Çocuğum büyüdükçe gelen boşluk hissi ve ikinci çocuk fikri

niye bu kadar gergin ve gereksiz cevaplar veriyosunuz insanlara kadin diyo ki hangi kisim aydinlatir misiniz yanlısı nerede yapıyorum diye soruyo aydinlatmak zorunda degilim diyosun bos yorum yapma o zaman

niye bu kadar gergin ve gereksiz cevaplar veriyosunuz insanlara kadin diyo ki hangi kisim aydinlatir misiniz yanlısı nerede yapıyorum diye soruyo aydinlatmak zorunda degilim diyosun bos yorum yapma o zaman
Soruyu cevaplamış zaten.

whispersOFhope benimki henüz 20 aylık olmak üzere ama ben de bazen benzer düşüncelere giriyorum.

Sonra ilk başlarda yaşadığım zorluklar aklıma geliyor. Ben annemin ve zaman zaman kayınvalidemin (inişli çıkışlı) desteği ile baktım. Allah'tan öğretmenim de işten erken çıkıp, bebeğimin yanına ışınlanıyordum.

Seneye oğlum iki yaşında olacak ama kendim bakmak istiyorum. Bu nedenle ikinci bebeği de yapıp ücretsiz izne mi ayrılsam diyorum. Binbir soru... Bir yandan ekonomi ne olacak diyorum

Liste böyle uzaaaar giderrrr

Benim çocukların arası dört buçuk yaş. iki çocuk tek gibi değil, hele yardımcı olacak birileri yoksa çok zor. Ben çalışıyorum, memleketten uzaktayız. Tek lüksüm temizlikçi çağırmak ve eşim yoğun çalışıyor. Hani konunun derinlemesine içinde biriyim Şimdi boşa çıktın ama ikinci çocuğun olunca sadece kucağına alıp sevmek sözkonusu olmayacak. Eşinle oturup konuşun derim.

Aralarında 4 yaş ideal arkadaş gibi yanınızda olur o okula başlayınca diğeri büyümüş olur .Maddi durum yerindeyse kendinizi hazır hissediyorsanız yapın tabii çocuk sizin en doğal hakkınız. Sağlıklar büyüsünler inşallah

Konu sahibinin ifadeleri gayet normal

herkes oturmuş normal normal karsilamis bastan sona bir daha okuyun diyeceğim ama neyse, biri de gelmiş ikinci cocuk istemesi neden hastalikli olsun diyor, can sıkıntısından cocuk yapacak, sonra o da 3 yasina gelince ay bu bana bagli değil büyüdü bitane daha doğurayim desin o zaman ayyy banane

Yani maddi gücünüz zorlamayacaksa yapın tabii. Ama şu an siz masrafını görmediniz. Okul masrafı, bir restorana gitseniz en basiti dört tane alacaksınız. Sinemaya götürseniz iki değil üç bilet alacaksınız. Harçlık vereceksiniz iki tane. Üniversiteye iki kere göndereceksiniz. Bunları gözünüz kesiyorsa tabii bilemem de.

Tamam sen yapmayabilirsin de sinirlenmene gerek yok. Düşünmüyorsan tabii ki sana ne

ikinci cocuga yorum yapamam ama ikinciyi de dogursaniz isin sonunda yine o da buyuyecek .siz yalniz kalicaksiniz oncelikle kendi hayatiniza dair hedeflerinizi amaclarinizi belirleyin . annelik rolunden bagimsiz bir planiniz olsun

İkinci çocuğu doğurmanızda fiziksel hiçbir sıkıntı yok, yorumlar biraz değişik geldi bana. Sizdeki sorun çocuk isteme sebebiniz. Duygusal yeme konusunda da insan kendini yemek yediğinde tamamlanmış hissediyor ama bu tedavi edilmesi gereken psikolojik bir sorun mesela çünkü insanı tamamlayan şey yemek de değil çocuk da değil koca da değil. Kendinizi tamamlanmış olarak hissettirebilecek her şey bağımlılığa doğru gidebilecek bir konudur, altta yatan farklı sorunların yüzeye çıkmasıdır. Yoksa ikinci üçüncü çocukta sorun yok kendisini hazır hisseden maddi manevi yetebilirim diyen yapsın.

Ay bende bağımsızlaştığını görür müyüm kreşe atıp koşarak işe gidicem

Bütün yaşları düşünerek bakın olaya. Ikisinin okul masraflarını aynı anda karşılayacak gücünüz var mı? Üniversiteye şehir dışına yollasanız ikisine de maddi destek verecek gücünüz var mı?

1. Yaşlı anne baba mısınız
2. Kardesinız var mı , ilişkiniz nasıl
Acaba bu istek bilinçaltınızda çocugunuza destekci bırakma istegınden olabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…