Çocuğum için geç mi kaldım

Öyle üzgünüm, öyle kızgınım ki kendime. 2,5 yaşındaki çocuğuma öğretmem gereken şeyleri zamanında öğretmedim, televizyonu ona bakıcı yaptım. Hiçbir bahane beni haklı çıkaramaz zaten, hatalarım için fazlasıyla vicdan azabı çekiyorum, lütfen bu kısım için bir sille de siz atmayın.

Birkaç kelime dışında konuşmuyor. Çoğu zaman beni ve çevreyi duymazdan geliyor. 1 yıldır elimden gelen herşeyi yapıyorum, çok da ilerleme katettik ama yaşıtlarına göre daha bebeksi duruyor davranışları. Anne dediğini bile 1 aydır duyuyorum şükürler olsun. O da seslenmek için değil bazen canı isterse söylüyor.

Zamanı geri alıp hatalarımı telafi edemem :KK43: Bundan sonrası için neler yapabilirim? Düzelir mi yaşıtlarına yetişir mi sürekli bunları düşünüyorum :KK43: gerçekten çok üzgünüm. Bir de görenler niye konuşmuyor falan diye sordukları zaman daha da kötü oluyorum.

Çocuğum için geç mi kaldım bilmiyorum keşke konuştuğu günleri görebilsem biran önce :KK43:
Tv seyrettiği için konuşmayacağını sanmıyorum etrafımda öok Tv izleyen ve erken konuşan çocuk var kendini hemen suçlama bazı çocuklar geç konuşuyorlar ailede geç konuşan varmı ayrıca bi doktora götür bence o daha iyi yardımcı olacaktır snaa

0-3 yaş çok kritik inşallah çok ciddi bir durum yoktur hemen doktora başvurun keşke televizyon ile büyütmeseydiniz bebeğinizi. Duyması, konuşması tembelleşmiştir doğal olarak. Televizyon ile büyütecekseniz niçin yaptınız ki?

Tv yi hayatinizdan cikarin. Sohbet edin onunla. Onu hergun mutlaka disari cikartin. Kitap okuyun ona masallar anlatin. Ve sosyallestirin.

Benim de kizim iki bucuk yasinda :KK36:
Kendinizi o kadar da suclamayin.Tamam cocukla konusmak dil gelisimini etkiler ama sizin evde hic mi konusulmadi?tv den bile diyaloglar kapiyorlar.Her cocuk farklidir.Bi uzmana goturun.Bu kadar da panik yapmayin.Bundan sonra bolca ilgilenirsiniz.Cok da gec kalmis sayilmazsiniz.

tv normal hayat akışından yedi kat daha hızlıdır kapattıktan 2 saat sonra uyum problemi yaşayabiliyor doğru değil yaptığınız
fakat sadece televizyonun buna sebep olduğunu sanmıyorum bencede doktor görsün üniversite hastanesine bir götürün

Cocuklar dogdugundan beri beyinleri her şeyi kayit altina alir tv akışı hızlı oldugundan beyni cok yorar bu durum ve saglikli çalışmasına engel olur konuşmada problem olmasi genetik disinda bu durum tv konusu varsa onunla iliskilendirilir ki muhtemele sebebi de bu. Tabiki tv yi hic acmayacaksiniz die bir sey yok ama uzmanlar 3 yasindan once izlenmesini zararli buluyor beyin gelisimi acisindan
Ablam okul oncesi ogretmeni sinifinda kaynastirma ogrencisi olarak otizimli bir ogrencisi var ve annesi sorunlu bir hamileliğin ardindan kadinim psikolojisi iyi olmadigi icin cocukla ilgilenmeyip tv karaisina oturtmuş sürekli. Cocuk sonradan olmus yani tv ile alakasi tabi ki var.
Cocugunuzla birebir ilgilenin lutfen ve iyi bir krese gonderin umarim gec kalmamissinzdir.

kız mı erkek mi? bazen çocuklar geç konuşabiliyorlarmış sadece tv değildir bence ona sebep bir doktora götürmelisiniz

Öyle üzgünüm, öyle kızgınım ki kendime. 2,5 yaşındaki çocuğuma öğretmem gereken şeyleri zamanında öğretmedim, televizyonu ona bakıcı yaptım. Hiçbir bahane beni haklı çıkaramaz zaten, hatalarım için fazlasıyla vicdan azabı çekiyorum, lütfen bu kısım için bir sille de siz atmayın.

Birkaç kelime dışında konuşmuyor. Çoğu zaman beni ve çevreyi duymazdan geliyor. 1 yıldır elimden gelen herşeyi yapıyorum, çok da ilerleme katettik ama yaşıtlarına göre daha bebeksi duruyor davranışları. Anne dediğini bile 1 aydır duyuyorum şükürler olsun. O da seslenmek için değil bazen canı isterse söylüyor.

Zamanı geri alıp hatalarımı telafi edemem :KK43: Bundan sonrası için neler yapabilirim? Düzelir mi yaşıtlarına yetişir mi sürekli bunları düşünüyorum :KK43: gerçekten çok üzgünüm. Bir de görenler niye konuşmuyor falan diye sordukları zaman daha da kötü oluyorum.

Çocuğum için geç mi kaldım bilmiyorum keşke konuştuğu günleri görebilsem biran önce :KK43:

Çocuğum için geç mi kaldım bilmiyorum keşke konuştuğu günleri görebilsem biran önce :KK43:[/QUO

Bakırköyde çok iyi bir dil ve konuşma terapisti var Nergis Türköz bence görüşmelisiniz.

Benim oğlum da 2,5 yaşından sonra konuşmaya başladı ki anne bile demiyordu... Bence boşuna takıyorsun yakında bülbül olur şakır sen de bu ne zaman susacak diye konu açarsın :KK70:

Szin hatanızdan olduğunu sanmıyorum, sokak cocuklarını goruyorsubuz onlarla kim ilgileniyor ki sakır sakırda konusuyorlar masallah. Kendinizi suclamayn bi doktorla gorusun
sokak çocuklari kesfediyor izliyor dusunuyor
aptal kutusu önüne oturtulan
ellerine 1 yasinda 2 yasinda tablet telefon verilen zavallı bebelerden daha şanslilar..3 yasinda ikizlerim var tabletleri yok cep telefonu da vermiyorum..Versem kolay olur ama lego puzzle canavari oldular..Kitap cevirir incelerler..Telefon versem bunlar olmayacakti..

Benim oğlumdada uyaran eksikliği var tam 2,5 yaşında 22 aylıkken farkettim sekiZ aydır sokaktan eve girmedik asla telefon tablet açmıyorız tv de yok nolur yalvarıyorum yazın bana iyileştiniz mi acaba bu durum geçiyormu akranlarını yakalayabildimi

Aynı durum yiğenimde de oldu. Çocuk dursun diye reklamları açıp izlettiler,kanal kanal reklam aradılar.çocuk 3.5 yaşında hâlâ tam konuşamıyor söylenileni tekrarlıyor ve kelimeleri ağzında yuvarlıyor tam anlaşılmıyor. Lütfen ilgilenin çocukla ve tvyi kaldırın. Bebeğim 50 günlük ve ben oturma odasında tv izliyorum,bebek nasılsa görmez diyorum bi bakıyorum tv ye bakıyor. Hemen kapatıyorum ya da yönünü çeviriyorum .
Suan durumu nasil

Back
X