Çocuğum söz konusu

Çocuğunuzun pedagojik destek almasını sağlayın. Ortamda çocuk yoksa öğretmenin sıkıntıları anlatması normal ama eğer çocuğun yanında gerçekleşti ise bütün bu olup biten haklısınız. Lütfen çocuğunuza daha çok vakit ayırın , özel hayatınızda ki problemleri yansıtmayın... Oğlumun sınıfında da çocukların boğazını sıkan bir çocuk var aile ilgilenmediği için sosyal hizmetlere şikayet etti okul sonunda....

Çok teşekkürler
Öncelikle okulda öğrenci sayısı çok az, ve sizin çocuğunuz gibi çocuk yok okulda dediğine göre bu fazla işinin olmadığını gösterir
Ve böylesine önemli bir konuda ne olursa olsun ilgilenmesi gerekir diye düşünüyorum
Ben daha sonra hiç gitme gereği duymadım çünkü geçen sene gittiğimizde öylesine dinledi dinlemek için dinledi yani, böyle bir rehber öğretmene neden tekrardan gidelim ki
Sorunu psikolog ile çözmeye çalışıyoruz ama yetersiz geliyor gitmelerimiz ve düzeldiğini düşündüğümüz için çok üzerine düşmedik son zamanlarda açıkçası
Çalıştığım için okula fazla gidemiyorum buda sebep olabilir, okuma gitme sıklığını arttırma gerekicek
Şu yazdıklarınızdan öneriye açık olduğunuzu algılayıp naçizane öneri sunmak isterim. :)
ÇAlışan ebeveyn olmak zor farkındayım ama şöyle düşünün, karşınızdakinin ilgisiz bir meslek elemanı olduğunu ifade ediyorsunuz. Siz sık sık gidip durum sorduğunuzda, psikoloğunuzla olan durumlarınızı paylaştığınızda bir süre sonra ister istemez size geri dönüt verebilmek adına çocuğunuzla görüşmüyorsa eğer görüşmelere başlayacaktır. Ama ütfen içeriyi bilmeden yorum da yapmayın. Bir keresinde müdürün sizin yanınızda kurduğu haftada bir görüş cümlesi kadar saçma, velinin gözünü boyamaya yönelik bir cümle olamaz. Böyle gazlara gelmeyin lütfen. Sizin psikolojik danışmanınızı bilemem ama benim kendi sistemimde ihtiyaç dahilinde görüşme olur, bazen her hafta, bazen haftada 2 kez, bazen ayda bir gibi. Burada kriter öğrencinin davranışında artış azalış değildir. Kriter öğrencinin bu davranışla ilgili görüşmeye hazır olmasıdır. Benim yöntemim bu. Ki bana müdürüm velinin yanında veya yalnızken ne sıklıkla görüşeceğimi söylese hoş karşılamam.
Lütfen psikolog ve psikolojik danışmanınız arasında köpri vazifesi görün ve sık sık durumu kritik etmek üzere okula uğrayın :)

2 sayfa şikayet yazdığı çocuğun davranış problemi olduğunu düşünmüyorsa niye yazmış onları?
sadece zekanın ileri geri olmasıyla ilgilenmiyor ki ram.
Okulda psikolojik danışman yoksa idare öğreciyi yönlendirir ve okuldaki psikolojik danışmanın yapacağı işi- görüşmeyi RAMda yaparlar. Ayrıca onun dışında zeka testleri ve sağlık kurulu raporu doğrultusunda belli başlı konularda kaynaştırma raporu verir. Kaldı ki RAM da çalışanlarda okuldaki öğretmenle aynı diplomaya sahip. Davranış problemi olan çocuğu çocuk psikologuna yönlendirmesi gerekir.

Yine sayfa sayfa isini yapmayan insan övülmüş ve korunmuş maşallah
Kadin diyor biz gecen sene rehber ogretmene sorunumuzu anlattik umrunda bile olmadi
Ayrica cocugum tedavi goruyor ben veli olarak ustume duseni yapiyorum ama rehber ogretmen koca sene hicbir sey yapmiyor sonra bir de gelip bana ben sanki ona olanlari anlatip yardim istememiscesine bildigim seyleri bana sinirli sinirli siraliyor
Oldu paşam ya
Sen zaten boşa maaş aliyosun ye ic yat diye
O kadar cocukla nasil ugrassinmiş, e gorevi o allah allah secmeseydi bu meslegi? Yan gelip yatmaya veliye sikayet listesi siralamaya mi aliyo maasini
Sinif ogretmeni diyor mu ben bunca cocuga okuma yazma ogretemem diye de rehber ogretmenin gorevini yapmama hakki var?
Kaldi ki sinif ogretmeni butun sinifa okuma yazma ogretmekle mukellefken rehber ogretmen sadece sorunlu cocuklarla ilgilenmekle mukellef.
konu sahibi israrla soyluyor okulun nufusu cok az diye ve bunlarin icinde ozel ilgilenilmesi gereken kac cocuk vardir Allah askina ya?

Okulda psikolojik danışman yoksa idare öğreciyi yönlendirir ve okuldaki psikolojik danışmanın yapacağı işi- görüşmeyi RAMda yaparlar. Ayrıca onun dışında zeka testleri ve sağlık kurulu raporu doğrultusunda belli başlı konularda kaynaştırma raporu verir. Kaldı ki RAM da çalışanlarda okuldaki öğretmenle aynı diplomaya sahip. Davranış problemi olan çocuğu çocuk psikologuna yönlendirmesi gerekir.

yoo gayette okulda psikolojik danışman olduğu halde öğretmenle iş birliği halinde ram a yönlendirme yapılabiliyor. yapıldı. siz eksik bilgiye sahipsiniz araştırabilirsiniz. burada ki kıstas çocuğun ailesinin kabulüdür.

Görev tanımı ve kapsamı sadece bu değil.
Eminim sadece bu degildir ama bu gorevini yapmayan ogretmen diger gorevlerini ne kadar yapar tartisilir.
gorev yuku fazlaysa meslegi bilerek secseydi ne bir cocugun hakkini yeseydi ne de onun yerinde şevkle calisacak bir insanin hakkını.
Hicbir muhasebeciyi gormedim ben off ben bu kadar hesabi tutamam gorev yukum cok fazla ben su hesabi tutmak istemiyorum diyen. Ya da hicbir mimar gormedim bu ev cok buyuk ben sadece su kosesini tasarlayacagim diyen.
ulkenin temel sorunu yattigi yerden maas alan insanlar ve buna alışan, yargilamayan ustune ustluk savunan biz.

Rehber ogretmen bir de bu yani
İş yuku fazla falan diye savunuluyor hayret bir sey
Hepimiz okul okuduk hepimizin okulunda rehber ogretmen oldu ve hepimiz bir kere bile olsa rehber ogretmen olma hayali kurmusuzdur. Elinde kahve kupasi arada bir koridorda volta atar onun disinda odasinda bekler bi kac cocuk tartisirsa falan tutup birileri cocuklari odasina goturur bes dakika konusur geri yollar
Bazi gunler tek bir cocukla bile muhatap olmamisliklari bile vardir
Sanki bana şey ya aboo ne abartmişsiniz masallah
Hadi olsun bi okulda 100 tane problemli cocuk olsun, 50 kisilik sinifa ders anlatmaya calisan ogretmen var bu ulkede ya
Rehber ogretmen gunde 10 tane problemli cocukla ilgilenemicekse baslayim ben oyle işe

Yine sayfa sayfa isini yapmayan insan övülmüş ve korunmuş maşallah
Kadin diyor biz gecen sene rehber ogretmene sorunumuzu anlattik umrunda bile olmadi
Ayrica cocugum tedavi goruyor ben veli olarak ustume duseni yapiyorum ama rehber ogretmen koca sene hicbir sey yapmiyor sonra bir de gelip bana ben sanki ona olanlari anlatip yardim istememiscesine bildigim seyleri bana sinirli sinirli siraliyor
Oldu paşam ya
Sen zaten boşa maaş aliyosun ye ic yat diye
O kadar cocukla nasil ugrassinmiş, e gorevi o allah allah secmeseydi bu meslegi? Yan gelip yatmaya veliye sikayet listesi siralamaya mi aliyo maasini
Sinif ogretmeni diyor mu ben bunca cocuga okuma yazma ogretemem diye de rehber ogretmenin gorevini yapmama hakki var?
Kaldi ki sinif ogretmeni butun sinifa okuma yazma ogretmekle mukellefken rehber ogretmen sadece sorunlu cocuklarla ilgilenmekle mukellef.
konu sahibi israrla soyluyor okulun nufusu cok az diye ve bunlarin icinde ozel ilgilenilmesi gereken kac cocuk vardir Allah askina ya?

Karşılaştırma yaptığınız iki şey birbirinden o kadar farklı ki. Sınıftaki çocuk mevcuduyla okuldaki çocuk mevcudu bir mi? Okuma yazma öğretmekle ruhen onarmak bir mi? Bu kişinin değil sistemin ayıbı. Çok az okul mevcudu ne kadar olabilir 100den az değil herhalde. Ayrıca yanlış biliyorsunuz rehber öğretmen sadece sorunlu çocuklarla ilgilenmekle mükellef değil. Yan gelip yatsa Veli ile konuşma zahmetine girmezdi. Öğretmen üzerine düşeyi yaparak aileyi bilgilendirmiş. Kendisini aşan bir durum var demek ki ortada. Siz sırf savunmak için kendinizi zorlamışsınız. Genelleme yapmanız çok yanlış benim okulumdaki rehber öğretmen bütün gün elinde kahve kupası gezemeyecek kadar yoğun çalışan bir kadındı. Dopdolu ajandasından vakit yaratırdı da öyle gidebilirdik. Siz hayalini kurup olamadınız diye bir meslek grubuna hınçlanmanıza gerek yok

yoo gayette okulda psikolojik danışman olduğu halde öğretmenle iş birliği halinde ram a yönlendirme yapılabiliyor. yapıldı. siz eksik bilgiye sahipsiniz araştırabilirsiniz. burada ki kıstas çocuğun ailesinin kabulüdür.
Teşekkür ederim yönlendirmeniz için, bende psikolojik danışmanım. :) Muhakkak o bahsettiğiniz yönlendirmede sizin bilmediğiniz veya atladığınız bir prosedür vardır.

Eminim sadece bu degildir ama bu gorevini yapmayan ogretmen diger gorevlerini ne kadar yapar tartisilir.
gorev yuku fazlaysa meslegi bilerek secseydi ne bir cocugun hakkini yeseydi ne de onun yerinde şevkle calisacak bir insanin hakkını.
İşte bu söylediklerinize Sonuna kadar katılıyorum.:KK9:

Karşılaştırma yaptığınız iki şey birbirinden o kadar farklı ki. Sınıftaki çocuk mevcuduyla okuldaki çocuk mevcudu bir mi? Okuma yazma öğretmekle ruhen onarmak bir mi? Bu kişinin değil sistemin ayıbı. Çok az okul mevcudu ne kadar olabilir 100den az değil herhalde. Ayrıca yanlış biliyorsunuz rehber öğretmen sadece sorunlu çocuklarla ilgilenmekle mükellef değil. Yan gelip yatsa Veli ile konuşma zahmetine girmezdi. Öğretmen üzerine düşeyi yaparak aileyi bilgilendirmiş. Kendisini aşan bir durum var demek ki ortada. Siz sırf savunmak için kendinizi zorlamışsınız.
Hayatinizda butun cocuklarla muhatap olan rehber ogretmen gordunuz mu? Lutfen durustce soyleyin. Asıl rehber ogretmen korumak icin oyle seyler soyleniyor ki guluyorum gercekten
Vay be rehber ogretmenler butun dunyanin yukunu sirtlanmis da bizim haberimiz olmamis :)
Konu sahibi diyor ki biz gecen sene gittik rehber ogretmene derdimizi anlattik yardim istedik ayni zamanda psikologa goturdugumuzu bildirdik ama ogretmenin umrunda olmadi, cocugu yanina bir kere cagirip gorusme yapmadi ama simdi gelip bize bizim anlattiklarimizi sikayet olarak sayfa sayfa siraliyor
Bu mu rehber ogretmenin gorev tanimi? Ustune duseni yapma sekli bu mu?
valla bu devirde isini hakkiyla yapan kisiye enayi gozuyle bakiyorum ben artik. İşini yapmayani savundugu kadar savunmaz kimse

Karşılaştırma yaptığınız iki şey birbirinden o kadar farklı ki. Sınıftaki çocuk mevcuduyla okuldaki çocuk mevcudu bir mi? Bu kişinin değil sistemin ayıbı. Çok az okul mevcudu ne kadar olabilir 100den az değil herhalde. Ayrıca yanlış biliyorsunuz rehber öğretmen sadece sorunlu çocuklarla ilgilenmekle mükellef değil. Yan gelip yatsa Veli ile konuşma zahmetine girmezdi. Öğretmen üzerine düşeyi yaparak aileyi bilgilendirmiş. Kendisini aşan bir durum var demek ki ortada. Siz sırf savunmak için kendinizi zorlamışsınız.

bu şekilde bakınca evet doğru ama bu konunun özünde baktığımızda aile rehber öğretmenden çok daha önce rehber öğretmeni bilgilendirmiş. 1 senedir sadece veresiye defterine yazar gibi 2 sayfa şey çıkarmış. çözüm sunmamış. ha aile çocuklarının davranış bozukluğunun farkında olduğundan zaten dışardan destek almış. el el üstünde oturmamış ki. ailenin zaten bildiği hatta kendisinden 1 sene önce yardım istediği konuları tutmuş kadına söylemiş.. zahmet etmiş.

Hayatinizda butun cocuklarla muhatap olan rehber ogretmen gordunuz mu? Lutfen durustce soyleyin. Asıl rehber ogretmen korumak icin oyle seyler soyleniyor ki guluyorum gercekten
Vay be rehber ogretmenler butun dunyanin yukunu sirtlanmis da bizim haberimiz olmamis :)
Konu sahibi diyor ki biz gecen sene gittik rehber ogretmene derdimizi anlattik yardim istedik ayni zamanda psikologa goturdugumuzu bildirdik ama ogretmenin umrunda olmadi, cocugu yanina bir kere cagirip gorusme yapmadi ama simdi gelip bize bizim anlattiklarimizi sikayet olarak sayfa sayfa siraliyor
Bu mu rehber ogretmenin gorev tanimi? Ustune duseni yapma sekli bu mu?
valla bu devirde isini hakkiyla yapan kisiye enayi gozuyle bakiyorum ben artik. İşini yapmayani savundugu kadar savunmaz kimse

Bütün çocuklarla muhatap olabilmek mümkün değil. Süper güçleri yoksa kimse yapamaz. Kendisine gelen her öğrenciye yardımcı olmaya çalışan işini hakkıyla yapan rehber öğretmen gördüm dürüstçe söylüyorum. Yetebildiği öğrenciyle kendisi görüşürdü eğer kendisini aşıyorsa velisini çağırıp daha nitelikli bir uzmanla görüşülmesi gerektiğini söylerdi. Zaten sorun konu sahibinin sayfa sayfa sıraladıkları. Burda böyle ciddi bir durum varken konu rehber öğretmen bana kendimi kötü hissettirdi mi olmalıydı? Şurada rehber öğretmene saydırmak için harcadığı zamanı çocuğuna daha iyi bir psikolog bulmak için harcasa çocuğun yararına olurdu. Rehber öğretmen bu konuda en son düşünülmesi gereken ayrıntı.

Teşekkür ederim yönlendirmeniz için, bende psikolojik danışmanım. :) Muhakkak o bahsettiğiniz yönlendirmede sizin bilmediğiniz veya atladığınız bir prosedür vardır.

hem devlette hem özelde bu şekilde ram a yönlendirme yapıldığına yakinen şahidim. ama devlette ki çocuğun ailesi kesinlikle sorunu kabul etmedi ve ram a götürmedi çocuğu. her iki çocuğunda davranış bozukluğu vardı. vurma, tekmeleme, ders içinde sınıfta gezinme vs vs gibi. zekasal bir problemleri yoktu. yönlendirme yapmak için yazmadım sonuçta mesleğiniz bile olsa atlanılan şeyler olabilir.

Bütün çocuklarla muhatap olabilmek mümkün değil. Süper güçleri yoksa kimse yapamaz. Kendisine gelen her öğrenciye yardımcı olmaya çalışan işini hakkıyla yapan rehber öğretmen gördüm dürüstçe söylüyorum. Yetebildiği öğrenciyle kendisi görüşürdü eğer kendisini aşıyorsa velisini çağırıp daha nitelikli bir uzmanla görüşülmesi gerektiğini söylerdi. Zaten sorun konu sahibinin sayfa sayfa sıraladıkları. Burda böyle ciddi bir durum varken konu rehber öğretmen bana kendimi kötü hissettirdi mi olmalıydı? Şurada rehber öğretmene saydırmak için harcadığı zamanı çocuğuna daha iyi bir psikolog bulmak için harcasa çocuğun yararına olurdu. Rehber öğretmen bu konuda en son düşünülmesi gereken ayrıntı.
sizle biz ayni konuyu okumuyoruz sanirim
Cok iyi bi rehber ogretmen tanidiginiz icin objektif davranamiyorsunuz bence
Ben ne konu sahibinin sadece rehber ogretmeni sucladigini gordum ne de cocugunu savundugunu
Herkes konu sahibini problemli cocugunun problemini kabul etmeyen sucu ona buna atan annelerin yerine koydugu icin boyle yorum yazdigini dusunuyorum
Halbuki disardan objektif bakinca her sey cok acik
Kadinin dedigi benim cocugum zaten problemli bir cocuk ben yardim aliyorum rehber ogretmenden de yardim istedim bana yardimci olmadigi gibi bir de benim ondan yardim isterken soyledigim seyleri bana sikayet olarak siraladi diyor
Siz de dahil burda rehber ogretmeni savunan insanlarin basina aynisi gelse adim kadar eminim rehber ogretmeni savunmak aklinizin ucundan gecmez cunku savunulacak yanı yok, yok yani ordan da baksaniz burdan da baksanız konuyu anlatildigi sekilde degerlendirirseniz ogretmenin savunulacak yani yok

Sıkıntı, milli eğitim mevzuatındaki rehber öğretmen tanımında. Görevlerde eğitim danışmanlığı ve psikolojik danışmanlık diyor ama o ikincisi yanlış adlandırılmış bir görev. Rehberler eğitime odaklı ve mesleki yönlendirme için çalışıyor, devlet ve okul onu istiyor. Diğer üyelerin dediği gibi sistem yanlış ve veliler bu yüzden yanlış beklentiler içinde. Rehber öğretmen çocuğa terapi yapamaz, kısıtlı psikiyatri bilgisiyle yapmamalı da.

Back
X