- 31 Aralık 2017
- 6.460
- 22.146
- 348
- 28
- Konu Sahibi sultansuleyman111
-
Kuzum 16cm’miş kist, çok büyük. Diğer yumurtalığı da kapladığını ya da görünmesini engellediğini düşünmüş olmaları ve kist (ile birlikte tek yumurtalık da) alındıktan sonra doktorun fark etmiş olması çok normal bence. Ortalama yumurtalık 3 cm uzunluğunda oluyormuş.Diğer yumurtalığın olup olmadığından nasıl habersiz olabiliyorlar çok şaşkınım. Yumurtalığınızda kistin olduğunu kac cm olduğunu gören diğerinide görür . Ameliyatdan önce farklı doktorlarlada görüşüp istişare etmişmiydiniz?
Neden bulunduğunuz ülkeden evlat edinmiyorsunuz? Yani bu kadar hevesliyseniz buna, koşulsuz sevebilecek, kendi çocuklarınızdan ayırmayacaksanız çocuğun hangi ülkede doğmuş olduğunun ne önemi var? Neden illa Türkiye’den bir çocuk evlat edinmeye çalıştınız?Benim için hüzünlü son ile biten hikayemi anlatayım.
Bekarken yetimhanelere gitmeyi çok severdim.
Elimden ne gelirse oyuncak şu bu..
Hep söyledim birgün evlenirsem evlatlık alacağım diye.
Evleneceğim kişiye en büyük şartım buydu.
Gözümde başka bir istek yoktu. Elbette onayladı.
2 evladım oldu kendim doğurdum.
Sonra artık tamam şuan zamanı geldi dedim.
Yurtdışındayım ama burada devlet yeterince güçlü,Türkiye’den bir bebeğin hayatını kurtarabilirim hayat verebilirim dedim.
Çokkkk uğraştık,o kadar heyecanlandıydım ki,
Sevinçten ağlıyordum nasıl bir heyecan. Kendi doğurduğum çocuklarım da böyle bir heyecan yaşamadığımı itiraf ettim eşime.
Çok kapı çaldık,çok uğraştık,ne yaptıysak olmadı. Yurtdışına vermediler.
7 ay kendime gelemedim.
Asla çocuk doğurmak istemiyorum.
Ama içimde hep evlat edinme arzusu kalacak onu biliyorum.
Yaşayan ama hayatı belli olmayan bilinmezlikle kaderi olan çocuğun hayatını değiştirebilir,hayat verebilirdim. Olmadı. Hala yüreğim de bir sızı..
Yabancı olmamız faktörü var. Kısaca böyle söyleyebilirim.Neden bulunduğunuz ülkeden evlat edinmiyorsunuz? Yani bu kadar hevesliyseniz buna, koşulsuz sevebilecek, kendi çocuklarınızdan ayırmayacaksanız çocuğun hangi ülkede doğmuş olduğunun ne önemi var? Neden illa Türkiye’den bir çocuk evlat edinmeye çalıştınız?
Mesela evlat edinme kuralları vardı.Yaa niye vermiyorlarmış ki?
Merhaba hanımlar. Çok sıkıştığım anda buranın desteği bana iyi geliyor bu yüzden yazmak istiyorum . 1.5-2 sene önce yumurtalık kistim olduğunu öğrendim 16 cm idi. Doktorlar hep ameliyat dediler kimisi yumurtaligini alırız dedi kimisi kötü huylu dedi araya da covid-19 girdi ben de araştırmalarım sonucu kendime uygun bi doktor bulup ameliyat olmaya karar verdim. Bugun ameliyat olali 2.günüm... doktor yumurtaligimi kurtaramamis olsun diğeri var dedim ama diğeri de doğuştan yokmuş sanirim bunu da ameliyat anında farketmisler. Önce senin sağlığın diyorlar ama kızlar yıkılmış durumdayım. Henuz 25 yaşındayım çocuğum olmayacak ve hormonlarım da yok artık içimi dokmek istedim.. ciddi düşündüğüm biri de vardı. Ben yanındayım diyor ama bunu ona da yapmak istemiyorum(
Haklısınız daha önce başımdan bir evlilik geçti ama çok kısa sürdü ve bitti. Şimdi hayatımda birisi var çocuk istiyor donasyonu deneriz diyor. 3 4 kere ayrılmaya çalıştım bırakmıyor da. Bu şekilde ona haksızlık olur gibi geliyor, omu geçtim ikimiz için de zor bir süreçHerkesin çocuğu olursa ailesi olmayan çocuklar ne yapacaklar bence evlat edinebilirsin bizde eşimle çok çocuk istiyoruz ama hiçbir engel olmamasına rağmen olmuyor anne baba olmak için çocuğu var etmeye gerek yok diye düşünüyorum
Tam olarak öyle söylemeyeyim ama hayat evlilik ve çocuktan ibaret değil kendine yol çiz ayaklarının üzerina sağlam bas tarzı tesellilerde bulundu donasyonu sordum gelişmeler olsa da şimdilik bir şey yok belki ileride dedi
Seni gerçekten seven her şekilde yanında olur. Şimdi bu yaşananlar çok yeni ya, sen o yüzden ayrılmaya çalıştım diyorsun. Aynı sorun onda olsa sen ayrılır mıydın mesela. Empati kurmak lazım böyle durumlarda. Başımıza ne geleceği belli mi kaç yıl ömrümüz olduğu belli mi. Bu sebeple bir insan birinden ayrılıyorsa zaten o kişiden fayda gelmez ki. Bir kaza geçirdiğini düşün bugün yürüyoruz diye sonsuza dek yürüyeceğiz anlamına gelmiyor. Boşuna iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta denilmiyor. Seni seven sana değer veren sen oldugun için sevsin yanında olsun. Kendini hiçbi zaman eksik hissetme, suçlu hissetme. Donasyon deneyebilirsin, denemeyedebilirsin bunlar çok sonradan düşünülecek şeyler. Her evli çiftin çocuğu olacak diye bir kural yok. Güzel şeyler düşün güzel şeylere odaklan sen artık, hayat üzülmek için çok kısaHaklısınız daha önce başımdan bir evlilik geçti ama çok kısa sürdü ve bitti. Şimdi hayatımda birisi var çocuk istiyor donasyonu deneriz diyor. 3 4 kere ayrılmaya çalıştım bırakmıyor da. Bu şekilde ona haksızlık olur gibi geliyor, omu geçtim ikimiz için de zor bir süreç
Bunu ona yapamam dediğiniz şey nedir?? Olayın içindeyken mantıklı olamıyorsunuz. O eğer bu durumu biliyor ve yaninizdaysa bunu ona yapamam diye bir şey söz konusu değildir. O bizzat sizi sevmiş demektir ve bu sevgi kıymetlidir. Benim de kesin değildi ama çok büyük ihtimalle çocuk sahibi olamayabilirdim. Bunu konuştuk ve onun için değerli olanın ben olduğumu söyledi. Eğer ayrilsaydi o zaman anlardım yeteri kadar sevmemiş ve benimle geleceğe dair kaygıları var. Gerçekten severse insan gelecekteki hiç bir şey onu korkutmuyor urkutmuyor dusundurmuyor.Merhaba hanımlar. Çok sıkıştığım anda buranın desteği bana iyi geliyor bu yüzden yazmak istiyorum . 1.5-2 sene önce yumurtalık kistim olduğunu öğrendim 16 cm idi. Doktorlar hep ameliyat dediler kimisi yumurtaligini alırız dedi kimisi kötü huylu dedi araya da covid-19 girdi ben de araştırmalarım sonucu kendime uygun bi doktor bulup ameliyat olmaya karar verdim. Bugun ameliyat olali 2.günüm... doktor yumurtaligimi kurtaramamis olsun diğeri var dedim ama diğeri de doğuştan yokmuş sanirim bunu da ameliyat anında farketmisler. Önce senin sağlığın diyorlar ama kızlar yıkılmış durumdayım. Henuz 25 yaşındayım çocuğum olmayacak ve hormonlarım da yok artık içimi dokmek istedim.. ciddi düşündüğüm biri de vardı. Ben yanındayım diyor ama bunu ona da yapmak istemiyorum(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?