• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum kreşte düşmüş

Nasıl yani, normal mi biri düşürsün bileğini kırsın.konudan bagımsız ama bahsini ettiğiniz için oraya takıldım ben

Kırmasın tabii. Her durumda öğretmen suçlanamaz diyorum. Örneğin arkadaşı bir an itse çocuk kolunun üzerine düşse öğretmen bu durumda suçlu değildir diyorum. Yani bana göre. Çünkü çocuk bu ne yapacağı belli olmaz. Öğretmen ne yapabilir anlık olan olaya. Tabii ki üzülürsün ama öğretmenin de bu durumda yapabileceği bir şey yoktur diyorum. Ama bu konuda durum farklı

Gölge öğretmen ne ilk kez duyuyorum bunu 🧐
Golge ogretmen ozel ihtiyaclari olan cocuklarla okula gelir gider ve çocukların bir adim arkalarinda surekli gozetim altinda tutarak okul ici gereklilikleri yerine getirmesine yardimci olir. Genelde daha vahim durumlarda golge ogretmene basvurulur, zaten terapi alinan yer onerir golge ogretmeni. Mesela otizm spektrumda orta ust seviyeye yakin bir cocuktur, verilen yonergeyi anlamak ve uygulamakta zorluk ceker, o zaman golge ogretmen ona ne yapmasi gerektigini uygun bir sekilde ve defaatle anlatir ki cocuk akis icinde kaybolmasin gibi. Aslinda golge ogretmeni veliler özel durumlarda tutarlar. Normal okul isleyisinde ise sadece sinif ogretmeni ve yardimci ogretmen olur.

Videoda tek çocuk görünüyor o da benimki. Zaten sınıf arkadaslari bezlenmiyoz. Bizimkinde gelişim geriliği olduğu icin bezliyor.

Videoda gördüm. Çocuk düşüyor. Ağlıyor. Saniyeler geçiyor. Kadin gelmiyor. Alt kattaku Ögretmen koşup geliyor bu halen daha sallaniyor. Çocuğu kaldırıp ayaga kaldirip öğretmene veriyor. Yani ne bir bakma ne bir acıma ne bir merhamet yok. Bir insan , bir kadın bu kadar acimasiz olmamali. Ögretmeni eminim sakinlestirmek icin sarılıp teselli etmistir ama bir kadın olarak ondan da en azından merhamet dolu bir tavir beklerdim. Ama yok. Video beni o kadar dağıttı ki. Izleseniz sizi de dağıtır.
Oglum iki bucuk yasinda ve 3 gundur okulda tek basina kaliyor. Ne kadar uzgun oldugunuzu tahmin edebiliyorum, gecmis olsun 💐

Yakin zamanda buyuk bir kaza atlatan bir kres cocugunun annesi olarak yaziyorum.

Okul, ogretmen, bez degistirip oylece birakan herkesin agir ihmali var. 3 yasinda gelisim geriligi olan bir cocuk okulunuza bu durumu bildirilerek kaydediliyor ve siz kabul ediyorsaniz (ozel okullar genelde bu tarz cocuklari kabul etmezler, bunuda bir yakinim ozel okul sahibi olduğu icin biliyorum) orada ekstra ve evet o çocuğa ozel onlemler almalisiniz, cocuk ozelse ve kabul ettiyseniz o cocuga ozel kisitlamalar, onlemler almalisiniz (merdiven baslarina kapi takmak, sinif ici banyo olmasi gibi)

Ancak okul her turlu yardımcı olmus, kamera kaydina kadar verip garip bi sekilde seffaf davranmisken bu okula dava acmak bundan sonraki surecler icin diger okullara emsal olusturur. Yani kizginliginizi anlamakla beraber bu kadar seffaf davranan bir okula dava acma isteginizi kafamda bi temele oturtamadim. Ozelliklede kudronun dedigi gibi 3 kurusa bez degistiren kadini issiz birakma isteginiz yarin kendi kalbinize dert olur.

Siz bence dava açmak yerine okulu "dava acmami istemiyorsaniz fiziki ortaminizdaki yetersizlikleri iyilestirin, sorumlulugu olan calisan bir daha kizimla ilgilenmesin" gibi isteklerde bulunun.

Ha burada deseydiniz ki, okul zorluk cikardi, asla sorumluluk almiyor, o zaman yorumum bambaska olurdu.

Hiç bilmiyorum. Yani görünmez kazaya sesim çıkmaz. Çok defa ısırılmış geldi. Ama çocuktur yaparlar. Ongöremeyi,. Buna bir şey diyemeyiz. Ama merdiven konusunda is değişir.

Neden tamamlamiyorrlar eleman eksigini bilmiyorum. Muhtemelen maddi sebeplerdir. Yani aslında baya öğrenci var kurumda yani 1 sinifta 17_20 bandında çocuk ve 2 ögretmen oluyor genelde.

Yasanan olaylarin kaynagi cocuk mu, yetiskinler mi? Bence onemli olan konu bu. Bir anne olarak milyonlarca lira verseler icim sogumaz herhalde. Maddi sorumlulugu ustlenmelerinsorunu cozmuyor bana gore.
Kaldiki benim kizimida isirdilar ,sacini cektiler, vurdular vs vs oyle yaygara koparan tiplerden de degilim, okul basip kavgaya gitmedim yani. Onlarda 3 yasinda sonucta. Ancak yetiskinler yuzunden cocugumun cani yansa isin rengi degisir. Ben olsam sikayet ederim, denetlenmeleri icin elimden geleni yaparim.

Öncelikle çok geçmiş olsun, yavrunuza acil şifalar diliyorum.
Bence burada en büyük ihmal merdivende kilitli kapı olmaması.. Gerçi çocuk bu inmek istese yine tırmanır, merdivenlerden inmeye çalışır ama kurum en azından önlem almış olur.
İhmal var mı, evet var. Kurumda zaten kabul etmiş, ne dilerseniz de yapalım modundalar. Bana kalırsa dava ile yıllarca vakit harcamayın ben dava sonucundan bir şey çıkacağını da sanmıyorum. Kimler kimler bu ülkede cezasız şekilde kötülüklerine devam ediyor. Sakinleştikten sonra kurum ile tekrar konuşup taleplerinizi bildirin. Gerekirse kapılar çocuklar tek çıkmasın diye kapalı tutulsun, merdivenlere ekstra kilitli kapı takılsın vs..
Ben kurumun hatasını kabullenip size şeffaflıkla her şeyi sunmasına ve isteklerinizi yapmak konusunda açık olmalarını sevdim. Kolay kolay bunu kabul etmezler, görüntüleri vermezler. İyi niyet var en azından.

Gerçekten bu da normal değil. Bunu Öğretmeniniz engellemeli. Bunu yapan çocuğun velisi, okul Rehberliği herkesi ayaklandırması lazım.

Açıkçası bana pek güvenli gelmedi. Neyse siz kafanızı toparlayıp son olanları bir çözün. Güveninizi kazanırlarsa devam ettirirsiniz. Seneye de iyi bir Devlet okulu araştırırsınız.
Allah razı olsun

Bu konuya bu kadar olumsuz bir cümle yazmak istemezdim. Ancak okul sorumluluğunu almış vb yazan birden fazla mesaj mevcut. Okul tam olarak neyin sorumluluğunu almış ? Allah korusun, ya boynu kırılsaydı ? Ufak bir kızarıklık denilen olayda köprücük kemiğinde çatlak mevcut. Konu sahibi hemen röntgene götürmese, iç kanama vb olsa dahi fark edilmeyecekti belki de. İhtimalse bunlar da ihtimal. Şükürler olsun ki çocukları hayatta ve yaralı da olsa sağlıklı.

Ha bu arada sunuda ekleyeyim. Kizimda kreste isirildi vs ama bu davranisi sergileyen tum cocuklar aileleriyle beraber kresin psikolojik desteğini almaya yonlendirildi. Kabul etmeyen ailelerin kaydi siliniyor. Artik kimse isirmiyor, sac cekip zarar vermiyor. Bence sizin kres herseyi parayla olcuyor. Zarar mi veriyolar? olsun para veriyolar. Zarar mi verdik? hadi parasini odeyelim. Bakis acilari bu sekilde

Yakin zamanda buyuk bir kaza atlatan bir kres cocugunun annesi olarak yaziyorum.

Okul, ogretmen, bez degistirip oylece birakan herkesin agir ihmali var. 3 yasinda gelisim geriligi olan bir cocuk okulunuza bu durumu bildirilerek kaydediliyor ve siz kabul ediyorsaniz (ozel okullar genelde bu tarz cocuklari kabul etmezler, bunuda bir yakinim ozel okul sahibi olduğu icin biliyorum) orada ekstra ve evet o çocuğa ozel onlemler almalisiniz, cocuk ozelse ve kabul ettiyseniz o cocuga ozel kisitlamalar, onlemler almalisiniz (merdiven baslarina kapi takmak, sinif ici banyo olmasi gibi)

Ancak okul her turlu yardımcı olmus, kamera kaydina kadar verip garip bi sekilde seffaf davranmisken bu okula dava acmak bundan sonraki surecler icin diger okullara emsal olusturur. Yani kizginliginizi anlamakla beraber bu kadar seffaf davranan bir okula dava acma isteginizi kafamda bi temele oturtamadim. Ozelliklede kudronun dedigi gibi 3 kurusa bez degistiren kadini issiz birakma isteginiz yarin kendi kalbinize dert olur.

Siz bence dava açmak yerine okulu "dava acmami istemiyorsaniz fiziki ortaminizdaki yetersizlikleri iyilestirin, sorumlulugu olan calisan bir daha kizimla ilgilenmesin" gibi isteklerde bulunun.

Ha burada deseydiniz ki, okul zorluk cikardi, asla sorumluluk almiyor, o zaman yorumum bambaska olurdu.
Teşekkür ederim fikir için. Allah razı olsun. Ben sadece ne yapacağımı bilemez haldeyim.

Videoda tek çocuk görünüyor o da benimki. Zaten sınıf arkadaslari bezlenmiyoz. Bizimkinde gelişim geriliği olduğu icin bezliyor.

Videoda gördüm. Çocuk düşüyor. Ağlıyor. Saniyeler geçiyor. Kadin gelmiyor. Alt kattaku Ögretmen koşup geliyor bu halen daha sallaniyor. Çocuğu kaldırıp ayaga kaldirip öğretmene veriyor. Yani ne bir bakma ne bir acıma ne bir merhamet yok. Bir insan , bir kadın bu kadar acimasiz olmamali. Ögretmeni eminim sakinlestirmek icin sarılıp teselli etmistir ama bir kadın olarak ondan da en azından merhamet dolu bir tavir beklerdim. Ama yok. Video beni o kadar dağıttı ki. Izleseniz sizi de dağıtır.

O zaman o kadın üzerinden gideceksiniz. Kurum Müdürü suçu istediği kadar üzerine alsın. Çok üzüldüm ve kızdım şimdi. Demek ki böyle insanlar çocuklarla çalışmamalı..

Yerinizde olsam dava mava bir kenarda olsun bunları gider Milli Eğitime ve Aile Sosyal politikalar bakanlığına şikayet ederim. Şöyle bir denetimden geçsinler.

Çocuğunuzu da alın ordan nasıl insanlarla çalışıyor bunlar.

Bu konuya bu kadar olumsuz bir cümle yazmak istemezdim. Ancak okul sorumluluğunu almış vb yazan birden fazla mesaj mevcut. Okul tam olarak neyin sorumluluğunu almış ? Allah korusun, ya boynu kırılsaydı ? Ufak bir kızarıklık denilen olayda köprücük kemiğinde çatlak mevcut. Konu sahibi hemen röntgene götürmese, iç kanama vb olsa dahi fark edilmeyecekti belki de. İhtimalse bunlar da ihtimal. Şükürler olsun ki çocukları hayatta ve yaralı da olsa sağlıklı.
Evet. Sorumluluğu kabul ediyoruz diyorlar ve o kadar. Yapılan bir şey yok vaat var şu an. Belki talep edersek yaparlar onu da bilemiyorum bakacağız. Sadece ne yapacağımı bilemiyorum öylece düşünüp duruyorum. Çok teşekkür ederim

Bu mesajdaki ayrıntılarda ihmal çok büyük. Tek başına götürdügü çocuğu nasıl o kadar gözden kaçırmış olabilir yahu. Elini yıkamak için desek aynı odadadir diye düşünüyorum. Çocuğun çıktığını nasıl farketmemis. Onu etmemiş diyelim. Düşme ve ağlama sesini hemen nasıl duymamış. Çocuğunuz hızla kosarak direk merdivenden mi yuvarlaniyor?

Bu kadarına ufak bir ihmal diyemem artık açıkçası. Çocuğun kemigi kırılmışken bez degistiren gariban çalışana yüklememek lazım diye göremem. Sorumluluk tamamen ona ait bu durumda. Acayip öfkelendim bu mesajınızı okuyunca.

Evet. Sorumluluğu kabul ediyoruz diyorlar ve o kadar. Yapılan bir şey yok vaat var şu an. Belki talep edersek yaparlar onu da bilemiyorum bakacağız. Sadece ne yapacağımı bilemiyorum öylece düşünüp duruyorum. Çok teşekkür ederim
Öncelikle çocuğunuzu tekrar oraya göndermeyin. İhmal nedeniyle de okul hakkında şikayetçi olun bence. Bu ihmalin sonucu çok daha ağır da olabilirdi.

Kurum hakkında haber vb yapılsa da insanlar hangi kurum olduğunu öğrense keşke.

Bu mesajdaki ayrıntılarda ihmal çok büyük. Tek başına götürdügü çocuğu nasıl o kadar gözden kaçırmış olabilir yahu. Elini yıkamak için desek aynı odadadir diye düşünüyorum. Çocuğun çıktığını nasıl farketmemis. Onu etmemiş diyelim. Düşme ve ağlama sesini hemen nasıl duymamış. Çocuğunuz hızla kosarak direk merdivenden mi yuvarlaniyor?

Bu kadarına ufak bir ihmal diyemem artık açıkçası. Çocuğun kemigi kırılmışken bez degistiren gariban çalışana yüklememek lazım diye göremem. Sorumluluk tamamen ona ait bu durumda. Acayip öfkelendim bu mesajınızı okuyunca.
Sene başında ögretmen ile haber göndermiştim kadına. Güya bez değişiyor ama yarı temiz yarı pis geliyor. Biraz dikkat edelim cocuklar enfeksiyon kaparlar öyle pis olursa diye rica etmiştim. Ama anladım ki ricadan anlayacak bir tip değil. Çok zalim ve merhametsiz, videodaki izlediğim kadın...Videoyu izleseniz sasirirsiniz tavrına. Elimden gelen bir şey yok şu an ama Allah onu kendi gibilerle karşılaştırsın diye dua ediyorum.

Teşekkür ederim fikir için. Allah razı olsun. Ben sadece ne yapacağımı bilemez haldeyim.
Hem ozel okul hem devlet okulu tecrubesinden yola cikarak sunu soylemeliyim.

Anlattiginiz bebek bakim odasiyla sinif arasinda merdiven bulunmasi dahi fiziki ortamin yetersiz ve yanlis kurgulandiginin bir isareti. Ozel okul yonetmeligine dair bi fikrim yok ancak akli basinda ve cidden "bakim" ustlendiklerinin farkinda olan ozel okullarda bakim odasi+banyo+yatakhane+sinif bir arada oluyor, buyukce bir suit gibi dusunun. Dolayisiyla hem mahremiyet korunuyor hem de cocuklar kendilerine ait alanda guvenle vakit geciriyor.

Mesela benim kizimin gecen seneki okulu boyleydi. Klozetler, kullandiklari lavabolar kendi boylarına uygun, sinif ici kapilarin kulplari keza oyle ama sınıftan disari cikan kulp onlarin boyuna gore degil ogretmenlerin boyuna goreydi, dolayisiyla cocuklar kafalarina gore sinifi terkedemiyordu.

Bu sadece bir ornek, isini hakkiyla yapan okullarda durum boyle. Su anlattigim duzende kiziniz -ozel bir cocuk veya degil- bu kazayi yasamazdi.

Ogrenci basina dunya kadar para alan bir okul, cocugun guvenligini sadece bir veya birkac insanin "dikkatine" birakmayip fiziki ortamlada bunu onceliklemeli, bu tamamen benim kisisel gorusum.

Back
X