Çocuğum olmayacak

sultansuleyman111

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mart 2020
193
192
53
27
Merhaba hanımlar. Çok sıkıştığım anda buranın desteği bana iyi geliyor bu yüzden yazmak istiyorum . 1.5-2 sene önce yumurtalık kistim olduğunu öğrendim 16 cm idi. Doktorlar hep ameliyat dediler kimisi yumurtaligini alırız dedi kimisi kötü huylu dedi araya da covid-19 girdi ben de araştırmalarım sonucu kendime uygun bi doktor bulup ameliyat olmaya karar verdim. Bugun ameliyat olali 2.günüm... doktor yumurtaligimi kurtaramamis olsun diğeri var dedim ama diğeri de doğuştan yokmuş sanirim bunu da ameliyat anında farketmisler. Önce senin sağlığın diyorlar ama kızlar yıkılmış durumdayım. Henuz 25 yaşındayım çocuğum olmayacak ve hormonlarım da yok artık içimi dokmek istedim.. ciddi düşündüğüm biri de vardı. Ben yanındayım diyor ama bunu ona da yapmak istemiyorum(

Anne olmak dogurmak degil gerçekten evlat sahibi olmak istiyorsanız ilerleyen zamanlarda evlat edinmeyi düşünebilirsiniz

Herşeyin hayırlısı ilerife seni anlauacak biri ise evlat sahibi oluraunuz neden olmasın

Bu kararı vermeden önce 1 den fazla doktora göründünüz umarım ? Ameliyat sırasında diğer yumurtalığın olmadığını farketmiş olmaları da saçma geldi, bilemedim. İnşallah iyi bir doktordu.

Konunuza gelecek olursam, öncelikle çok geçmiş osun. Çocuk gerçekten çok güzel bir şey lakin herkes anne olacak, olmalı diye bir kaide yok. Dışarıda 'anne' bekleyen o kadar yavru var ki.. Kim bilir belki bir gün onlara annelik edersiniz ? neden olmasın :) birine can,umut,ev olmak kadar güzel bir şey var mı?

Burada asıl mesele ileride hayatınıza alacağınız insana çok dikkat etmeniz..bu konuda sizi üzmemeli, kırmamalı.. Yarın öbür gün bunu yüzünüze vurup sizi yaralamamalı.. gerisi hallolur. Canınız sağ olsun da hepsi hallolur :)

Sizin adınıza inanin çok çok üzüldüm ama önemli olan sizin sağlığınız. Elbette bunun için alternatif çözümler var, onları değerlendirebilirsiniz.

Bakın tanıdığım bir çift var. İkisi de doktordu. Defalarca tüp bebek denediler. Kadin bir denemesinde dış gebelik geçirerek ameliyat oldu. Kocası da "Bana sen lazımsın, ben çocuk istemiyorum. Sen sağlıklı ol yeter. " dedi. Derken evlat edinmeye karar verdiler. Ve inanır misiniz evlat edindikleri çocuk da şu an tıpkı onlara benziyor. Güzel giden de bir evlilikleri var.

Ciddi düşündüğünüz kişi evlendiginizde de bunu sizinle beraber gogusleyebilecekse çok şanslısınız. Sizin sağlıklı olmanız, ilişkinizde de huzurlu olmanız çok daha önemli.

En az 4 farklı doktora gittim hepsi farklı şeyler söyledi ama hiçbiri yumurtaliklarimdan birinin hic olmadığını söylememişti. Mr ultrason hepsinde kist büyük olduğu için göremiyoruz dediler. En son bir doktor buldum hasarlı yumurtaligini tamir ederiz en kötü ihtimalle almak zorunda kalsak bile diğeri var dedi ben cok sevindim 3 gün içinde ameliyat kararı aldım ama nasip değilmiş(

Üzülmeyin. Hayatınıza alacağınız kişiye çok dikkat edin. Tıp sürekli gelişiyor. Ayrıca evlat edinme seçeneğiniz var. Bakın Kıbrıs'ta yumurtalık nakli yapılıyor yazmış biri. Hiç umutsuz olmayın. Önce sağlığınıza kavuşun, toparlanın daha sonra duruma bakarsınız.

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ama Kıbrıs'ta yumurta nakli oluyor yumurtalık olmaması bu yasta menopoza girmeme sebep oluyor cocuk olmayacak hormonlarim olmayacak

Canım benim üzülme. Bende bir kaç gün önce aynı ameliyatı geçirdim. Gebelik istiyordum karşıma devasa bir kist çıktı. Üstelik patlamış iç kanama geçirdim. Ölüyordum nerdeyse iç kanamadan. Ameliyatta yumurtalığımı almak zorunda kaldılar bende çok ağladım. Ama Allah büyük üzme kendini daha yaşın çok genç. Allah sana ne güzel kapılar açar. Hemde anne olman imkansız değil araştır biraz yurtdışında tüp bebek tedavisi ile başka bir vericinin yumurtası ile hamile kalabilirsin. Bebek yine eşinden olacak sen doğurup büyütüp emzireceksin. Sadece senin yumurtan olmayacak. Üzülme tamam mı lütfen bir yolu bulunur herşeyin. Sana sarılıp ağlayasım geldi. Bazı şeyleri sadece yaşayan bilir. Kisti patolojiye gönderdiler mi inşallah iyi huyludur. Sen iyi ol da gerisi Allah'ın izniyle hallolur

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ama Kıbrıs'ta yumurta nakli oluyor yumurtalık olmaması bu yasta menopoza girmeme sebep oluyor cocuk olmayacak hormonlarim olmayacak
Ben bu konularda uzman değilim ama bence siz kendinizi toparladıktan sonra başka bir kadın doğumcuya gidin. Ona aklınızdaki her şeyi sorun. Ben tıp doktoru olmadığım için yanlış bir şey demek istemiyorum. O yüzden olmaz demek yerine bir sorun, araştırın derim. Olmazsa da evlat edinme hakkınız var zaten. Üzmeyin kendinizi

Evlat edinmek isteyenlere zaten kendilerine benzeyen çocuğu veriyorlar,çevremde de iki kişi var böyle,çocuklar tıpkı kendileri.

Bu dünyaya zaten artık çocuk getirenler gözümde suçlu. O yüzden hiç üzülmeyin, illa çok çocuk seviyorsanız gidip evlatlık alın, doğurmaktan bin defa daha kutsal benim gözümde evlat edinmek
Yeni ameliyat olmuş birine verilecek en son teselli bu sanırım.

Size şifa diliyorum. her şey çok taze, ameliyatınız, ağrılarınız ve haberler. tüm bunları sindirmek için zaman lazım, sonrasında her şey şimdikinden daha berrak görünecektir. sağlığınız en mühimi, hormonlar için yerine koyma tedavileri var, kadın doğum uzmanı size bilgi verir. ebeveyn olmak isteyen için çocuk çok güzel bir nimet lakin evliliği olmazsa olmazı değil çocuk, karşınıza hakkaniyetli, sevgi dolu biri çıksın dilerim. o vakit ebeveyn olmayı isterseniz bunun yollarından biri doğurmak ama tek yolu değil çok şükür. yumurtalığı olsa da bir sebepten hamile kalamayan ya da gebeliği sürmeyen kadınlar var. bunlar gibi pek çok alterntif var. sağlığınız yerinde olsun yeter. siz tedavi olmuşsunuz şu an, buna odaklanmaya çalışın. sevgiler.

Çok geçmiş olsun, genç bir kadın için erken yaşta menopoza girmek, doğal yollarla bebeği olmayacağını öğrenmek üzücüdür, ki henüz yeni ameliyat olmuş hasta yatağınızda yatarken duygularınız da karışıktır lakin lütfen umutsuz olmayın, ölümden gayri her şeye çözüm var artık.
Donasyonla hamile kalan çok kadın var, sizin yumurtanız olmayabilir ama onu 9 ay rahminde büyütüp hayat verecek olan siz olacaksınız.

Şimdi bunları düşünüp kendinizi üzmeyin, iyileşin hayatınız eski haline dönsün, sizi hak eden biriyle evlilik yaptığnızda birlikte bir karar verip uygularsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…