- 15 Şubat 2024
- 2.018
- 2.089
- 53
- 32
Merhaba aslında bu konuyu açmak için geç kaldım ama derdimi paylaşmaya henüz hazır hissedebildim kendimi. Benim ilk çocuğum gayet sağlıklı doğdu. Ama ikinci çocuğumda çocuk istediğimizden emin değildik. Bi istedik yapalım dedik bi istemedik falan. Sonra benim kolumda deri altı implant vardı çok kanama yaptı onu çıkarttırdım hapa geçtim ve ben hapla korunurken hamile kaldım. Neyse dedik Allah nasip etti. Nipt testi temiz çıktı, 21. Haftada Türkiyede detaylı ultrason yapıldı temiz çıktı. Almanya’da yaşıyorum ben Almanya’daki detaylı ultrasona gittim işte orda hikaye başladı. Velamentöz kordon insersiyon diye bir şeyden bahsedildi ve ben erkenden doğum yapacağım hastaneye yönlendirdim. Orda da ARSA diye bir problem çıktı bu çocuğun kalbinde problemle doğma ihtimali var. Normal doğum yapamazsın çocuk kanamadan ölür dediler. Tamam dedim. Kalp hastası olmaz dedim. Araştırdım ihtimal bu sadece dedim. Napacaktım yani 20 küsür haftalık çocuğu aldıracak halim yok ya. Öyle böyle 38 hafta 1 günlük olunca sezaryen olacaksın dediler tamam dedim. 38 haftada nişan ve su geldi sezaryene alındım Apar topar. Bebeğim 2580 gram doğdu. Emmesi çok tuhaftı. Sürekli boğulur gibi oluyordu. 1 aylıkken kalp bölümüne gönderildik kalbinde üfürüm var diye. Çocuk Kalp bölümünde doktorumuz sayısız delik var dedi. Swiss cheese vsd, orta boyutta ASD, ayrıca vsd. Yani o kadar çok delik vardı ki. Bunlara dayanamadım yaşamaz dediler çünkü. Lohusa psikozu geçirdim. 5 gün hiç uyumamışım hastaneye kaldırıldım. Akut psikiyatri kliniğinde yattım 3 gün. İlaca başladı doktorlar. Tabii anne sütü veremez oldum tüm hayallerim yalan oldu bu dönemde. Anne sütünü ağlaya ağlaya klozete döktüm ilaç içtiğim için. Bebeğim de 2 tane ilaca başladı kalp için. Bu dönem kardeşinden hastalık kapıp 2 kere hastaneye yattı ölümle burun buruna geldi. 2. Hastane yatışı sonu 5.5 aylıkken açık kalp ameliyatı kararı alındı. 9 saatlik ameliyat sonrası kalp kapakçığı problemi de ortaya çıktı. Ama büyük delikler kapandı. Şimdi kalp kapakçığı ve 2 küçük delik problemimiz kaldı ve bunlar için kızıma 2 ilaç kullanmaya devam ediyoruz. Şu anki durumumuz bu. Ben hala ilaç kullanıyorum ve bebeğimle bağ kurmaya çalışıyorum. Öyle işte anlatmak istedim.