• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum kreşte düşmüş

Siz bence bu işin peşini bırakmayın, hem korumalık yok hem acil aranmıyor çok ciddi ihmal bunlar.
Acil aramamalarıma çok takılmadım çünkü acili aramalari gerekecek kadar ciddi bir düşme olduğunu onlar da bilmiyor. Bez değişen kadın muhtemelen yumusatarak anlatıyor. Onlar da bana alnında hafif bir kızarıklık var birazdan gecer ama yine de söyleyelim dedik diye mesaj atiyor.

Öğretmen çocuğun düşmesinde pek kusurlu değil ama bana sadece hafif kızarıklık var demesi hatali. Dürüstçe ben görmedim, nerden ne siddetle düştü bilmiyorum siz yine de bi doktora götürün diyebilirdi
Demedi. Ben de kırıldım haliyle. Güveniyordum çünkü.

@Boleyn Kizi anlattıkalrınızı birleştirip olay netleşince anladığım şu ki çalışan kadın sayısı yetersiz ve çalışan da niteliksiz.Ayrıca çalısan muhtemelen sigortasız ki olayı müdiriyet üstüne çekiyor.Kakalı gelmeler, sürekli ısırılan kollar, düşünce sarılıp şevkat göstermeyip robot gibi davranılması ve belki de öğretmene ilk aşamada eksik ve yanlış bilgi verilmesi büyük ihmaller.Okulun bu masum tavrını sigortasız işçi çalıştırma ihtimaline de bağlıyorjm maalesef.Naparsınız bilmiyorum ama bence cocugunuzu ordan alıp okulu biraz korkutun.

Kimse işinden olmasın ama bunun içinde herkes işini bir zahmet düzgün yapsın. 3 yaşındaki çocuk merdivenlerde tek başına bırakılmaz; Allah korusun beyin travması, boyun kırığı vs bile olabilirdi. Ayrıca Dünya kadar parayı çocuklara daha özen gösterilsin diye ödüyoruz. Yoksa devlet anaokuluna ver, çocuk Tarzan gibi kendi kendine büyüsünde diyebilir insan. Ben Boleyni hakli buldum.

İlerisi nedir 9 sayfanın 9 unu hepimiz okuyamayız?
Evet okuyamazsınız. Ama benim tekrar yazacak gücüm yok. Çok kötü bir tecrübe yaşadık. Hepimiz üzüldük. Burdaki hanımlar da üzüldü. Çünkü gerçekten 3 yaşında gelişim geriliği olan ve konusamayan bir çocuğa yapılmaması gereken bir muamele ile karşılaştık. Üzüldük. Öyle ne yapacağımı bilmez bir halde burdaki hanımlardan akıl almaya çalışıyorum.

Kurum müdürü sorumluluğu aliyor. Öğretmenin zaten olaydan haberi yok. Sonradan duyuyor. Bütün sorun bezini değiştiren görevli kadında.

Yok. Normal vernikli ahşap merdiven . Yaklaşık 8 basamaklı. Ekstra bi kapı koruma yok
Bence kurumun hak ettiği kapatılması yahut ciddi bir ceza alması. Güvenlik en önemli şey, güvenlikten kaçan kurum nelerden kaçmaz. Bugün siz hafif atlattınız ama çok ciddi bir şey de olabilirdi. Her türlü önleme rağmen çocuk yaralanabilir demek başka ihmal sonucu yaralanmak başka.
Çok geçmiş olsun.

Hangi kurum acaba yaaa onu merak ettim açıkçası

Evet okuyamazsınız. Ama benim tekrar yazacak gücüm yok. Çok kötü bir tecrübe yaşadık. Hepimiz üzüldük. Burdaki hanımlar da üzüldü. Çünkü gerçekten 3 yaşında gelişim geriliği olan ve konusamayan bir çocuğa yapılmaması gereken bir muamele ile karşılaştık. Üzüldük. Öyle ne yapacağımı bilmez bir halde burdaki hanımlardan akıl almaya çalışıyorum.

Kurum müdürü sorumluluğu aliyor. Öğretmenin zaten olaydan haberi yok. Sonradan duyuyor. Bütün sorun bezini değiştiren görevli kadında.
Kopyalayıp ilk sayfanıza güncelleme ekleyebilir misiniz rica etsem.

Yani bu şehirde birçok şubesi olan bir kurum. Turkiyenin her yerinde şubeleri olan teol gibi bi şey gelmesin aklınıza. Subeleri yalnizda bu şehirde yani
Kızınızın şuan durumu nasıl peki aklım kaldı da

Acil aramamalarıma çok takılmadım çünkü acili aramalari gerekecek kadar ciddi bir düşme olduğunu onlar da bilmiyor. Bez değişen kadın muhtemelen yumusatarak anlatıyor. Onlar da bana alnında hafif bir kızarıklık var birazdan gecer ama yine de söyleyelim dedik diye mesaj atiyor.

Öğretmen çocuğun düşmesinde pek kusurlu değil ama bana sadece hafif kızarıklık var demesi hatali. Dürüstçe ben görmedim, nerden ne siddetle düştü bilmiyorum siz yine de bi doktora götürün diyebilirdi
Demedi. Ben de kırıldım haliyle. Güveniyordum çünkü.
Asıl takılmanız gereken şeye takılmıyosunuz, düşme, çarpma gibi tüm olaylar travmatiktir bu yaş grubunda şiddeti öngörülemez, bir eğitimci bu bilinçte olmalı heleki nasıl düştüğünü bilmiyor, çocuk ağlıyor anlatamıyor, ya iç kanama olsaydı? Ayrıca neden kameradan direk bakmadılar madem görmediler? Görseler zaten bu dediğiniz mantıklı gördüm şöyle oldu hafif çarptı vs denir görmediği bi durumda nasıl hafif diye idda edebilir? Merdivenden düşüp iç organ yırtılması olan bir sürü çocuk var.
Mesela geçen çok ünlü bi kreşte benzer durum yaşandı ki çocuk ağlamıyor bile ekip gitti aldı çocuğu ve kafatasında çatlak çıktı. Kurum yok aileyi bekleyelim yok o yok bu demedi, güzelce anlattılar hatta müdür kameradan kendi telefonuna çekmiş ekibe bile göstermiş bu şekilde düştü diye.
Aile ve okul karşı karşıya gelmedi çünkü okulda çocuğa kendi çocukları gibi endişe ve özenle yaklaştı. Sizde merhamet yoksunu kımıldamayan bi yardımcı kadın, görmediği halde hafif diyen bir öğretmen ve nedense yardımcı kadını aradan çıkartan bi müdür var.

Yani bu şehirde birçok şubesi olan bir kurum. Turkiyenin her yerinde şubeleri olan teol gibi bi şey gelmesin aklınıza. Subeleri yalnizda bu şehirde yani
Milli eğitime mi ,aile ve sosyal politikalar bakanlığına mi bağlı.
Bence bağlı olduğu bakanlığa görüntüler ile şikayet edin. Çok basit ve ucuz maliyetli güvenlik kapısının yapılmaması ciddi bir ihmal.

Çocuğun kemiği kırılmış yahu. Bu çocuk nasıl düştü diye bakıp kontrol edip sağlık ekiplerine haber vermelilerdi size de “x hanım çocuğunuz kaza geçirdi şu an durumu çok iyi görünüyor ama travmatik bir şey olabilir diye kontrol ettirelim” demelilerdi. Hafif çarpmış ne ya

Sene başında ögretmen ile haber göndermiştim kadına. Güya bez değişiyor ama yarı temiz yarı pis geliyor. Biraz dikkat edelim cocuklar enfeksiyon kaparlar öyle pis olursa diye rica etmiştim. Ama anladım ki ricadan anlayacak bir tip değil. Çok zalim ve merhametsiz, videodaki izlediğim kadın...Videoyu izleseniz sasirirsiniz tavrına. Elimden gelen bir şey yok şu an ama Allah onu kendi gibilerle karşılaştırsın diye dua ediyorum.
Bak el olarak söylüyorum içim cz cz ediyor
Oyle yarı pis gelen cocugunuz ölümcül hastalıklarda gecirebilirdi, olmaz değil olanları biliyorum maalesef, Bi yerleri atlıyorsam bilemem tabi

Pisliğinden ziyade böyle zalim merhametsiz oldugundan emin olduğun insanlara duadan başka şeyde gerekir. Allah versin belasını minvalinde bsey demişsin verir de belasi gecikirse hangi cocugun basına ne gelecek mesela? Sen bundan zincirleme sorumlu olacaksın bence, bana göre terazi böylesine hassas
Icraate de geç nolur lutfen

Tüm sayfaları okumadım ama ben öğretmenin de masum olduğunu düşünmüyorum. Bir çocuk merdivenden düşünce nasıl ağlar, benim oğlum mutfakta kendi kendine yere düştü ortalığı inletti, çocuk başına toplanınca düştüm diye merdivenleri göstermiştir. Benim bir tanıdığım kreşte çalışıyordu, ailelere çocukların yaşadığı kazalar çok hafifletilerek söyleniyor, hatta bu örneği vermişti merdivenden düşen çocuğun velisine düştü ufacık bir sıyrık var diye anlatıldı demişti. Aile önemsemeyip hastaneye götürmezse daha büyük sonuçlar doğurabilir. Ailenin ne olursa olsun bilmesi gerekiyor bence, ben anne olarak bilmek isterim. Bir arkadaşımın arkadaşının çocuğu kaydıraktan düşüyor anne hemen hastaneye götürüyor, çocuk beyin kanaması geçiriyormuş hemen müdahale ediyor, iyileşiyor , önemsemese yada bilmese Allah korusun geç kalınabilirdi.
Size de çok geçmiş olsun. Benim oğlumun köprücük kemiği kırıldı, ki yatakta yuvarlanırken yere düşüyor, yarım metrelik bir yerden ama abisiyle oyun oynarken yuvarlanıyor. Hastaneye gittiğimizde doktor röntgen çektirdi bize büyük ihtimal köprücük kemiği kırılmıştır çok ince bir kemik çok çabuk kırılır ama yaşı küçük olduğu için çok çabuk kaynar demişti. Sizin çocuğunuzun sadece çatlak sanırım. Daha çabuk iyileşir. Allah korusun, size bağışlasın.

@KelebekkB sanırım okuduğunuzu yanlış anladınız orda neyi kast ettiğim ortada
Hastaneye götürme yetkisi yok yazılmış ben de cevap olarak nasıl olmaz özel bir kurum sonuçta ve çok da güzel para ödüyorlar yazdım konu sahibini savundum olayı çarpıtmayın rica ediyorum yanlış yazmış gibi de lanse etmeyin
İyi geceler

Back
X