- 3 Nisan 2014
- 36.416
- 148.834
- 798
Hayır değil
sınıf mevcudu ve okul mevcudu az dediğiniz için öyle düşünmüştüm.
peki okulun rehberliği sizi ram a yönlendirmedi mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır değil
Şu yazdıklarınızdan öneriye açık olduğunuzu algılayıp naçizane öneri sunmak isterim. :)Çok teşekkürler
Öncelikle okulda öğrenci sayısı çok az, ve sizin çocuğunuz gibi çocuk yok okulda dediğine göre bu fazla işinin olmadığını gösterir
Ve böylesine önemli bir konuda ne olursa olsun ilgilenmesi gerekir diye düşünüyorum
Ben daha sonra hiç gitme gereği duymadım çünkü geçen sene gittiğimizde öylesine dinledi dinlemek için dinledi yani, böyle bir rehber öğretmene neden tekrardan gidelim ki
Sorunu psikolog ile çözmeye çalışıyoruz ama yetersiz geliyor gitmelerimiz ve düzeldiğini düşündüğümüz için çok üzerine düşmedik son zamanlarda açıkçası
Çalıştığım için okula fazla gidemiyorum buda sebep olabilir, okuma gitme sıklığını arttırma gerekicek
Böyle bir durumda RAMa yönlendirme olmazki.sınıf mevcudu ve okul mevcudu az dediğiniz için öyle düşünmüştüm.
peki okulun rehberliği sizi ram a yönlendirmedi mi?
Böyle bir durumda RAMa yönlendirme olmazki.
Okulda psikolojik danışman yoksa idare öğreciyi yönlendirir ve okuldaki psikolojik danışmanın yapacağı işi- görüşmeyi RAMda yaparlar. Ayrıca onun dışında zeka testleri ve sağlık kurulu raporu doğrultusunda belli başlı konularda kaynaştırma raporu verir. Kaldı ki RAM da çalışanlarda okuldaki öğretmenle aynı diplomaya sahip. Davranış problemi olan çocuğu çocuk psikologuna yönlendirmesi gerekir.2 sayfa şikayet yazdığı çocuğun davranış problemi olduğunu düşünmüyorsa niye yazmış onları?
sadece zekanın ileri geri olmasıyla ilgilenmiyor ki ram.
Görev tanımı ve kapsamı sadece bu değil.rehber ogretmen sadece sorunlu cocuklarla ilgilenmekle mukellef.
Okulda psikolojik danışman yoksa idare öğreciyi yönlendirir ve okuldaki psikolojik danışmanın yapacağı işi- görüşmeyi RAMda yaparlar. Ayrıca onun dışında zeka testleri ve sağlık kurulu raporu doğrultusunda belli başlı konularda kaynaştırma raporu verir. Kaldı ki RAM da çalışanlarda okuldaki öğretmenle aynı diplomaya sahip. Davranış problemi olan çocuğu çocuk psikologuna yönlendirmesi gerekir.
Eminim sadece bu degildir ama bu gorevini yapmayan ogretmen diger gorevlerini ne kadar yapar tartisilir.Görev tanımı ve kapsamı sadece bu değil.
Yine sayfa sayfa isini yapmayan insan övülmüş ve korunmuş maşallah
Kadin diyor biz gecen sene rehber ogretmene sorunumuzu anlattik umrunda bile olmadi
Ayrica cocugum tedavi goruyor ben veli olarak ustume duseni yapiyorum ama rehber ogretmen koca sene hicbir sey yapmiyor sonra bir de gelip bana ben sanki ona olanlari anlatip yardim istememiscesine bildigim seyleri bana sinirli sinirli siraliyor
Oldu paşam ya
Sen zaten boşa maaş aliyosun ye ic yat diye
O kadar cocukla nasil ugrassinmiş, e gorevi o allah allah secmeseydi bu meslegi? Yan gelip yatmaya veliye sikayet listesi siralamaya mi aliyo maasini
Sinif ogretmeni diyor mu ben bunca cocuga okuma yazma ogretemem diye de rehber ogretmenin gorevini yapmama hakki var?
Kaldi ki sinif ogretmeni butun sinifa okuma yazma ogretmekle mukellefken rehber ogretmen sadece sorunlu cocuklarla ilgilenmekle mukellef.
konu sahibi israrla soyluyor okulun nufusu cok az diye ve bunlarin icinde ozel ilgilenilmesi gereken kac cocuk vardir Allah askina ya?
Teşekkür ederim yönlendirmeniz için, bende psikolojik danışmanım. :) Muhakkak o bahsettiğiniz yönlendirmede sizin bilmediğiniz veya atladığınız bir prosedür vardır.yoo gayette okulda psikolojik danışman olduğu halde öğretmenle iş birliği halinde ram a yönlendirme yapılabiliyor. yapıldı. siz eksik bilgiye sahipsiniz araştırabilirsiniz. burada ki kıstas çocuğun ailesinin kabulüdür.
İşte bu söylediklerinize Sonuna kadar katılıyorum.Eminim sadece bu degildir ama bu gorevini yapmayan ogretmen diger gorevlerini ne kadar yapar tartisilir.
gorev yuku fazlaysa meslegi bilerek secseydi ne bir cocugun hakkini yeseydi ne de onun yerinde şevkle calisacak bir insanin hakkını.
Hayatinizda butun cocuklarla muhatap olan rehber ogretmen gordunuz mu? Lutfen durustce soyleyin. Asıl rehber ogretmen korumak icin oyle seyler soyleniyor ki guluyorum gercektenKarşılaştırma yaptığınız iki şey birbirinden o kadar farklı ki. Sınıftaki çocuk mevcuduyla okuldaki çocuk mevcudu bir mi? Okuma yazma öğretmekle ruhen onarmak bir mi? Bu kişinin değil sistemin ayıbı. Çok az okul mevcudu ne kadar olabilir 100den az değil herhalde. Ayrıca yanlış biliyorsunuz rehber öğretmen sadece sorunlu çocuklarla ilgilenmekle mükellef değil. Yan gelip yatsa Veli ile konuşma zahmetine girmezdi. Öğretmen üzerine düşeyi yaparak aileyi bilgilendirmiş. Kendisini aşan bir durum var demek ki ortada. Siz sırf savunmak için kendinizi zorlamışsınız.
Karşılaştırma yaptığınız iki şey birbirinden o kadar farklı ki. Sınıftaki çocuk mevcuduyla okuldaki çocuk mevcudu bir mi? Bu kişinin değil sistemin ayıbı. Çok az okul mevcudu ne kadar olabilir 100den az değil herhalde. Ayrıca yanlış biliyorsunuz rehber öğretmen sadece sorunlu çocuklarla ilgilenmekle mükellef değil. Yan gelip yatsa Veli ile konuşma zahmetine girmezdi. Öğretmen üzerine düşeyi yaparak aileyi bilgilendirmiş. Kendisini aşan bir durum var demek ki ortada. Siz sırf savunmak için kendinizi zorlamışsınız.
Hayatinizda butun cocuklarla muhatap olan rehber ogretmen gordunuz mu? Lutfen durustce soyleyin. Asıl rehber ogretmen korumak icin oyle seyler soyleniyor ki guluyorum gercekten
Vay be rehber ogretmenler butun dunyanin yukunu sirtlanmis da bizim haberimiz olmamis :)
Konu sahibi diyor ki biz gecen sene gittik rehber ogretmene derdimizi anlattik yardim istedik ayni zamanda psikologa goturdugumuzu bildirdik ama ogretmenin umrunda olmadi, cocugu yanina bir kere cagirip gorusme yapmadi ama simdi gelip bize bizim anlattiklarimizi sikayet olarak sayfa sayfa siraliyor
Bu mu rehber ogretmenin gorev tanimi? Ustune duseni yapma sekli bu mu?
valla bu devirde isini hakkiyla yapan kisiye enayi gozuyle bakiyorum ben artik. İşini yapmayani savundugu kadar savunmaz kimse
Teşekkür ederim yönlendirmeniz için, bende psikolojik danışmanım. :) Muhakkak o bahsettiğiniz yönlendirmede sizin bilmediğiniz veya atladığınız bir prosedür vardır.
sizle biz ayni konuyu okumuyoruz sanirimBütün çocuklarla muhatap olabilmek mümkün değil. Süper güçleri yoksa kimse yapamaz. Kendisine gelen her öğrenciye yardımcı olmaya çalışan işini hakkıyla yapan rehber öğretmen gördüm dürüstçe söylüyorum. Yetebildiği öğrenciyle kendisi görüşürdü eğer kendisini aşıyorsa velisini çağırıp daha nitelikli bir uzmanla görüşülmesi gerektiğini söylerdi. Zaten sorun konu sahibinin sayfa sayfa sıraladıkları. Burda böyle ciddi bir durum varken konu rehber öğretmen bana kendimi kötü hissettirdi mi olmalıydı? Şurada rehber öğretmene saydırmak için harcadığı zamanı çocuğuna daha iyi bir psikolog bulmak için harcasa çocuğun yararına olurdu. Rehber öğretmen bu konuda en son düşünülmesi gereken ayrıntı.