çocuğum olmuyor ve herkez yüzüme vuruyor

Ağlaya Ağlaya okudum ve ağlayarak yazıyorum . Aynı şeyleri bende yaşıyorum çok çok iyi anlıyorum seni . Eşimin akrabalarından biri de bana direk sorun kimde diye sordu sanane diyemedim içim içimi yedi.ne kadar lüzumsuz ne kadar patavatsızlar. Bebeğimi kaybettim geldim iş yerinde 2 kişi hamile sürekli gebelikler ini lonusuyorlar demiyor lar ki bu kızda yaralı bebeği öldü demiyorlar. Ben mi çok ince düşünüyorum ben mi çok hassasım anlamadım ki ama ben yapmazdım ya yapamazdım yani .eşim bayılır çocuklara dışarda komşunun çocukları ile gidip oynuyor gezdirip eğleniyor onlarla balkondan onları izledikçe içim nası yanıyor.çok zor çok çok.Rabbim kimseyi evlatsızlıkla imtihan etmesin .en kısa zamanda sana da bana da isteyen tüm kardeşlerime annelik duygusunu tattırsın...sende üzülme ne olur yalnız değilsin kardeşim .rabbim unutursun inşş en kısa zamanda .
öncelikle güzel duaların için amin diyorum.sen yanlış düşünmüyorsun canım ben her zaman ince düşünmüşümdür.karşımdaki insanı söyleyeceğim söz yapacağım davranış üzer mi düşünür öyle hareket ederim.sana yemin ederim çocuğum olsaydı eğer çocuk hasreti çeken arkadaşımın yanında öyle mıncık mıncık sevmezdim çocuğumu gösteriş yaparcasına.ayrıca arkadaşıma Allah sana da verecek göreceksin sen inan için acıyınca da yasla başını omzuma dök içini ağla ben buradayım derdim.ünşversiteyi kazandım kazanamayan arkadaşlarımın yanında havalara uçmadım ,evlendim evlenmeyenlere ikide birde somadım neden evlenmiyorsun diye .demek istediğim bu insanların umrunda bile değiliz üzülmüşüz bilmem ne hiç takmıyorlar.sadece deşşp öğrenip vakit geçirecek malzeme çıkarmaya çalışıyorlar.eşim de başkasının çocuklarını sevşnce çok üzülüyorum.çünkü benim yüzümden mahrum kalıyor.Rabbim sen duy sesimizi duy ki kavuştur evlatlarımıza bizi.kürtaja diş çektirmek gibi bakıyorlar.bilmiyorlar ki o bizim bebeğimiz canımız.genelde 6-7 haftalıkken sonlandı benim gebeliklerim.o 6-7 haftada çoktan alışmış sahiplenmiş oluyorum bile.kimse içimin yangınını anlamıyor.buralara yazmakla biraz rahatlıyorum.içimde kocaman bir yangın yakıyor içimi öldürmüyor ama her geçen gün daha çok yakıyor.benimle beraber hamilelik sorunu yaşayan tüm arkadaşlarım hamile kaldı.tabi şimdi yüzüme bakan yok.o kadar özeniyorum ki onlara.bugün biri saçına lohusa tacı takmış.bir yakışmış maşallah anlatamam.bir de güzrl makyaj yapmış pek güzel olmul.hamilelik daha da güzelleştirmiş onu.nasıl özendim size anlatamam.ben elim boş öyle bekliyorum.hep ben onlara destek olurdum.şimdi hiçbiri arayıp sormuyor bile.ben de gitmeyeceğim bebek görmeye.kendime acı çektirmeyeceğim artık yeter yazık bana da.kim ne derse desşn ayıplarsa ayıplasınlar.onlar düşünmedi benim üzülüp üzülmediğimi ben de düşünmeyeceğim.

öncelikle güzel duaların için amin diyorum.sen yanlış düşünmüyorsun canım ben her zaman ince düşünmüşümdür.karşımdaki insanı söyleyeceğim söz yapacağım davranış üzer mi düşünür öyle hareket ederim.sana yemin ederim çocuğum olsaydı eğer çocuk hasreti çeken arkadaşımın yanında öyle mıncık mıncık sevmezdim çocuğumu gösteriş yaparcasına.ayrıca arkadaşıma Allah sana da verecek göreceksin sen inan için acıyınca da yasla başını omzuma dök içini ağla ben buradayım derdim.ünşversiteyi kazandım kazanamayan arkadaşlarımın yanında havalara uçmadım ,evlendim evlenmeyenlere ikide birde somadım neden evlenmiyorsun diye .demek istediğim bu insanların umrunda bile değiliz üzülmüşüz bilmem ne hiç takmıyorlar.sadece deşşp öğrenip vakit geçirecek malzeme çıkarmaya çalışıyorlar.eşim de başkasının çocuklarını sevşnce çok üzülüyorum.çünkü benim yüzümden mahrum kalıyor.Rabbim sen duy sesimizi duy ki kavuştur evlatlarımıza bizi.kürtaja diş çektirmek gibi bakıyorlar.bilmiyorlar ki o bizim bebeğimiz canımız.genelde 6-7 haftalıkken sonlandı benim gebeliklerim.o 6-7 haftada çoktan alışmış sahiplenmiş oluyorum bile.kimse içimin yangınını anlamıyor.buralara yazmakla biraz rahatlıyorum.içimde kocaman bir yangın yakıyor içimi öldürmüyor ama her geçen gün daha çok yakıyor.benimle beraber hamilelik sorunu yaşayan tüm arkadaşlarım hamile kaldı.tabi şimdi yüzüme bakan yok.o kadar özeniyorum ki onlara.bugün biri saçına lohusa tacı takmış.bir yakışmış maşallah anlatamam.bir de güzrl makyaj yapmış pek güzel olmul.hamilelik daha da güzelleştirmiş onu.nasıl özendim size anlatamam.ben elim boş öyle bekliyorum.hep ben onlara destek olurdum.şimdi hiçbiri arayıp sormuyor bile.ben de gitmeyeceğim bebek görmeye.kendime acı çektirmeyeceğim artık yeter yazık bana da.kim ne derse desşn ayıplarsa ayıplasınlar.onlar düşünmedi benim üzülüp üzülmediğimi ben de düşünmeyeceğim.

Üzülme sende .İMTİHANIMIZ bizimde .elden ne geliyor ki isyan etmek çokkk olay sabretmek zor biz zor olanı yapalım inşş rabbim de mükafatı versin bizlere. Bol bol dua edelim.şu mübarek cuma gününde ramazanda . O çok büyük inş bizide nasiplendirir. Ne zaman istersen konusur dertleşirizz canım inan bende sen gibiyim herkes dinliyor ama emin ol çekmeyen kalpten bile dinlemiyor seni geçiştirmek duruyor bikaç sözle..

Arkadaşlar merhaba,

Hepinizin yazdıklarını tek tek okudum ne kadar anlayışlı, hassas, ne kadar kırılgan, ne kadar duygusal olduğumuzu fark ettim.
Bizler vicdanlı insanlarız ama çevremizdeki insanların her konuda böyle olmadığı idrak etmemiz gerekiyor sadece çocuk konusunda değil her konuda vicdansızlık, acımasızlık, asabiyet, alttan alamama gibi bir sürü insanlar yok mu çevremizde.

Daha önce bir yazı okumuştum. Kocanızla dul bir kadının yanından geçerken el ele tutuşuyorsanız ayrılın, canı çeker diye. bu yazıyı okuduğumda 12 yaşındaydım. anlam veremedim. Ama şimdi anlıyorum. Soruyorum size kaç kişi yolda buna dikkat ediyor. Nasıl biz bu konuda farkında olmadan başkalarını üzüyorsak onlarda farkında olmadan bizi üzüyorlar işte.

İnsanlar bizi anlayamaz annem bile anlamıyorken ben doğurganım diyor ikiz kardeşlerim var. Sende sorun yoktur diyor inanmıyor.

O yüzden ben insanların bizi anlamasını beklemekten vaz geçtim. Benim bir arkadaşımın daha çocuğu olmuyor. Eşine çok kötü davrandığını fark ettim. Unutmayın kocamızla ya da karımızla çocuk için evlenmedik.
Ayrıca çocucu verende alanda Allah.

Allah ol demezse kısmet etmezse olmaz.

O yüzden isyan etmeyin. İyi niyetinizi, insanlığını bozmayın.

Hiç olmama ihtimalini de düşünüp planlar yapın. Hayatı ıskalamayın...

ve kendinizi eşinizi sevin. Vazgeçmeyin.

Esas size kusurlu diyen insanlarda kusur var ne kadar kolay insanları böyle üzmek ya? Inanin agladim konuyu okurken acilen o çevreden uzaklaşın ve tek tavsiyem sizi üzecek laflar söyleyenlerin laflarını ağızlarına tıkın cevaplarını almazlarsa münasebetsizliğe devam eder insanlar... dik durun herşey allahtan biz 5 aydır çocuk deniyoruz bu kadar surede bile her ay gücümün tukendigini saniyorum ama bu durumda eşime daha da baglaniyorum cunku ondan baska kimsem yok rabbim nasip eder inşallah bu kadar üzülmeyin nolur

Yola çıkacağım ve okumaya firsatim yok. Basliga bakarsam eger. Laf carpanlara. "Benim ALLAH ile bir sozlesem yok" varsa bir derdin ALLAHA sor dersin.
Gerizekalimidir nedir millet.

Yazılanları okudukça kendimden bir parça buluor m 3 yıldır evlyz ve hiç hamile kalamdm 2 yıldrda tedavi görüorm inanın bazen dayanack gücüm kalmıordu insanlar soruor ne zaman bebek düşünüorsn bak ihmal etme herkes yapıor sen geç kaldın bilmem ne kimse demior ki acaba olmuor mu kırılır mı incinir mi inanın bu kimsenin umrunda olmuor sen üzülmssn kırılmşsn kimin umrnda... Tedavi sonuç vermeyince tüp bebek denedik pko olunca bende çok yumurtam gelşti çok şükür ama o yumurta toplandı ben 20 gün ömrümden ömür gitti ağlamakla sancıyla ağrıyla zaten değerlerm de yüksekti transfer olmadı 2 adet sonrası gel dedi doktorm şimdi bir adetim geçti diğerini bekliorm kısmetse bugunde eşimin akrabalarına bayrm ziyaretine gittm soran sorana artk yeter die bağrasm digelior kimse de bilmior tüp bebek yaptrdığımızı herkese yeni yeni düşünüorz diorz inanın şu an kimsenin bana acımasını istemior ve ben uzun süre insanlr soruor die soran herkste uzaklaştm görüşmedm biraz daha toparlndm benm diyecğim şu ki herşy kısmet nasip Rabbim vereceği varsa verior yoksa zaten olmuor kendimizi çok yıpratıorz ve anne olana kadar da bu böyle gideck çünkü bizi bizler anlar kimse anlamz zor bir süreçteyz çoğumz Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun... Son olarak da şunu eklim sizi üzen saçma sapan çoçuk yüzünden aşağılayan kişilerle görüşmeynnn inanın kendinizi daha iii hissediorsnz ...

keşken aralara bi boşluk falan verseymişsiniz yazarken
gerçekten okumaya çalıştım ama başaramadım
okuduğum yere kadar,
arkadaşlarınız belki siz üzülürsünüz diye öyle davranmış olabilir
evlatlık düşünebilirsiniz, bir sürü çocuk anne hasreti çekiyor
ayrıca eksik değilsiniz, yumurtalıklarınızda sorun vardır olsa olsa
binlerce insanın, akciğerinde, karaciğerinde, böbreğinde, beyninde var
size orası denk gelmiş sadece

keşken aralara bi boşluk falan verseymişsiniz yazarken
gerçekten okumaya çalıştım ama başaramadım
okuduğum yere kadar,
arkadaşlarınız belki siz üzülürsünüz diye öyle davranmış olabilir
evlatlık düşünebilirsiniz, bir sürü çocuk anne hasreti çekiyor
ayrıca eksik değilsiniz, yumurtalıklarınızda sorun vardır olsa olsa
binlerce insanın, akciğerinde, karaciğerinde, böbreğinde, beyninde var
size orası denk gelmiş sadece
Ne güzel yazmışsın. İnsanın yüreğine su serpiliyor.

bende aralarda boşluk var görünüor herkesn derdi kendine tek sıkıntımz tabiki çoçuk da dğl ayrıca bende farkındaym binlerce insanın ne durumda olduğunun. Rabbim kimseye de yaşatmasn dermansız dert vermesn ama insanında bebeğinin olmaması onca yıl uğraşp fa olmayan insanlr var sen çok rahat diyebliorsn işte başklarınım başka sıkntısı var die keşke bizlernde penceresnden bakabilsn ben çoçuk almaya karşı da dğlm ilerde zaten öyle düşüncemde var bundan da gocunmam ama belli şartlarn olması lazım hemen öyle sama çoçuk vermiorlr

Yazılanları okudukça kendimden bir parça buluor m 3 yıldır evlyz ve hiç hamile kalamdm 2 yıldrda tedavi görüorm inanın bazen dayanack gücüm kalmıordu insanlar soruor ne zaman bebek düşünüorsn bak ihmal etme herkes yapıor sen geç kaldın bilmem ne kimse demior ki acaba olmuor mu kırılır mı incinir mi inanın bu kimsenin umrunda olmuor sen üzülmssn kırılmşsn kimin umrnda... Tedavi sonuç vermeyince tüp bebek denedik pko olunca bende çok yumurtam gelşti çok şükür ama o yumurta toplandı ben 20 gün ömrümden ömür gitti ağlamakla sancıyla ağrıyla zaten değerlerm de yüksekti transfer olmadı 2 adet sonrası gel dedi doktorm şimdi bir adetim geçti diğerini bekliorm kısmetse bugunde eşimin akrabalarına bayrm ziyaretine gittm soran sorana artk yeter die bağrasm digelior kimse de bilmior tüp bebek yaptrdığımızı herkese yeni yeni düşünüorz diorz inanın şu an kimsenin bana acımasını istemior ve ben uzun süre insanlr soruor die soran herkste uzaklaştm görüşmedm biraz daha toparlndm benm diyecğim şu ki herşy kısmet nasip Rabbim vereceği varsa verior yoksa zaten olmuor kendimizi çok yıpratıorz ve anne olana kadar da bu böyle gideck çünkü bizi bizler anlar kimse anlamz zor bir süreçteyz çoğumz Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun... Son olarak da şunu eklim sizi üzen saçma sapan çoçuk yüzünden aşağılayan kişilerle görüşmeynnn inanın kendinizi daha iii hissediorsnz ...
sizi çok iyi anlıyorum.2 yıdır ben de uğraşıyorum tedaviden yanıt alamıyoruz.yaşınızı bilmem ama sakın pes etmeyin.sürekli soranlara da Allah henüz nasip etmedi deyinki herşeyin bizim elimizde olmadığını hatırlasınlar.benim yumurta rezervim düşük yumurta gelişmiyor ama ben uğraşıyorum.sizin şansınız daha fazla.kilonuz varsa biraz verirseniz değerleriniz de düzelir.insülin direnci vardır sizde.ilaç kullanın kullanmıyorsanız eğer.Rabbim nasip eder de bizde kavuşuruz inşallah hayallerimize.olmazsa da ben koruyucu aile olmayı düşünüyorum.onun için senelerce beklemeye de gerek yok zaten...

bu tarz yorumları okurken yalnız olmadıgımı anlıyorum cok zor durum cunku tek basıma kaldıgımda hep NEDEN BEN dıyorum neden benım cocugum olmuyor , nasıl bir sınav bu diyorum ,ben bu kadar caresız kaldıgımı hıc bılmezdım ...yanım da cocuk denilse bebeklı aileler görsem ister istemez gözlerim doluyor...NEDEN BEN benim neyim eksik ben ne yapıyorum da böyle oldu ...YA SABIR diyorum susuyorum...Allah yardımcımız olsun ...cogu seyin farkındayız bunada sükür diyoruz ama içimizdeki yara hiç kapanmıyor devamlı hissettiriyor kendini...
3,5 yıldır evlıyım erken menopozluyum tup bebek ten baska sansım yok,
gene de Allah bilir belki bir mucize olur bilemeyiz...

bu tarz yorumları okurken yalnız olmadıgımı anlıyorum cok zor durum cunku tek basıma kaldıgımda hep NEDEN BEN dıyorum neden benım cocugum olmuyor , nasıl bir sınav bu diyorum ,ben bu kadar caresız kaldıgımı hıc bılmezdım ...yanım da cocuk denilse bebeklı aileler görsem ister istemez gözlerim doluyor...NEDEN BEN benim neyim eksik ben ne yapıyorum da böyle oldu ...YA SABIR diyorum susuyorum...Allah yardımcımız olsun ...cogu seyin farkındayız bunada sükür diyoruz ama içimizdeki yara hiç kapanmıyor devamlı hissettiriyor kendini...
3,5 yıldır evlıyım erken menopozluyum tup bebek ten baska sansım yok,
gene de Allah bilir belki bir mucize olur bilemeyiz...
sakın neden ben demeyin.size bir hikaye yazacağım.bu arada ben de yaklaşık 3 yıllık evliyim ve durumum erken menopoz...

Bir gün okyanusta yol alan bir gemi kaza geçirerek battı. Gemiden tek bir kişi sağ kurtuldu. Dalgalar bu adamı küçük ıssız bir adaya kadar sürükledi.

Adam ilk günler kendisini kurtarması için Allahü Teala’ya yalvardı ve yardım bulurum umuduyla ufka baktı. Ama ne gelen oldu ne giden…

Daha sonra rüzgardan yağmurdan ve vahşi hayvanlardan korunmak için ağaç dallarından ve yapraklarından bir kulübe
yaptı. Sahilde bulduğu gemiden arta kalan konserve pusula gibi eşyaları bu kulübeye koydu.

Günler hep aynı şekilde geçiyordu.Balık avlıyor pişirip yiyor ve ufku gözlüyordu. Allahü Teala’ya dua ediyordu.

Bir gün tatlı su getirebilmek için yola koyulmuştu. Döndüğünde bir de ne görsün binbir emekle yaptığı ve tek tutunduğu dal olan tahta kulübesi alevler içerisinde cayır cayır yanıyordu..
Başına gelebilecek en kötü şeydi bu. Keder ve öfke içinde donakaldı. Artık bu ıssız adada başını sokabileceği bir kulübesi bile kalmamıştı.

Bu üzüntüyle Allahım bunu bana nasıl yapabildin diye feryat etti. O geceyi üzüntü ve keder içinde geçirdi.O kadar dua ettiği halde bu olayı başına getirmesinden dolayı Allahü Teala’ya sitemler etti.

Ertesi sabah erken saatlerde adaya yaklaşmakta olan bir geminin düdük sesiyle uyandı. Onu kurtarmaya geliyorlardı.

Benim burada olduğumu nasıl anladınız? diye sordu bitkin adam kendisini kurtaranlara.
Cevap onu hem şaşırttı hem de çok utandırdı:

“Dumanla verdiğiniz işareti gördük”

sakın neden ben demeyin.size bir hikaye yazacağım.bu arada ben de yaklaşık 3 yıllık evliyim ve durumum erken menopoz...

Bir gün okyanusta yol alan bir gemi kaza geçirerek battı. Gemiden tek bir kişi sağ kurtuldu. Dalgalar bu adamı küçük ıssız bir adaya kadar sürükledi.

Adam ilk günler kendisini kurtarması için Allahü Teala’ya yalvardı ve yardım bulurum umuduyla ufka baktı. Ama ne gelen oldu ne giden…

Daha sonra rüzgardan yağmurdan ve vahşi hayvanlardan korunmak için ağaç dallarından ve yapraklarından bir kulübe
yaptı. Sahilde bulduğu gemiden arta kalan konserve pusula gibi eşyaları bu kulübeye koydu.

Günler hep aynı şekilde geçiyordu.Balık avlıyor pişirip yiyor ve ufku gözlüyordu. Allahü Teala’ya dua ediyordu.

Bir gün tatlı su getirebilmek için yola koyulmuştu. Döndüğünde bir de ne görsün binbir emekle yaptığı ve tek tutunduğu dal olan tahta kulübesi alevler içerisinde cayır cayır yanıyordu..
Başına gelebilecek en kötü şeydi bu. Keder ve öfke içinde donakaldı. Artık bu ıssız adada başını sokabileceği bir kulübesi bile kalmamıştı.

Bu üzüntüyle Allahım bunu bana nasıl yapabildin diye feryat etti. O geceyi üzüntü ve keder içinde geçirdi.O kadar dua ettiği halde bu olayı başına getirmesinden dolayı Allahü Teala’ya sitemler etti.

Ertesi sabah erken saatlerde adaya yaklaşmakta olan bir geminin düdük sesiyle uyandı. Onu kurtarmaya geliyorlardı.

Benim burada olduğumu nasıl anladınız? diye sordu bitkin adam kendisini kurtaranlara.
Cevap onu hem şaşırttı hem de çok utandırdı:

“Dumanla verdiğiniz işareti gördük”
İnş bizlerinde yakındır canım dualarımızın kabul olması hikaye gerçektn güzelmş

computertchr computertchr her şerde bir hayır vardır haklısın, bekliyoruz ama işte sabır da taşıyor bazen aslında taşmasına vesile olan insanlar var...
daha dün başıma gelen olay ;3 kız kardeşiz biz, 2 büyük evli ,küçük kardeşimin sözlüsünün abisiyle yengesiyle tanştık onların iki tane evladı var ortanca kardesıme senın ablanın cocugu varmı dıye soruyor kardesım yok dıyınce aaa sız cocuga karsımısınız dedı cevap vermeyı cok ısterdım ama kardesımın gunu maffolmasın ıstedım
cahil insanlarla ugraıyoruz kımın ne yasadıgını bılmeden cahilce konusuyorlar yargılamak dusunmeden konusmak bu olsa gerek ve bu benım kafamdan gıtmıyor suan gecede ruyama gırdı
psıkolojık olarak zaten zor duruyorum bırde ustune tuz bıber yapıyorlar
en ıyısı evden cıkmayıp kımseyle gorusmemek :(((

Canım benim. .
Rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın :(
Bizde 5yıl bitti evleneli. .
Olmuyor. .
İnşallah bizlerinde olur. .
Rabbim hayırlı evlatlar versin. .
:dua:

:KK42:ben tam kavuştum derken kaybettim
5 ay dunyanin en mutlu insaniydim
olmaz deyip umudumuzu kestigimiz yerde
Rabbim ol deyince oluyorr yeterki inacimizi kaybetmiyelim

Rabbim en güvendiğim benimle olan . .
İnşallah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin bizlerede inşallah. .
Tek duâmm ❤

Back
X