- 23 Eylül 2020
- 333
- 448
- 53
- 36
- Konu Sahibi whispersOFhope
-
Sürekli tekrar ettiğiniz desteksiz'den kasıt nedir?Bu bir dert mi bilmiyorum ama buradan aldığım fikirler bende hep farklı bir bakış açısı uyandırdığı için paylaşmak istedim.
3 yaşına girmek üzere olan bir kızım var. O doğduğunda işime ara verip tam zamanlı annelik yapmaya karar verdim. Daha çok ben olmak üzere eşimle birlikte büyüttük. Desteksiz bir şekilde süreci yürüttük. Çoğu ebeveyn gibi çok emek harcadık. Şimdi yavaş yavaş bağımsızlaşmaya başladı. Hatta arkadaş isteğini de sürekli dile getiren bir çocuk. Tabi bu sırada o bağımsızlaştıkça ben kendimi garip hissediyorum. Kollarım boş kalmış gibi, minik bir parçam uzaklaşmış gibi. Bilmiyorum doğru tanımlayabildim mi ama kendimi anlayamıyorum. Cilt bakımı yapmak için aradığım zamanları bulmaya başlayacakken şimdi bu his nedir? Akşamları bebeklik fotoğraflarına bakmak? Uyuduğunda zaten özlerdim, şimdi nedensiz daha çok özlemek? Acaba aranızda böyle hisseden oldu mu?
Annelerin neden ikinci çocuğu yaptığını çok iyi anlıyorum. Bu hislerle ikinci çocuğu yapmaya karar vermek doğru olur mu? Desteksiz bir şekilde bir çocuk büyütmek bizim için çok zor geçti, iki çocuk daha zor olacak. Kendime vakit ayıramamaktan hayıflanırken ikinci çocuk fikri hiç mantıklı gelmiyor ama sonra o kollarımdaki, hayatımdaki boşluk hissi…
Bu karmaşık ruh halime yorum yapabilecek beni bu anlamda farklı bakış açılarına yönlendirecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
Yani anneanne babaanne bakıcı temizlikçi kim gelirse aklınıza, onların desteği olmadan.Sürekli tekrar ettiğiniz desteksiz'den kasıt nedir?
Hastalıklı bulduğunuz kısmı hangisi mesela? Beni aydınlatır mısınız?Mugede vardi bugun boyle bir anne, boyle boyle basliyor demek ki, bana hastalıkli geliyor bu dusunceler, sonrasi daha da vahim oluyor.
Anladım, bence klasik olarak çocuğunuzun bebeklik dönemine duyulan özlem diye yorumladım ben, biraz kendinize yönelin, boş zamanların tadını çıkardıkça belki fikriniz değişebilir.Yani anneanne babaanne bakıcı temizlikçi kim gelirse aklınıza, onların desteği olmadan.
Aydinlatmak zorunda değilim ki, konu acmissiniz ben de dusuncemi yazdim, normal gelmediniz bana ve bunu belirttim. Tek tek aciklama mi yapacağız, gayet acik yorumum. Çocuğunuza karsi gelisen bagimli duygulariniz, bosluktan bir cocuk daha dusunmeniz vs vs uzar giderHastalıklı bulduğunuz kısmı hangisi mesela? Beni aydınlatır mısınız?
Benim göremediğim bir kısmı görebilmiş olmanızı düşünerek gerçekten bir açıklama istemiştim ama ters cevap vermeyi tercih etmişsiniz. Neyse, yine de teşekkürler. Ben hastalıklı bulmuyorum. Aksine keşfedilmesi gereken bir ihtiyacımın olduğunu düşünüyorum ya da başka bir şey. Emin olamıyorum.Aydinlatmak zorunda değilim ki, konu acmissiniz ben de dusuncemi yazdim, normal gelmediniz bana ve bunu belirttim. Tek tek aciklama mi yapacağız, gayet acik yorumum. Çocuğunuza karsi gelisen bagimli duygulariniz, bosluktan bir cocuk daha dusunmeniz vs vs uzar gider
Cocuklarimiz buyudukde hepimiz bebekliklerini ozledik bu normal ama, dedigim gibi sizinki bana biraz farkli geldi.Benim göremediğim bir kısmı görebilmiş olmanızı düşünerek gerçekten bir açıklama istemiştim ama ters cevap vermeyi tercih etmişsiniz. Neyse, yine de teşekkürler. Ben hastalıklı bulmuyorum. Aksine keşfedilmesi gereken bir ihtiyacımın olduğunu düşünüyorum ya da başka bir şey. Emin olamıyorum.
Bu bir dert mi bilmiyorum ama buradan aldığım fikirler bende hep farklı bir bakış açısı uyandırdığı için paylaşmak istedim.
3 yaşına girmek üzere olan bir kızım var. O doğduğunda işime ara verip tam zamanlı annelik yapmaya karar verdim. Daha çok ben olmak üzere eşimle birlikte büyüttük. Desteksiz bir şekilde süreci yürüttük. Çoğu ebeveyn gibi çok emek harcadık. Şimdi yavaş yavaş bağımsızlaşmaya başladı. Hatta arkadaş isteğini de sürekli dile getiren bir çocuk. Tabi bu sırada o bağımsızlaştıkça ben kendimi garip hissediyorum. Kollarım boş kalmış gibi, minik bir parçam uzaklaşmış gibi. Bilmiyorum doğru tanımlayabildim mi ama kendimi anlayamıyorum. Cilt bakımı yapmak için aradığım zamanları bulmaya başlayacakken şimdi bu his nedir? Akşamları bebeklik fotoğraflarına bakmak? Uyuduğunda zaten özlerdim, şimdi nedensiz daha çok özlemek? Acaba aranızda böyle hisseden oldu mu?
Annelerin neden ikinci çocuğu yaptığını çok iyi anlıyorum. Bu hislerle ikinci çocuğu yapmaya karar vermek doğru olur mu? Desteksiz bir şekilde bir çocuk büyütmek bizim için çok zor geçti, iki çocuk daha zor olacak. Kendime vakit ayıramamaktan hayıflanırken ikinci çocuk fikri hiç mantıklı gelmiyor ama sonra o kollarımdaki, hayatımdaki boşluk hissi…
Bu karmaşık ruh halime yorum yapabilecek beni bu anlamda farklı bakış açılarına yönlendirecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
Kadın 4. 5. 6. Çocuğu doğurmaktan bahsetmemiş 2. Çocuktan bahsediyor. Hastalıklı düşünce ne alaka? 2. Çocuğu istemek, tekrar anne olmak istemek neden hastalıklı Bi düşünce olsun.Aydinlatmak zorunda değilim ki, konu acmissiniz ben de dusuncemi yazdim, normal gelmediniz bana ve bunu belirttim. Tek tek aciklama mi yapacağız, gayet acik yorumum. Çocuğunuza karsi gelisen bagimli duygulariniz, bosluktan bir cocuk daha dusunmeniz vs vs uzar gider
Sürekli tekrar ettiğiniz desteksiz'den kasıt nedir?
Evet cevap verdi kendisi zatenÇocuklarını, karı koca beraber büyüttüklerini; bakıcı tutmadıklarını, anneanne ve babaannenin torun bakmaya gelmediğini anlatmak istiyor sanırım.
Aynı yaş döneminde benimde kızım var ve ayni duygulara bende sahibim.Ama ben bunu 2.cocuk isteği gibi değerlendirmiyorum. Onunla daha küçükken yaptığımız herseyi çok özlediğimi hissediyorum.Krese de gidiyor.Yolda bi anne bebek göreyim,ekmek alıp evine giden,parka giden gözlerim doluyor.Baska bi evreye geçtik ve eskiyi özlemek kadar normal bisey yok.Hatta işe geri dönmeyi planladığım içinde ayrı bi burukluk olmuyor da değil.Ama bunlarla beraber başka güzel şeyler de hayatımıza geliyor xok şükür.kreste öğrendiği şarkıyı birlikte soyliyorz.Daha farklı oyunlar oynuyoruz.Kavusma anı gün içinde yaptıklarını benimle paylasmasi da bu zamanın güzelliği ❤Bu bir dert mi bilmiyorum ama buradan aldığım fikirler bende hep farklı bir bakış açısı uyandırdığı için paylaşmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?