çocuğu uçakla tek başına yanında biri olmadan gönderen var mı?

hanım abla orası öyle kazasız belasız eger bunu yapabilse elbette çocuga büyük katkısı olur ama bu riske degmez diye düşünüyorum.. anne babaya muhtaç olmadan başka şeylerde yapabilir.. özgüvensiz yetiştirilmeyin demişler o yüzden o yorumu yaptım ben..

çok güzel bir yorum olmuş harika bir örnek.
peki küçük çocuğun tek başına kolluksuz suya atılması , su ile baş başa bırakılması ile tek başına uçağa binen çocuğun uçağının türbülansa girmesi arasındaki farklı söyleyin bana?

Bir kere benim yanimda ucakta 8 yaslarinda bir cocuk oturuyordu. Kimin gelip alacagini hosteslere tembihlemisti ailesi sanirim. Bence olabilir, niye olmasin. Lakin ucaga bindiginden emin olun, kabin gorevlilerine de yalniz gittigini mutlaka soyleyin.

o "ben başardım hem de tek başıma" diyeceği şeylerin bana göre bir sınırı olmalı.. aklına gelen her şeyi yapamaz değil mi?

suya atıldıgında gözümün önünde olcak en azından, müdahale edebilcem

"Allah aşkına öz güvensiz çocuk yetiştirmeyin" nasıl bir ithamdır? Saygı neresinde bu cümlenin? 8 yaşında ki çocuk bir sürü şey ister ve her şeyine evet deme ihtimalimiz yok değil mi? Demek ki senin tabirinle her şekilde öz güven sorunu yaşayacak?????

İzmir de havaalanı mesafesi yakındır sorun olmaz yani ulaşım açısından..
kardeşim merkeze 2,5 saat uzaklıkta oturuyor
ama erken çıkar yetişir Allah' ın izniyle
bence karar vermeden önce gidip havayolu şirketi ile konuşun.sorumlulukları nelerdir,kapsamı nedir öğrenin..içiniz rahat etsin..
öyle yapacağım canım teşekkürler
çok güzel yorum.. teşekkürler
ablacım merhaba.
zaten sorumlu kişinin (hostes ,şirket),sorumluluğu,imza karşılığı alacak kişiye teslim edene kadardır..yani havalanında yalnız kalması sözkonusu olamaz..
teşekkürler :)

peki o uçak türbülansa girdiğinde etrafında bir sürü insan olmayacak mı? çocuktan sorumlu hostesler ilk o çocukla ilgilenmeyecek mi? eğitim almadılar mı bu konuda? çocuğa şöyle denebilir:
"kızım ben yanında değilim diye korkma , eğer uçak türbülansa girese sallanırsa da korkma hostes ablaların yanında olacak bu durum normal" gibisinden konuşulabilir.

Tiske girecek birşey yok ama,eliyle teslim edecek,teyzeside alacak çocuğu..
Muhtaç derken tek başına yolculuk yapacak onu anlatmaya çalıştım.
Bizim Türk halkında çocuk küçükse hiç birşey başaramaz yapamaz heleki anne baba yoksa hepten başarısız olur gibi yaklaşımlar olur..
Oyüzden uzmanlarda söylüyor,çocuk bireysel olarak birşeyleri yapmanın heyecanını yaşasın diyorlar..
Biraz teşvikle neden olmasın bu..

haklısın just
birçoğumuzda korku malesef
canım yanlış anlıyorsun
arkadaş bu kadar sıkmayın çok çok da ince düşünmeyin demek istiyor

beraber uçak yolculuğu da yapılsa türbülans ihtimali var ve siz hiçbirşey yapamazsınız..ancak sarılabilrsiniz çocuğunuza..tek başınayken tek fark ,çocuk korkuyla yalnız başa çıkmayı öğrenir..korumacı yetiştirmek kastım bu yalnızca..
yani yaş olarak 9 değil daha küçük olsa,her korkusunda yanında olmaya çalışır belki insan ancak 9 yaş küçük değil bana göre..

Bana hala sen diye hitap etmenizdeki saygı nerde?
Fikrimi belirtmişim o cümlede sadece, kimseye ( özellikle size) halaret etmemişim, küçük görmemişim, kötü bir söz söylememişim. Hala bir saygısızlık görmüyorum yorumumda. Siz de saygısızlığın ne olduğunu anlatamıyorsunuz zaten.
Siz bindirmeyin çocuğunuzu 18 olana kadar. Hatta dizinizin dibinden ayırmayın. Okula falan da göndermeyin evde eğitim verin. Allah muhafaza başına her şey gelebilir.

kardeşim merkeze 2,5 saat uzaklıkta oturuyor
ama erken çıkar yetişir Allah' ın izniyle

öyle yapacağım canım teşekkürler

çok güzel yorum.. teşekkürler

İzmir'de trafik sorunu pek yok nasılsa,vakitli çıkarlar alırlar.,
Birde çok erken saattealmayın bileti,malum istanbul trafiği biliyorsun yoğun oluyor..

Çocuklar aptal değiller, hatta zannettiğinizden çok daha zekiler
Gerekli açıklama ve eğitimlerle kendilerini korumayı da öğrenirler, ne yapmaları ve yapmamaları gerektiğini de...

Sulu götürüp susuz getirir bu yaramazlar..

benim oğlum 7 yaşında.
ama sanırım ben göndermezdim.
oğlum da gitmek istemez diye düşünüyorum henüz tek başına.
birlikte uçağa bindiğimizde bile türbülans olduğunda hemen bana sarılıyor, korkuyor.

ama tabii tüm çocuklar aynı değil.
tüm anne/babalar da benim gibi düşünmek, yetiştirmek zorunda değil.

içiniz nasıl rahat edecekse onu yapın, çocuk özgüven kazanacak diye 40-45 dakika ölüp dirilemem şahsen ben :)

Katılıyorum ,

korku filmi izlediğim zaman anneme sarılır yatardım.

şimdi utancımdan kızımla yatıom annem benle yatmaz sanırım heheheheh :)

trübülans olmuştu biz kez ben çok korktum hostes fark etti yanıma geldi.

ellerimi tuttu.beni sakinleştirdi.

10 dk snr indi zaten uçak.

Başka bir yerde "sen" derken bu konuda "siz" demek ikiyüzlüce geliyor bana ondan... Ve bana ilk mesajı atan sensin.. Hala saygısız yorumlarına devam ediyorsun, ben uçakla gönderilmesine karşı çıktım sen okula göndermeyin diyorsun....

bir lokma saygı be canım... ben sana gönderilmeli dedin diye o zaman bırak sokaklarda yaşasın desem ne kadar mantıksız bir insan olurum değil mi? Sen de bir bak lütfen yorumlarına...

çok hoşsun fallen hahahha
ne bileyim ya bazen yazılanları okuyunca kendimi gaddar görüyorum oğlum 4 yaşında ;ama kendi başına birşeyler yapmasını sağlamaya çalışyıorum. babası çok korumacıdır bizde..onu dizginlemeye çalışıyorum ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…