- Konu Sahibi gulendam_34
-
söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.Gönderin bence, çok büyüklerinden bahsetmiyorum ama ufak tefek sıkıntılar çekse bile gönderin hatta bu ufak tefek sorunları keşke yaşasa. Şu açıdan diyorum, bizler öyle bir yetiştiriyoruz ki çocuklarımızı aman üzülmesin aman ağlamasın ama korkmasın aman bir tedirginlik yaşamasın, ama hayat böyle değil. Biz her zaman yanlarında olamayız ki, bizlerin görevi onları hayata hazırlamak değil mi? Bırakın sıkıntı çekecekse de çeksin biraz ve onlarla başa çıkmayı öğrensin. Bir anne olarak, bir Türk anne olarak yüreğiniz dayanmaz tahmin edebiliyorum ama çocuk yetiştirirken onu iyiliği için biraz korumacı olmaktan vazgeçmeliyiz sanki.
hemde nasıl havalar :)Ben her sene uçakla teyzeme gidiyorum hemde yanlızzzz diye birde hava atar :)))))
gönderirsem thy ile gönderirim sanırımhangi havayolunu düşünüyorsunuz?
inşallah öyledir hanım abla :)Çekingen imiş,eğer korku hissetseydi zaten gitmem derdi..
sanki bana da öyle geliyor
Bir tanesine denk gelmiş demekki,bu şartlarda hostes ilgilenmek zorunda,aksisi olsa hava yolları tek başına çocuk taşımaz..O riske girmez bile..
fırsat bulursan sorar mısın canımBen hiç göndermedim tek başına ama benim işyerinde bir bayan var o gönderiyor kızını benim kızımla yaşıt 11 yaşında, bir sorun yaşamadılar.
telefonu yokoğlum dokuz yaşında O da yalnız uçak yolculuğu istiyor ama cesaret edemiyorum. Oğlum uçaktan hiç korkmuyor bense hala havalanırken rahatsız oluyorum. gerçi ben de vertigo ve panik atak var
çevremde gönderenler var, hostesler ilgileniyormuş, yanında telefonu da varsa aslında olabilir.
çok içimi ferahlattınızÇıkış kapısndan öncelikli olarak çocuğu alırlar direk uçağa yönelirler hostese teslim ederler.
Tuvalete bile gitmek istese refakat ediyorlar yani...
Elindede oyuncak filan olursa zaten anlamaz oyalanır,nasılsa ikramda var yer onlardan.
ne biçim bir tipmişİnerken indirdi mi bilmiyorum canım.
Yanımızdaki kadınla birlikte en önlere bir yere oturttu bir daha görmedim.
bizim hem götürmeye fırsatımız yokhiç korkacak birşey yok ben 10 yaşında tek başıma almanyaya gitmiştim
o kadar özgüven patlasması yaşamıştım ki tek başıma dünyayı kurtarabilirim sanmıştım o derece
inşallah (tabi gönderirsem) bizde de böyle sıkıntısız olur canımBen 8 9 yasindayken kendim gitmistim :) ayni bicimde ucaktan inince dedemler aldi hic bir skinti yasamadim :)
çok haklısınızGönderin bence, çok büyüklerinden bahsetmiyorum ama ufak tefek sıkıntılar çekse bile gönderin hatta bu ufak tefek sorunları keşke yaşasa. Şu açıdan diyorum, bizler öyle bir yetiştiriyoruz ki çocuklarımızı aman üzülmesin aman ağlamasın ama korkmasın aman bir tedirginlik yaşamasın, ama hayat böyle değil. Biz her zaman yanlarında olamayız ki, bizlerin görevi onları hayata hazırlamak değil mi? Bırakın sıkıntı çekecekse de çeksin biraz ve onlarla başa çıkmayı öğrensin. Bir anne olarak, bir Türk anne olarak yüreğiniz dayanmaz tahmin edebiliyorum ama çocuk yetiştirirken onu iyiliği için biraz korumacı olmaktan vazgeçmeliyiz sanki.
evet canım en kısa zamanda arayacağımIçinizi rahatlatmak için bence havayolu ile görüşün sonrasında kararı verirsiniz zaten
işte bende hep böyleyimFazla mı korumacı davraniyorum bilmiyorum ama ben gonderemem yaa
tembihleyeceğimooooo daha oncede uçağa binmiş süper..
uçağabinmeden tuvalate gider.
tembih edersiniz ucakta vc kullanmaz.
aynen canım aynenbende eskiden öyleydim cocuğu bakkala bile yollamazdım.
baktım cocuk tatile gittiğimizde snack bara bile gidip su içecek alamıyordu
eteğime yapışıp anne annee diye mızırdanıyordu baktım olmayacak.
özgüveni için bişeyler yapmaya başladım şu an süper.
teşekkürler canımhavalimanına kadar siz götürün teyzesi karşılasın. Zaten yanlız kalacağı tek alan uçak ondada sıkıntı yaşanacak bi şey yok. Bence gönderin.
pardon sana mı emanet ettileradana- ankara uçağına tek binmiştim.hostes yanıma 8-9 yaşlarında bir erkek çocuğu oturttu.bir durum olursa bu abla seninle ilgilenecek dedi.çok da keyifli olmuştu ben korkuyordum çocuk korkmuyordukalkış anında kötü oldum çocuğun elini tuttum felan yani demem o ki hostesler sahip çıkıyor hiçbir şey olmaz
vay be maşallahBenim kız bebekliğinden beri uçakla haşır neşir oldu,ek başına gitmedi tabiki..
Çok zevkli oluyor birde,uçakta çocuk yolcular oluyor sıkılmaz bile..
Hatta şartları zorlayıp kokpite bile girmeye çalıştı kızım ..
evet bende buna takıldımbence olabilir ancak kul bu, hata yapar. hostes gecikir falan. kizinizi cok iyi tembihleyin. ucak indkten sonra hostes gelmeden yerinden kalkmasin. mazallah tetiktir falan baskasinin pesine takilir kendim gideyim falan der. (ben boyleydim mesela cocukken, herseyi kendim basaririm sanirdim surekli ailemi birakir kendim eve donerdim vs) kiziniz laf dinleyen biriyse gonderin.
ha bir de hostes harici hickimseye guvenmemesini tembih edin. gordugumuz kadariyla bir bayanin yanina oturtup ilgilendiriyorlar. ama her bayan da guvenilir degildir. hostes soyleyince kiziniz guvenir, siz uyarin.
inşallah canım yaaaSordum canım geçen gün konuştuk bu konuyu, görevli alıyor zaten uçakta da hostes oluyor başında, karşı taraftan alacak kişiye teslim etmeden çocuğu bırakmıyorlar hiç gözüm arkada kalmıyor dedi.
Gönderin bence, çok büyüklerinden bahsetmiyorum ama ufak tefek sıkıntılar çekse bile gönderin hatta bu ufak tefek sorunları keşke yaşasa. Şu açıdan diyorum, bizler öyle bir yetiştiriyoruz ki çocuklarımızı aman üzülmesin aman ağlamasın ama korkmasın aman bir tedirginlik yaşamasın, ama hayat böyle değil. Biz her zaman yanlarında olamayız ki, bizlerin görevi onları hayata hazırlamak değil mi? Bırakın sıkıntı çekecekse de çeksin biraz ve onlarla başa çıkmayı öğrensin. Bir anne olarak, bir Türk anne olarak yüreğiniz dayanmaz tahmin edebiliyorum ama çocuk yetiştirirken onu iyiliği için biraz korumacı olmaktan vazgeçmeliyiz sanki.
işte bende daha karar veremedimben gönderemezdim :)
canım bizim zamanlarda vardı öyle gönderenBen de kızınız yaşlarda tatillerde annem babam çalıştığı için otobüsle şehir dışına tek başıma gidiyordum, annem beni otobüs çalışanlarına emanet ediyordu.Bilet aldığımız yere de söylüyordu,zaten ben molalarda hiç inmiyordum,gelip karşılıyorlardı anneannemler ya da teyzemler.Bu dediğim neredeyse 20 yıl öncesi tabi.Artık zaman çok farklı insanlar çok güvenilmez.Ancak şu da bir gerçek çocuk için inanılmaz bir özgüven sağlıyor.
benimki utanmaz söylerBen de göndermezdim uçaktan korkabilir tuvaleti geldiğinde belki söyleyemez utanır o şekilde kalabilir bir de artık kimseye güvenilmiyor Allah korusun bir anlık görevlilerin dikkatsizliği başka sorunlara yol açabilir
Ben de öyle giderdimBen de kızınız yaşlarda tatillerde annem babam çalıştığı için otobüsle şehir dışına tek başıma gidiyordum, annem beni otobüs çalışanlarına emanet ediyordu.Bilet aldığımız yere de söylüyordu,zaten ben molalarda hiç inmiyordum,gelip karşılıyorlardı anneannemler ya da teyzemler.Bu dediğim neredeyse 20 yıl öncesi tabi.Artık zaman çok farklı insanlar çok güvenilmez.Ancak şu da bir gerçek çocuk için inanılmaz bir özgüven sağlıyor.
siz hiç gitmediniz mi teyzenize falan kalmayaUçak konusunda hiç endişe duymazdım ben.teyzesi bile olsa onda kalması biraz endişelendirirdi beni.ne kadar memnun olur bu durumdan diye.birde evliyse iyice düşünürüm.uzun bi süre kesinlikle göndermem ama 2-3 günlüğüne gidicekmiş zaten.
evet canımAynı fikirdeyim..
Tr'de şehir içinde tek başına merdivenden bile inmesin, değil ki bakkal - market.. Bu ülke (özellikle İstanbul) hiç güvenli değil, sadece çocuklar için değil büyükler için de güvenli değil.. Ama uçakla gönderebilirsin, 8.5 yaş o kadar da küçük değil.. ben olsam gönderirim ki uçakta o şekilde yolculuk yapan çok çocuğa denk geldim.. Bazı durumlarda kendi başına ne yapacağını bilmesi gerekiyor..
otobüsle hiç cesaret edemem harhalde :)Ben de öyle giderdim
Uçak değil otobüsle çok gittim küçükken korkardım hep ya yanlıs yerde indirirlerse dıye o yuzden gözüm hep camda olurdu
Güzeldi ya bır cesaret lazım
bunu da düşündümuçağa siz bindireceksiniz ama olaki teyze, bir şey oldu gecikti
kızınız tek başına havaalanında kalabilir
ben olsam göndermezdim
biraz pimpirikliyimdir ben[QUOTE="soslu_makarna, post: 37746931]bunu da düşündüm
Allah korusun.. ama hostes alacak kişi gelene kadar bekliyormuş
öyle dendi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?