Cocuğum olmadigi icin eşim boşanmak istiyor

Muhtemelen 8 senede bayağı yıprandıbız yoruldunuz bu sebeple ama bu durum bile eşinizin bu sözünü kenara atmıyor illa çocuk değil bence onun derdi erkek çocuk istiyor senin haberin yok.

eşiniz gittimi dr a

Dusuncelerinizde cok haklisiniz. Ancak dusunmek baska yasamak baska oluyormuş. Yaşadım ordan biliyorum. Benim de çocuğum olmuyor. Bu bir suc degil. Ayni durum esimden de kaynakli yasanabilirdi. Bunun bilincindeyim. Ancak isin psikolojisi o kadar baska ki. Insan sanki karsi tarafin baba olma hakkini elinden almis gibi hissediyor. Baska bir yasam mumkunken buna mahkum etmis gibi hissediyor. Ve soylemesi dile kolay olan o soruyu esine sormak zorunda hissediyor. Yani malesef bazi seylerde empati yapmak ise yaramiyor. Basina gelmeden kimse bilemez. Dilerim kimsenin basina gelmez. Allah isteyen herkese cocuk nasip etsin.
Sevdiginiz ve bir omru birlikte gecirmek istediginiz icin evlendiyseniz karsi taraf icin cocugunuzun olup olmamasi hic problem olmuyor. O yuzden birlikte yaslanabileceginiz insanlarla evlenin bekar hanimlar nacizane tavsiyemdir.
Allah buuuktur üzülme

Eşinizin ikinci eş muhabbeti yapmasına değinmek istemiyorum bile, böyle bir adamdan ayrılmanız sizin için de daha iyi olur.

Sizin konunuzdan bağımsız, ben çocuk olmadığı için ayrılmayı yanlış bulmuyorum. Bazı insanlar çocuk sahibi olmak için evleniyor, hayalleri bu olabiliyor. Herkesin evliliğin temeline koyduğu şey farklıdır belki.

Mesela benim yaşım daha çok genç, ileride ne düşünürüm bilemem ama olur da evlenirsem bile çocuk sahibi olmayı istemem şahsen. Evlat edinmeyi tercih ederim çünkü birine sevgimizi verebilmek için illa kanımızdan olması gerektiği düşüncesine katılmıyorum.

Benim bu fikirlerime eşim katılmayabilir. En baştan bu konuşma olsa ve kendisi de kabul etse bile sonradan istekleri değişebilir. Hayatta kimsenin düşüncesi her zaman sabit şekilde kalmıyor ki.

Ayrıca üstte biri '2 çocuğum var' tarzı bir şey yazmış. Çok çirkin bence. Çocuk yapmak marifet değil. Konu sahibine mi hava atmak istiyor anlamadım.

Çocuğunuz olmuyor diye boşayacaksa eşiniz bırakın boşasın. Siz de öyle bir insandan kurtulmuş olursunuz.Sevgi öyle birşey ki eksikliklerle birbirini kabul etmeyi sunuyor insana.O sevgiyi karşı taraftan göremiyorsanız o insan sevgi gösterilmeyi hak etmiyor demektir. Kendinize yeni hayat kurup herşeye baştan başlarsınız. 8 senem gitti diye bakmayın en azından hayat tecrübesi kazandırdı. İnsanları tanımanıza vesile olur böylelikle.

Degilim. Ben cocuk sevmiyorum, istemedim de. Esim de istemedi ama bir taraf cok istiyorsa ve karsi taraftan sebep olmuyorsa bence ayrilma teklif edilmeli. Eger sevgi varsa arada zaten bu teklif reddedilir ama cocugu olmasini cok isteyen birinin ebeveyn olma hakkini elinden almak bencillik bana gore
Evli olsam ve eşimden kaynaklı çocuğumuz olmasa, istersen boşanalım derse beni yeterince sevmediğini düşünürüm. Gerçek sevgi varsa böyle bir şeyin teklif edilmesi söz konusu olmamalı. Bu teklif dile getirilirse de reddinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Kafasında bitirmiş demek ki, bunu bana söyleyebiliyor derim. Belki delicesine çocuk isteyen kadınlardan olmadığım için bu şekilde bakıyorumdur :D (en azından henüz).

Benimde bebeğim var yeni doğum yaptım ama hiç çocuğum olmasa bile düşününce bile içinizde bir canlı ve sizi tekmeliyor falan.. Bu sıradışı ve oldukça farklı geliyor zaten kulağa.. Yaşamaya gerek yok bence daha önce yaşamadığımız herşey bizde farklı hisler uyandırır zaten.. Hele bir de bu içimizdeki bir canlı tekmesiyse😍
Çok haklısınız çocuğu olmayanlar da hissediyor bu hisleri. Ama eksiklik olarak.Affınıza sığınarak söylüyorum ama bu duyguyu yaşama imkanı olmayan insana bu şekilde bir şey yazarak onun bu eksikliğini daha fazla hissettirmiş olmuyormuyuz.Üzmez miyiz sizce

Tum tahlıller yapıldımı .Sorunun kımde oldugu bellımı ?Bazı ınsanlar anne yada baba olmak ıster .Bunu kadında yapabılırdı .Erkegın cocugu olmayınca boşanmak ısteyebılırdı.Ama kadınlarımız erkekler gıbı deil.Allah yardımcınız olsun .Adam belliki niyeti bızmuş .Kimseyı zorla tutamazsınız.Yolunuza bakım.Sizi sevecek olan bırı ıle hayatınızı devam ettırın.Zor bılıyorum ama yasınızda genc .Senelerımıze yazık oluyor ama ne yapalım.Hayat şartları

8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...
Çok üzücü 8yıl neler yaşadın kim bilir allah hayırlısını nasip etsin. Sırf bu sebeple vazgeçen bir adamdan kurtulmak belki daha iyi olur bilemeyiz. Tek neden bu mu? Bazen çok zorlamamak gerek. Eğer yumurta rezervinin bir problem yoksa yeniden hemen evlenin ve deneyin.

Konu sahibi üzülme..dua et Allah hepimizi farklı sınıyor.eşin başkasıyla evlenipte çocuğu olacağının garantisini almış gibi.Çok üzüldüm Allaha havale et..
Hayat Hesapla Değil Nasiple Yaşanır....

Çok haklısınız çocuğu olmayanlar da hissediyor bu hisleri. Ama eksiklik olarak.Affınıza sığınarak söylüyorum ama bu duyguyu yaşama imkanı olmayan insana bu şekilde bir şey yazarak onun bu eksikliğini daha fazla hissettirmiş olmuyormuyuz.Üzmez miyiz sizce
Asla öyle bir niyetim olmadı, olmaz da.. Konu sahibi arkadaşımıza da yazmadım zaten.. Söylediklerim de kimsenin bilmediği şeyler değil ama yine kırılan üzülen olduysa gerçekten çok üzülürüm 😞Niyetim kesinlikle bu değildi böyle algılanacağını da düşünmedim ki zaten konu bebekle alakalı birşey.. Ben sadece arkadaşımızın yazdığına karşılık söyledim.. Yoksa hepimizin hayatında o kadar eksiklikler var ki.. Herkes herşeyin de farkında zaten..

Allah yardımcınız olsun sizin adınıza çok üzüldüm... İnşallah bundan sonraki hayatınız boyunca çok çok mutlu olursunuz aminnn

İki tarafın da isteme hakkı evet ama bu bir süreç eğer büyük engeller yok ise sevgi için mücadele edilir. Kimle evlenirse evlenilsin garanti degil çocuk sahibi olmak..
Ne diyeceğimi bilemedim belki böylesi daha hayırlıdır bu sebeb olmuştur ayrilmaniza..

Son düzenleme:
İki tarafın da isteme hakkı evet ama bu bir süreç eğer büyük engeller yok ise sevgi için mücadele edilir. Kimle evlenirse evlenilsin garanti degil çocuk sahibi olmak..
Ne diyeceğimi bilemedim belki böylesi daha hayırlıdır bu sebeb olmuştur ayrilmaniza..
O hep öyle insanların yaralarıyla dalga geçmeyi kendine görev edinmiş

• Beğen
Reactions: H M
O hep öyle insanların yaralarıyla dalga geçmeyi kendine görev edinmiş
Mesajlar karıştı kusura bakmayın.
Benimde bebeğim var yeni doğum yaptım ama hiç çocuğum olmasa bile düşününce bile içinizde bir canlı ve sizi tekmeliyor falan.. Bu sıradışı ve oldukça farklı geliyor zaten kulağa.. Yaşamaya gerek yok bence daha önce yaşamadığımız herşey bizde farklı hisler uyandırır zaten.. Hele bir de bu içimizdeki bir canlı tekmesiyse😍
Bu mesajı alintilamistim yazayım tekrar
Çocuk konusunda boşanma asamasi yaşayan ve içi yanan bı insanın konusuna şu mesaj nerden baksan asla yazılmaz.. niyetinizi bilemem ama doğru gelmedi yeterince üzücü bı konu cunku.allah bebeğinize sağlık versin.

Son düzenleme:
Rabbim insanlara vicdan versin. Ne demek ikinci eşi kabul et yoksa bosan.

Bizim komsumuzun bebeği olmuyordu. Kaynanası oğluna baskı uyguluyordu bir kadın daha al. Oğlu, baba olmayı çok istediği halde "ben karımı seviyorum asla başkasıyla evlenmem" dedi.

Sonuç; 20 yılın sonunda Rabbim iki erkek evlat verdi. Onlar büyüdü ve şimdi onlardan torunu bile var.

Yani demem o ki adam karısını o kadar çok seviyordu ki, karısını üzmek hiç istemedi. Sen de durum farklı O sizi değil sadece çocuğu düşünüyor.

Bu zihniyette olan bir insanla mutlu olamazsın. Bosan gitsin.. Biliyorum üzüleceksin ama bu adam senin ömrünü yer kardeşim.

Çok üzüldüm kardeşim, 8 Mart'ta böyle bi konuya denk geldiğim için ayrı, yıl olmuş 2021 hala asırlar önce konuşulan şeyler konuşuluyor buna ayrı üzüldüm. Aslında iyi anlaşıyoruz demişsiniz ama sandığınız kadar iyi değilmiş demek ki. O eş kişisi başkasını planladığına göre belki de hayatına biri girmiş bile olabilir. Çocuğumuz olmasa ve eşim bana böyle bi cümle kursa o saatten sonra onunla aynı evi paylaşmak bana zul gelir. Kendinize bu eziyeti reva görmeyin. Evet bebek sahibi olmak ister, sizin fizyolojik durumunuz buna müsait olmayabilir tüm yollar denenir bunun sonucunda konuşularak bi karar verilir. Gelecek kadını kabullen yada boşan söylenecek en son cümle bile olmamalıydı. Rabbim sizi selamete çıkarsın inşallah 💙

Ee yeni evleneceği kadının çocuğu olacağını nereden biliyor ki? Kendisine test yapıldı mı? Bazen erkeklerin testlerinde hiçbir sorun olmasa bile yumurtayı dölleyemiyor kader dediğimiz şeyde bu

8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...
Şu çağda hala bunlar var mı ya diğer eşten çocuğu olacağı belli mi ya

Back
X