- 14 Eylül 2014
- 20.756
- 98.705
- 798
- Konu Sahibi merhababen e
-
destek almak en mantıklısı haklısınız işte biz o aşamalara bi türlü geçemiyoruz asla kabul etmiyor teonun kaka kitabı güle güle kakalar gerçekten harika kitaplar hepsini aldık dediğiniz yöntemleride denedim nerdeyse 300 liralık lazımlık aldım asla bağırıp çağırmadım şarkılar söyledim ama kabullenmiyor
Uzman desteği almalısınız en acil kısmından. Seneye zorunlu anaokulu var. Çocuk bezli giderse nasıl olacak sizce?
aldırmayın bu tarz yorumlara. Her çocuk farklıdır. Biz her birimiz nasıl farklıyız birbirimizden.. Benim oğlum da 3.5 yaşındaydı tuvalet alışkanlığı kazandığında. Bezleniyor oluşu biz hariç herkesi dertlemişti. Ben kimseyi takmadım doğru zamanı kolladım. Ve 1 defa bile etrafı kirletmeden çiş kaçırmadan attık bezi. Gece gündüz aynı anda bıraktı. Kakayı yapması 4 gün sürdü sadece, bırakmak istemedi. 4.gün pes etti ve oyunla güle oynaya o dertten de kurtuldu çok şükür. Bi uzmandan yardım alın olmazsa, ne siz ne evladınız yıpranmadan atlatın bu süreci.hanımefendi kitaplarla büyütmedim çocucuğumu hassas konularda yardım almak istediğim durumlar oldu bunun neresi yanlış her durum her çocuğa uymuyor sanırım her çocuğun karakteri farlı oluyor teşekkürler
Cocuga fazla söz hakki veriyorsunuz. Krese bilgi almaya gidilcekse bu çoçuk ile olmaz ilk basta. Nasil dinleyeceksiniz, soru soracaksiniz çoçuk ile beraber?
Oyun gruplari ve kres yarayacaktir. Diger çoçuklari görüp oda lazimlikta yapmak isteyecektir. Cocugun her istedigini yapiyormusunuz? Kural biliyormu? Ceza uyguluyormusunuz?
amacımız onunda orayı görmesi heveslenmesiydi aslında ki kızım saldırgan ve hırçın bi çocuk değil bizimle birlikte dinlerdi girseydi tabi.belirli kurallarımız var uyarda genelde ama çocuk bu nihayetinde dinlemediği ısrar ettiği durumlar da oluyor ceza olayını yanlış buluyorum hiçte uygulamadım gerek duymadım
Siz de kadına laf sokup sokup ay celallenmeyın dıyorsunuz.ben okurken celalllendim.Yanlış demedim celalenmeyin hemen
Tecrübe yaşanmışlık çocuk büyütmede daha verimli oluyor
Kitaplar ile olmuyor
Etrafınızda tecrübe sahibi insanların size tavsiyeleri bile işe yaramıyor
Bakın çocuk sahibi olan insanları dinleyin ikincisi raha eahat büyüdü diyecektir bu tecrübe ile alakalıdır
Ben burada anneliğinizi sorgulamıyorum
Ay ben neden bu kadar açıklama yaptım onuda bilmiyorum ya neyse
Siz genel olarak bu kadar alınganmısınız
Eğer olaylar karşısında tepkileriniz böyleyse
Çocuktan önce kendinize odaklanın diyeceğim
arkadaşlar 4 yaşına girmek üzere olan bi kızım var şu ara beni inanılmaz zorluyor zaten hala bezleniyor o ayrı mesele tuvalet eğitimi verdiğimde lazımlığa asla yapmak istemedi çişini kakasını tutuyor ama asla tuvalete yapmıyor şu an konusunu bile açtırmıyor beze aşık yani hiçte kızıp bağırmadım halbuki birsürü kitap alıp ön araştırma bile yapmıştım ama bu sorunu hala çözemedik.geçenlerde yemeğe bi restauranta gittik içinde çocuk oyun alanı da vardı ama asla girip oynamıyor utanıyorum diyip duruyor ama herseferinde böyle dışarıda insanlardan kaçıyor bide çok takıntılı alışkanlıklarından asla vazgeçmiyor okula yazdırmak istedik hatta kapısına kadar gittik bilgi almak için ama yırttı ortalığı sokmadı bizi oraya akıllı da bi çocuk çok erken konuşmaya başladı kendini çok güzel ifade edebiliyor nerde yanlış yaptım anlamıyorum
4 yaş çocukların kendilerini sorguladıkları tanımaya çalıştıkları bir yaş siz bir konuyu sorun halinde çocuga yansıttıgınızda çocukta bu çok büyük bir sorunmuş gibi haller tavırlar sergiliyor yaşadığı olay karşısında işte düşme olur yemek yememe olur vs vs tepkisiz kalın oda bunun normal bir durum oldugunu anlasın büyük tepkiler vermemeye alışacak. Okul kapısında verdiği tepki sizin ona olaylar karşısında verdiğiniz tepki aslında. Kendi haline bırakın biraz sakin ve sogukkanlı olursanız çocugunuz la iletişiminiz daha verimli olacaktır. Biraz da sizden bagımsız olursa okul ortamını kabullenmesi daha kolay olacaktır.arkadaşlar 4 yaşına girmek üzere olan bi kızım var şu ara beni inanılmaz zorluyor zaten hala bezleniyor o ayrı mesele tuvalet eğitimi verdiğimde lazımlığa asla yapmak istemedi çişini kakasını tutuyor ama asla tuvalete yapmıyor şu an konusunu bile açtırmıyor beze aşık yani hiçte kızıp bağırmadım halbuki birsürü kitap alıp ön araştırma bile yapmıştım ama bu sorunu hala çözemedik.geçenlerde yemeğe bi restauranta gittik içinde çocuk oyun alanı da vardı ama asla girip oynamıyor utanıyorum diyip duruyor ama herseferinde böyle dışarıda insanlardan kaçıyor bide çok takıntılı alışkanlıklarından asla vazgeçmiyor okula yazdırmak istedik hatta kapısına kadar gittik bilgi almak için ama yırttı ortalığı sokmadı bizi oraya akıllı da bi çocuk çok erken konuşmaya başladı kendini çok güzel ifade edebiliyor nerde yanlış yaptım anlamıyorum
Şuan ikinci çocuk çok acımasızca olur tam okula başlayacağı dönem bütün ilgi ve alaka çocukta toplanması gerekiyor okulda etkinlikler oluyor anne birgün çocugun yanında olmasa ömür boyu çocuk bunu yazıyor hafızasına bari biraz büyüsün okul ortamında bir iki sene geçirsin ondan sonra yapın Nacizane fikrim ama çocuga yazık edersiniz zaten şuan problem aşamasında hala çözüm bekliyor.ben daha kötü olur düşüncesindeyim aslında işler daha fazla sarpa sarar gibime geliyor ama deniyoruz altı aydır bakalım ya tutarsa
İki kelimeyi değiştirsem hiç sorun olmayacakSiz de kadına laf sokup sokup ay celallenmeyın dıyorsunuz.ben okurken celalllendim.
İki kelimeyi değiştirsem hiç sorun olmayacak
Yorumumu inceledim
Çok doğru bir yorum ama şu var yanlış kelimelet kullanmışım
Ne demişim bağamsız bir çocuk yetiştirememişsiniz
Bu doğru sonuçta çocuğu onlar yetiştirmişler
Ama itham var tepki aldı
Bu çocuk bağamsız değil desem rahatsızlık olmayacaktı
İkinci rahatsız eden kısım ise
Kitapla çocuk büyütülmüyor
Tecrübeler malesef kitaptan daha verimli oluyor demeliydim
Aslında kötü niyetle yazdığım birşey değildi dikkat etmemişim bu ayrıntılara
Çocuk çok stabil düz bir çizgide büyümüş
Bunu değiştirmesi lazım annenin
Ben çocukta herhangi bir sorun alduğunu sanmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?