Çocuğum olmayacak

çok geçmiş olsun zamanla alışırsınız , kalbinizi ferah tutun,
kadın demek , anne demek değil. anne demek doğurmak değil. zamanla sizde ögrenirsiniz. kabinizi ferah tutun.

Allah buyuktur.. baska doktorlarada git.. eger gercekten boyle bir durum varsa.. kabul etmeye calis gerekirse destek al

Hiç üzülme her serde bı hayır vardır benim 8 yıldır çocuğum olmadı ve ilk kez hamile kaldim 10 haftalıkken karnimda öldü sebebi tansiyon yükselmesi az daha bende ölüyordum baygınlık geçirdiğim anda acil ameliyata aldılar beni bizim bı tanıdık 25 yillik evli çocuğu olmadı tup bebekmi denememis neler yapmış neler yine olmamis tam tamina 2 ev parasi gitmiş sonra bu kişi tabiki 50 yaşında bı bakmış tedavisiz hamile kalmış Allah verince veriyor illaki birgün çocuğun olur tıp ilerliyor hiç üzülme sakın ona kalirda bana neler neler demediler her doktor farklı konuşuyor hele benim rahim küçükmüş hic büyümemis inanabiliyomusun Allah bi bakmissin sifani vermiş anne olmussun çocuğum yok ama bende bi anneyim ilk evliligimi 1 tane çocuğu olan bir adamla yaptım ve çocuk 3 yaşındaydı annesi kaçmış baskasina ben büyüttüm onuda ailem çok karşı çıkmıştı inan bana ama ben yinede evlendim cocuk beni anasi bildi ben de onu oğlum bildim doguranmi buyutenmi derler ya işte evlat dogurmasak bile bütün kadinlarin dogasinda olan anaclik ve annelik dogamizda var hiç üzülme ben anne olamadim ama bi evlat büyüttüm anne oldum doğurmak mühim degil bakmaktır mühim olan demekki senin sinavinda buymuş sakın isyan etme Rabbimizin gücüne gider

Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin 20 yıllık evliyim çocuğumuz olmadı ama Elhamdulillah çok mutluyuz kız kardeşiminde çocukları olmadı hatta eşinde sperm hiç bir şekilde bulunamadı ama Elhamdulillah onlarda çok mutlu
Çocuk herşey değildir
Rabbim sağlık mutluluk nasip eylesin

Çok çok üzüldüm başlığı görür görmez ama tıp öyle ilerledi ki imkansız diye hiçbir şey yok artık. Allahım mucizelerini bilemezsin dua et bol bol. Hem evlatta edinebilirsin bu çok güzel birşey. Rabbim gönlüne göre versin inşallah

Dert gibi görünen herşeyin ama herşeyin mutlaka bir dermanı vardır.
Şuan bu boşluğu yaşamanız,üzülmeniz çok normal.
Ama mutlaka bunun sizde olmasının bir sebebi var.
Emin olun hemde çok emin olun ki,
İleri de keşke bu kadar üzülmeseydim diyeceksiniz.

Asla eksik hissedeceğiniz bişey yok.
İleri de hayat size ne verecekse en güzelini verecek zaten
Çok geçmiş olsun.

Benim için hüzünlü son ile biten hikayemi anlatayım.

Bekarken yetimhanelere gitmeyi çok severdim.
Elimden ne gelirse oyuncak şu bu..
Hep söyledim birgün evlenirsem evlatlık alacağım diye.
Evleneceğim kişiye en büyük şartım buydu.
Gözümde başka bir istek yoktu. Elbette onayladı.
2 evladım oldu kendim doğurdum.

Sonra artık tamam şuan zamanı geldi dedim.
Yurtdışındayım ama burada devlet yeterince güçlü,Türkiye’den bir bebeğin hayatını kurtarabilirim hayat verebilirim dedim.
Çokkkk uğraştık,o kadar heyecanlandıydım ki,
Sevinçten ağlıyordum nasıl bir heyecan. Kendi doğurduğum çocuklarım da böyle bir heyecan yaşamadığımı itiraf ettim eşime.

Çok kapı çaldık,çok uğraştık,ne yaptıysak olmadı. Yurtdışına vermediler.
7 ay kendime gelemedim.
Asla çocuk doğurmak istemiyorum.
Ama içimde hep evlat edinme arzusu kalacak onu biliyorum.
Yaşayan ama hayatı belli olmayan bilinmezlikle kaderi olan çocuğun hayatını değiştirebilir,hayat verebilirdim. Olmadı. Hala yüreğim de bir sızı..

Canım yeni ameliyat oldun ya o yüzden böyle hissediyorsun. Benimde ağrım var ayağa kalkarken yürürken zorlanıyorum. Psikolojik olarak kötü hissediyorsun kendini ama yapma. Ben kistininde kötü huylu olmadığını düşünüyorum Allah'ın izniyle kötü bir şey çıkmayacak kendini strese üzüntüye sokacak şeyler düşünmemeye çalış. Yaşanılan şey zaten zor biraz kendini toparladığın zaman psikolojik yardım alabilirsin, bende düşünüyorum yardım almayı bu anlamda. Veya kişisel gelişim olumlu düşünme kitapları okuyabilirsin. Karamsarlık iyi bir şey değil. Kötü düşünmek Allah korusun başka hastalıkları beraberinde getiriyor. Daha çok gençsin sen hiçbir şeyi düşünme artık. Zamanı geldiğinde rabbim sana yardım edecek inan ki. Sadece ameliyat sonrası kontrole iyi bir doktora git kullanman gereken vitamin hormon vs bir şey varsa onlarla ilgili bilgi al. Tekrar çok geçmiş olsun dualarım seninle

Merhaba arkadaşlar belki bu hastalığı yaşayanlar merak edenler vardır. 2 hafta oldu ameliyat olali, daha iyiyim. Bugün patoloji sonucumu aldım seröz kistanedom çıktı Allahtan kötü huylu değilmiş bari onunla avunuyorum. Donasyon işini sordum şimdilik öyle bir sey yok bilim ilerliyor biraz zaman geçsin dedi. Durumlar şimdilik böyle

Bu dünyaya zaten artık çocuk getirenler gözümde suçlu. O yüzden hiç üzülmeyin, illa çok çocuk seviyorsanız gidip evlatlık alın, doğurmaktan bin defa daha kutsal benim gözümde evlat edinmek
Herkes sizin gözünüzden bakmak zorunda mı dünyaya? Üzüntülü birine üzüntün yersiz ne saçma denir mi, bu cümleler teselli eder mi insanı?

Öncelikle geçmiş olsun, yeni ameliyat olmuşsunuz, iyileşmeye bakın. Sonrasında gerçekten ama gerçekten iyi bir doktora görünün. Aynı cümleyi duymuştum bir doktordan. Senin sağ yumurtalığın yok demişti, mr da çıkmadı. Şok olmuştum. Sonrasında yumurtalıktan doku kalsa bile yumurta üretme yeteneğinin devam edebileceğini söyledi başka bir doktor. Zaten yumurtalık da yerindeymiş. Yani bazen böyle şeyler olabiliyor, sağlığınıza dikkat edin, doğal beslenin. Eğer gerçekten doğruysa ki tıp çok gelişti herşeyin bir çaresi var neredeyse.Duruma göre hareket edersiniz.

Çok teşekkür ederim ben de öyle yapacağım 1 ay geçsin başka bir doktora daha görünmeyi düşünüyorum doktorum hormon ilacı verdi menopoz etkilerinden korunmam için hem bunu da sorarım

inancınız ne yönde yada istermisiniz bilmiyorum
Ülkemizde yok ama nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum, kıbrıs rusya vs yerlerde donasyon yaptırabilirsiniz eğer çok isterseniz lütfen üzülmeyin benimde olmuyor ve uçağa binme fobim olduğundan donasyon a bile gitme ihtmalim yok

Bugun doktoruma sordum nedense o öyle bir sey yok dedi daha cok evlenmeden cok sahibi olmadan yasamam taraftarı gibi konuştu . Yumurtaliklarin hiç olmamasi donasyonun başarı şansını mi düşürüyor ondan mı böyle söyledi acaba benim bildiğim eonasyonu genelde yumurtaligi olup yumurta üretemeyen rezervi az kadinlar yapıyor hiç yumurtaligi hiç olmadan bunu deneyen birime rastlamadım

hayır hayır cok yanlış.
ülkemizde yasak olduğu için ve daha önce defalarca bu konuya aracılık yapan doktorların başına sıkıntı çıktı için bizim doktorlar bunun adını pek geçirmez.
donasyon demek zaten ya yumurta ya sperm yada ikisini birden yani hem sizde sıkıntı vardır hem eşinizde ikisinide donörden alabiliyosunuz ve sizin rahminize yerleştiriliyoor.
yani rahiminde sıkıntı olmayan herkese yapılabiliyor.
asıl amacı yumurtası ve spermi olmayanlar için kullanılması zaten

''Evlenmeden,çocuk sahibi olmadan yaşamam taraftarı gibi konuştu'' mu yazdınız,ben mi yanlış anladım ? Ne dedi ki size ?

Aile olmak genetik materyal aktarımının ötesinde bir bağlılık☺ biyolojik çocuğum olur mu olmaz mı bilemiyorum ama her halükarda evlat edinmek istiyorum mesela ben
Bütün kimsesiz bebekler de hepimizin gibi hissediyorum o yüzden kendinizi bu bakımdan hiç üzmeyin yormayın belki başka hayatları kurtarırsınız bu şekilde

Yaa niye vermiyorlarmış ki?

''Evlenmeden,çocuk sahibi olmadan yaşamam taraftarı gibi konuştu'' mu yazdınız,ben mi yanlış anladım ? Ne dedi ki size ?
Tam olarak öyle söylemeyeyim ama hayat evlilik ve çocuktan ibaret değil kendine yol çiz ayaklarının üzerina sağlam bas tarzı tesellilerde bulundu donasyonu sordum gelişmeler olsa da şimdilik bir şey yok belki ileride dedi

Öyle bir şey türkiye’de yok. Bilim ilerledi yani. Siz sıkmayın canınızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…