Çocuğum olmayacak

Kuzum 16cm’miş kist, çok büyük. Diğer yumurtalığı da kapladığını ya da görünmesini engellediğini düşünmüş olmaları ve kist (ile birlikte tek yumurtalık da) alındıktan sonra doktorun fark etmiş olması çok normal bence. Ortalama yumurtalık 3 cm uzunluğunda oluyormuş.

Neden bulunduğunuz ülkeden evlat edinmiyorsunuz? Yani bu kadar hevesliyseniz buna, koşulsuz sevebilecek, kendi çocuklarınızdan ayırmayacaksanız çocuğun hangi ülkede doğmuş olduğunun ne önemi var? Neden illa Türkiye’den bir çocuk evlat edinmeye çalıştınız?

Yabancı olmamız faktörü var. Kısaca böyle söyleyebilirim.
Onun dışında kendi fikrimce tabiki seçim hakkım olsaydı, Türkiye’deki yetimhaneden çocuk almak olurdu kesinlikle.

Herkesin çocuğu olursa ailesi olmayan çocuklar ne yapacaklar bence evlat edinebilirsin bizde eşimle çok çocuk istiyoruz ama hiçbir engel olmamasına rağmen olmuyor anne baba olmak için çocuğu var etmeye gerek yok diye düşünüyorum

Çok geçmiş olsun, sağ salim kurtulmuşsun. Bu her şeyden daha mühim.

Çocuk meselesine bakacak olursak. Hayatındaki kişinin de böyle bir derdi olabilirdi. Ya da ikinizin de bir sağlık sorunu olmayıp sebepsiz yere de çocuk sahibi olamayabilirdiniz. Kadın hastalıkları ve doğum doktoru banu çiftçi var. Kadın açıklamıştı benim çocuğumun olması tıbben imkansız diye. Ya da larissa gacemer diye, bir türkle evli olan bir kadın var o ve eşi de bu durumda ve bilerek evlenmişler. Bence bu asla bir eksiklik değil. Çocuğum var ama bu kararı verirken eşimle şöyle konuşmuştuk, çocuğumuz olmazsa hiçbir tedavi tüp bebek vs denemeyeceğiz ve hayatımıza çocuksuz devam edip bu bahsi kesinlikle kapatacağız diye.
Çocuğum olmasaydı kendimi başka alanlarda daha çok geliştirebilir, maddi açıdan daha özgür olabilir, daha kendim ve eşim odaklı yaşayabilirdim. Belki biyolojik olarak insanda üreme isteği olduğu için bazı şeylere özlem duyabilirdim ancak şöyle de düşünmek lazım hiç evlenmeyi falan tercih etmeyen insanların da çocuğu yok. Ya da çoğu ünlü kendisi tercih etmiyor. O zaman bu insanların hayatlarında başka amaçları, onları başka türlü motive ve mutlu eden şeyler var demek ki.
Olmasını istememek ve olamıyor olması iki farklı durum ve bence yaşadığın şey çok zor ancak yine de hayat üremekten ibaret değil.
Türkiye'de evli olmadığı halde bir çocuk evlat edinen bekar bir baba var mesela. Çünkü neden olmasın? Amaç bir çocuk yetiştirmekse.
Ayrıca evlat edinen kadınların kendi doğurmadan da sütünün gelebildiğini ve bebeklerini emzirebildiğini biliyor muydun? Bu kişiyi anne yapan doğurması değil.

Bir an önce iyileşmeni dilerim.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Tıpta teknoloji gün geçtikçe ilerliyor yapay organlar vs. Bu tarz konularda da mutlaka bi gelişme yaşanacaktır. Çok gençsiniz. 5 sene sonra ne olacağını bilmiyoruz belki bununla ilgili bir çözüm geliştirecekler. İyileşmenize odaklanın. Yaradanın Mutlaka sizin için güzel bir planı vardır

Hiç üzülmeyin olanda vardır bir hayır. Başta şer gibi görünse de. Belki hamilelik yasayamazsiniz ama bebek sahibi olup emzirebilir, anne olabilirsiniz. Hiç bir şey için üzülmeye değmez bu hayatta. Evlat edinmek ve küçük bir bebeği sahiplenip bazı ilaçlarla emzirmeniz bile mümkün. Zaten doğurmak karnında taşımak bir meziyet olsaydı doğurup çöpe atmazlardi. Demek ki annelik kalpte başlar karında değil. Siz daha çok gencsiniz hayatınıza bakın takmayın böyle şeyleri kafanıza.

Haklısınız daha önce başımdan bir evlilik geçti ama çok kısa sürdü ve bitti. Şimdi hayatımda birisi var çocuk istiyor donasyonu deneriz diyor. 3 4 kere ayrılmaya çalıştım bırakmıyor da. Bu şekilde ona haksızlık olur gibi geliyor, omu geçtim ikimiz için de zor bir süreç

Saçmalamış yani, ona ne ki? Doktorların işi tedavi yapmak o kadar, nasıl istersen öyle yaşarsın ona ne ki?

Yanlış anlamayın doktor nefretim falan yok, babam da doktor bu arada ama bu Türkiyedeki jinekologlar kadar seviyesiz ve laubali bir doktor grubu daha hiç görmedim. Hasta evliyse ayrı laf, bekarsa ayrı laf, cinsel hayatı varsa ayrı laf, yoksa ayrı laf.. tedavini yap bırak o kadar sana ne ya insanların hayatından

Sizin konuya geleyim o doktor saçmalamış, neden evlenmicekmişsin hayatın kutsal amacı üremek mi... İlle de çocuğum olsun diye tutturmayan olmasa da olur diyen erkek de çok, çocuk istemeyen erkek de çok, ben seni seviyorum diyip tedaviye sıcak bakan erkek de çok. Erkeklerin çoğu çocuk sevdalısı değil bence , toplum baskısına sebep çocuk istiyorlar ya da kadın istediği için evet diyorlar olunca yüzüne bakmıyorlar zaten kadının başına atıp gidiyorlarGencecik insansın neden hayatboyu yalnız olasın, çocuğun olmuyorsa da olmuyor dünyanın sonu değil ya. Kaldı ki tıp çok ilerledi, kök hücrenden DNA alıp başkasının yumurtasına yerleştirebilirler, çeşit çeşit donasyon ve tedavi seçenekleri var. Paran varsa Kıbrısta her türlü tedavi oluyor çocuk sahbi olursun gayet, ölmedin ya. Boşver o kezban abiyi sen canını sıkma, kafana takma iyileşmene bak. Haydi öperim kıps

Son düzenleme:
Seni gerçekten seven her şekilde yanında olur. Şimdi bu yaşananlar çok yeni ya, sen o yüzden ayrılmaya çalıştım diyorsun. Aynı sorun onda olsa sen ayrılır mıydın mesela. Empati kurmak lazım böyle durumlarda. Başımıza ne geleceği belli mi kaç yıl ömrümüz olduğu belli mi. Bu sebeple bir insan birinden ayrılıyorsa zaten o kişiden fayda gelmez ki. Bir kaza geçirdiğini düşün bugün yürüyoruz diye sonsuza dek yürüyeceğiz anlamına gelmiyor. Boşuna iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta denilmiyor. Seni seven sana değer veren sen oldugun için sevsin yanında olsun. Kendini hiçbi zaman eksik hissetme, suçlu hissetme. Donasyon deneyebilirsin, denemeyedebilirsin bunlar çok sonradan düşünülecek şeyler. Her evli çiftin çocuğu olacak diye bir kural yok. Güzel şeyler düşün güzel şeylere odaklan sen artık, hayat üzülmek için çok kısa

Bu çok söylenen bir şey ama gerçekten doğru, çocuklar annenin kalbinde büyüyor asıl. Doğurmak anne olmak demek değil, doğurup atanlar satanlar neler var neler. Anne olmak demek sana emanet edilen minicik bebeğe canından öte bakmak demek. Evlatlık alabilirsiniz. Mesela bana bıraksan 5 tane daha çocuk doğurabilirim çok rahat. ama 5 çocuğun daha annesi olamam. Anne olmak asıl doğumdan sonra başlıyor doğurarak değil. Bu yüzden lütfen kendini perişan etme.

Bunu ona yapamam dediğiniz şey nedir?? Olayın içindeyken mantıklı olamıyorsunuz. O eğer bu durumu biliyor ve yaninizdaysa bunu ona yapamam diye bir şey söz konusu değildir. O bizzat sizi sevmiş demektir ve bu sevgi kıymetlidir. Benim de kesin değildi ama çok büyük ihtimalle çocuk sahibi olamayabilirdim. Bunu konuştuk ve onun için değerli olanın ben olduğumu söyledi. Eğer ayrilsaydi o zaman anlardım yeteri kadar sevmemiş ve benimle geleceğe dair kaygıları var. Gerçekten severse insan gelecekteki hiç bir şey onu korkutmuyor urkutmuyor dusundurmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…