• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuma kim bakacak

Ben konuya yorum yazmamıştım ama arkadaşlara haksızlık olmaması açısından sizi uyarmak istedim. Sanırım sizin de gözünüzden kaçmış ama konu sahibi gayet de halası teyzesi ücretsiz bakmak zorunda yazmış. Biraz da yukarıda kırmızı ile işaretlediğim cümle yüzünden tepki topladı. Çünkü bu bencil bir bakış açısı. O insanların hayatlarını, planlarını yok saymak.

Bence okuduğumuzu farklı anlıyoruz. Beklenti ile mecbur olduklarını düşünmek farklı bir şey. Gayet normal bir şekilde beklentisinden bahsetmiş. O ikili ilişkilerle ilgili. Ben de teyzeme öocuk baktırsam para almamasını beklerim. Teyzem anne yarım. Ben elimden geleni yaparım zaten. Yok ben parasız bakmıyorum derse de, beklentim boşa çıktı derim. Mecbursun bakacaksın diyemem. İkisi farklı şeyler yani. Ki ayrıca buraya yazmış ve çözüm arayan bir anne adayının cümlelerinin latında yatan asıl manayı analiz etmenin ne anlamı var ki? Size benim bu cümle de ne anlatmaya çalıştığımı bulun yazmıyor. Bu sitenin amacı da o değil. Yanlış iafe etmiş olabilir ya da yanlış anlaşılmış olabilir. Ama biraz düşününce ne demek istediği anlaşılıyor.

Iyi de üzerine ne aliniyorsunuz. Kadin ayarlayamamis iste ayarlabilse ne ala, o zaman sen bak diyorum. Illa calismam lazim yazinca ne diyim, tamam calis evde bebek kendi idare eder mi diyim. Bakacak kimse yokmus, kendin bak o kadar da kötü degil az biraz kendi cocuguna bakmak. Ha sen ayarlarsin birisini git calis zaten kime ne. Evde cocuguna bak diyince gereksiz alinganliklar falan, küfür mü ediyorum ben. Kendi dogurdugun cocuga bak ne demek neden bu kadar rahatsiz ediyor insanlari. Secenegin yoksa sen bakacaksin tabi kim bakacak.
Calisan anneler durduk yere tepkimeye girmesin kimsenin calisana otur evde cocuguna bak dedigi yok rahat olun.
Senin tabirinle "kendime pay çıkardım"
Benim yazdığım şey çok başka,senin bana verdiğin cevap çok başka.Ben konu sahibiyle ilgili bireşy demiyorum zaten.Senin kullandığın cümleye yazdım ben yazdığımı.
Yoksa sen veya başkası çalışma dedi diye kimseye alınganlık yapacak değilim.

geçen gün haberler gazeteler cayır cayır yazdı. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama izmir ve bursada uygulanıyormuş pilot şehir olarak. Şimdi diğer şehirlerde de başlamış başvurular. Çalışan kadın akraba haricinde evde bakım için bakıcı tutuyor. sigortasını yapıyor. devlet her ay bunun için kadına 1080 tl veriyor. Çocuğum okulun tadını almış olmasaydı ben de düşündüm ama kalabalık ortama alıştı eve kapatamam diye vazgeçtim. bi araştır istersen

Senin tabirinle "kendime pay çıkardım"
Benim yazdığım şey çok başka,senin bana verdiğin cevap çok başka.Ben konu sahibiyle ilgili bireşy demiyorum zaten.Senin kullandığın cümleye yazdım ben yazdığımı.
Yoksa sen veya başkası çalışma dedi diye kimseye alınganlık yapacak değilim.

Konunun basini unuttum valla, neyden bahsettigini bile anlamiyorum su an.
Nasil düsünürseniz düsünün, kendi fikrimi koydum ortaya. Sen rahatsan rahatsindir bundan banane, ne düsünüyorsan düsünmeye devam et. Ne diyim ben simdi. Alinmiyorsan da alinmiyorsun yani tamam :KK69:

annelik tam zamanlı ve oldukça meşakatli bir iştir,birtakım kararlar verilirken bu durum ve alternatifler düşünülmeliydi ama yapılmamış neyse de sırf akraba diye de kimse kimsenin bebeğine bakmak zorunda değil ayrıca küçük bir şehirde oturuyorum bakıcılar 1500tl alıyor en kötü, 700 tl'yi pek anlayamadım?

ve evet çocuk annenin sorumluluğundadır tepki göstermişsiniz ama anlamsız buldum ne bileyim 4000-5000 maaş almıyorsanız oturup kendiniz bakacaksınız bu budur yani.

haaaah yine geldi çalışmayıp, evde oturarak süper fedakarlıklar yapan mükemmel anneler!! hayır anlamadığım yarın kendi çocuğunuzun da sürekli kafasına vuracak mısınız böyle. "ben çalışmadım, sana baktım, sana bakmak için işi bıraktım, çünkü ben mükemmel anneyim filan" valla yeter, billa yeter ya.

en güzide süper anneler siz olabilirsiniz ama biz çalışan pis, kaka anneler de varız bu dünyada. yorumlara bakıyorum, dibim düştü yemin ederim. "doğurmayacaksından" tutun da, "otur kendi bebene bak"lara kadar varmış iş.

Allah kimseyi böyle kendini süper zanneden kadınların eline, ağzına düşürmesin.

konu sahibi arkadaşım, öncelikle kv ile problemlerini kaçırmış olabilirim ama 15 km çok bir şey değil ki. gidilir, gelinir gayet her gün. babaannesi eminim çok ta güzel bakar çocuğunuza. sonra ipler koptuysa kesin bakmaz derseniz de bakıcı işine yüklenin, her yere haber verin ve bir çok kişi ile görüşün. hiç belli olmaz belki de bütçenizi 100 tl artırarak çok iyi bir insanla karşılaşabilirsiniz.

Allah kolaylık versin.

700 tl ye siz çalışırmısınız ? Yemek sigorta yol parası olmadan. Ayrıca kayınvalde bakar diye düşündüm yazmışsınız sordunuz mu düşündünüz mü?
Mesela benim sülalemden kimse annem kv çocuklarıma bakmıcağını bile bile yaptım çocuklarımı çünkü kendime güveniyordum.
Maddi sıkıntıya gireceğimi bile bile çocuklarıma kendim bakarım bir daha o yaşa gelmeyecekler :(
Çok sıkıntı yaşarsanız 0-3 yaş kreşlerini araştırın.

işe başlamama sayılı günler kaldı.. hamile kalmadan önce çocuguma kayınvalidem bakıcak diye düşünmüştük..kreş yasına gelinceye kadarda orda kalacaktık.. velhasıl bebek dogdu sartlar değişti.. kayınvalideyle yaşayamayacagımı anladım.. evlerimiz uzak 15 km kadar yol var.. hergün gidip gelmek işkence olacak hem bana hem eşime hem cocuguma.. benim annem işe yasından ötürü bakamıycak.. akraba dıdı teyze herkes sırtını döndü.. para teklif etmemize rağmen.. sonra bakıcı tutmaya karar verdik bütçemiz 700 tlyi ancak karşılıyor ama onu da malesef hiçkimse kabul etmiyor.. üstüne sigorta yol yemek istiyor.. birde güven lazım birgün gelip bakıcam ki cocuk yok.. çalışmamak malesef çözüm degil ailemiz için hem maddi hem manevi.. kaldıki her zaman bayanın çalışmasından yanayım maaşı 100 tl dahi olsa!.. kayınvalideme bize yakın bi yere tasınmasını teklif ettik kabul etmedi..biz ev sahibiyiz bizim tasınmamız zatn mümkün degil.. napcagımı bilemedim...
benımde kızım oldugunda boyle bır sorun oldu ama sabah erken kızımı anneme bıraktık akşam aldık gunde 47 km yol yaptım sonrada anneme yakın taşındım ev sahıbı olabılırsınız verın kıraya sız gıdın kv yanına fedakarlık yapmadan olmuyo malesef

Konunun basini unuttum valla, neyden bahsettigini bile anlamiyorum su an.
Nasil düsünürseniz düsünün, kendi fikrimi koydum ortaya. Sen rahatsan rahatsindir bundan banane, ne düsünüyorsan düsünmeye devam et. Ne diyim ben simdi. Alinmiyorsan da alinmiyorsun yani tamam :KK69:
:):):)
Eee neymiş boyundan büyük laflar etmeyecekmişsin.Kimseye yok bebeğinizie yazık ediyorsunuz yok kimse kusura bakmasın kendine pay çıkarsın gibi laflar edip,cevap alınca da ay ben unuttum konu neydi anlamadımlara sığınmayacakmışız.Hadi canım kolay gelsin

:):):)
Eee neymiş boyundan büyük laflar etmeyecekmişsin.Kimseye yok bebeğinizie yazık ediyorsunuz yok kimse kusura bakmasın kendine pay çıkarsın gibi laflar edip,cevap alınca da ay ben unuttum konu neydi anlamadımlara sığınmayacakmışız.Hadi canım kolay gelsin

Yavas gel kovboy, ugrasmak istemedigim icin nezaketen cevap veriyorum da mahallesi kadini kivaminda cevaplarla karsilasacagimi bilsem yazardim. Bu ne kafa yapisidir yahu, git kendi vicdaninla yüzles.

ben doğurayım akrabalarım baksın kafası çok bencilce değil mi ya?

bence annelerden ve kardeşlerden ötesine baktırılmaz zaten hala falan olmaz yani.

annelere de siz uyum sağlayacaksınız

benzer birşeyi arkadaşımın ablası yaptı. yeni bebeği oldu. doğu hizmetinde. annesinin yanına değil de bambaşka yere tayin istemişler. annesiyle anlaşmışlar çocuğa bakcak diye. bi süre gitti annesi ama döndü sonra geri. kimse senin şartlarına uyum sağlamak zorunda değil sen onlara uyucaksın. annesinin şehrine tayin istese kadın sabah o işteyken bakardı işte ne güzel.

önceliğiniz çocuk değilse tabi kv şartlarını beğenmedim diye set koymak kolay.

bende bir bayanın çalışmasından yanayım ama çocuk çok kıymetli ... bende kızımı doğurmadan önce hep çalıştım onun doğumuyla işten ayrıldım oturduk eşimle bir hesap yaptık çalışınca bakıcı falan elimize pek bişey kalmıyordu...

şöyleki bundan 3 yıl önceki çalışma koşulum işim sabah 8 akşam 17,00.. eve gelmem 17,30 haftanın 6 günü çalışıyordum maaşım 1750 tl idi ...bakıcı tam gün haftanın 5 günü 900 tl istedi...daha düşük maalesef yok bulamadık onlarda haklı sabah 8 de gelecek bizim evden ayrılması 17,30 bütün gün kalacaktı...1750-900 elime kaldı 850 tl 100 tl de servis ücretim vardı kaldı 750 tl ...

her ay bakım masrafıı kuaförüm falan 250 de oraya gidecek birde her ay kadın alacam çünkü eve gel bebekle ilgilen çamaşır yemek derken evi ihmal edecem 150 de temizlikçi bayana...( kiii 150 öyle halı koltuk falan dahil değildi....) kaldı 350 onuda kesin yemek yapamıyorum yetiştiremiyorum diye çoğu zaman dışardan yiyecektik... eşim dedi üstüne bide çocuğu ihmal edecen çocuk annesiz şefkatten uzak boşver dedi ben önce kabul etmedim sızlandım falan ama şimdi iyiki hemen işe başlamamışım kızım 3.5 yaşında çokk mutlu bir çocuk......çok şükür geçiniyoruz yani gelen paraya değerse başla değmezse boşver bebeğini sen büyüt....

Valla güneş bizim etrafımızda dönmüyor sizin gibi. O yüzden bizim halaların, teyzelerin falan kendini bize adamasını bekleyemiyoruz kusura bakmayın lütfen.
Aynen katılıyorum. Birde rahatlıkla mı ilgili bilmiyorum. Ben halamın, teyzemin bakmasını zaten istemem. Çocuk hepsinden farklı birşey alacak.
Doğru veya yanlış, ben annene bile birşeyi 40 kere tembihliyorum.

Back
X