Çocuğum olmayacak

Herkes yazacak bende yazayim evlat edinin o kdr ihtiyaci varki yetimhanedeki çocukların sevgiye .maddi durumum iyi olsa idi aklimda hep evlat edinme fikri vardi .cocuguma kardes olacakti

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ama Kıbrıs'ta yumurta nakli oluyor yumurtalık olmaması bu yasta menopoza girmeme sebep oluyor cocuk olmayacak hormonlarim olmayacak
menopoza giren, ancak rahimi sağlıklı olan 50-55 yaşlarında anne, kızının yumurtasıyla, kızının çocuğunu doğurmuştu. sanırım kızın rahminde sorun vardı.

sizin rahminiz sağlıklı ise siz de kıbrıstan yumurta donasyonu ile doğum yapabilirsiniz. menopoza girmek yumurtlama miktarı ve yumurta kalitesini etkiliyor. rahim ise menopozdan bağımsız olarak yaşla birlikte yaşlanıp incelme vs oluyor. doktorunuza sorun elbette. geçmiş olsun.

Tamam da anne olmak doğurmak demek değil. Evlat edinmeniz bu dünya için de bence çok ama çok daha iyi. Rahatlamaya çalışın. Her şeyin çözümü var

Kadınlar için rahmini,yumurtalıklarını ve memesini kaybetme süreci genelde travma yaratır.. hislerimizin çoğu ilkel yanımızdan bağımsız değildir ..şu an hissettiklerinin çoğunu senin geçirdiğin müdahaleyi 50 yaşında geçiren 3 çocuk sahibi kadın dahi yaşıyor inan.Fiziksel olarak iyileşince psikolojik olarak iyileşmek için destek almanı öneririm.Nasipten öteye yol yok genç arkadaşım.. senin için hayırlısı neyse o olsun..biz insanız hep isteriz ama neyin bizim için daha hayırlısı olduğunu bilmiyoruz

Cevaplarınız için ayrı ayrı cok teşekkür ederim kist tümörleşme yapmış bu sebepten tupler yumurtaliklar alınmış tabi almadan ameliyat esnasında annemlere sormuşlar onlar da kızımızın sağlığı demiş. Şimdi kist patolojiye gitti umarım iyi huylu çıkar da rahim kalır tupler yumurtaliklar olmadan yine de rahmimde bebek taşıyabilir miyim hiç bilmiyorum herhalde yorucu ve uzun bir süreç beni bekliyor

Hiç kötü düşünme inşallah patoloji sonucun temiz çıkacak önemli olan senin sağlığın iyi olman gerisi Allah'ın izniyle hallolur. Ameliyatı açık mı yaptılar yoksa kapalı mı. Ben açık ameliyat oldum patoloji sonucu da bir hafta içinde belli oldu. Endometriozis yani çikolata kistiymiş bendeki. Umarım senin için herşey yolunda gider bundan sonraki hayatında hiç üzüntü yaşamazsın. Gerekirse donasyon denersin gerekirse evlat edinme yoluna gidersin. Herşeyden önce can sağlığı versin rabbim hepimize. Daha ameliyat çok yeni ağrıların var ama hepsi geçecek inşallah sen canını sıkma Rabbim bi şekilde yüzünü güldürecek eminim

Çok tesekkur ederim güzel dileklerin için Allah razı olsun..

Ameliyat açık oldu önce mr ve ultrason sonuçlarından doktor cok umutluydu şırınga ile çekip ufak bir kesik ile cikaracagim doğurganlığina dokunmayacagim demişti. Ama açınca kist hep çürütmüş almak zorunda kalmış. Artik beni kaçmasın diye mi umut verdi yoksa gerçekten o da mi böylesini beklemiyordu bilmiyorum

Tek mesele çocuk değil, menopoza girmiş ve belki kemik erimesi gibi sorunlar başlayacak. Bence araştırıp doktor hatası varsa dava açmalı.

Bende aynı şeyi yaşadım. Banada aynıları söylendi. Doktorlara inanın yalan söylememiştir benim kistimin fotografını gösterdi doktorum ameliyattan sonra. Ben hayatımda bu kadar korkunç çok az şey gördüm portakal kadardı ve yumurtalıgı tamamen parçalamıştı. 10 cm kist vardı bende, sizinki 16 cm miş sizinkide mutlaka zarar vermiştir. Bana yumurtalıgı almasaydım bile zaten yumurta rezervi kalmamıştı yumurtalıkta dedi. Ben inandım sende inan. Kafanda kurup kendini üzme doktorlar bu ameliyatı inan ki mecbur kalmadıkça yapmıyorlar. Ama bizim durumumuz farklı ve riskli oldugu için almak zorunda kalmışlar. Tümoral kitle olunca kanser ihtimalini düşünerek hareket etmek zorundalar. Kitleyi zarar vermeden çevre organları etkilemeden çıkarmaya calısıyorlar. Allahın izniyle patoloji sonucunda iyi çıksın gerisini gerçekten düşünme canım rabbim dermansız dert vermesin

Evlilik anne olmak çocuklu aile olmak değil bence. Çocuğu olmayan ama mutlu bir sürü insan var. Ciddi düşündüğünüz insan çocuk sahibi olmamayı sorun etmiyorsa bence ilişkiniz yürüyebilir.
Sağlığınız bence her şeyden önemli. Üzmeyin kendinizi.

Diğer yumurtalığın olmadığını nasıl anlayamamışlar daha önce ve tek yumurtalığın varsa bilgi vermeden nasıl almışlar. Bu işte bir yanlışlık var.
rahim doğum yapmamış bir kadında 5 cm kadar bir organ.
yumurtalık ondan da küçük minicik bir organ. en geniş yerinde maksimum olup olacağı 3 cm kadar.

kadında 16 cm kist varmış. yani yerine göre rahmi, yumurtalığı hatta diğer yumurtalığı herşeyin üstünü örtmüş olabilir. açıp bakmadan bilemezler.

doktor hatası yoktur diye bi iddiam yok, yanlış anlaşılmasın ama bu kadar büyük kistlerde yaşanabilen durumlar, maalesef. bir de kadının yaşı genç, bu kadar genç yaşta bu kadar büyük kist olunca öncelik acaba kötü huylu mu diye bakmak olabiliyor. yumurtalığı koruyabilseydi eminim korumak isterdi.

ah canım. Bu çektiğini etrafındaki herkes anlamayabilir. Bazı insanlar için çocuk sahibi olmak önemli olmuyor.
Kendinize çocuksuz çok güzel bir hayat kuracaksınız. Buna inanın.
Eğer annelik içgüdünüz kuvvetliyse hep bir yanınız üzülür ama inanın bu dünyaya herkes acı çekmek için gelmiş gibi. Hepimiz böyleyiz. Bir yanımız hep üzgün zaten.
O yüzden kendinizi diğer insanlardan asla uzak görmeyin. Kendinizi başkaları ile kıyaslamayın.
Uzun güzel mutlu bir ömrünüz olacak. Hayatta bambaşka kapılar var. Mutluluğun Tek kapısı annelik değil.

Senin de mi iki yumurtaligin alındı yoksa bir tanesi mi tecrübelerini paylaşabilir misin şuan cok korkuyorum ileride başıma gelecekler için

Öncelikle geçmiş olsun

Bir yumurtalığınızın olmadığını ameliyattan önce doktorun söylemesi
Gerekiyordu.

Ama son seçenek ameliyatsa yine de değişen bir şey olmayacaktı.

Çocuk sahibi olmak için yumurta donasyon var ülkemizde henüz yasal değil ama yurtdışında pek çok yerde yapılıyor. Menapozdan sonra bile doğum yapabiliyorsunuz.

Evlat edinmede bir tür çocuk sahibi olma şekli ve çok kutsal
Bir çocuğun herşeyi sizin sorumluluğunuzda ve sevginize muhtaç oluyor.

Anne olmak demek illa doğum yapmış olmak demek değil ki

Eğer dini hassasiyetiniz varsa bu konuda 6 aylık olmamış bir çocuk evlat edinirsiniz. İlaçla sizden süt getiriler böylece dinen süt anne olursunuz hem eşinize hem de size yabancı olmaz.

Nasıl ya!!!kist alınırken yumurtalık temiZlenmiyor mu?illa alınması mi lazimmis?nasıl diğeri de kontrol edilmez..burada biraz ihmal yok mu?ayrıca yumurtaligi olup da sebebi olmadan hamile kalamayan o kadar kadın var ki.siz sağlıklı olun hayat beklediginizden daha güzel şeyler sunacaktır size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…