Çocuğum yok eltim hamile

Umarım böyle bi durum yaşamazsınz dışlanmışım resmen
Kalbiniz kırılmasın, nispet yapar gibi olmasın diye susmuşlar. Ne dışlanması, çocuk musunuz?

Çocuğu ölen birinin yanında çocuğunu sevmezsin. Kemapoterapi yüzünden saçları dökülmüş birine yeni boyattığın saçlarının nasıl göründüğünü sormazsın. Sınavı kazanamamış birine ballandıra ballandıra üniversite hayatını anlatmazsın.

Yeterli mi bu örnekler anlamanız için?

Söyleseydi de nispet yapıyor gibi gelebilirdi, yaşadığınız süreçten dolayı hassasınız sanırım. Başka sorunlarınız da olmamış, muhtemelen incitmekten korkmuştur. İki yıl uzun süre değil, olur çocuğunuz sizinde, kafanıza takmayın.

Yani belki onlarla bir yerde denk gelmiş vs spontane gelişen bir durum yüzünden paylaşmış ama sizi arayıp söylemek aklına gelmemiştir. Hemen kötü düşünmeyin. Ben olsam haberini aldım çok tebrik ederim derdim.

Merhabalar eltim hamileymiş bana söylemedi ama diğer eltime ve kayınvalideme söylemiş sizce arayıp tebrik etmeli miyim

Çokta mühim bir hadise değil eltinin gebeliği
Akrabasınız, duymuşsunuz gördüğünüz yerde tebrik edersiniz hatta aranız iyiyse arayıp tebrik edin
Bu kadar içten pazarlıklı olmayın ya hayat o kadar uzun değil, bana söyledi söylemedi, olur olmaz üstüne alınmalar vs.... gebelik işte altı üstü nedir yani bu kadar mesele olacak anlamadım, gönlünüzü güzel tutun her zaman bu kadar kaide erken yaşlandırır insanı

Evet benim çocuğum yok diğer eltimin var hadi kayınvalideye söylüyorsun anladım ama eltiler arasında ayrım yapıyo
Yanlış anlamadan önce biraz sakin olun sizin hassasiyetinize ragmen arayıpta söylemesi sizi kırardı

Belki çekinmiştir yanlış anlarsınız diye eltinizinde dedikoducu olduğunu biliyordur ilk agızdan duymaktan iyidir diye kendince düşünmüştür

Sizi arayınca tebrik edersiniz iyilik dile komşuna iyilik gelsin başına

Merhabalar eltim hamileymiş bana söylemedi ama diğer eltime ve kayınvalideme söylemiş sizce arayıp tebrik etmeli miyim
Ben de hamile olduugumu insanlara soylerken daha once iki vs dusuk yaptigini bildigim arkadasa soylememistim mesela ama hassas davranmak istedigimden. Nazari deger vs diye asla dusunmedim. O da allahin isi yeniden hamileymis o sirada. Tesadufi bi sekilde birbibirimizinkini ogrendim. Arka arkaya da dogurduk sukurler olsun. Yani kotu dusunmeyin belki uzulursunuz diye soylemek istememistir. Size soyleyince tebrik edin o yeter

Çok negatif düşünüyorsunuz...

Yarası olan gocunur derler bilir misiniz ?
Kimsenin belki de bir şey yaptığı yokken siz ne anlamlar , ne anlamlar....

Çocuğunuzun olmadığını kimsenin bilmediğini söylüyorsunuz ama bunu siz belli ediyorsunuz.
Madem istemiyor düşünmüyor gibi konuşuyorsunuz davranışıniz da o yönde olsun.

Gerçekten henüz çocuk düşünmeyen birisi olsaydınız mesela, bu durum sizi hiiic üzmez...
Aaaa ne hoş, tebrik ederim sizi maşallah der geçersiniz . .
Çünkü sizi ilgilendirmeyen bir mesele olur. Anlam yüklemez, tebrik eder geçersiniz. Böyle basit , sıradan bir durum.

Ama sizin içinizde başka yaralar olduğu için bir çok anlam yüklemişsiniz.

Evet hassas konular, Allah isteyen herkese nasip etsin . .size de diliyorum hayırlı şekilde en kısa zamanda nasip etsin..

Biraz daha hoşgörülu olmaya çalışın.
Olgun davranın .

Herkesi tek tek atayıp ben hamileyim diye haber vermek saçma bence. Birine söylersin o da diger insanlara soyler siz de o vesile ile ögrenmis olursunuz. Bir de şöyle bir durum var eğer siz istediginiz halde uzun süredir olmuyorsa ve o da bunu biliyorsa size nispet yapiyor gibi olmamasi adina da soylememiş olabilir. Hassas konular çünkü bunlar. Bence arayın ve tebrik edin, neticede bildiginizi ve buna ragmen aramadiginizi biliyor olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…