Cocuğum olmadigi icin eşim boşanmak istiyor

Ee yeni evleneceği kadının çocuğu olacağını nereden biliyor ki? Kendisine test yapıldı mı? Bazen erkeklerin testlerinde hiçbir sorun olmasa bile yumurtayı dölleyemiyor kader dediğimiz şeyde bu
Sebepsiz infertilite imiş zaten konu sahibinin ki.ya demekki bı vakti var
Deseler ki herkes hiç çocuğu olmayacak zor diye.. bu düşünce doğabilir çok istiyordur çocuk sahibi olmak vs ama üstüne kadın getiririm demek te ne çirkin bir davranış saygısı olur 8 yıllık eşine insanın biraz sevgisi yetmiyorsa bile..

Ben anlayamadım tam olarak kusura bakmayın sebepsiz infertilite size mi söylendi yoksa her ikiniz içinde geçerli mi? O zaman bir daha ki evliliğinde nerden biliyor çocuğu olacağını?

Hakli sayilmaz mi? Acikcasi cocugum olmasa ayrilmayi ben teklif ederdim. Herkesin anne-baba olmak hakki. Benim teklifimi kabul ederse de hic bozulmazdim, bu hakki onun elinden alamam. Esiniz de muhtemelen sizden teklif bekledi, gelmeyince kendisi soyledi. Cok uzgunum ama hayat boyle bir sey
Amacim kesinlikle tartismak degil. Vefa diye birsey var hayatta. Iyi gunde kotu günde diye çıkıyoruzyola.

Umarım bir gün sizin için de bir mucize olur 🤲🏽 esinizle mantık evliliği ya da görücü usulü ile falan ve evlendiniz?
Çünkü gerçekten aşkla evlenip bu tarz sorular yaşandığında eşler genelde birbirlerine estek çıkıyorlar.Çünkü bu yolda ikinizden başka kimse yürümeyecek ikiniz yürüyeceksiniz ve bu ikinizin İmtihanı,sorun kimde olursa olsun.
Acaba ailesi ya da çevreden çocukla ilgili de baskı olabilir mi ? Bu yüzden böyle bir teklif tutulmuş olabilir.. ne bileyim çok zor bir durum

gelecek eşi kabul et dıyecek adama cocuk yapmadıgınız ıcın cok sanslısınız
allah sızı 8 sene bu adamdan ve olacak neslınden korumus ! uzuluyorsunuz bırde
hemen salın adamı ne halı varsa gorsun

ben esımın cocugu olmasa ayrılmam - ama cocuk cok ıstıyorum bu yuzden ayrılıcam dıyene saygı duyarım
ne olursa olsun ıkıncı esı kabul et dıyebılecek zıhnıyetın suratının ta ortasına tukururum
ıgrenc mahluk nasıl bır hakla nasıl bır curretle boyle bırsey soyleyebılır terbıyesız adam

Öyle diyen birini sizde kafanızda bitirin lütfen. Evet herkesin hakkı anne-baba olmak ama çocuk olduktan sonra annelik babalık görevini yerine getirmeyen bissürü insan var ve de ayrıca evliliğin mutsuz gidiyorsa çocuğun olmaması en iyisi

gelecek eşi kabul et dıyecek adama cocuk yapmadıgınız ıcın cok sanslısınız
allah sızı 8 sene bu adamdan ve olacak neslınden korumus ! uzuluyorsunuz bırde
hemen salın adamı ne halı varsa gorsun

ben esımın cocugu olmasa ayrılmam - ama cocuk cok ıstıyorum bu yuzden ayrılıcam dıyene saygı duyarım
ne olursa olsun ıkıncı esı kabul et dıyebılecek zıhnıyetın suratının ta ortasına tukururum
ıgrenc mahluk nasıl bır hakla nasıl bır curretle boyle bırsey soyleyebılır terbıyesız adam
Benim de çok sinirime dokunanbi konu . İğrenç tiksiniyorım. Konu sahibi inş kabul etmez . Sora da yasa değişsin, yeni haklar gelsin deniliyor. Allahım sen koru

Bu arada nedense çocuk olmadığı için boşanma kararı alan insanların ileride çocuğu olmuyor. Hep bunu gördüm ben. Bu da hayatın cilvesi sanırım. Bizim bir akrabanın yıllarca çocuğu olmadı, en sonunda kocası ondan boşandı. Kadın yıllar sonra tekrar evlendi, evlendiği gibi hamile kaldı, evliliğinin 9.ayında kucağına bebeğini aldı. Boşandığı adam ise boşandıktan çok kısa bir süre sonra evlendi ama hala çocuğu yok, olmuyor.
cunku kompleksı olan etrafa karsı bak bende sorun yok dıyerek ıspatlamak cabasında gayesıyle evlenmeye calısan kısıde cıkıyor sorun :D

aynı seye bende tanık oldum esının cocugu olmadıgı ıcın ayrılan kısılerın cocugu olmadı bosadıgı kısı baskasıyla evlendı ve cocugu oldu :D

konu sahıbı belkı bosanınca daha ıyı bırıyle evlenıp cocuk sahıbı olacaktır

sorun kendisindeyse ve umarım öyledir

Çocuk önemli bir konu ama bu şekilde başka birini kabul etmenizi gerektirecek kadar değil.bu kafada bir adamdan boşanmanız en hayırlısı.

Bu konu çok su götürür.
Benim annemlerin 12 yıl olmamış
Ve ozaman sistem daha acimasizmis
Direkt babamin yanında doktorlar anneme senden dolayı olmuyor diyorlarmis
Hatta bir doktor oğlumuz sapasağlam ama sen kısır topraksin demis 😒
Çok ugrasmislar mücadele tam gaz.
Ama sabretmisler ve ,12 yıl sonunda çocukları olmuş.
Hatta annem korunmasam nerdeyse bir düzine olurdu diyor.
Herksin tercihi farkli.baba anne olma isteğini anlarım ama.Bosayacagim seni başka kadın alacağım demek çok iğrenç.
Hakkınizda hayırlısı olsun

8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...
teyzemin de 12 yıl olmadı eniştem bir gün ayrılalım dememdi her yolu denedi tüp bebek deyin , kuzenimin de olmadı 2 tane tüp bebekle 1 kız bir oğlu oğlu oldu kaynanası çok zulüm etti boşayacağım seni yada kuma getirecm diye sonunda oldu çocuk ama kuzenimin eşi daha kızı 1 yaşında oğluda 5 yaşındayken kaza soucu öldü

8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...
Bu adami kararindan döndürmeye çalışmak yerine siz bosasanizz

Benimde bebeğim var yeni doğum yaptım ama hiç çocuğum olmasa bile düşününce bile içinizde bir canlı ve sizi tekmeliyor falan.. Bu sıradışı ve oldukça farklı geliyor zaten kulağa.. Yaşamaya gerek yok bence daha önce yaşamadığımız herşey bizde farklı hisler uyandırır zaten.. Hele bir de bu içimizdeki bir canlı tekmesiyse😍

sizde boşanırdınız yani eşinizin çocuğu olmasaydı sırf tekmeleri hissetmek farklı bir his diye.
peki anladım.

Kocam bana benim çocuğum olmuyor boşanabiliriz dese ben bunun nezaket içeren bir davranış olduğunu düşünmem ve çok bozulurum. Bozulmak için milyon tane sebep sayabilirim. Ama en önemlisi demek ki bu adam benimle çocuk için evlenmiş, kusurlu olan taraf ben olsam beni boşayacakmış diye düşünmem olur. O saatten sonra da o evlilik dikiş tutmaz, biter zaten. Yani bence çocuğum olmuyor ayrılalım cümlesi evlilik bitirecek ender cümlelerden biri.

O öyle olmuyor

Suçluluk psikolojisi oluşuyor

Onun anne ya da baba olma hakkını elinden almışsın gibi geliyor

Bir de çocuğunun olmayacağını çocuk yapmaya karar verip aylarca ha oldu ha olacak diye bekleyip de senin asla çocuğun olmaz denildiğinde bu teklif ortaya çıkıyor

Bir sonraki aşamada gider yumurta sperm alırız deneriz modu oluşuyor

Sonra bekli evlat edinme

Evet evlilik çocuk için değil belki hiç çocuk sahibi olmak istemezsin olmazsın da lakin hadi çocuk sahibi olalım dendiğinde senin çocuğun olmaz denilen kişi bir doz kendine üzülüyorsa 10 doz eşine üzülüp ona haksızlık yaptığını düşünüyor

Bu cümleler ortaya çıkıyor

Her biri gün be gün deneyimlenerek yazılmıştır

Asil mesele cocugun olup olmamasi degil. Adamin kadina hangi gozle baktigi. Kadina deger vermemesi. Bu nedenle bu adama yapilacal tek sey bosanma davasi acip gururunu incittigi, baska kadin getirmeyi teklif ettigi icin tazminat talep etmek.
Bu adamdan cocuk olmamasi konu sahibinin hayrina...

Bence degil yaaa. Ben cok cocuk hastasi bir insan degilim, hic de olmadim ama burda ne kadinlar goruyorum cocuk icin cirpiniyorlar. Simdi bu kadinlar o kadar isterken eslerinin asla cocugu olmayacagini ogrenseler bence bir kismi bu sebeple ayrilirdi (turkiyede mevcut toplumsal baskiyi gozardi edin) mesela insanlar kanser olma riskini goze alip o kadar hormon alip tup bebek yapiyorlar, kocayi bosamak yarin obur gun kanser olmaktan daha kotu degil bana gore (bana gore degil bu, ben cooook cocuk isteyen biri olsaydim ve esimin asla cocugu olmayacak olsaydi ihtimalini yazdim)

Tüp bebek tedavisi kanser yapmaz. Tezinizi yanlış bir bilgi üzerine kuruyorsunuz.

Konu sahibi, herhangi bir tedavi gördünüz mü, eşiniz test oldu mu bilmiyorum ama böyle bir adamın çocuğunu dünyaya getirmediğiniz için şanslısınız. Yolunuz açık olsun.

İyi de cocugu siz yaratmiyorsunuz ki burda senden benden dolayi vs olmadi cok sacma degil mi🥴 Allah verir ya da vermez. Bi problemi varsa Allahla cözsün tovbe estagfirullahh. Bosanin hic uzulmeyin. O kaybetti, siz kazanacaksiniz insallah💪

Teyzem ilk evliliğinde yaşadıklarınızı yaşadı. Çocuk olmuyor diye boşandılar, teyzem yeniden evlendi, kısır denilen kadın 3 çocuk doğurdu ! Allah gönlünüze göre versin, inşallah mutlu olursunuz bundan sonra.
Ya baska ornekler de okudum cok keyifleniyorum boyle seyler okuyunca😄

Back
X