Yakin zamanda buyuk bir kaza atlatan bir kres cocugunun annesi olarak yaziyorum.
Okul, ogretmen, bez degistirip oylece birakan herkesin agir ihmali var. 3 yasinda gelisim geriligi olan bir cocuk okulunuza bu durumu bildirilerek kaydediliyor ve siz kabul ediyorsaniz (ozel okullar genelde bu tarz cocuklari kabul etmezler, bunuda bir yakinim ozel okul sahibi olduğu icin biliyorum) orada ekstra ve evet o çocuğa ozel onlemler almalisiniz, cocuk ozelse ve kabul ettiyseniz o cocuga ozel kisitlamalar, onlemler almalisiniz (merdiven baslarina kapi takmak, sinif ici banyo olmasi gibi)
Ancak okul her turlu yardımcı olmus, kamera kaydina kadar verip garip bi sekilde seffaf davranmisken bu okula dava acmak bundan sonraki surecler icin diger okullara emsal olusturur. Yani kizginliginizi anlamakla beraber bu kadar seffaf davranan bir okula dava acma isteginizi kafamda bi temele oturtamadim. Ozelliklede kudronun dedigi gibi 3 kurusa bez degistiren kadini issiz birakma isteginiz yarin kendi kalbinize dert olur.
Siz bence dava açmak yerine okulu "dava acmami istemiyorsaniz fiziki ortaminizdaki yetersizlikleri iyilestirin, sorumlulugu olan calisan bir daha kizimla ilgilenmesin" gibi isteklerde bulunun.
Ha burada deseydiniz ki, okul zorluk cikardi, asla sorumluluk almiyor, o zaman yorumum bambaska olurdu.