- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
- Konu Sahibi Anotherinlife
-
o kısmını bnde bılmıorum vermem yumoşugumu:)))aralarına girer uyurum:))))o zamana daha cok var hazırlıcm kendımı:)))
Konu biraz çocuğun şımarmasından ziyade, sizden daha fazla onları sevmesi gibime geldi.
Ben bu konuda genel görüşe katılmıyorum. Oğluma 14 sene kızıma da 8 senedir ailem bakıyor. Sizin kayınpederiniz benimkilerin yanında zemzemle yıkanmış kalır. İstisnasız gak dediklerinde su guk dediklerinde ekmek durumundalar. Ayrıca benim söz hakkımda yok çocukların üstünde çünkü ailem, "sen mi baktın ki söz hakkın olsun" diyorlar.
Çocukta şımarıklığın bence %30 u yetiştirilmeden kaynaklanıyor, %70 karakter meselesi. Mesela oğlum beklenen bir bebekti her iki aileninde ilk torunlarıydı, yani kızımdan daha fazla pohpohlandı ama şu anda asla şımarık biri değil. Azla yetinen, mantıklı, ağırbaşlı, istediğini almazsan anlayışla karşılayan bir çocuk. Oysa ki, her iki ailede ayaklarının altına halı oldular oğlumun ve halada olurlar. Kızımda öyle şımarık değil. Yani yapılanlarla çocukların şımarık olma ihtimali bence fazla değil. Çocuğun karakteri çok ama çok önemli.
Eşinizin ailesi veya kendı aileniz çocugunuzu şımartıyorsa ne yaparsınz???
benim kayınpederim çok şımartıyor ne yapacağımı şaşırdım bişeyi eline atıp kırmasınada izin veriyor her istediğini ağlamasın diye yapıyor...daha 2 yaşına bıle girmedi ama ilerde anlamaya başlayacak bişeyleri..onun yuzunden çocugum şımarık oluck dıe korkuyorum...onun yanındayken çocugum kendını bıle sevdirtmiyo hiçbişekilde ...üstünü giydirip eve götürmeye kalktıgımda bıle ağlamaya başlıyo kayınpederim yıne ordan karışıyo giydirme ağlamasın dıyor...hep karışıyor...bende ınada giydiriorum tam evden çıkıcaz çocugun kendısınden kopmadıgını göstermek ıçın kucagına alıyor...yıne bağırış çağırış hemde bize vermıo abartıo kısacası kayınvalidemde bunun farkında ama oda karışamıo(((çocugum ilerde şımarık olucak dıe korkuyorum...
benim kayınpederim çok şımartıyor ne yapacağımı şaşırdım bişeyi eline atıp kırmasınada izin veriyor her istediğini ağlamasın diye yapıyor...daha 2 yaşına bıle girmedi ama ilerde anlamaya başlayacak bişeyleri..onun yuzunden çocugum şımarık oluck dıe korkuyorum...onun yanındayken çocugum kendını bıle sevdirtmiyo hiçbişekilde ...üstünü giydirip eve götürmeye kalktıgımda bıle ağlamaya başlıyo kayınpederim yıne ordan karışıyo giydirme ağlamasın dıyor...hep karışıyor...bende ınada giydiriorum tam evden çıkıcaz çocugun kendısınden kopmadıgını göstermek ıçın kucagına alıyor...yıne bağırış çağırış hemde bize vermıo abartıo kısacası kayınvalidemde bunun farkında ama oda karışamıo(((çocugum ilerde şımarık olucak dıe korkuyorum...
tabıkı oyle ama yenı anne olan kısılerde böyle bişey olması cok normal ki benim cocugum onların yuzunden erken dogdu ve ben onlar yuzunden oğlumu koklayamadan sevemeden kuvöze koydular bu ister ıstemez paylaşımımı azalttı ama yınede paylaşıorum ama sırf bu yuzden sımartmaya cocugumun kısılıgını bozmaya hakları yok.....Canım yanlış anlamazsan ciddi birşey farkettim, oğlum en çok beni sevmeli o benim diyorsun. Bu düşüncen seni çok üzer canım. Oğlun senin değil, Allah'ın sana emaneti. Allah'ın sana verdiği bir hediye. Elimiz, kolumuz, yüreğimiz de Allah'a ait. Bunu unutma ki canın acımasın. Hepimiz O'na aidiz.
sonrada gelinin buraya gelip
kaynanam aramızda uyuyor diye konu açıçak
o kısmını bnde bılmıorum vermem yumoşugumu:)))aralarına girer uyurum:))))o zamana daha cok var hazırlıcm kendımı:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?