- 3 Aralık 2011
- 10.447
- 12.567
- 298
- Konu Sahibi gulendam_34
-
Just,buradaki olay farklı ama,bir çocuğun tek başına yolculuk etmesinden kaonuşuyoruz...
Birşeylerin başarması bu,yani tek başına olması..
Anneye ve babaya muhtaç olmadan kendisinin birşeyleri yapmasıdır bu..
Çocuğun hayatında olumlu bir adım olacaktır..
Burada en kıdemli anne olarak söylüyorum bunu..
çok güzel bir yorum olmuş harika bir örnek.özgüven kelimesi çok fazla geçmiş yorumlarda.
bu forumda yeri geldi çocukları özgüvensiz yetiştirmeyin diye bende savundum
hatta bi örnek verdim vine vardı onu ekledim, yurtdışında çocuga yüzme öğretirken direk çocugu suya atıyolar, türkiyede çocuga kolluklar simitler can yelekleri vs takıp öyle atıyolar suya.. tiye almışlar bende bu örnekle yaklaştım çogu defa haklı olarak..
ama bu bence aynı durum değil uçak bi türbülansa falan girse koca koca insanlar ölüyor korkudan o yaştaki bi çocuk bunla mücadele etmemeli bence .. elbette herşeyin bi kötü yanı olur çocugu evde salarız okula yolda araba çapar bişi olur ama bi keyfi durumlar var bide mecburi durumlar.. bu keyfi bi durum o yüzden bunun için ben olsam risk almazdım diye belirttim yorumumu.
söyledikelrine katılmıyorum.tamam uçağa binmeyince özgüvensiz olmayacak ama binince de özgüven hanesine "ben başardım hem de tek başıma" hanesine artı puan ekleyecek.ben bunu kitabını okuyorum bu yaşlarda çocuklar bir şeyleri kendi başlarına ne kadar çok başarırlarsa özgüvenleri o kadar yüksek oluyor.
çok güzel bir yorum olmuş harika bir örnek.
peki küçük çocuğun tek başına kolluksuz suya atılması , su ile baş başa bırakılması ile tek başına uçağa binen çocuğun uçağının türbülansa girmesi arasındaki farklı söyleyin bana?
Saygı? Hangi saygısızlığımdan bahsediyorsunuz? Bana siz diye hitap eden birine sen diye cevap vermem olabilir mi saygısızlığımk acaba?
Uçağa yalnız binmek isteyen 8 yaşında bir çocuk bastırılsa özgüven sorunu yaşar. Bu kadar net. İstemeyenleri zorla bindirin de özgüvenli olsun gibi bir şey dediğimi sanmıyorum.
kardeşim merkeze 2,5 saat uzaklıkta oturuyorİzmir de havaalanı mesafesi yakındır sorun olmaz yani ulaşım açısından..
öyle yapacağım canım teşekkürlerbence karar vermeden önce gidip havayolu şirketi ile konuşun.sorumlulukları nelerdir,kapsamı nedir öğrenin..içiniz rahat etsin..
çok güzel yorum.. teşekkürlersöyledikelrine katılmıyorum.tamam uçağa binmeyince özgüvensiz olmayacak ama binince de özgüven hanesine "ben başardım hem de tek başıma" hanesine artı puan ekleyecek.ben bunu kitabını okuyorum bu yaşlarda çocuklar bir şeyleri kendi başlarına ne kadar çok başarırlarsa özgüvenleri o kadar yüksek oluyor.
teşekkürler :)ablacım merhaba.
zaten sorumlu kişinin (hostes ,şirket),sorumluluğu,imza karşılığı alacak kişiye teslim edene kadardır..yani havalanında yalnız kalması sözkonusu olamaz..
peki o uçak türbülansa girdiğinde etrafında bir sürü insan olmayacak mı? çocuktan sorumlu hostesler ilk o çocukla ilgilenmeyecek mi? eğitim almadılar mı bu konuda? çocuğa şöyle denebilir:suya atıldıgında gözümün önünde olcak en azından, müdahale edebilcem
ayrıca diyelim ki o suya atıldığında siz lavabodasınız? ne oalcak? çocuğu boğulmaya mı terkedecekler?suya atıldıgında gözümün önünde olcak en azından, müdahale edebilcem
hanım abla orası öyle kazasız belasız eger bunu yapabilse elbette çocuga büyük katkısı olur ama bu riske degmez diye düşünüyorum.. anne babaya muhtaç olmadan başka şeylerde yapabilir.. özgüvensiz yetiştirilmeyin demişler o yüzden o yorumu yaptım ben..
teşekkürler :)ben 6 yaşımda tek başıma bindim, 8 yaşımda tek başıma bindim çocukluğum tek binmekle geçti hiç bir sıkıntı olmuyor bir tane dergi alırsınız barbieli winxli uçuş boyunca oyalanır. indiğinde öncelik hostes onu cıkarıp birebir teyzesine teslim edecek hic bir sorun olmaz. Gönderin ne olacak bu kadar evhamlı olmayın biraz özgüvenli olsun kızınız :)
haklısın justÇok enteresan
Bir bizim ülkemizin annelerinde mi var acaba bu
Bebeğini hasta olacak dışarı çıkarmaz, kızını görevliyle uçağa bindirmez
Bu aşırı korumacılık ve bağımlılık tutumlarınız çocukların bireyleşmesine engel oluyor farkında mısınız?
canım yanlış anlıyorsun"Allah aşkına öz güvensiz çocuk yetiştirmeyin" nasıl bir ithamdır? Saygı neresinde bu cümlenin? 8 yaşında ki çocuk bir sürü şey ister ve her şeyine evet deme ihtimalimiz yok değil mi? Demek ki senin tabirinle her şekilde öz güven sorunu yaşayacak?????
beraber uçak yolculuğu da yapılsa türbülans ihtimali var ve siz hiçbirşey yapamazsınız..ancak sarılabilrsiniz çocuğunuza..tek başınayken tek fark ,çocuk korkuyla yalnız başa çıkmayı öğrenir..korumacı yetiştirmek kastım bu yalnızca..suya atıldıgında gözümün önünde olcak en azından, müdahale edebilcem
Bana hala sen diye hitap etmenizdeki saygı nerde?"Allah aşkına öz güvensiz çocuk yetiştirmeyin" nasıl bir ithamdır? Saygı neresinde bu cümlenin? 8 yaşında ki çocuk bir sürü şey ister ve her şeyine evet deme ihtimalimiz yok değil mi? Demek ki senin tabirinle her şekilde öz güven sorunu yaşayacak?????
kardeşim merkeze 2,5 saat uzaklıkta oturuyor
ama erken çıkar yetişir Allah' ın izniyle
öyle yapacağım canım teşekkürler
çok güzel yorum.. teşekkürler
teşekkürler :)
Çocuklar aptal değiller, hatta zannettiğinizden çok daha zekiler
Gerekli açıklama ve eğitimlerle kendilerini korumayı da öğrenirler, ne yapmaları ve yapmamaları gerektiğini de...
beraber uçak yolculuğu da yapılsa türbülans ihtimali var ve siz hiçbirşey yapamazsınız..ancak sarılabilrsiniz çocuğunuza..tek başınayken tek fark ,çocuk korkuyla yalnız başa çıkmayı öğrenir..korumacı yetiştirmek kastım bu yalnızca..
yani yaş olarak 9 değil daha küçük olsa,her korkusunda yanında olmaya çalışır belki insan ancak 9 yaş küçük değil bana göre..
Bana hala sen diye hitap etmenizdeki saygı nerde?
Fikrimi belirtmişim o cümlede sadece, kimseye ( özellikle size) halaret etmemişim, küçük görmemişim, kötü bir söz söylememişim. Hala bir saygısızlık görmüyorum yorumumda. Siz de saygısızlığın ne olduğunu anlatamıyorsunuz zaten.
Siz bindirmeyin çocuğunuzu 18 olana kadar. Hatta dizinizin dibinden ayırmayın. Okula falan da göndermeyin evde eğitim verin. Allah muhafaza başına her şey gelebilir.
Katılıyorum ,
korku filmi izlediğim zaman anneme sarılır yatardım.
şimdi utancımdan kızımla yatıom annem benle yatmaz sanırım heheheheh :)
trübülans olmuştu biz kez ben çok korktum hostes fark etti yanıma geldi.
ellerimi tuttu.beni sakinleştirdi.
10 dk snr indi zaten uçak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?