oglunuzu okuldan almayin sakin, cocugun gelecegiyle oynarsiniz boyle bir hataya dusmeyin.
dersleri zayif olsa bile birakin okula gitsin, okulunu bir sekilde bitirsin diplomasini cebine atsin.
ileride akillandiginda yani ben ne hata yapmisim diye akli basina geldigi zaman en azindan egitimine bir yerden devam edebilir.
oglunuz hakkinda herseyi biliyor musunuz?
bana kalirsa bir cocuk durduk yerde boyle sorumsuzluk yapmaz.
-sinifta kafasina giren tembel arkadaslari varsa oglunuzu onlar etkiliyor olabilir.
-evde huzursuzluk varsa bu oglunuzu buyuk olcude etkiler ve derslerine calismayabilir.
-basindan size anlatamadigi bir sey gecmis olabilir, bu yuzden cok etkilenmis olabilir.
bir de size tavsiyem cocugunuzu baskasinin cocuguyla kiyaslamayin. yani demek istedigim, oglunuzun yaninda falancanin oglu-kizi ne kadar caliskan ne kadar akilli bir cocuk falan gibi seyler demeyin.
ondan memnun olmadiginiz hissine kapilir ve cok uzulur.
hatirliyorum da kucukken bana boyle bir sey soylendiginde cok sinir olurdum, inadina yaramazlik yapardim mesela boyle ornek vereyim. hala da kimsenin kimseyle kiyaslanmamasi gerektigini dusunurum, her insan bir degil hepimiz farkli bireyleriz. hepimizin mizaci, karakteri farkli.
-okulda basindan bir sey gecmis olabilir, ne bileyim sinif arkadaslarina rezil oldugu bir durum olduysa bu onu cok uzmus ve basarisini dusurmus olabilir.
-okuldan bir kizi sevmis olabilir
her ihtimali goz onunde bulundurup, kollari sivayip anne-baba olarak bu isi cozmelisiniz.
konusmak ise yaramamis, konusmak konusunda etkili olamamissiniz. bu yolu denemissiniz ama cozume ulasamamissiniz.
bu durumda hemen cocugu okuldan almak yanlis!
baska yollar aramalisiniz.
oglunuzu okuldan almak cok buyuk bir yanlis olur, cocugun gelecegiyle oynamayin.
TAVSIYEM KESINLIKLE BIR UZMANDAN YARDIM ALMANIZ.
BIR PEDAGOGLA KONUSMAK HIC AKLINIZA GELMEDI MI?
cocugunuz bir pedagogla konusursa sizi anlatamadigi sorunlari varsa ya da ders calismasini engelleyen bir seyler varsa anlatir.
eger engeli yoksa da pedagog oglunuza dogru yollari gosterir ve profesyonelce sorunu cozer.
belki oglunuza 1-2 seans bile yeter, bir pedagoga mutlaka basvurun.
oglunuz suan ergenlik doneminde ve bu sorun bu yaslardaki bir suru cocugun yasadigi bir sorun, anormal degil.
ona anormalmis gibi davranmayin. aksine yardimci olmak istediginizi gostererek yaklasin.
ben de lisede bir donem dersleri asmistim, ama benim sorunum cok gezmekten kaynakliydi

neyse ki kendimi toplarlayabildim