Cocuğum olmadigi icin eşim boşanmak istiyor

8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...

Evlat edinin bu kadar kolay mı hayatını birlestirdigiin birini bırakmak sorun ondada olabilir di bu nasıl bir tavır kacinci yüzyılda yaşıyoruz kuma getirecek bide terbiyesiz

Ben 12 yıl sonra tüp bebekle ikizlere hamileyim...sebebsiz infertilite teşhisimz vardı ,eşim aileninde tek çocuğu ama hiçbir zaman bana böyle konuşmadı ima dahi etmedi ,her zaman bu bizim sınavımız rabbim böyle yazmış derdi...üzmeyin kendinizi lütfen... ben inanıyorum sizi daha güzel şeyler bekliyor..

8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...

ne kıymetli genleri varki illa aktaracak gelecek nesile. Paşa soyu mu acaba? En doğru kararı vermişsiniz kendiniz için.Çok acı ama olmuyor, yollarımızı ayırmak zorundayız dese anlamaya çalırsında, kuma iması nasıl iğrenç bir zihniyettir.

Evlatlik dusundunuzmu hic? Peki cocugun olmamasi kimden? Sende sorun oldugu kesinmi? Ki senden olsada 2. Kadini asla kabul etme. Istiyorsa yolla gitsin. O kafada adamla ömürmü gecer allah askina.

allah bilmişte vermemiş çocuğu bence...bu adam da baba olacam vasıfta yok ....millete üredim çocuğum oldu demek için baba olmak istiyo...çocuk olsaydı da baba olamazdı bu yaratık

Çok zor bir durum ama böyle bir evliliğin sürse bile ne kadar sağlıklı olacağını meçhul evet anne baba olmak herkesin hakkı ama bu kimsenin elinde olan bişey değil birbirinize destek olup bu süreci aşmanız gerekir evlilik budur zaten sıkıntıları beraber aşmak evet uzun bir süre 8 yıl ama belki daha zamanı vardır sabretmek gerekirdi eşiniz böyle dediyse evliliği sürdürmeye zorlamak saçma benim görüşüm tabi bu inşallah hakkınızda hayırlı olan neyse o olur belki de bu sizin hakkınızda hayırlıdır başka bir evlilik yapıp daha mutlu olursunuz belki Rabbim gönlümüze göre versin inşallah 🤲

Hakli sayilmaz mi? Acikcasi cocugum olmasa ayrilmayi ben teklif ederdim. Herkesin anne-baba olmak hakki. Benim teklifimi kabul ederse de hic bozulmazdim, bu hakki onun elinden alamam. Esiniz de muhtemelen sizden teklif bekledi, gelmeyince kendisi soyledi. Cok uzgunum ama hayat boyle bir sey
Evlilik böyle birşey değil

Biz konuştuk ya. Çok uzun süre beraberdik diye mi, çevremizde çocuklu çocuksuz çok çift var diye mi, benim ilk gençlik yıllarımdan beri çocuğa bakış açım belli diye mi bilmiyorum ama konuştuk. Konuşmamak bana tuhaf geliyor. Konuştuğumuz halde hala dönem dönem eşimin çocuk isteyesi tutuyor, bir yokluyor beni. Ben hayatımın hiç bir döneminde çocuk istemedim. Bunu bile bile evlendi benimle. Arada yoklasa da onun baba olmasına engel olduğumu düşünmüyorum.

Biz 6 ay icinde evlendik ama biz de bu konuyu konustuk cunku ben tamamen kisisel sebeplerden dolayi cocuk sahibi olmak istemiyorum. Bu kararim oldukca net oldugu icin esimin de cocuk sahibi olmaya sicak bakmadigina emin olmasam evlenmezdim. Su an esim illa vazgectim ben cocuk istiyorum diye gelse evliligim geri donusu cok zor olan bir yola girer. Hatta ben ciddi bir travma gecmisi olan bir insan oldugum icin evlenmeden onceki 8-9 senedir terapi aldigim terapistim ile esimi tanistirip, birkac seans cift terapisi almistim PTSD semptomplarim geri gelirse hazirlikli olsun, ugrasmaya gonlu var mi emin olayim diye. Bilmiyorum ki gercekten ben mi cok ayrintili dusundum ama boyle seyler konusulmadan evlenmeyi hayal bile edemiyorum ben.

Tüp bebek denediniz mi?İlla baba olmak istiyorsa yuvalarda bekleyen kimsesiz bebekler var neden istemyor eşiniz?Tabi eşini seven erkekler için söylüyorum bunu..Sevmiyosa zorlamayın ezilmeyin

Bazı şeyler evlilik sürecinde ortaya çıkıyor
Mesela ben evlenmeden önce üç çocuk fikrine sıcak bakıyordum
Ama şimdi zor hamilelik ve lohusalık sonucunda bu fikrim degisti.
Ama esim hala çok çocuk istiyor
Bende duruma göre rahatlarsam o psikolojiden kurtulursam olabilir ama şuan için istemiyorum.
Esim ısrar etse bunun için baskı yapsa haklı mı olur bence olmaz
Bazı şeyler evlilik sürecinde farklı sekillenir.
Önceden konuşmayla olacak işler degil
Mesela eşim bana evlenmeden iste ailelerimizi ziyaret ederiz belirli zamanlarda sen de gelir benim aileme gelirsin değil mi demisti bende o zamanlar normal bir aile sanarak evet demistim
Ama şuan mecburi durumlar harici gitmek istemiyorum
Yani kısaca evlilik öncesi alınan kararlar degisebilir
Çocuk isteğine gelince erkekler bu konuda çok bencil.kadinlarin bu sebepten boşandığı çok nadir ama erkekler çoğunlukta maalesef.
Türkiye'de çoğu evlilik kabul edelim etmeyelim itme kakma ile gidiyor
Hani diyoruz ya sevse öyle yapmaz böyle yapmaz
Doğru sevse yapmaz ama hakiki sevgiyle süren kaç evlilik var bu da tartışılır

Evlat edinseydiniz. Bu şekilde çocuk sahibi olan çok insan var. Eşin vicdansizmis. Boşver ondan kurtuldun diye dusin

Hakli sayilmaz mi? Acikcasi cocugum olmasa ayrilmayi ben teklif ederdim. Herkesin anne-baba olmak hakki. Benim teklifimi kabul ederse de hic bozulmazdim, bu hakki onun elinden alamam. Esiniz de muhtemelen sizden teklif bekledi, gelmeyince kendisi soyledi. Cok uzgunum ama hayat boyle bir sey

Karisi kanser, felc, vs. oldu diye terk eden adamlari da gordu bu gozler. Hakli ya, herkesin rahatca yasamaya hakki var, degil mi?

Evlilik yemini ne anlam ifade ediyor peki?

Bravo size.

Çok haklısınız çocuğu olmayanlar da hissediyor bu hisleri. Ama eksiklik olarak.Affınıza sığınarak söylüyorum ama bu duyguyu yaşama imkanı olmayan insana bu şekilde bir şey yazarak onun bu eksikliğini daha fazla hissettirmiş olmuyormuyuz.Üzmez miyiz sizce
Bazi mesajlar soke etti beni. Konu sahinin acisina tuz basmislar resmen bebek guzellemesi yaparak. Cocuk sahibi olamamak konu sahibinin elinde olmadigi gibi cocuk sahibi olabilmek de onlarin elinde degil. Bu ne kibir.

Benim inandığım dine göre erkekler 4 evlilik yapabiliyor evet ama bunun şartları başta eşin rızası, diğer eşlerin müşkül durumda olması.. keyfi bir 2. Evliliğe dinimizde onay yoktur.. inançlı biri olmadığınızı anladığım için hem dinen, hemde AHLAKEN yazdım... inandaydınız böyle yazmadınız.. kadere iman etmiş bir insan böyle konuşmaz.. siz sevgisiz merhametsiz ve kötü kalplisiniz.. çevreniz yanılıyor... iyileşmeniz dileği ile
Pes, ben de inanmiyorum, ama kimse de benle böyle konusamaz, iman vijdanin, iyi niyetin, ya da ahlakli olmanin sarti değildir, siz inanmadan iyi insan olamiyosaniz o sizin probleminiz.

Allah sana hayırlı olanı göstermiş canım.. o adam dan baba olmaz zaten hayırlısı buymuş.. sana o teklifi yapabiliyorsa zaten sevgisi saygısı da yoktur..
Sevgi saygı olmadığı sürece çocuk olmaması daha hayırlıdır.. her çocuk mutlu ebeveyn hak eder..birbirini seven sayan...
10 yıllık evliyim bizimde olmadı çocuğumuz.. şuan hiç bir problem yok RABBİM ol derse olacak.. olmayacaksada bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır...
Belki olacak çocuk ama hayırsız olacak ama ALLAH seni ağır imtihandan koruyor..
Herşey bu dünya ile sınırlı değil..
Bizi yaradan ALLAH bizim için en doğrusunu bilir..
Bizimde çok piskolojik sıkıntılarımız oldu..
Sonucda yıllar geçti hala yok.. seni çok çok iyi anlıyorum.. eşim bana böyle bir teklifle gelse bir saniye düşünmeden boşanırım... eşinin gerçek yüzünü görmüş oldun.. yol ver gitsin..

İnsanlar çocuk yapmak icin evlenmemeli önemli olan şu hayatta seni seven bir yoldaş olması.
Eşinin sevgisi vardiysa bile sanirim tükenmiş artik illaki etraftan laf duymuştur sevgisini bastırmış demek ki.

bazen allah vermiyorsa bir bildigi vardir derler ya sizin ki tam olarak boyle bir sey sanirim.
bu zihniyetteki bir adamdan cocugunuz olmadigi icin çok sanslisiniz bence ama suan şaşkinliktan yada uzuntuden bunu goremiyorsunuz sanirim.

Back
X