çocuğum artık odasında uyumalı mı?

Daha küçük bence de. İki yasa doğru ikisini birlikte ayırırsinız.

benim ikinci çocuğum olunca büyüğü 1 ay kadar bizim odada kaldı ki kendisi 10 yaşındaydı bence biraz daha sizin odada yatsın sonra ağlamasından rahatsız olup oda değiştirebilir.

Büyük çocuğun daha küçükmüş bence oda ayırmak için. Kaldı ki bir de bebek var. İlla ki kıskanır. Benim tek kızım var. 5 yaşında. Babasıyla beni kıskanıyor. “Ohhh siz birlikte yatın , ben odamda yalnız kalıyım” diye trip atıyor. Yani böyle bir hissiyat oluyor çocuklarda.
Büyüğün yatağını da taşı odana. Çocuklar büyüyene kadar kalsın yanında. Ben iki yaşında ayırdım odasını bi sıkıntı yaşamadım.

4 bucuk yasindaki kizim neredeyse 3 yasina dogru gecti odasina gece boyu ben odasina goturdum o geri geldi. Ne zaman büyük yatak aldik sen buyudun dedik o zmn tamamen ayrildi bizden. Hala ara ara gelir yanimiza hic yok demem. Ama sizin Gibi dusunurdum nasil olacak diye oluyor merak etmeyin. 2. Kızımı hic yanımda yatirmadim taki 2-2 bucuk yasina gelene kadar. Simdi de bu geliyor gece boyu yanimiza. Varsin gelsin buyudukce gelmiyorlar artik. Bence siz de biraz idare edin yaninizda uyuduktan sonra gece yatagina alin. Bir kac ay sonra da besigi cikarin odadan ikisi de odasinda yatsin. Ayirdim deseniz bile gelecektir yaniniza bu da daha yorucu olur sizin İcin.

Herkese iyi akşamlar diliyorum,
Benim biri 1.5 diğeri 3.5 aylık iki evladım var..
Hamileyken ilk bebeğimi odasına alıştırmıştım ağlayınca uyutuyordum yanında duruyordum bir şekilde odasında uyuyordu. Zaten emen bir bebekte değildi gece memeye kalkmıyordu yani. İkinci bebeğim doğunca diğeride yanımızda yatmaya alıştı. Lohusalık uykusuzluk iki bebeğin yükü derken hem ona hem ona kalkmak zor geldi alıştı yanımızda uyumaya.. artık cok zor olmaya basladı odasına alıştırmak istiyorum ama ikinci miniğim haliyle yatak odamdaki beşiğinde yatacak bir süre. Odasına alıştırmak istiyorum rahat etmemiz açısından ama kendini dışlanmış hisseder mi? Biz üçümüz yatak odasında yatıcaz o odasında? Haksızlık edecek miyim ona ? Onu odasına alıştırayım derken incitmekten çok korkuyorum.. sizce alıştırmalı mıyım ( alıştırmazsam çok rezillik çekiyoruz) yoksa kardeşide odasına alışacağı vakit beraber mi ayırmalıyım?
Ay bende aynı durumda olcam gibi ama kızımı yanmda alıştrmam inş. Bende yenidoğan 4 ay olunca ablasıyla aynı odada yatrmayı hedefliyorum. Büyük kıskanabilir diye

Back
X