• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocugum :(

Merhaba benim ikizlerimde ayniydi. Bende cevreme bakip benimkiler niye konusmuyor diye uzulurdum. Bende cok arastirdim ama iki yasina bir girdiler ne olduysa birden konusmaya badladilar simdi susturamiyoruz. Nasil oldugunu bizde anlamadik. Yani herseyin vakti ve zamani var demekki. Her cocugun gelisimide farklidir. Cok kafaniza takmayin sizin yavrunuzda konusur merak etmeyin...
Allah bagıslasın

her cocugun gelisimi baska arkadasim benim kuzenimin kizi 2 bucuk yasinda oda sadece anne baba evet hayir su ve kendince uzun uzun konusuyor ama ne oldugu anlasilmiyor bence bsuna s1kiyosun canini
Bazen etraftaa aaa neden konusmuyor diye tepki alınca...

2 yaş bunun kriteri değil aslında ama şunu söyleyeyim 2,5 yaşına gelen çocuktan az çok anlaşılır bir şeyler söylemesi beklenir. bir süre daha takipleyin, gelişme olmazsa bir doktora götürün mutlaka(Tedirgin etmek amacıyla söylemiyorum ama bir çok otizm belirtisi konuşma ile kendini gösterir ve bir çok aile geç konuşmayı normal adlettiği için erken girişimde bulunmuyorlar. tabi diğer unsurları da gözlemlemeniz lazım.. bir eşyaya aşırı bağımlılık, göz teması fazla kurmama, sinirlilik halinin yoğun olması gibi gibi)

Meraba anneler...kızım 20 aylık...massallah dunyalar tatlısı..cokta aktif bebek...bi muzik duydumu oynar...herseye meraklıdır..ilginc aktiviteler arar durur..ne desem yasına uygun sekilde anlar..sunu al getir gotur..hic problem gormuyorum.. sadece bi sorun var..konusması...hic konusmuyor diil ama cok az kelime soyleye biliyor asagı yuka 5-6-7kelime anca konusuyor..ona anne baba gel git al ver...bukar baska konusması yok..ama bizim anlamadıgımız srkilde biseyle anlatıp durur uzun uzun muhabbet bile ediyor bizls ama kendi dilinde anlasılmıyor ne dedigi...etrafa bakınca o yasta cocuklar daha cok konustugunu goruyorum..biraz fikir verin bana ne yapmalıyım az konusması canımı asırı sıkıyor:110::KK46:

Benim eşim 3yaşına kadar konuşmamış. Herşeyi anlar ama tek kelime konuşmazmış. Şimdi ise bazen sussun die ağzına bakıyorum.
Muhabbet kuşunun içtiği suda çocuğa içirilince konuşturur diye duymuştum ama şahit olmadım

Benim kızımda o aylarda 3 5 kelimeden fazla birşey söylemezdi 2,5 yaşına doğru tam olarak konuşmaya başladı şuan 32 aylık ve sorduğu sorulara verdiği cevaplara yetişemiyorum endişelenmeniz için bence çok erken daha 2 yaşını doldurmamış bile

Meraba anneler...kızım 20 aylık...massallah dunyalar tatlısı..cokta aktif bebek...bi muzik duydumu oynar...herseye meraklıdır..ilginc aktiviteler arar durur..ne desem yasına uygun sekilde anlar..sunu al getir gotur..hic problem gormuyorum.. sadece bi sorun var..konusması...hic konusmuyor diil ama cok az kelime soyleye biliyor asagı yuka 5-6-7kelime anca konusuyor..ona anne baba gel git al ver...bukar baska konusması yok..ama bizim anlamadıgımız srkilde biseyle anlatıp durur uzun uzun muhabbet bile ediyor bizls ama kendi dilinde anlasılmıyor ne dedigi...etrafa bakınca o yasta cocuklar daha cok konustugunu goruyorum..biraz fikir verin bana ne yapmalıyım az konusması canımı asırı sıkıyor:110::KK46:
dert etme canım benimde yeğenim geç konuştu 22 aylıkken tek tük kelimeler söylüyordu stres yapma hiç ummadığın anda kelimeler dökülür ağzından :)ama geç konuşmalarında tv yi fazla izlemeleri çok etkili oluyormuş

Benim oglum oyleydi sonra doktora goturdum kres onerdi. Krese basladi konuzuyo simdi ustelik gideli bi ay oldu.

Benim kıza da o yaşlarda 5 kuruş verip konuşturmaya çalışırdık, şimdi 10 kuruşa susturamıyoruz :KK47:

Bence de başka çocuklarla kiyaslamaniz yanlis, her çocuk farklı gelişiyor ki 20 aylik bir çocuktan bahsediyoruz. Benim yeğenim de öyleydi 3 yasina basti simdi bicir bicir konusuyor. Sorun olduğunu ddüşünmüyorum..

Bazen etraftaa aaa neden konusmuyor diye tepki alınca...
oyle diyenlere kafanizi takmayin ben hatta kendim 3 yasinda yurumusum ve konusmusum annem cok korkmus hatta benim cocugumda bi sorun var diye uzulmus hep ama sonra kendi kendime hem konusup hem yurumusum

Benim eşim 3yaşına kadar konuşmamış. Herşeyi anlar ama tek kelime konuşmazmış. Şimdi ise bazen sussun die ağzına bakıyorum.
Muhabbet kuşunun içtiği suda çocuğa içirilince konuşturur diye duymuştum ama şahit olmadım
Evde kuslarımız var ama baltır inanctır o :KK49:

psikomotor gelişimi iyidir
gelişimlerden biri önde gider
demek sizin çocuğunuzun dil gelişimden ziyade psikomotor gelişimi kasları hareketleri iyi
zamanla diğeri de gelişir çocuğunuzla ilgilenin tv bilgisayardan uzak tutun

Şuan erken bir sorun yok bence daha geç konuşabilir. Normal bu

Merhaba,
Büyük ihtimalle biriktiriyordur, bir anda başlar endişelenmeyin. Bu arada renkli kısa kısa hikayelerin yazdığı resimli kitaplardan okuyabilirsiniz. Benim 25 aylık kızım bayılıyor, Ben biraz sesimi degistirerek okuyorum,tekrar ediyor ben okuduktan sonra kelimeleri. Ben bitiriyorum ona veriyorum resimlere bakarak anlatıyor. Çok keyifli bir aktivite oluyor bizim için.
Deneyin 1 sayfada olsa okuyun zamanla süre uzayacaktır. Birde sevdiği bir hikaye bulursanız anne okuu lutfen diye peşinizde dolaşır. Biz Kurşun Asker'e bayılıyoruz mesela.
Kolaylıklar dilerim.

çocukla bol bol konuşun
kitap okuyun
ilgi çok önemli
gerçi çocuktan çocuguda fark ediyor

Merhaba,
Büyük ihtimalle biriktiriyordur, bir anda başlar endişelenmeyin. Bu arada renkli kısa kısa hikayelerin yazdığı resimli kitaplardan okuyabilirsiniz. Benim 25 aylık kızım bayılıyor, Ben biraz sesimi degistirerek okuyorum,tekrar ediyor ben okuduktan sonra kelimeleri. Ben bitiriyorum ona veriyorum resimlere bakarak anlatıyor. Çok keyifli bir aktivite oluyor bizim için.
Deneyin 1 sayfada olsa okuyun zamanla süre uzayacaktır. Birde sevdiği bir hikaye bulursanız anne okuu lutfen diye peşinizde dolaşır. Biz Kurşun Asker'e bayılıyoruz mesela.
Kolaylıklar dilerim.
Ama bizimki daha konusmuyorki..sorunda o zaten

Doktora gorundunuz mu?

E daha iki yaşına glmemiş bile çok normal. Benim kuzenimin oğlu 4yaşındaancak yeni yeni, diğer birinin kızı 3yaşında anne , iyi filan diyor sadece. Benim kzım 1yaşında ava ava başka bişey yok bence normal etraftakiler de böyle her ne kadar kıyaslamamak gerekse bile..

Back
X