• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuma kim bakacak

Valla yazılanları şaşkınlıkla okudum. Bu kadının kadına kösteğini hiç anlayabilmiş değilim. Bu çok bilmiş edalar, eziklikten geldiğine emin olduğum içi boş cümleler.

Kadıncağız bir anne adayı. Doğru ya da yanlış cümlelerle dert anlatmış. Hiç bir yetde o bu şu bakmak zorunda dememiş. Almış yürümüşsünüz.

Evet kadın güçlü olmalı, kadın dik durmalı ve kadın kadını desteklemeli. Burada cümle cümle ders veriri gibi yazmanız ne anlam ifade ediyor. Burası özgür bir platform herkes istediğini yazar klişenize sığınıp, öfkenizi dökecek yer aramayın.

Size gelince konu sahibi, zor bir durum. Bence kimseden beklentiye girmeyin, kaç aylık hamileydiniz bilemedim, maaşını nedir onu da bilemiyorum. Bari 150 daha bir yerlerden sıkıp bütçeyi 850 ye çakmeye çalışın. Belki arada ailerlerden maddi destek gelir. Çocuğa azıcık kıyafet, bez, emzik yeter. Ben heves edip dünyanın eşyasını almıştım. Ziyan oldu. Doğumda para, altın gelirse b,r kaç ay bakıcı parasını da çıkarır. Biraz maaş ve zorunlu giderler neler bilgi verir misin?

kv ve anneniz bakamadığına göre bakıcı bakacak

nasıl bakıcı bulurum derseniz muhtara eczaneye sağlık ocağına vs haber bırakın

site gibi bir yerde oturuyorsanız oranın girişine de

oğluma 2010 da bakıcısı 800 tl ye baktı

aynı iş yerinde çalıştığım arkadaşımın ikizlerine bakıcı 550 tl ye baktı

o sitenin içinden ilan ile komşu buldu bebek iki tane idi ama annesi de vardı

benim bebeğim bir tane idi bakıcıyı şirket aracılığı ile bulmuştuk

bizim burada piyasa asgari ücret artı yol şeklinde

günde 11 saat baktı bakıcımız

işinizin niteliği saat aralığı vs de önemli

bakıcı aramayı hızlandırın

asla kv nin sizin semtinize gelmesini istemeyin daha beter olur

yaşlı insanların düzeni bozulmamalı

komşu kendi evinde bakarsa daha az para alabilir ama sizin evde bakarsa ücret yükselir

bakıcının evinde de ev işi yapacağı için dikkat ve özen azalabilir

komşulardan ev hanımı olan varsa durumunuzu anlatın, belki size yardımcı olan birisi çıkar, onun haricinde kayınvalidenizle daha anlaşmaya bakabilirsiniz sonuçta ödün vermeden olmaz bu işler.

ben anneyim elalemin derdini yazan üçüncü sahıs değilim !! çocuguma herkesden daha iyi bakacagımın bilincindeyim..çocuguma kendim bakmayı herkesten daha cok isterim..annem 72 yasında.. maddi ve manevi acıdan çalışmak zorundayım.. çalışmasam da olur gibi bir cümle yazmadıgımdan bunu anlamanızı beklerdim.. teyze hala gibi kavramlar benim lügatımda anne yarısı bakmalarını tabiki beklerim ücretsiz!! kaldıkı vermekte oldugum tutar bile bütçemi aşan bir tutar 2000 lira teklif etmemi bekliyorsun??!! ve tabiki çalışan kadın proflini her zaman destekliyorum.. sonucta yasadıgımz ülke ekonomik sıkıntılar ve bir oyuncagın bir mamanın bir bezin fiyatı cep yakıyor..malesef yaşam standartları ve cocugunu yetiştirecegin ülkede para konusuyor!! lütfen usturuplu ve saygı cercevesinde cevap verip fikir yürütelim ..otur çocuguna bak!! lütfen sen otur cocuguna bak !! bu nasıl bir tarz.. bu nasıl bir kindarlık..
ozaman doğurmoyacaksın. madem calışmak zorundasın kimseye cocuguma bakar diye güvenemezsın

işe başlamama sayılı günler kaldı.. hamile kalmadan önce çocuguma kayınvalidem bakıcak diye düşünmüştük..kreş yasına gelinceye kadarda orda kalacaktık.. velhasıl bebek dogdu sartlar değişti.. kayınvalideyle yaşayamayacagımı anladım.. evlerimiz uzak 15 km kadar yol var.. hergün gidip gelmek işkence olacak hem bana hem eşime hem cocuguma.. benim annem işe yasından ötürü bakamıycak.. akraba dıdı teyze herkes sırtını döndü.. para teklif etmemize rağmen.. sonra bakıcı tutmaya karar verdik bütçemiz 700 tlyi ancak karşılıyor ama onu da malesef hiçkimse kabul etmiyor.. üstüne sigorta yol yemek istiyor.. birde güven lazım birgün gelip bakıcam ki cocuk yok.. çalışmamak malesef çözüm degil ailemiz için hem maddi hem manevi.. kaldıki her zaman bayanın çalışmasından yanayım maaşı 100 tl dahi olsa!.. kayınvalideme bize yakın bi yere tasınmasını teklif ettik kabul etmedi..biz ev sahibiyiz bizim tasınmamız zatn mümkün degil.. napcagımı bilemedim...
Ya kayınvalidene yakın taşınacaksın ya işi bırqkacaksın

15 km yol bir şey değil. her sabah 25-30 km işe gelmek için yol geliyorum. oğlumu babane/ananesine bırakıp kendi servisime yetişiyorum. diğer insanlardan yarım saat önce evden çıkıyorum o kadar. büyük şehirde bebeği anane-babaneyle büyütmek için bir çok meslektaşım da aynı yolu tepiyor, akşam da geri dönüyor. araba kullanıyorsanız sorun yaşamazsınız. çalışan ve küçük bir bebeği olan kadın bunları göze almak durumunda. büyük şehirde kaç tane güvenilir bakıcı bulunabilir?
zor olacak evet ama çalışmak istiyorsanız mecbursunuz.

Kv niye yan çizdi?
ev uzak zaten o planlamıstır bır ıkı de tartısma cıkardı mı gelın gelmez yanına.
benm de oyle oldu planlar hep, kırdım k.ımı oturdum bakıom, bellıydı zaten boyle olacagı ama abartılı oldu benımkısı de. neyse kımsenın kımsye faydas yok.

benım annem de bakarım ama 500 lıra verceksınız ben senın adına bırıktırcem dıyordu ben onu esıme soyleyemedım ne demek gızlı bırıktırcem, parasız olmaz dıyordu ama ben yemıcem de bırıktırcem parayı.
neyse kv zaten allahlık. annemden asla destek goremedım sımdı de cocuk 3 yasına vardı ama anne sagolsun hep kavga cıkarıyor yarım saat bıle bakmıyor kalabalık veya tek gıtmem gereken yere epılasyon falan tabıkı de bakmıyor yardım sıfır. herkes ıyot gıbı ayrılıyor bu zamanlarda.

Aracimiz yok ustelik cok ters 3 vasitayla gidip geliniyor.bebek olmasa bu hergun ypilablecek birsey onumuz kış..asil bunu bebege eziyet etmis olurum...

çalışıyorsanız uygun yollu ikinci el bir araba edinmeniz gerekir.
bu çocuk hasta olur bir şey olur hemen gidebilmelisiniz yanına.
çalışınca da maddi koşulları düzeltemiyoruz diyorsanız zaten evde olup çocuğunuza kendiniz bakmanız daha mantıklı.

15 km yol bir şey değil. her sabah 25-30 km işe gelmek için yol geliyorum. oğlumu babane/ananesine bırakıp kendi servisime yetişiyorum. diğer insanlardan yarım saat önce evden çıkıyorum o kadar. büyük şehirde bebeği anane-babaneyle büyütmek için bir çok meslektaşım da aynı yolu tepiyor, akşam da geri dönüyor. araba kullanıyorsanız sorun yaşamazsınız. çalışan ve küçük bir bebeği olan kadın bunları göze almak durumunda. büyük şehirde kaç tane güvenilir bakıcı bulunabilir?
zor olacak evet ama çalışmak istiyorsanız mecbursunuz.
bu da dorgu, bır ıkı sene dayanıcaksın bu durumda

15 km dediğin bişey değil ki ya niye bu kadar sorun yaptınız anlamadım. çocuğuna iyi bakacağını düsünüyorsan sabahları gidip alıp gelin kv yi aksamları da evine bırakın illa ki sizde mi yaşaması gerekiyor. etrafımda böyle yapan çok insan var.

Öyle bir önyargi var, calismazsan kocanin eline bakan ezik kadin profili. Yok arkadasim sen kendini bildikten sonra. Ben dokuz ay karnimda tasiyorum, bundan önemli birsey yok. Zor mu cooook zor. Yalniz anne olmak dünyanin en agir islerinden biri. Ben cocuklari büyütüp ise girmeyi düsünüyorum. Maddi sikinti olmadigi sürecede bunu savunurum.
Maddi yönden gercekten mecbur kisilere lafim yok, hayat zor. Fakat sirf calismam lazim diye de o bebeklere yazik ediyor bircok kadin. Kadin icin ruhsal anlamda da zor bir dönem, bunu hicbirsey degistiremez. Ise gidip aklin bebeginde kalinca da zor olur gibime geliyor. Yani kisacasi zor. Ama dogurunca bunu göze almis oluyoruz.
Konu sahibine degil bütün bu sözlerim ama kendine pay cikaran cikarsin.
Evde koca parasi yiyen(!) bendeniz utanmadan iddia ediyorum. Bu önyarginiz canimiza yetti efenim.
İsteyen çalışır,isteyen evinde oturur.Trcih ve şartlara bağlı bir durumdur.Evde oturna koca parası yiyor demek ne kadar sığ bir lafsa,çalışmam lazım deyip bebeklere yazık ediyorlar cümleside o kadar sığ benim için kusura bakma.
Çalışmak illa necburiyet değildir.Yıllarca okumuştur dirsek çürütmüştür hedefleri vardır bir kadının çalışır.Çocukta yapar.Bakıcı da 24 saat bakmıyor çocuğa.Ev deki bazı anneler de 24 saat bakmıyor.Çocuk tv karşısında sokakta.(genelleme)Bakıcıyla büyüyen çocukta anormal olmuyor.
Bugün jinekolog tercihi kadın olan doktorlar çalışan kadın
Okuldaki öğretmenler de çalışan kadın
Terzi,hemşire,avukat,kuaför de ki ağdacı,hasta bakıcı,eve temizliğe gelen ....hepsi çalışan kadın.Hepsininde çocuğu var.
Kimse kimseyi çalışıyor ve çalışmıyor diye yargılamamalı.İster keyfimden çalışırım ister mecburi.İster keyfimden çalışmam ister mecburi.

Öyle bir önyargi var, calismazsan kocanin eline bakan ezik kadin profili. Yok arkadasim sen kendini bildikten sonra. Ben dokuz ay karnimda tasiyorum, bundan önemli birsey yok. Zor mu cooook zor. Yalniz anne olmak dünyanin en agir islerinden biri. Ben cocuklari büyütüp ise girmeyi düsünüyorum. Maddi sikinti olmadigi sürecede bunu savunurum.
Maddi yönden gercekten mecbur kisilere lafim yok, hayat zor. Fakat sirf calismam lazim diye de o bebeklere yazik ediyor bircok kadin. Kadin icin ruhsal anlamda da zor bir dönem, bunu hicbirsey degistiremez. Ise gidip aklin bebeginde kalinca da zor olur gibime geliyor. Yani kisacasi zor. Ama dogurunca bunu göze almis oluyoruz.
Konu sahibine degil bütün bu sözlerim ama kendine pay cikaran cikarsin.
Evde koca parasi yiyen(!) bendeniz utanmadan iddia ediyorum. Bu önyarginiz canimiza yetti efenim.

çalışmayınca mecbur kocanın elıne bakılıyor, adam para verse gıdıp bır sey alabılıcen ama yetmıyor kı sonucta eve gıren tek maas o yuzden yetmıyor tabıkı de.
cocuk buyuyunce zaten boyle zor zanaat saftırık gıbı oturmanın da manası yok para yok kı nasıl gezıcen ne yapıcan mecbur ıster ıstemez işe gırıyorsun begen begenme hem ssk ıslıyor hem para gelıyor hem kendıne yapıcak iş bulmus oluyorsun yoksa günlere mı katılıcaksın veya sureklı alısverıse hangı parayla cıkıcaksın
mecburen gırıcen cok calısmayı ıstesen de gırıcen ıstemesen de yani bunu anlamıyor sanırım cevre. işi cocuk için bırakınca ev kadını olunmuyor kı.
kendı asgarı ucret maasını bakıcıya vermemek ıcın cıkıyorsun işten. annenın bakması gıbı olmaz hem daha az kulfetlı olur parasal açıdan. bakıcı cunku sıgoırta da ıstıyor eve masrafı da ayrı kadın ayrı calısıcak onun da zahmetı yorgunlugu cocuktan uzak kalması hepsı aynı kafa.
ama bu bahsettıgım paralardan daha cok alınıyorsa bence mantıklı olan calısmak cocugun gelecegı ıcın .degılse otur kendın bak sonuctra ev kadını olunmuyor ki ev kadını olmak da para yetıyorsa karı koca ıstıyorsa uygun bır sorun arz etmıyor.

İsteyen çalışır,isteyen evinde oturur.Trcih ve şartlara bağlı bir durumdur.Evde oturna koca parası yiyor demek ne kadar sığ bir lafsa,çalışmam lazım deyip bebeklere yazık ediyorlar cümleside o kadar sığ benim için kusura bakma.
Çalışmak illa necburiyet değildir.Yıllarca okumuştur dirsek çürütmüştür hedefleri vardır bir kadının çalışır.Çocukta yapar.Bakıcı da 24 saat bakmıyor çocuğa.Ev deki bazı anneler de 24 saat bakmıyor.Çocuk tv karşısında sokakta.(genelleme)Bakıcıyla büyüyen çocukta anormal olmuyor.
Bugün jinekolog tercihi kadın olan doktorlar çalışan kadın
Okuldaki öğretmenler de çalışan kadın
Terzi,hemşire,avukat,kuaför de ki ağdacı,hasta bakıcı,eve temizliğe gelen ....hepsi çalışan kadın.Hepsininde çocuğu var.
Kimse kimseyi çalışıyor ve çalışmıyor diye yargılamamalı.İster keyfimden çalışırım ister mecburi.İster keyfimden çalışmam ister mecburi.

Iyi de üzerine ne aliniyorsunuz. Kadin ayarlayamamis iste ayarlabilse ne ala, o zaman sen bak diyorum. Illa calismam lazim yazinca ne diyim, tamam calis evde bebek kendi idare eder mi diyim. Bakacak kimse yokmus, kendin bak o kadar da kötü degil az biraz kendi cocuguna bakmak. Ha sen ayarlarsin birisini git calis zaten kime ne. Evde cocuguna bak diyince gereksiz alinganliklar falan, küfür mü ediyorum ben. Kendi dogurdugun cocuga bak ne demek neden bu kadar rahatsiz ediyor insanlari. Secenegin yoksa sen bakacaksin tabi kim bakacak.
Calisan anneler durduk yere tepkimeye girmesin kimsenin calisana otur evde cocuguna bak dedigi yok rahat olun.

işe başlamama sayılı günler kaldı.. hamile kalmadan önce çocuguma kayınvalidem bakıcak diye düşünmüştük..kreş yasına gelinceye kadarda orda kalacaktık.. velhasıl bebek dogdu sartlar değişti.. kayınvalideyle yaşayamayacagımı anladım.. evlerimiz uzak 15 km kadar yol var.. hergün gidip gelmek işkence olacak hem bana hem eşime hem cocuguma.. benim annem işe yasından ötürü bakamıycak.. akraba dıdı teyze herkes sırtını döndü.. para teklif etmemize rağmen.. sonra bakıcı tutmaya karar verdik bütçemiz 700 tlyi ancak karşılıyor ama onu da malesef hiçkimse kabul etmiyor.. üstüne sigorta yol yemek istiyor.. birde güven lazım birgün gelip bakıcam ki cocuk yok.. çalışmamak malesef çözüm degil ailemiz için hem maddi hem manevi.. kaldıki her zaman bayanın çalışmasından yanayım maaşı 100 tl dahi olsa!.. kayınvalideme bize yakın bi yere tasınmasını teklif ettik kabul etmedi..biz ev sahibiyiz bizim tasınmamız zatn mümkün degil.. napcagımı bilemedim...
kayınvaliden gelip sizde kalamaz mı . çocuk için idare edemez misiniz ?

kardeş doğuracağın çocuğa bakacak kimsen yoksa sen bakacaksın...
burda kimse sana çalışma demiyor herkes bakacak kimsen yoksa bu görev senin diyor...
benim annem 68 yaşında çok haraketli bir kızım var ki annem hasta ama yinede bakıyıor...
Allah ondan razı olsun
devir çok zor sende söylemişsin çocuk ağır bir yük parasız bakmasını annenlerden isteyebilirsin herkesin durumu kendibne göre millet çocuğa baksaydı kendileride yapardı heralde...ayrıca tam gün çocuğa 1300den aşağı bakıcı bulman zor

Akraba dıdı teyze sırtını döndü demek üstelik para teklif etmenize rağmen .Yani taa 3. 4.derece akraba senin çocuğuna bedava baksın istersen. Ayrıca 700 tl nedir?

Bende buna takildim "para teklif etmemize rağmen " :) ee herhalde edeceksiniz yani ne komik.Millet senin çocuğuna bedava niye baksın.Yok bir de yalvaracaklardi "nolur senin çocuğuna bakma şerefine biz nail olalım" diye :))

Valla yazılanları şaşkınlıkla okudum. Bu kadının kadına kösteğini hiç anlayabilmiş değilim. Bu çok bilmiş edalar, eziklikten geldiğine emin olduğum içi boş cümleler.

Kadıncağız bir anne adayı. Doğru ya da yanlış cümlelerle dert anlatmış. Hiç bir yetde o bu şu bakmak zorunda dememiş. Almış yürümüşsünüz.

Evet kadın güçlü olmalı, kadın dik durmalı ve kadın kadını desteklemeli. Burada cümle cümle ders veriri gibi yazmanız ne anlam ifade ediyor. Burası özgür bir platform herkes istediğini yazar klişenize sığınıp, öfkenizi dökecek yer aramayın.

Size gelince konu sahibi, zor bir durum. Bence kimseden beklentiye girmeyin, kaç aylık hamileydiniz bilemedim, maaşını nedir onu da bilemiyorum. Bari 150 daha bir yerlerden sıkıp bütçeyi 850 ye çakmeye çalışın. Belki arada ailerlerden maddi destek gelir. Çocuğa azıcık kıyafet, bez, emzik yeter. Ben heves edip dünyanın eşyasını almıştım. Ziyan oldu. Doğumda para, altın gelirse b,r kaç ay bakıcı parasını da çıkarır. Biraz maaş ve zorunlu giderler neler bilgi verir misin?
ben anneyim elalemin derdini yazan üçüncü sahıs değilim !! çocuguma herkesden daha iyi bakacagımın bilincindeyim..çocuguma kendim bakmayı herkesten daha cok isterim..annem 72 yasında.. maddi ve manevi acıdan çalışmak zorundayım.. çalışmasam da olur gibi bir cümle yazmadıgımdan bunu anlamanızı beklerdim.. teyze hala gibi kavramlar benim lügatımda anne yarısı bakmalarını tabiki beklerim ücretsiz!! kaldıkı vermekte oldugum tutar bile bütçemi aşan bir tutar 2000 lira teklif etmemi bekliyorsun??!! ve tabiki çalışan kadın proflini her zaman destekliyorum.. sonucta yasadıgımz ülke ekonomik sıkıntılar ve bir oyuncagın bir mamanın bir bezin fiyatı cep yakıyor..malesef yaşam standartları ve cocugunu yetiştirecegin ülkede para konusuyor!! lütfen usturuplu ve saygı cercevesinde cevap verip fikir yürütelim ..otur çocuguna bak!! lütfen sen otur cocuguna bak !! bu nasıl bir tarz.. bu nasıl bir kindarlık..

Ben konuya yorum yazmamıştım ama arkadaşlara haksızlık olmaması açısından sizi uyarmak istedim. Sanırım sizin de gözünüzden kaçmış ama konu sahibi gayet de halası teyzesi ücretsiz bakmak zorunda yazmış. Biraz da yukarıda kırmızı ile işaretlediğim cümle yüzünden tepki topladı. Çünkü bu bencil bir bakış açısı. O insanların hayatlarını, planlarını yok saymak.

küçük bir şehirde mi yaşıyosunuz? benim arkadaşım bankacı, çocuğuna bakması için orta yaşlı bir bayan buldu. kadın sabahtan akşama kadar aylık 500 TL'ye bakıyor, hem de arkadaşıma sen uğraşma yemeğini de ben yaparım demiş. yıllardır o kadın bakıyor hiç de şikayetçi değiller. benim mahalleden bir tanıdığımda avukat çocuğuna bakıyor. sabahtan öğlen 2 ye kadar yemek ve çamaşırla da uğraşıyor, ona verilen para 600TL'ydi en son. çevrenizde orta yaşlı ev hanımlarından güvenebileceğiniz birisi var mı?

küçük bir şehirde mi yaşıyosunuz? benim arkadaşım bankacı, çocuğuna bakması için orta yaşlı bir bayan buldu. kadın sabahtan akşama kadar aylık 500 TL'ye bakıyor, hem de arkadaşıma sen uğraşma yemeğini de ben yaparım demiş. yıllardır o kadın bakıyor hiç de şikayetçi değiller. benim mahalleden bir tanıdığımda avukat çocuğuna bakıyor. sabahtan öğlen 2 ye kadar yemek ve çamaşırla da uğraşıyor, ona verilen para 600TL'ydi en son. çevrenizde orta yaşlı ev hanımlarından güvenebileceğiniz birisi var mı?

yalnız bu bahsettiğim yer küçük bir yer. para kazanmak isteyen orta yaşlı bayanlar bu tarz işlerde çalışıyor genelde. ama büyük bir şehirde nasıl olur bilemem..

Back
X