çekersiniz zaten ..ardından da sırtına pat pat aşağıdan yukarı hareketlerle günde 6 kere felan ..iyi olur..sırta pat pat vurma 6 kere daha fazlada olur oda balgam var ise yukarı çıksın atsın diye

not: Bu tip bebeklere çok bakmış birisi

kiyamam ben ona. o simdi memeye yapisik yaşar. bol bol emzirin. burnunu sık sık temizleyin. doktorun verdigi tedaviyi uygulayin.

yatagina cold mix damlatabilirsiniz. nefes almasini kolaylastirir. bulundugu odada kettle calistirip odayi buhar yapabilirsiniz ama cok abartmayin tabi. cocugu yikamaktan da çekinmeyin, yikanmak rahatlatir yavruyu.

Viks değil coldmix kullanabilirsiniz. Sadece bir damla odasındaki perdeye ya da yastığa damlatın diyorlar.
Soğan kesip baş ucuna koymanız da faydalı olur.
Ikisinden biri..
Sevgili Legal Alien Legal Alien baby vac önerdi bana fizyolojik serumla temizlemeyi onuna yapıyorum.
Gerçekten süper ürün kendisine teşekkür ederim.
Mutlaka edinin bundan sonra en çok kullanacaklarimizdan biri bence.
Burnu tikanik emmek de istemez yavrucuk.
Onu açmak gerek önce.

Çok geçmiş olsun.
Minnaklar sağlıktan ayrılmasın. :(

Konu sahibi çok gecmiş olsun bebeğinize;

Arkadaşlar, ne kendiniz için, ne çocuklarınız için bu vikisi her türlü kullanmayın.. Ne solumasına izin verin ne de alıp bir yerinize , bir yerine sürün. Petrol türevli bir ürün, çok tehlikeli ..

Doktorunuz nasıl bir tedavi uyguluyorsa onu yapın.Onun dışında bulunduğu odaya yarım soğan koyabilirsiniz, ıhlamur içebiliyorsa biraz içirebilirsiniz..

Ve en önemlisi burnunun içini mutlaka temiz tutun. Burun ne kadar açık tutulursa iyileşme oranı o kadar artar..

Gerekeni yapiyorsunuz bence ,bunlar harici emebildigi kadar bol emzirin. Göğsünü sirtini sıcak tutun.
Odaya soyulmus sogan koysaniz ise yarar belki. Bir kere burun spreyimiz bitmisti ve internette bulmustum bu oneriyi.ise yaramisti.
Cok gecmis olsun
👆👏👏👏

Solumaktan bahsettim. Sürmekten değil. Bir cezve suya bir çay kaşığı viks konduğu zaman solunum yollarını açıyor. Bulunduğu odanın bir köşesine koymak yeterli.
Petrol turevi var diyorlar ama alip almamakta karasiz kaldim

Benim de oglum 2 aylikken grip oldu geciremedik doktor hastaneye yatirdi iki gun
Hastane cikisi 120 tl ye buhar makinesi aldik eczanelerde satiliyor
Icine dr nin verdigi serumlari koyduk gecti
Hatta yengem derki bahar mevsimlerinde normal serum ile 1 hafta buhar ver der
Simdi ki hava sartlari yenidoganlari cok etkiliyor maalesef temiz hava az oldugundan hemencecik hasta oluyorlar
1 arkadas bal zencefil zerdecal karisimini soylemis 👏👏👍
1 yasindan sonra mutlaka dene benim kizin burnu surekli akardi surekli ama
1 cay kasigi yedirdim cogu zamanda sutune kattım
Sifamizi bulduk bugun yine yedirecem ama surup sevmiyor artik bunu da surup zannedip yemiyor nasil yedirirsem

Reflü yatakları var tıkanıklık durumlarında kulanabilir veya yatağınbaş kısmını alta bişeyler koyarak yükseltebilirsiniz.

Nurse harveys mix var yastığa damlatarak kulanılan cold mix alternatifi bir ürün. Nefes açmaya yardımcı doğal. Ben burun çekme için babyvac kullandım doğduğundan beri. Gayet işe yaradı. Bunun dışında ne yapsanız da tıkanıklık huysuzluk bir ands geçmeycek. Sadece konforu biraz artırabilirsiniz.

anne sütü alıyormu bilmiyorum ama
sen ıhlamur elma kabugu kaynat içine karanfil at demle onu iç sık
bebegi rahatlatır bari

Cold mix damla alın, çocuğun giysisine bir kaç damla damlatın nefesi serum fizyolujikten çok daha ızun süre rahatlayacaktır. Doktorun verdiği ilaçlara devam edin. 2 çocuğumu da o damlayla büyüttüm hatta kendim de kullanırım, kendiniz de araştırın. Geçmiş olsun

Back
X