Çocuğum söz konusu

ne sorunu var çocuğun?akran zorbalığı çok incitici ve tehlikeli birşey bu sebepten intihar eden okul hayatı biten çocuklar var.çocuk diye kötü ve merhametsiz olmayacak diye birşey yok.kimse sizin kadar çocuğa kredi vermez.yaptıklarından dolayı sürekli şikayet alıyorsa insanlar bıkmış olabilir ve diğer veliler baskı yapıyor olabilirler onlara.haftada 1 görüşmekle zaten bu kadar sorunlu bir çocukta ilerleme olmaz.psikolog tedavisi bile olayı tam olarak çözmemiş rehberlik ne yapsın.sizi çağırmaları normal bir sorun olduğu zaman.psikoloğu değiştirin belki faydasını görmüyordur.tam ne sorunu var yazarsanız belki insanlar yardımcı olurlar bu konuda.

Rehber ogretmen yanlis olabilir,peki siz cocugunuzla ilgilendiniz mi? Sadece cocugu psikiyatri ye götürdüm demekle olmaz. Cocugunuzu sevdigi kurslara yonlendirebilirsiniz. Onunla beraber ,sinema tiyatroya gidebilirsiniz. Arkadaslariyla bulusturup , farkli yerlere goturebilirsiniz.
Yazın acik havada bol vakit gecirmesini sagliyabilirsiniz. Hergun dogruyu yanlisi konusabilirsiniz. Vs .
He ben bunlari yaptım olmadi diyorsaniz . Farkli cocuk psikiyatrisine götürmeyi deniyebilirsiniz.

Cocuk yetistirmek gercekten cok zormus. Büyüdükçe kolaylasir zannediyordum. Zorlasiyormus. Allah kolaylik versin.

İyi de birçok rehber öğretmenler var çocuğun sorununu anlayıp çözüm üreten, çocuk bu hale gelene kadar neredeydi, ben eksik olan tarafımızı görüyorum, çocuğumuda biliyorum ama durum bu kadar ciddi iken ilgilenmeyip karşımıza geçip çocuğunuz acımasız merhametsiz diye suçlayan rehber öğretmene de kızıyorum, onun görevi bu mu bunun için mi maaş alıyor, üstelik okulda çok az öğrenci varken, müdür bile rehber öğretmene dik dik baktı geçen sene size geldik deyince
Ben kimseyi suçlamıyorum sadece suçlamak için bixi çağırmasına gerek yok anlattıklarını kendi öğretmenimşzle konuşuyoruz zaten

Siz peki psikolog ile görüşmelerin sonucunda gidip rehber öğretmene talepte bulundunuz mu?
Ortaklaşa bir plan oluşturup bunu uygulamayı düşündünüz mü?
Kimse sizin kadar çocuğunuzu düşünmez.
O rehber öğretmen, sorunu tespit eder, sizin çözüm bulmanızı bekler. Bu çözümden onu da haberdar edip, ona düşeni siz söylersiniz. Çocuğunuzun takibi sizi baglar.
Öğretmenin üslubunu eleştirebilirsiniz, ama çocuğunuzun ne olduğu ile ilgili sorumluluğu yükleyemezsiniz.
O çocuğun sorumluluğu sizin.

Bence siz cok taraflisiniz. Oglunuz zehiri nerden biliyor? Neden yalan soyliyor ve kotu oldugunu bildigi siddetinort bas edecek kulture neden sahip?
Cocuk bilmeden yapiyor denemez gayet bilerek yaptigi acik. Saklama geregi duyuyor cunku. Kusura bakmayin rehber ogretmeni dusunene kadar psikolog ve sizin cok ilgili olmaniz yakip etmeniz lazim.

belli ki ilgi istiyor, cok mu baskicisiniz?

7 sayfa yazılmış herkes çocuğun sorunu ne demiş konu sahibi çocuğun sorunu ne? Siz bildiğinizden emin misiniz?
Ne kadar acelecisiniz, müsait olmadığımdan cevaplayamamış olabilir miyim acaba

Tabiki de bütün sorunları takip ediyorum ve eşimden geleni yapıyorum, birçok sorunu var ve bu yüzden psikoloğa götürüyoruz. Arkadaşlarını kızdırma, ilgi odağı olma, otoriter olma, derste öğretmenini dinlememe birçok sorunu var, 1 hafta iyi olurken diğer hafta kötü davranış içine giriyor

Ilk olarak öğretmenin bunları yazıya dikmesi sizin için ve daha önemlisi çocuğunuz için önemli. Duymak her ne kadar hoşunuza gitmese de yaşanılanların normal olmadığını siz de biliyorsunuz. Ikincisi o sadece rehber öğretmen. Yapabileceği öğrenciyle sohbet etmek ve fark ettiği noktaları not alıp size ve gerekirse müdüriyete bildirmekle sınırlı. Ve zaten asli görevi bu. O psikolog ya da psikiyatr değil. Siz bir senedir psikologa goturdugunuz halde sonuç alamadığınız çocuğa rehber öğretmenin ne yapabileceğini sanıyorsunuz ki. Bence çocuğunuz için acil ve ciddi adımlara ihtiyacınız var. Önce insanları suçlamayı bırakıp durumu tam kabullenmekle başlayın ise.

İyi de birçok rehber öğretmenler var çocuğun sorununu anlayıp çözüm üreten, çocuk bu hale gelene kadar neredeydi, ben eksik olan tarafımızı görüyorum, çocuğumuda biliyorum ama durum bu kadar ciddi iken ilgilenmeyip karşımıza geçip çocuğunuz acımasız merhametsiz diye suçlayan rehber öğretmene de kızıyorum, onun görevi bu mu bunun için mi maaş alıyor, üstelik okulda çok az öğrenci varken, müdür bile rehber öğretmene dik dik baktı geçen sene size geldik deyince
Ben kimseyi suçlamıyorum sadece suçlamak için bixi çağırmasına gerek yok anlattıklarını kendi öğretmenimşzle konuşuyoruz zaten
Hanımefendi bu çocuk bu hale gelene kadar annesi olarak siz neredeydiniz peki?

Ne kadar acelecisiniz, müsait olmadığımdan cevaplayamamış olabilir miyim acaba

Tabiki de bütün sorunları takip ediyorum ve eşimden geleni yapıyorum, birçok sorunu var ve bu yüzden psikoloğa götürüyoruz. Arkadaşlarını kızdırma, ilgi odağı olma, otoriter olma, derste öğretmenini dinlememe birçok sorunu var, 1 hafta iyi olurken diğer hafta kötü davranış içine giriyor

Bir anne olarak sizin de eliniz ayağınıza dolaşıyordur muhtemelen ama etraflı düşünmeye çalışmalısınız.
Bir çocuğun, doğuştan gelen karakteri kadar, aile içindeki konumu, anne-babanın iletişimi, geçirdiği hastalıklar ve hastane süreçleri, yıpratıcı herhangi diğer şeyler, aile içi kaza-kayıplar, kardeşi olup olmaması vs çok etken var.

Böyle "Sorunlu çocuk" denildiğinde, kendimden örnek veresim geliyor hani belki bir ip ucu daha olur düzelmeye dair;
Ben çok sık hasta olan-hastane süreci yaşamış bir çocuktum. Benim iğnesiz günüm geçmezdi neredeyse, bir ay feraha çıksam ikinci aydan başlardı yine iğneler-hastaneler.

Benim öfkemin en büyük kaynağı, bu hastalıklar-ilaç-iğne süreçleri idi.
Bunun, bir çeşit beni cezalandırma olmadığını anlamam için zaman geçmesi gerekti, nitekim çocuk ruhu.
Bak başka bir çocuk çok ağlak, çekingen, korkak hale gelebilirdi belki bu süreçte (O da onun doğuştan ruhu üzerine bir yoğurulma), bende ise acımasızlık-empatisizlik olarak ortaya çıktı.

Annem, 8 sene sonra evlat sahibi olmuş ve bebek hasreti çekmiş bir kadın, inanılmaz kuralcı ve "Çocuğum tam kafamdaki gibi olacak" tarzı bir insandı. Onun "-dır, -dir"li anlatımlarını kafamdan temizleyene kadar, belki 20 sene geçmesi gerekti o kadar söyleyeyim. :) Bu yüzden benim için de her şey "Dır-dir"li idi ve kafamdaki kalıba, doğruya uymayanı cezalandırmamda mahsur yoktu.

Yani böyle böyle çok ayrıntı, ayıklama süreçleri olacak... Ondan diyorum "Aile olarak gerekirse hep birlikte bir terapi vs de yapın" diye. Kendinizde yakalayamadığınız şeyler olabilir, hepimiz evladımızın iyiliğini istiyoruz neticede, ama işte bazen öyle olmuyor.

Yanlız şikayet eden rehber öğretmen, ne dinlemiş geçen seneden beri de çocuğuma acımasız merhametsiz diyor, rehber öğretmene geçen sene durumu anlattık, çocuğum arkadaşına zehirleme planı yapıyor gerçek değil ama kalemtraşının içine silgi kırıntılarını atıp bu zehir vs diyor ve biz bunu rehber öğretmene anlattık hiç oralı olmadı, geçen sene aklı neredeydi işin ciddiyetini şimdi li anladı, bize çocuğumın yaptıklarını anlatıyor biz zaten onları biliyoruz, adam resmen şikayet etmeye çağırmış
Rehber öğretmen çocukla konuşup sorunu çözmeli, müdür bile haftada bir konuş çocukla seni yakın gördükçe daha çok şey anlatır dedi
Şikayet etmeye gelince herkes şikayetçi, ama icraatta birşey yok
Kusura bakmayın ama biri benim çocuğuma "şaka" adı altında böyle bir şeyler yapacak o çocuğu okuldan attırmak için elimden geleni yaparım. Zehirleme şakası ne demek ya! Böyle şaka mı olur?

Bence ,bugün dinlediginiz o iki sayfalik objektif degerlendirme altın degerinde ve degerini bilin...Çoğu insan olumlu şeyler duymak ister olumsuzu kabullenmekte zorlanir , tepki goster vs ve insanlar zamanla bize dogrulari soylemeyi birakirlar.Bence bu nokta buyuk bir kayiptir..Keske benim oglumun rehber ogretmeni de beni karsisina alip ne var ne yok soylese..

Rehber öğretmenin işi ne diye sormuşsunuz. Sizin ebeveyn olarak işiniz ne? O bir kere ilgilendi hata yaptı kabul ama sorun çözülmemiş aynen devam etmiş anne baba olarak siz ne yaptınız? Dışarıdan aldığı destek yeterli gelmiyor demek ki. Sizin çocuğunuza özel ilgi gösterilmesi okul mevcudu düşünüldüğünde mümkün değil. Sizi bilgilendirmiş olay sizde artık. Siz taraflı bakıyorsunuz.
Evet aynı fikirdeyim.

Bi okulda bi tane rehber öğretmen olur, sadece sizin çocuğunuzla nasıl tam layıkıyla ilgilenebilir ki. Siz de bunun farkında olarak çocuğunuz için uzman desteği alıyormuşsunuz ne hoş. Ama tüm sorumluluk öğretmende gibi davranmanız doğru mu sizce? Sizin evladınız, madem bu kadar kolay hallolabiliyor sorunu siz neden çözemediniz 10 senedir ? Öğretmenin de üslup sorunu var ama sizin yaklaşımınız da hiç doğru değil.

Cocugunuz siz çok güzel yetiştirdiğiniz halde okula başladıktan sonra mı bu hale geldi? Yoksa sizin yaptığınız yanlışlar sonucunda boyle bir birey olarak mi okula başladı? Sanirim ikincisi... ve simdi siz onca yanlisla sekillendirdiginiz çocuğunuzu başkalarının düzeltmesini istiyorsunuz... siz duzeltmek icin elinizden geleni yapıp gerekli yerlerden de yardim alacaksınız... psikologa gidiyor okula gidiyor onlar ilgilenecek onlar düzeltecek bu durumu diye düşünme hakkınız yok kusura bakmayın... siz çaba gösterip destek beklemiyorsunuz kenara geçip onlar yapsin diye bekliyorsunuz... ıyiymis..

Kusura bakmayın ama biri benim çocuğuma "şaka" adı altında böyle bir şeyler yapacak o çocuğu okuldan attırmak için elimden geleni yaparım. Zehirleme şakası ne demek ya! Böyle şaka mı olur?
Eminim bir kaç ay önce otizmli öğrencileri okullarından atmak istedikleriyle ilgili haberler çıktığında tepki göstermişsinizdir ama olay bitince zihniyet aynı. Attıramazsınız. Konu sahibinin oğlu özel bi çocuk belli ki, toplumdan soyutlayamazsınız bu çocukları. Zaten bacak kadar çocuğun zehir bulup arkadaşlarını zehirleyecek hali yok. Ha yok benim çocuğum çok hassas diyorsanuz siz alın çocuklarınızı okuldan evde besleyip büyütün.

Bence siz cok taraflisiniz. Oglunuz zehiri nerden biliyor? Neden yalan soyliyor ve kotu oldugunu bildigi siddetinort bas edecek kulture neden sahip?
Cocuk bilmeden yapiyor denemez gayet bilerek yaptigi acik. Saklama geregi duyuyor cunku. Kusura bakmayin rehber ogretmeni dusunene kadar psikolog ve sizin cok ilgili olmaniz yakip etmeniz lazim.

belli ki ilgi istiyor, cok mu baskicisiniz?
Gayet güzel sorular. Konu sahibi umarım çocuğunu bu kadar düşünüyordur

Cocugunuz siz çok güzel yetiştirdiğiniz halde okula başladıktan sonra mı bu hale geldi? Yoksa sizin yaptığınız yanlışlar sonucunda boyle bir birey olarak mi okula başladı? Sanirim ikincisi... ve simdi siz onca yanlisla sekillendirdiginiz çocuğunuzu başkalarının düzeltmesini istiyorsunuz... siz duzeltmek icin elinizden geleni yapıp gerekli yerlerden de yardim alacaksınız... psikologa gidiyor okula gidiyor onlar ilgilenecek onlar düzeltecek bu durumu diye düşünme hakkınız yok kusura bakmayın... siz çaba gösterip destek beklemiyorsunuz kenara geçip onlar yapsin diye bekliyorsunuz... ıyiymis..
Aynen öyle çocuğum kreşe giderken hiç bir sıkıntı yoktu, buraya ilkokula başlayınca sorunları başladı, benim rehber öğretmenden beklentim filan yok olsa çoktan giderdik, aksine bizi acil çağıran o
Çaba göstermediğimi ne biliyorsunuz, bizi ne kadar tanıyorsunuz, öğretmenimiz ne kadar ilgili bir aile olduğumuzu söyler, psikologta aynı şeyi söyledi

Eminim bir kaç ay önce otizmli öğrencileri okullarından atmak istedikleriyle ilgili haberler çıktığında tepki göstermişsinizdir ama olay bitince zihniyet aynı. Attıramazsınız. Konu sahibinin oğlu özel bi çocuk belli ki, toplumdan soyutlayamazsınız bu çocukları. Zaten bacak kadar çocuğun zehir bulup arkadaşlarını zehirleyecek hali yok. Ha yok benim çocuğum çok hassas diyorsanuz siz alın çocuklarınızı okuldan evde besleyip büyütün.
Herkesin çocuğu kendine
Sınıfta ne öğrenciler var birbirinin bacağını kıran, ittiren vs benim çocuğumun başkasına zarar verme huyu yok, zehiri de gerçekten bulmadı tabi ki, çocuklar neler görüyor video kanallarında, okuldan attırmakta ne, her yer bilmiş anne dolu

Back
X