- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.202
- 158
- 39
- Konu Sahibi Kupecicegi
-
Boşan neyi bekliyosun. Ki senin mutlulugunu senden bir parcayi istemeyen bi adami nie cekiyosun zorunda misin.? Belliki istemiyor ama sen kendini düsün. Smdi bosansam ne olur yuvami bozamam e sonra baskasiyla mi evlenicem ona alısicam . Dersen bu adamla omur boyu mucadele etmek zorunda kalirsn benim 7 yildir olmuyo ve tedavi goruyorum. Su sizi umursamayan adam kılıklı heriflere yol verin. Hersey gonlunuzce olsunEşimde morfoloji hareket sorunu var. Asla sorunu kendisinde görmüyor. Doktora gitmiyor verdiğim takviyeleri istemiyor.ilac kullanmıyor. Tüp bebek denedik olmadı. Bu arada benim yaşım da geldi geçti. ilk kez bu yıl umudum kırıldı. Nasıl hazmedilir nasıl alisilir bilmiyorum. Bu adamın bencilliginden nefret ediyorum. Umudu tamamen nasıl keser insan.hicbir seyi bu kadar çok istememiştim. Herşey çok boşa
Üzmek istemiyorum ama böyle bir eşle neden çocuk yapmak istiyorsunuz?Ne demek muayenelerde yanımda olmadı? Böyle bişey olabilir mi ya? İstemiyor işte çocuk bu kadar açık. Çocuğunuz olduğunda da sizi yalnız bırakacağına emin olabilirsiniz böyle bir tipinBazen gelgitleri oluyor ama tüp bebek tedavisinde destek oldu . Destek oldu dediğim tedaviye eşlik etti para verdi. Yoksa hiçbir muayenemde yanımda olmadı
Biliyorum. Hamile olduğumu öğrendiğimiz hafta ailesinin yanına gitmişti. Beni yalnız bıraktı.Üzmek istemiyorum ama böyle bir eşle neden çocuk yapmak istiyorsunuz?Ne demek muayenelerde yanımda olmadı? Böyle bişey olabilir mi ya? İstemiyor işte çocuk bu kadar açık. Çocuğunuz olduğunda da sizi yalnız bırakacağına emin olabilirsiniz böyle bir tipin
inşallah teşekkür ederim. Varikosel varsa ameliyat olsun belki değerleri düzelir diye uğraştım ama inada bindirdiKonu sahibi sizi anlıyorum. Ben de 35 yaşımda 3.tüp bebek denememde hamile kaldım. Eşimin sperm sayısı, morfolojisi ve hızı yarı yarıya azdı ama bunun kesinlikle tüp bebek için sorun olmayacağı belirtildi aynen sizin gibi. Bu değerler belli bir seviyenin altındaysa varikosele falan bakılıyor. Onun dışında eşim ürolog falan görmedi çünkü yönlendirilmedi. Ona 1 vitamin takviyesi verdi doktorumuz ama yaptığım araştırmalara göre kanıt düzeyi yok derecede az. Yani işe yaramıyor bilimsel olarak. Adamı boşuna darlamanızın anlamı yok. Ne yerse yesin onun milyonlarca sperminden kaliteli olan 1-10 tanesi yeter de artar en fazla 10 yumurtayı döllemek için ve asıl sorun çok yüksek ihtimalle yumurtada oluyor.
Benim de yumurtalarım kalitesizdi. Ben de çok uğraştım. Kanıt düzeyi en belirgin olan akdeniz tipi diyet, günlük 30 dakika spor ve yeterli seviye vitaminler. Diğer takviyeler psikolojimiz içinama ben de arı sütü, propolis aldım, soğan kürü yaptım, hayıt otu çayı içtim ne olur ne olmaz içim rahatlasın diye ama bunların tekrar söylüyorum hiçbir kanıtı yok.
Tek yolunuz tüp bebeğe devam etmek. Benim 45 yaşında arkadaşım 5.tüp bebek denemesi sonrası şimdi ikizlere gebe. İlk 4ü hiç tutmadı ki 3 embriyo koyulduğu da oldu 1 de. Dediğim gibi yumurtalarımız kalitesiz olduğu için her ay bebek olabilecek yumurta çıkartamıyoruz. Altın yumurtayı bulmak için deneme sayısını artırmak gerekiyor. Benim de ilk 2si de hiç tutmadı. 3.de tuttu işte. Ki 3.de hiçbir kür uygulamadım 2 ay öncesinden itibaren :) rahat oldum, aklımı hiç oraya vermedim sürekli oyalandım kitap, dizi ile.
Yani olayın özü eşiniz haklı. Adamın ürologa gitmesi, takviye kullanması bilimsel olarak bir yarar sağlamayacak. Sizin hatrınıza giderdi de adam belki çok karşı böyle koca karı yöntemlerine? İnançlarına aykırı bir şey? Bilimsel makale getirin adama o zaman gitmezse tamam da onun dışında adamın zerre suçu yok. Bu gibi durumlarda insanlar hep birilerini bir şeyleri suçlamak ister. İşte onun yüzünden oldu demek sizi hem rahatlatır hem öfkenizi kusacağınız bir obje yaratır. Bu psikolojinin farkında olun. Gerekirse psikolojik destek alın. Umarım en kısa zamanda kavuşursunuz yavrunuza.
Siz yumurtaları mı dondurdunuz? Hangi ürologa gitmiştinizBir zahmet eşinizde elini taşın altına koyacak. Biz kadın olarak zaten birçok sıkıntı çekiyoruz tedavi sürecinde. Sayı ve morfoloji sorunu bizde de vardı. Varikosel olma ihtimalinin elenmesi lazım mesela. Eşim için konan teşhis o oldu. Hemen ameliyat oldu hiç itiraz etmeden.
Hatta sonrasında hemen hamile kaldım ama sağlıklı ilerlemedi. 6 ay kadar bekleyip tüp tedavisine geçtik. Eşime kalsa yine bekleme taraftarı normal olur diye. Ama yaş gidiyor bekleme lüksü yok. O dönem bir sürü takviye kullandırdım eşime bende kullanıyordum tabi. Tedavilere başladık benim yumurta kalitemim iyi olduğu söylendi. Hatta toplananların çoğunluğu 5. güne gitti. Ama 3 kez transfer olmama rağmen hamilelik oluşmadı.
En son 4. için gitmek istediğimde sizin eşiniz gibi benimkide yeter denedik gibi laflar etti. Nasıl gözüm döndüyse ben bu kadar emek verip pes etmiyorken sana ne oluyor diyerek boşanacağım sen benim umudumu elimden alamazsın dedim.
Baktım bir hafta sonra benim istediğim doktordan randevu almış.Yeniden sıfırdan başlamak için gitmiştim ama tek yumurtam vardı donmuş. Canım doktorum neden ona şans vermiyorsun, o tam bir savaşçı hem de senden 1 yaş daha genç dedi? Ve daha doğal takiple transferim yapıldı. Şimdi dünya tatlısı mucize kızım kucağımdaBu süreç gerçekten çok zorlu yanında eş desteği olmadan ilerlenmez. Beraber bir yol çizin. Ama yönlendirecek sizsiniz yoksa onların kendiliğinden hareket etme isteği olmuyor
O zaman neden??Biliyorum. Hamile olduğumu öğrendiğimiz hafta ailesinin yanına gitmişti. Beni yalnız bıraktı.
Tüp bebek tedavisi sırasında toplanıp dondurulanlardan bahsediyorum. Kendi şehrimizde normal ulaşabileceğimiz 2 doktora gittik. Bahsedilen bir iki isim var ünlü onları diyorsanız buradan giden arkadaşlar oldu. Ama bence ilk en yakından başlayın bir baksın bakalım. Sonuçta boş oturarak beklenmez bir adım atmak gerekli.Siz yumurtaları mı dondurdunuz? Hangi ürologa gitmiştiniz
biz istanbuldayız mesela bahçeçiden bülent erol a gittik ilk teşhisi aldığımız hastanedeki normal üroloji doktoru varikosel operasyonu olmayn gerekiyo demişti.Tüp bebek tedavisi sırasında toplanıp dondurulanlardan bahsediyorum. Kendi şehrimizde normal ulaşabileceğimiz 2 doktora gittik. Bahsedilen bir iki isim var ünlü onları diyorsanız buradan giden arkadaşlar oldu. Ama bence ilk en yakından başlayın bir baksın bakalım. Sonuçta boş oturarak beklenmez bir adım atmak gerekli.
biz istanbuldayız mesela bahçeçiden bülent erol a gittik ilk teşhisi aldığımız hastanedeki normal üroloji doktoru varikosel operasyonu olmayn gerekiyo demişti.
bülent bey prof. kendisi operasyon a gerek yok dedi ilaçları verdi vitamin daha doğrusu fakat 3 aylık tahlilde hiç bir değişme yoktu.
Bende ikna edebilirsem varikosel konusunda uzman bir ürolojiye daha götürmek istiyorum eşimi çünkü bizde düşün derecede de olsa
Sizin yaşınız genç. Şansınız oldukça yüksek. Narkozdan ben de 3 ay boyunca kaçtım.uykularim bölündü. Bazen uyuşmuş vaziyette titreyerek uyandım. Ama oldukça hafifti. Şu an en az endişe ettiğim şey narkoz. Uykuya dalmak gibi. 10 dakika sonra uyanıyorsunuz.Merhaba
bizde de işler tam tersiydi aynı şekilde benim eşimde de morfoloji sıkıntısı var.
tüp bebek doktoru doğal yolla bile olur tüp bebek ile de şansı en yüksek gruptasınız dedi.
benim bile bunu hazmetmem 4 ayımı aldı.
şimdi şimdi sıcak bakmaya başladım tüp bebek ve tedavi fikrine
6 aylık ilaç kullanım süresi verdi eşime 4 ay kullandı iki aydır içmiyor ilacı bitiyor takip etmiyor. bende aşırı sinirleniyorum inada bindirdin bende git al ya da iç demiyorum.
bu işler psikolojik olarak çok zorlu kabullenmesi de çok zor.
belki o da henüz kabullenememiştir ben kendimden kaynaklı olmamasına rağmen bile tedaviyi reddettim aylarca. (hala daha alışmaya çalışıyorum) kimden kaynaklı olduğunun da bir önemi yok aslında sebepsiz olmayanlarda var.
yaş faktöründen dolayı acele ettiğinizin farkındayım bende 31 yaşındayım ilk duyduğumda her şey bitti zaten geç kaldım bu yaştan sonra kaç kere uğraşsam da olmazsa triplerine girdim, psikolojik tedavi görmeye başladım.
Eşinizle birlikte Önce oturup enine boyuna düşünün ve konuşun bu bebeği gerçekten istiyor musunuz?
Ben ne yapacağım nasıl tedavi olacağım ben olamam anksiyetem var sigara içiyorum narkozdan korkuyorum nasıl olacak diye diye aylarca yataktan titreyerek uyandım sabahları, psikolojik ilaç kullanarak şuan biraz iyiyim.
He şunda da şöyle rahatlattım kafamı, dünyanın sonu değil insanlar bile isteye çocuk yapmamaya karar veriyor veya 43 44 yaşında daha ilk evliliğini çocuk olmayacağını bile bile de yapıyor (evleneyim diye hayat arkadaşım olsun diye evlenen var) tedavi için çok şansınız yoksa da birikiminizi yapın paşalar gibide yaşarsınız çocukta hiç birşeyin garantisi değil.
Bence bu konu dışında eşiniz nasıl bir insan bilmiyorum ama (genel olarak evliliğiniz iyi ise) ilk seçenek boşanmak değil.
Çünkü çocuk isteğimin onunla ilgisi yok. çocuk sahibi olursam çok ilgilenirim diyor. Tabi inanmıyorumO zaman neden??
ay çok korkuyorum sırf bu yüzden tedaviye başlamak istemiyorumSizin yaşınız genç. Şansınız oldukça yüksek. Narkozdan ben de 3 ay boyunca kaçtım.uykularim bölündü. Bazen uyuşmuş vaziyette titreyerek uyandım. Ama oldukça hafifti. Şu an en az endişe ettiğim şey narkoz. Uykuya dalmak gibi. 10 dakika sonra uyanıyorsunuz.
Yok yok hiç korkma. Çok rahat. Ben de anksiyete ve panik atak hastasıyım. 3 ay uykusuzluk çektim narkoz korkusundan. Seslendiklerinde yatagimdaydim. Beni iğneler ve muayeneler yoruyor.ay çok korkuyorum sırf bu yüzden tedaviye başlamak istemiyorum
iğneden falan hiç korkmuyorum onları düşünmüyorum bile
keşke bölgesel uyuşturup toplasalar valla 10 bin kere yapardım tüp bebek o zaman acaip bi korku ya hayatımda hiç almadım narkoz sigarada içiyorum ya uyanamazsam korkusu beni bitiriyo
evet yorucu çok haklısınız. bi de kesinlikle karakter ile alakalı. ben bu teşhisi almadan iki ay önce en yakın arkadaşım tüp bebek tedavisi gördü aynı iş yerindeyiz iğnelerini bile ben vurdum aşırı rahat karakterli bi kız çok ta rahat atlattı süreci iğneyi vurup muaynesini olup böyle bi sürecin içinde olduğunu unutup hayatına devam ediyordu. transfer öncesi doktoru tatile gitme dediği halde bile gitti havuza denize girdi döndü transfer oldu ve ilk tedavisinde tuttu çok şükür şuan 7 aylık. kader kısmet işte ne bileyim yaYok yok hiç korkma. Çok rahat. Ben de anksiyete ve panik atak hastasıyım. 3 ay uykusuzluk çektim narkoz korkusundan. Seslendiklerinde yatagimdaydim. Beni iğneler ve muayeneler yoruyor.
Varikoselde ameliyatla düzeliyor ama cok degil ben ilk topiclerde onla ugrasiyirdim sonuc tup bebek hic ugrasma ameliyat zaman kaybi ilk tup bebek yapin anlasirsaniz sonra ameliyatinşallah teşekkür ederim. Varikosel varsa ameliyat olsun belki değerleri düzelir diye uğraştım ama inada bindirdi
Senin zamanın çok. Senin konumunda olsam cidden şu an çok rahat olurdum. kritik yaşlarda değilsin. Tekrar tekrar deneyebilirsin bile. Narkozu bir kez alsan korkutacak bir yanı olmadığıni görürsün.sedasyon diye geçiyor zaten. Ameliyat narkozu gibi ağır,entube edildiğin bir narkoz değil.evet yorucu çok haklısınız. bi de kesinlikle karakter ile alakalı. ben bu teşhisi almadan iki ay önce en yakın arkadaşım tüp bebek tedavisi gördü aynı iş yerindeyiz iğnelerini bile ben vurdum aşırı rahat karakterli bi kız çok ta rahat atlattı süreci iğneyi vurup muaynesini olup böyle bi sürecin içinde olduğunu unutup hayatına devam ediyordu. transfer öncesi doktoru tatile gitme dediği halde bile gitti havuza denize girdi döndü transfer oldu ve ilk tedavisinde tuttu çok şükür şuan 7 aylık. kader kısmet işte ne bileyim ya
Anladım siz bi nevi sperm bankası gibi düşünüyorsunuz. Olabilir saygı duyuyorum bence zaten insan tek başına da ebeveyn olabilir/olabilmeli. Ama buna psikolojik olarak çok hazır olmanız gerekiyor, siz bunun bilincinde gibi görünüyorsunuz. Ben de 39 yaşımda anne oldum, her zaman umut vardırÇünkü çocuk isteğimin onunla ilgisi yok. çocuk sahibi olursam çok ilgilenirim diyor. Tabi inanmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?