• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğum olmuyor :( fikirlerinize ihtiyacım var

Canim o şekil bozukluğu hakkinda pek bir bilgim yok ama size diyecegim ve ailemden tecrübe ettiğim şu ki stres olunca onunla yatip onunla kalkınca umutsuz olunca olmuyor. Amcam ve yengem 10 sene uğraştılar depresyonlara girdiler ustuneustluk amcam tüp bebek istemedi kavga ettiler ve daha bir sürü şey. Yengem düşükler yasadi falan. Sonunda bıraktılar akışına olmuyorsa olmuyor dediler. Aradan 4-5 ay geçmedi yengem hamile kaldı. Şuan 2 çocukları var. :KK66:
Öyle canım... Psikoloji de çok etkiliyor. Benim bi arkadaşımında çocuğu olmuyordu. Tedavi vs. Uğraşıyolardı. Bu yaz evinde badana yaptırdı. Badanaydı temizliğiydi falan derken bu çocuk olayını düşünmeye fırsat bile bulamamış. Ve o ay hamile kaldı... :nazar::KK200:

Bana biraz tuhaf geliyor bu doktorun güya bulmasi. Neticede spermde ilk bakilan seylerdden biri morfolojidir. Yani diger doktorlarda bunu kolayca bulurdu. Acaba diyorum doktor sizi ona baglamak icinmi bunu söylüyor? Bu konuda ne yazikki ilk vaka degilsiniz bu konuda.

Bana öyle geliyorki sizin en büyük sorunuz stress'tir. Hemen ik evlendiginiz yilda bile doktor doktor gezmeniz bunu gösteriyor. Bu konuyu biraz gündemden düsürün. Beraber olacaksaniz mesela akliniza bebek gelmesin, sirf ask, sevgi gelsin akliniza. Inan ne zaman baski kalkarsa, o zaman hamile kalirsin :)
Yok canımmm kaç doktora gittiysek hiç biri bunun testini istemedi... sadece sayıya bakıldı :( bu doktorumuz direk bunu istedi... kendisi bu konuda çok başarıları olan bi dr. Çok şükür

Tabiki öyle ama tüp bebek normal gebelik gibi olmuyor... düşük vs. Gibi sorunlar. Ama olsunda öyle olsun hayırlısı hakkımızda
Canim düşücekse normal yolla olanda düşüyor benim ilk bebeğim düşük oldu ikincisi tuttu:) tüp sadece daha zahmetli ama normal olsa bu kadar severmiyim lafı bana garip geldi

Bizimde sayı ve kalitede sorun var malesef
ben bir kere hamile kaldim 3 aylik bi dusugum oldu
oda zor olmustu
2 yil gecti yine olmuyor
artik ne ovulasyonu takip ediyorum
nede adetlerimi

Umudum elbette var
ama cidden yoruldum
hamile kalamiyoruz
kalsak ilerletemiyoruz
yani kalmak bi yana saglikla dunyaya getiremedikten sonra

Canım tedaviniz hayırla sonuçlanır inşallah.
Geçen hafta eşimin annesine gittik. Hava güzeldi, evin önünde Köpekle oynuyoruz. Bir komşu geçiyordu, kadını da tanımam bilmem. Merhaba falan demeden eşime malum soruyu sordu. Siz evleneli 5 sene oldu, hani bebek yok mu, siz de ne kadar tembelsiniz dedi. Bir kere de eşimin Halası sen de kaynanan gibi beceriksiz çıktın dedi. KV nin 3 yıl bebeği olmamış. Söylediklerine üzülmüyoruz ama bu kadar cahil ve düşüncesiz nasıl olunabilir ona şaşırıyoruz. Saygısızlık da etmek istemiyoruz ama bizi asıl yoran tedavi süreci değil bu sorular. Allah akıl fikir versin böylelerine.

Yok canımmm kaç doktora gittiysek hiç biri bunun testini istemedi... sadece sayıya bakıldı :KK43: bu doktorumuz direk bunu istedi... kendisi bu konuda çok başarıları olan bi dr. Çok şükür

Umarim yakinda hamile kalirsin canim ama yinede tek umudun ilac olmasin. Umutsuzluga kapilmayin. Stress gercekten coook etki yapiyor. Stresli olmadigini düsündügün zamanlarda bile. Bence sirf deli gibi hamile kalmayi calismamasina ve ovulasyonu, hicbirseyi gercekten takmadiginiz anda olur.

Ha velev ki olmadi, tüp bebek dünyanin sonu degil. Sadece yapilisi farkli oluyor fakat hamilelik aynisi olur. Böyle kendini rahatlat. Kendi kendine "amaaan olmazsa artik zaten tip gelisti, deneriz herseyi, eninde sonunda zaten olacak" diye icini ferah tut canim.

Bizim bir komşumuz kaç kez denedi tüp bebek olmadi tutmadi bilmem ne.kac dönüm tarla sattılar! En Son üçüz hamile kaldı ama biri düştü.ikiz dogurdu.sonra 1 sene içinde kendiliğinden bir daha hamile kaldı. Hatta o doğal yolla kaldığını aldırmayın düşündü kadın da.millet ne kızdı! Oburleri ni doğuracağım diye kaç sene ugrastin yazık dediler de doğurdu üçüncüyu.

Yani canım bazen kafaya takmammak düşünmemek gerek demekki.bak uğraşmayınca kendiliğinden olmuş.ama eşinizin rahatsızlığı ne bilgim yok o konuda.siz tedavinzi olun.. ama aklınızi da boşaltın. Rahat olun.bana oylesine muayene olmaya gittiğim doktor senin çocuğun olmaz dedi.tedavi olman lazim dedi.sok olmuştum. Cok agladim uzuldum.bir ay agladim.hatta o ay stresten adet olmadim.ne olur ne olmaz diyede korunmaya devam ettik.sonra eşim boşver genciz bi deneyelim olmazsa gideriz başka doktora dedi.biz daha cocuk sahibi olmayi denememistik bile.o ay hamile kaldım! !!ben de pek bi rahatlamışim demekki.

Ama Allah ol derse ne doktor ne tıp.hayirlisi olsun canım. Allah kucağıni boş bırakmasın. Olsun da nasıl olursa olsun.takma kafana...

Ben de tüp bebeğe karar verdim canım korkularını çok iyi anlıyorum henüz kabullenemedim 3 düşüğüm oldu normal yolla ama artık normal yolla hamile de kalamıyorum. Yaş 28 olacak. Ve ben hep kalabalık aile hayalleri ile büyüdüm. Tüp denesek tutacak mı tutsa düşmeden devamı gelecek mi? O sürecin psikolojisi ile baş edebilecek miyim? Hepsini düşünüyorum. Marta kadar kendimi hazırlamaya çalışacağım..

Allah isteyen herkesin kucağını hayırlı sağlıklı evlatlar ile doldursun inşallah

Çevremde 2 örnek var. Hastalık türü ayn olmayabilir ama çiftin bebeği olmuyordu 4 yıldır. Daha sonra tüp, aşı v.b denediler. Hiç biri olmadı tedaviyi bıraktıktan sonra doğal yolla hamile kalındı,

Sıkma kendini

Canım tedaviniz hayırla sonuçlanır inşallah.
Geçen hafta eşimin annesine gittik. Hava güzeldi, evin önünde Köpekle oynuyoruz. Bir komşu geçiyordu, kadını da tanımam bilmem. Merhaba falan demeden eşime malum soruyu sordu. Siz evleneli 5 sene oldu, hani bebek yok mu, siz de ne kadar tembelsiniz dedi. Bir kere de eşimin Halası sen de kaynanan gibi beceriksiz çıktın dedi. KV nin 3 yıl bebeği olmamış. Söylediklerine üzülmüyoruz ama bu kadar cahil ve düşüncesiz nasıl olunabilir ona şaşırıyoruz. Saygısızlık da etmek istemiyoruz ama bizi asıl yoran tedavi süreci değil bu sorular. Allah akıl fikir versin böylelerine.
Günaydın canım aynen bende yaşıyorum bunları eşimin köyüne gitsek direk bebek var mı? Diye soruyolardı.. Hayır olsa zaten duyacaksınız bide bunu sormanın anlamı ne? Bende artık gitmiyorum.... :(

Ben de tüp bebeğe karar verdim canım korkularını çok iyi anlıyorum henüz kabullenemedim 3 düşüğüm oldu normal yolla ama artık normal yolla hamile de kalamıyorum. Yaş 28 olacak. Ve ben hep kalabalık aile hayalleri ile büyüdüm. Tüp denesek tutacak mı tutsa düşmeden devamı gelecek mi? O sürecin psikolojisi ile baş edebilecek miyim? Hepsini düşünüyorum. Marta kadar kendimi hazırlamaya çalışacağım..

Allah isteyen herkesin kucağını hayırlı sağlıklı evlatlar ile doldursun inşallah
Evet canım bendede bu düşünceler... nasıl olacak tutsa bile düşecek mi ? Teyzemin bi komşusunada tüp yapıldı. Doktoru tuvalete bile kalkmadan yatacaksın demiş. Ama onun düşük riski çokmuş. Afedersiniz eşi lazımlık tutuyor :( o derece... bunları görüpte düşünmek elde diil. İnş biz o durumlara düşmeyiz. Tabiki herkesin farkli oluyor

Çevremde 2 örnek var. Hastalık türü ayn olmayabilir ama çiftin bebeği olmuyordu 4 yıldır. Daha sonra tüp, aşı v.b denediler. Hiç biri olmadı tedaviyi bıraktıktan sonra doğal yolla hamile kalındı,

Sıkma kendini
Sık
Normal ya da tüp bebek ne farkeder ki ? İkisi de evlat :) Maddi durumdan dolayı böyle söylüyorsanız anlayabilirim ancak tüp bebek tedavisi çağımızda çok sık kullanılan bir yöntem, neden bu kadar korkuyorsunuz ki ?
Maddi durumdan diil ben olayın psikolojik yönündeyim. Herşeyin normali iyidir doğaldır. Ama nasip te böyleyse elden hiç bişi gelmez.

Sık

Maddi durumdan diil ben olayın psikolojik yönündeyim. Herşeyin normali iyidir doğaldır. Ama nasip te böyleyse elden hiç bişi gelmez.

Eğer maddi durumun müsaitse hiç bekleme derim... O acıyı çok iyi bilirim çünkü, her ay sabırla bekleyerek, ama o kırmızıları görünce içinin nasıl yandığını... Karnını tutarak gezsen, sırf Laf sokmak ya da canını acıtmak için bu ay da mı adet oldun diyen insanları... sırf sen üzül diye ilk ayda gebe kalan insanların listesini sayan hasta ruhlu insanları...

kendine yapma bunu, dokrorlarınla görüş, eğer önerirlerse hemen tüp bebek yap bacım...

Back
X