Cocuğum olmadigi icin eşim boşanmak istiyor

Ben de diyorum ki eşim bana bu teklifle gelse kabul ederim. Çünkü bu teklifi edebilen insanın kusurlu taraf ben olsam benden boşanmak isteyeceğini düşünürüm. Bu teklif evliliğin ortasına atıldığı anda bomba patlar bence.

Eşim bana bu teklifle gelse ben kabul etmem.
Çünkü eşimi seviyorum. Demek ki anne olamamamda kendini engel , kusur olarak görmüş , bu hakkımı elimden almak istemiyor diye düşünürüm.
İste ben tavuk suyu gibi dusunuyorum bu konuda, burda ayriliyoruz tam olarak

Kimseyi yönlendirmedim, düşüncelerimi yazıyorum. Üreme iç güdüsüyle üreyen insanlar olmasa hepimiz çok daha rahat şartlarda refah içinde yaşardık.

Ülkede doğan her çocuk maalesef hepimizi etkiliyor aslında. Bakacak durumu olmadığı halde 3-5-8-10 çoğalan insanlara devlet yardım eli uzatmak zorunda kalıyor, düşünmeden yapılan çocuklar yuvalara terk ediliyor. Bunların hepsinin bakımı, sağlığı, okulu vs bizim cebimizden karşılanıyor. Kaynaklarımız kısıtlı, nüfus artış oranımız çok yüksek. İşsizliğin sebebi bile kontrolsüz çoğalma. Bizi etkilemiyor bizim sorumluluğumuz değil diyemiyorum ben. Çünkü beni etkiliyor.
Bakın çok haklısınız ben sizin yorumlarınızı genel anlamda beğeniyorum zaten sitede.
Ancak sadece burda söylediğiniz toplumsal/sosyolojik bir sorunken konuda bahsedilen biyolojik bir sorun. Yani konuda ki adam 4 çocuğu varken 5.i istediği için ayrılmak istemiyor. Bahsettiğiniz 3-5-10 çocuk meselesi genelde insanların doğru korunma yöntemlerini bilmemesi, kırsalda çocuğun iş gücü gibi görülmesi ihtiyaçları karşılanmadığı için maliyet olarak görülmediği eğitimsiz kaldıkları vs vs bunların hepsi doğru ama bunlar toplumsal sorunlar. Bu noktaya elbet müdahale olması lazım. Ama konu tamamen biyolojik bir problem. Adam çocuğu olsun istiyor, baba olmak istiyor işte aslında bu kadar net.

Ben de diyorum ki eşim bana bu teklifle gelse kabul ederim. Çünkü bu teklifi edebilen insanın kusurlu taraf ben olsam benden boşanmak isteyeceğini düşünürüm. Bu teklif evliliğin ortasına atıldığı anda bomba patlar bence.

Çok haklı bir düşünce sistematiği. Ancak bence çocuk sahibi olmak her insanın doğal hakkı ve maalesef tüm duygu ve arzuların üstüne çıkabiliyor. Dolayısıyla çocuk sahibi olmak için herşeyin yapıldığına inanılıyor ve/veya çiftlerden biri veya her ikisi çocuk sahibi olmayı birlikte yaşamaktan üstün tutuyorsa evlilik sonlandırılmalı. Bunun çok doğal olduğunu üzücü olsa da saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.

İşte bakış açısı farklılıkları. O yüzden diyorum ya insan aynı bakış açısına sahip olduğu biriyle evlenmeli, evlenmeden önce her ayrıntı konuşulmalı.
Tabi ki oyle. Biz eski esimle hemfikirdik bu konuda, yillarca cocuk dusunmedik ortak bir kararla ama olmazsa da ayrilmazdik bu sebeple ona da eminim. Baska konularda uyusamadik ama cocuk olmamasi bizim ayrilik sebebimiz olmazdi

İşte bakış açısı farklılıkları. O yüzden diyorum ya insan aynı bakış açısına sahip olduğu biriyle evlenmeli, evlenmeden önce her ayrıntı konuşulmalı.
Her evliliğin dinamiği farklı.
Kimi ailelerde çocuk çok çok önemli . Aile , çevre baskısı, kültür farklılığı ...vs vs

Ben de katılıyorum bu yorumunuza.
Kendi bakış açına, düşüncelerine uygun biriyle evlilik yapılmalı..

Şu var eğer kusurlu erkekse kadın deli gibi anne olmak istiyor sa bence hiç bir kadın kocamın çocuğu olmuyor diye boşanmaz bunu da kocasına demez yada erkek boşanalim demez

Daha farklı yollar dener kadın evlatlık gibi kimsesiz bir bebeğe anne olur

Ama malesef ülkemiz de kadın kusurluysa hatta kız çocuğu olmuş hiç erkek bebek dogurmadiysa bu bile suçtur bubyuzden kuma olayı olur bosanmalar olur

Sadece çocuk icin evlenen erkeklerin birinci ikinci hatta üçüncü es bile olsa ne sevgisi ne saygısı yoktur derdi çocuk dogurtmaktir

Mevzu kendi kusuruysa bunun üstü örtülür ve erkeği aklama için etrafa kadın suçlu gösterilir pek çok yörede

Eger sevgi varsa eşler birbirinin çocuğu olur can Yoldaşi olur

Tüp bebek falan denemediniz mi hiç? Yorumları okudum ama göremedim. Tüp bebek tedavisinde en kolay hasta sebepsiz inferlitivitedir. (Tabı Allah verir vermez orası ayrı bi konu)
Yanı hamıle kalma oranınız yüksek.
Bu eş denilen şahsa şaşırıp kaldım. Ya sorun sendeyse. Ne cesaret çocuk olmuyor diye eşini boşuyorsun. Bide 2.eşten cocuk olmazsa görürsün o zaman eb...kini. Bu yollardan bende geçtim. Üstüme 2.kadın getirmeyi teklif etse boşardım. Hiçte üzülmezdim
Bide çocugum olmamış bu adamdan diye sevinirdim. Üstümden bi yük kalkardı. Hakkın neysede maddi manevi al. Gurur yapma sakın. Dik dur. Bu ımtıhanı o kaybetti. Yolun bahtın açık olsun.

Bakın çok haklısınız ben sizin yorumlarınızı genel anlamda beğeniyorum zaten sitede.
Ancak sadece burda söylediğiniz toplumsal/sosyolojik bir sorunken konuda bahsedilen biyolojik bir sorun. Yani konuda ki adam 4 çocuğu varken 5.i istediği için ayrılmak istemiyor. Bahsettiğiniz 3-5-10 çocuk meselesi genelde insanların doğru korunma yöntemlerini bilmemesi, kırsalda çocuğun iş gücü gibi görülmesi ihtiyaçları karşılanmadığı için maliyet olarak görülmediği eğitimsiz kaldıkları vs vs bunların hepsi doğru ama bunlar toplumsal sorunlar. Bu noktaya elbet müdahale olması lazım. Ama konu tamamen biyolojik bir problem. Adam çocuğu olsun istiyor, baba olmak istiyor işte aslında bu kadar net.
Üreme iç güdüsünden geldik yalnız bu noktaya. Üreme iç güdüsünün beraberinde getirdiği sorunları sıraladım, konuyla alakası yok yani.

Haklısın. Kuma teklifinde bulunduğuna göre çoktan bulmuş ya da kafasında yazıp cizmistir.
Yani adamın derdi baba olmak falan değil. Belli ki buldu birini ayrılmak için de çocuğu bahane ediyor. Buna eminim

8 yillik evliyim cocugum olmadigi icin esim bosanmak istedi .yada gelecek esi kabul et dedi .kabul etmedim.bana akli verebilir misiniz cok zor bir surec.normalde cok iyi anlasiyorduk.illa baba olmak istiyor...
Bulmuş birini zaten sana kabul ettirmeye çalışıyor . Bak yoluna bacım bundan bir cacık olmaz ne bk yerse yesinn.

Hakli sayilmaz mi? Acikcasi cocugum olmasa ayrilmayi ben teklif ederdim. Herkesin anne-baba olmak hakki. Benim teklifimi kabul ederse de hic bozulmazdim, bu hakki onun elinden alamam. Esiniz de muhtemelen sizden teklif bekledi, gelmeyince kendisi soyledi. Cok uzgunum ama hayat boyle bir sey
Haklı mı. Boşanmak isteyebilir. Ben bunu bile hak görmüyorum da neyse. Üstüne eş getirmek ne demek. Sizin üzerine getirsin o zaman eşiniz. Nasıl olurdu

Haklı mı. Boşanmak isteyebilir. Ben bunu bile hak görmüyorum da neyse. Üstüne eş getirmek ne demek. Sizin üzerine getirsin o zaman eşiniz. Nasıl olurdu
Ben kuma getirmede hakli demedim, bosanma konusunu yaziyoruz sayfalardir. Once okudugunuzu bi anlayin sonra cevaplayin yorumumu lutfen. Ustelik konu bana neden dondu? Bana kuma getirilmesine? İyi misiniz siz hakikaten? Lutfen gidip nefretinizi baska yerde kusun

Üreme iç güdüsünden geldik yalnız bu noktaya. Üreme iç güdüsünün beraberinde getirdiği sorunları sıraladım, konuyla alakası yok yani.
Peki :) Sadece anlatmak istediğim biz bu adamı baba olmak istediği için suçlayamayız. Bu tipler üremesin diyemeyiz. O zaman onlarda baba / anne olmak istemeyenlere karşı onlarca savunma ve suçlama geliştirir. Tartışma ortamı yaratmış oluruz. Böylece biz bu ülkede rahat yaşayamayız işte. Ünlü bir internet cümlesiyle bitirelim kimsenin hayatına herkes karışamaz 😂 Seviyorum yorumlarınızı, takibe devam iyi bakın kendinize :)

Mesela ben geç yaşta evlendim o kadar çok annelik duygusunu vardır ki taa çocukluğumdan bu yana yigenlerim vardı gelinimiz çalışıyordu ben büyüttüm başka şehirde yigenlerim bana anne dediler her anne dediklerini de ben ağlardım acaba benimde çocuklarım bana öyle diyeçek mi diye
Gelinimız ben doğurdum sizi derdi gulerdik
Sonuçta buyuduler ve ben evime döndüm
Sonrası evlendim o kadar mutlu oldum ki Rabbim bana çocuk nasip et dedim
Ama es olucak pislik defoldu gitti hayatım alt üst oldu
Bir kaç yerde yazdım kendimi yeni yeni topluyorum diye ve bosanalim mi diyenlere tepkimi belki daha ağır veriyorum boşanın diyorum anne baba terbiye edememis bizmi edicez diye neyse
Ayrıldım çocuk yine hayal oldu ve benim için sadece komşu çocukları yigenlerim inanin sümülkü çocukları bile seviyorum
En büyük hayatım bebek arabasına çocuğumu koyup gezmekti böyle gördüğüm her ksiye imrenirdim halen imreniyirum yasadiklarimdan dolayi belki bu duyguyu artık bastıriyorum

Malesef insanın Her istediği olmuyor imtihan dünyası diyoruz sabır deyip yaşayıp gidiyoruz

İçimi dokmek istedim ne.bileyim kızlar bazen insanın içi doluyor anne olmak her kadının hakkı ama olmuyorsa o annelik duygusunu kimsesiz annesiz bir bebeğe annelık yaparak verebilir uygunsa şartlar
Ve kadının her şekilde ezilmesi canımı acıtıyor bu erkek denen sahsiyetlerin oyuncağı olmamali kadınlar
Keşke herkes istediği hayatı yaşa sa ama olmuyor

Son düzenleme:
İmla yada eksik kelime yazdım sa pardon telefonla yazıyorum birazda ağlamaklı

Back
X