• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum kreşte düşmüş

Tüm yorumları okudum, ben olsam bez değişen kadınıda dinlerdim tamam okul sorumluluk almışta ne yani böyle vicdansız put gibi duran kadın işte çalışmaya devam mi edecek. İşten çıkarılması+ fiziki koşulların düzeltilmesi şartı ile davacı olmazdım.
Son sayfadaki yorumları görene kadar bi tık diyodum ama bez değişen kadının kayıtsızlığı merhametsiz tavrı kabul edilemez. Okulun ne dediğininde bir önemi yok, tonla para almayı biliyorlar ama merdivene güvenlik kapısı koyamıyorlar mı? Böyle bir ihmal kabul edilemez, çocuk daha ağır yarada alabilirdi. Bedenleri küçük düşme sonucu iç kanama geçiren fark edilmeyen çocuklar var, olay yerinde ilk soru nerden düştü kaç basamak düştü olur bizim için.
Ayrıca çocuğunuzun sürekli ısırıldığı bi kurumu böyle güzellemenizde tuhaf bunu normal görmenizde. Sizin çocuğunuz 3 yaşında ve gelişimi daha geri olan bir çocuksa daha fazla özen gösterecekler yada kabul etmeyecekler.

Kadın öğrenci sayısına yetersiz kalıyor olabilir belki de bu bölüm için sırf daha az pars vermek için eleman almıyorlar,kadın yetişemediğinden de yaşanmış olabilir bu durum.Acıkcası 28 bin lira için bu işleri yapan biri için çok önyargılı konusuyorsunuz.
Peki sonrasinda ki tavri insanlik hali her sey olabilir Tabikii ama videoda bu annenin gordugu acimasiz merhametsiz tavrini ne aciklar ?

Hayir degilim oyuzden karsilastirma yapmak istemem ama sistem boyle ise cok uzuldum gercekten ozel kreslerin boyle oldugunu dusunmuyordum.
Biz kreşleri gezerken 15 çocuğa 1 öğretmen diye bilgi verdiler yani sınırlama kota buymuş, diyelim 3 sınıf var birde yardımcı kadın oluyor, bazı kurumlarda 1 öğretmen 1 yardımcı oluyor ama nadir sanırım

Merhaba herkese,

3 yaşında kızım var. Özel bir kreşe gidiyor. Konuşma geriliği olduğu için doktoru gitmesini önerdi. Aylık ücreti yüksek, yabancı dil ögretmeni olan, drama eğitimi veren ve çok şubesi olan bir kurum. Güya en iyisi diye burayı tercih ettik.

Çok uzatmak istemiyorum ama kızım, kurumun ağır ihmal ve kusuru nedeniyle merdivenlerden yuvarlanmış. Köprücük kemiginde catlak var. Kolu sargiya alındi. (Tek başına koridora çıkmış, merdivenlerde zıplamaya çalışmış. Yuvarlanmış. 5 ya da 6 basamak kadar. Ilk koşan kişinin müdahalesi de saniyeler sonra olmuş)

Bize ilk etapta ögretmeni olayı yumuşatarak anlattı. Merdivenden düştü sadece alnında hafif bir kızarıklık var ama yine de bilginiz olsun diye mesaj atmıştı. Merdivenlerden yuvarlandı , büyükçe bi kaza oldu demedi.

Şimdi geldiğimiz noktada kurum, bütün maddi ve manevi sorumluluk ile külfetleri kabul ediyoruz ve karşılamaya hazırız diyorlar. Düşme anının videosu da var elimizde. Gönderdiler hemen isteyince ikiletmediler. Özür diliyorlar. Her ne gerekiyorsa yapmaya hazırız diyorlar

Şimdi sevgili arkadaşlar özellikle avukat arkadaşlar, ben ne yapacağım? Düşünüp duruyorum.
Uyuyamıyorum. Ara ara ağlıyorum. Çocuk aşırı korkmuş sindi bir köşede oturuyor. Kolu sargıda. Sesi çıkmıyor. Ben çok üzgünüm. Ne yapacağımı şaşırmış bir haldeyim. Lütfen bana biri bir şeyler söylesin. Dava edersem bu süreç ne kadar sürer, bizi ne kadar yıpratır? Süreç nasıl işler bana yol yordam gösterir misiniz
Ay bebeğim cok geçmiş olsun allahım tes zamanda şifa versın 🙏🏻🙏🏻

Okulun hem cezai hem de hukuki sorumluluğu var. Sizin anlatımınıza göre bakıcı görevini layıkıyla yerine getirmemiş. Ayrıca okulun da sorumluluğu var. Yeteri kadar kişi istihdam etmeleri gerekiyor. Öğretmenin yanında 5 veya 6 cocuk basına bir öğretmen yardımcısı olması gerekiyor.

3.5 yasındaki cocuk tek basına merdivenlerden inmesi için yalnız bırakılmaz. Belli ki bu ilk defa değil. Bu cocugun basına daha kötü bir sey gelebilirdi. Endişelenmekte haklısınız. Başka şeyler de yazmışsınız. Ben olsam okulun adına aldanmadan butik bir okula geçiş yapardım. Cocugunuzun konuşmasında gecikme varsa butik bir yerde daha fazla ilgi gösterebilirler.

Bazı arkadaşlar bakıcı kadının az maaş aldığı gerekçesiyle sorumluluğunu hafifletmeye çalışmış ancak kimse kimseyi çalışmak için zorlamıyor. Ayrıca kişinin ihmali cocugun daha kötü yaralanmasına sebep olabilirdi. Bu durumda az maaş alıyor diye hatalarını görmezden gelemeyiz. Bu okulun da sorumluluğunu doğurur aynı zamanda.

Kadın öğrenci sayısına yetersiz kalıyor olabilir belki de bu bölüm için sırf daha az pars vermek için eleman almıyorlar,kadın yetişemediğinden de yaşanmış olabilir bu durum.Acıkcası 28 bin lira için bu işleri yapan biri için çok önyargılı konusuyorsunuz.
Beğenmiyorsa yapamıyorsa çalışmayacak daha önce uyarıldığı halde altlarını kirli bırakmış ayrıca kendisi yüzünden düşen bir çocuk varken hiç merhamet göstermemesi kayıtsız kalması bu işi yapmaması gerektiğini gösterir. Okul bu kadını bu tavrına rağmen çalıştırmaya devam etmemeli.

Beğenmiyorsa yapamıyorsa çalışmayacak daha önce uyarıldığı halde altlarını kirli bırakmış ayrıca kendisi yüzünden düşen bir çocuk varken hiç merhamet göstermemesi kayıtsız kalması bu işi yapmaması gerektiğini gösterir. Okul bu kadını bu tavrına rağmen çalıştırmaya devam etmemeli.
Nerde yazıyor ayol bunlar? ben konu sahibinin ilk mesajını okudum ve ona yorum yaptım alıntıları cevaplıyorum..ilerideki acıklamalarını okumadım henüz.

Kamera görüntüsü var mı?
Birde sonrasında yaşananlarda aşırı saçma, köprücük kemiği kırılmış ama bunu nasıl öğrendiniz? Onlar hastahaneye götürmemişler mi anlamadım.
Kurumun hastaneye götürme yetkisi yok.

Nerde yazıyor ayol bunlar? ben konu sahibinin ilk mesajını okudum ve ona yorum yaptım alıntıları cevaplıyorum..ilerideki acıklamalarını okumadım henüz.
Sonradan yorumlara yazmış konu sahibi, videoda görmüş hem bez değişen kadın geç gelmiş hemde merhametsiz bi tutum sergilemiş, bez olayınıda yazmış bence konu başına eklemeli bu ayrıntıları. Çocuk düşmüş ağlıyor bi yerleri kırık kadının üzülmemesi bana korkunç bir detay olarak geliyor. Zaten gelişim geriliği varmış yani böyle merhametsiz biri çocuk onu zorladığında kıyıda köşede sertte davranabilir acımaz. Kendisinide tam ifade edemez çocuk çok küçük o yüzden ben kadına hiç acımadım

Sonradan yorumlara yazmış konu sahibi, videoda görmüş hem bez değişen kadın geç gelmiş hemde merhametsiz bi tutum sergilemiş, bez olayınıda yazmış bence konu başına eklemeli bu ayrıntıları. Çocuk düşmüş ağlıyor bi yerleri kırık kadının üzülmemesi bana korkunç bir detay olarak geliyor. Zaten gelişim geriliği varmış yani böyle merhametsiz biri çocuk onu zorladığında kıyıda köşede sertte davranabilir acımaz. Kendisinide tam ifade edemez çocuk çok küçük o yüzden ben kadına hiç acımadım
Okudum ya şuan içim parçalandı..kaldırıp bikez sarılmamış bile ve daha önce de kakalı yollamış 3 yasında kuzuyu 😔 kesinlikle bu işi yapmamalı.Konu sahibi @Boleyn Kizi şimdi daha iyi anladım sizi ve evet o kişi maalesef işten çıkarılmalı.

Aklıma şu geldi acaba kadını sigortasız mı çalıstıyorlardı da olayı kendi üstlerine çekme ısrarındalar?
40 sene düşünsem akıl edemezdim. O kadar doğru bir noktaya değindiniz ki... çok doğru. Çok teşekkür ederim.

Öncelikle geçmiş olsun.Çoğu arkadaşında dediği gibi davalar uzayıp gidecektir.Merdiven başlarında kapı olmaması ciddi bir problem, başka çocuklarında başına gelmemesi adına kapı yaptırma koşulu sunabilirsiniz.Bez değiştiren bayan adına da nasıl bir yaptırım olur bilemiyorum ama bundan sonra daha dikkatli olması adına kurum birşeyler yapmalı.

40 sene düşünsem akıl edemezdim. O kadar doğru bir noktaya değindiniz ki... çok doğru. Çok teşekkür ederim.
Bence siz bu işin peşini bırakmayın ya ne gerekiyorsa yapın yani ısırma falan da varmış bunlar kabul edilir olaylar değil çünkü

Kurum süreci şeffaf ve samimi yönetmiş,ilk etapta telefonda korkmamanız adına yumuşatarak söylemişler,video kayıtları verilmiş,maddi manevi sorumluluğu almışlar;burada okulun ihmali var mı buna bakalır.Eğer ihmal yok ise öğretmen arkasını döndüğü an cocuk sandalyeden düşer kafasını da çarpar omzunu da kırabilrdi.Okul pahalıymış ingizcrymiş çok para verdik diye cocugunuzun her saniye peşinde gezemez ki,saçma bi beklenti.ihmal yoksa ve okul tüm sorumluluğu alıyorsa daha ne yapmalılar?
Böyle bir yorum olmasa aynısını ben yazacaktım ki yorumunu gördüm. Beğenmeyenler ne bekliyor anlayamadım.

Back
X