• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocugum :(

Kitap olayı da sıkıntı ben Oğluma kitap okuyamiyorum. Başladığım anda "bırak" diyor. Ama masal anlatıyorum seve seve dinliyor.
Ben sebebini kendimce Suna bağlıyorum. Kitap okurken onunla göz iletişimi kuramıyorum, cocuk onu sanki kendim icin yapıyormuşum gibi algılıyor ama masal ve hikaye de onunla iletişim halindeyim. Bir sürü masal var ezberinde ben sonunu getirmeden o anlatıyor.

Kişiye göre değişiyor. Eğer nörolojik yada psikolojik bir sorun yoksa endişelenmeyin bence. Benim eltimin oğlu 4 yaşında hala bazı söylediklerini anlamakta güçlük çekiyoruz.

kızım 28 aylık 10-15 kelimesi var.. 2 dilde söylenen herşeyi anlıyor.. kendine has bi lisanı var sürekli konuşuyor ama ancak aile olarak biz anlıyoruz tabiki..
ben 30 aylıkken konuşmuşum.. eşim ise 3 yaşında konuşmuş.. genetik faktörler çok önemli..
ben 2 yaşına kadar tv izletmedim.. sonrasında günde 1-2 çizgi film izledik.. ama asla tek başına susarak tvye odaklanarak izlemedi.. beraber izliyoruz konuşarak.. sanki kitap okur gibi..
günde en az 2 saat kitap okuyoruz çok seviyor.. doğduğundan beri sürekli konuşuyorum, herşeyi anlatarak yaparım vs vs..
ama sonuç geç konuşacak.
elinizden geleni yapın ama konuşma zamanını çok öne çekemezsiniz yine de.. kendi hazır olduğunda konuşacak..
20 ay endişe için erken.. ama dil ve konuşma terapistine giderseniz daha iyi yardımcı olur..

Kişiye göre değişiyor. Eğer nörolojik yada psikolojik bir sorun yoksa endişelenmeyin bence. Benim eltimin oğlu 4 yaşında hala bazı söylediklerini anlamakta güçlük çekiyoruz.
Bide esimin ailesinde gec konusma gbi durum var kime sorsam aman bosver bizim cocukta gec konustu diyor

Televizyonun bilimsel olarak çocukların konuşmasını geciktirdiği yönünde araştırmalar var ondan yazmıştım.. Her çocuk aynı değil elbette ancak böyle bir genel durum var ki bilimselliği var :)
Elbette cocugu oturtup bütün gun televizyon seyrettirmek yanlis benim demek istediğim cocukların bir karakteri var onlar isterse alıyor istemezse almıyor. Bazıları televizyona kilitlenirken bazıları bakmıyor bile. Bu bir tesadüf degil tamamen cocugun ilgisi. Doktorlar buna nasıl bir açıklama getiriyor acaba

kızım 28 aylık 10-15 kelimesi var.. 2 dilde söylenen herşeyi anlıyor.. kendine has bi lisanı var sürekli konuşuyor ama ancak aile olarak biz anlıyoruz tabiki..
ben 30 aylıkken konuşmuşum.. eşim ise 3 yaşında konuşmuş.. genetik faktörler çok önemli..
ben 2 yaşına kadar tv izletmedim.. sonrasında günde 1-2 çizgi film izledik.. ama asla tek başına susarak tvye odaklanarak izlemedi.. beraber izliyoruz konuşarak.. sanki kitap okur gibi..
günde en az 2 saat kitap okuyoruz çok seviyor.. doğduğundan beri sürekli konuşuyorum, herşeyi anlatarak yaparım vs vs..
ama sonuç geç konuşacak.
elinizden geleni yapın ama konuşma zamanını çok öne çekemezsiniz yine de.. kendi hazır olduğunda konuşacak..
20 ay endişe için erken.. ama dil ve konuşma terapistine giderseniz daha iyi yardımcı olur..
Gittik kabul etmedi 2yası bitmezi gerek diyor

benim de oglum gec konusmaya basladi..3 yasinda simdi bazi seylerini anlamaya basladik
2 dilde konusan ailemisiniz..bizde mesela 3dilde konusulur oglum da daha karar veremedi hangi dilde konusmak istedigine
keyfi bilir her cocuk ayni degil ki ergec konusacak
isitme gibi problemleri yoksa

benim de oglum gec konusmaya basladi..3 yasinda simdi bazi seylerini anlamaya basladik
2 dilde konusan ailemisiniz..bizde mesela 3dilde konusulur oglum da daha karar veremedi hangi dilde konusmak istedigine
keyfi bilir her cocuk ayni degil ki ergec konusacak
isitme gibi problemleri yoksa
Evet bunu soylemeyi unuttum 2dil konusuluyor evde..ben azerice esim turkce konusuyor..cocugun kafası karısmıs ola bilirmi?

Elbette cocugu oturtup bütün gun televizyon seyrettirmek yanlis benim demek istediğim cocukların bir karakteri var onlar isterse alıyor istemezse almıyor. Bazıları televizyona kilitlenirken bazıları bakmıyor bile. Bu bir tesadüf degil tamamen cocugun ilgisi. Doktorlar buna nasıl bir açıklama getiriyor acaba
bilmem doktorlara sormak lazım
doktordan duyduğum için yazmıştım:)

Meraba anneler...kızım 20 aylık...massallah dunyalar tatlısı..cokta aktif bebek...bi muzik duydumu oynar...herseye meraklıdır..ilginc aktiviteler arar durur..ne desem yasına uygun sekilde anlar..sunu al getir gotur..hic problem gormuyorum.. sadece bi sorun var..konusması...hic konusmuyor diil ama cok az kelime soyleye biliyor asagı yuka 5-6-7kelime anca konusuyor..ona anne baba gel git al ver...bukar baska konusması yok..ama bizim anlamadıgımız srkilde biseyle anlatıp durur uzun uzun muhabbet bile ediyor bizls ama kendi dilinde anlasılmıyor ne dedigi...etrafa bakınca o yasta cocuklar daha cok konustugunu goruyorum..biraz fikir verin bana ne yapmalıyım az konusması canımı asırı sıkıyor:110::KK46:
Benim yeğenimin tam anlamıyla konuşması 3 yaşını buldu neredeyse.. Şimdi bıcır bıcır bizi azarlıyor zilli...
Her çocuğun gelişimi farklılık gösterebilir, üstelik 20 aylık 6-7 kelime normal bence..
Endişe etmeyin..

uzugun surat gorunce çocuga bisey oldu sandim
20 aylik bi bebekden yapmayaacgi seyler bekliyosunuz
annenligin ilk kurali benc ebaskalariyla çocugunu denklestirmemekdir ..

kizin gayet normal, nolur rahat birak çocugu ..

her cocugun gelisimi baska arkadasim benim kuzenimin kizi 2 bucuk yasinda oda sadece anne baba evet hayir su ve kendince uzun uzun konusuyor ama ne oldugu anlasilmiyor bence bsuna s1kiyosun canini

Meraba anneler...kızım 20 aylık...massallah dunyalar tatlısı..cokta aktif bebek...bi muzik duydumu oynar...herseye meraklıdır..ilginc aktiviteler arar durur..ne desem yasına uygun sekilde anlar..sunu al getir gotur..hic problem gormuyorum.. sadece bi sorun var..konusması...hic konusmuyor diil ama cok az kelime soyleye biliyor asagı yuka 5-6-7kelime anca konusuyor..ona anne baba gel git al ver...bukar baska konusması yok..ama bizim anlamadıgımız srkilde biseyle anlatıp durur uzun uzun muhabbet bile ediyor bizls ama kendi dilinde anlasılmıyor ne dedigi...etrafa bakınca o yasta cocuklar daha cok konustugunu goruyorum..biraz fikir verin bana ne yapmalıyım az konusması canımı asırı sıkıyor:110::KK46:
Kardeşim 3.5 yasında konuşmuştu gecen sene universite sınavında 700. Oldu :) dert etmeyin :)

Merhaba benim ikizlerimde ayniydi. Bende cevreme bakip benimkiler niye konusmuyor diye uzulurdum. Bende cok arastirdim ama iki yasina bir girdiler ne olduysa birden konusmaya badladilar simdi susturamiyoruz. Nasil oldugunu bizde anlamadik. Yani herseyin vakti ve zamani var demekki. Her cocugun gelisimide farklidir. Cok kafaniza takmayin sizin yavrunuzda konusur merak etmeyin...

bilmem doktorlara sormak lazım
doktordan duyduğum için yazmıştım:)[/QUOTE
Ufak bir sorunumuz olsa dermanı doktorlarda arıyoruz onlar her şeyimiz, vazgeçilmezimiz. Asla onlara lafım yok ama cocuk yetiştirme konusunda ÇOĞU otomatiğe bağlamış gibi. Kişisel farklılıklar göz ardı ediliyor sanki. Anneler icgudulerinize güvenin ve Çocuğunuzu sıkı bir sekilde siz takip edin emin olun bir problemleri olup olmadığını en iyi siz anlarsınız

Bizde de iki dil konusuluyor ve oglum 19 aylik iki kelime soyleyebiliyor. Ayni anda iki dil ogrendikleri icin gec konusabilirlermis normal bir durum.

Benim yeğenimin tam anlamıyla konuşması 3 yaşını buldu neredeyse.. Şimdi bıcır bıcır bizi azarlıyor zilli...
Her çocuğun gelişimi farklılık gösterebilir, üstelik 20 aylık 6-7 kelime normal bence..
Endişe etmeyin..
Ay ne tatlıdır o sımdi...azarlarken:KK15:

Back
X