Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sevmem oyle sevme seklini🙄 birde cocuklari aglatarak seven teyzeler var😐😂 uyuz oluyorum ben kiyamiyorum cunku…

Ayrica illa koparmasi mi gerek yaw? Cocugun cani yanmis demek ki gidip anlatmis.. ha cocuklar bazen abartir o dogru ama koparmasi gerekmiyor yani😐😂
Koparma olduğunu nerden çıkardınız ben şahsen hafif bi kolundan tutma anladım. Ki bende öyle severim derken zerre acımayacak şekilde. Gözünüzde canlanamadı sanırım. Çocuk gidip anlatmamış ki babası görmüş kapıda

Ben sevmem oyle sevme seklini🙄 birde cocuklari aglatarak seven teyzeler var😐😂 uyuz oluyorum ben kiyamiyorum cunku…

Ayrica illa koparmasi mi gerek yaw? Cocugun cani yanmis demek ki gidip anlatmis.. ha cocuklar bazen abartir o dogru ama koparmasi gerekmiyor yani😐😂
ben de sevmem ve sevdirmem çocuğumu. Mesela tuvalete giderken babaannesinde sen bakma ayıp ben giderim diyebiliyor 3 yaşından beri. Çocuğun canı yanmamış onu yazdım konuda. Öğretmene sordum kızın canını mı yakmış ona göre ben de konuşayım çocuğumla diye, hayır rahatsızlık verme durumu yok onlar yakın arkadaş zaten dedi. Veli için de yaptığının yanlış olduğunu ve görüştüğünü söyledi

Koparma olduğunu nerden çıkardınız ben şahsen hafif bi kolundan tutma anladım. Ki bende öyle severim derken zerre acımayacak şekilde. Gözünüzde canlanamadı sanırım. Çocuk gidip anlatmamış ki babası görmüş kapıda
Koparmamis sonucta dedigin icin oyle dedim bende😐😂 herkes farkli sever cocugu, ben kimsenin cocugunu sevmem pek.. cunku hersey yanlis anlasilabiliyor bu devirde.

Babasi gormussede gidip ogretmene soylemesi gerekirdi bana gore.. biraz daha dikkat edin bu ikisine diye

Çocuğun canı yanmamış onu yazdım konuda. Öğretmene sordum kızın canını mı yakmış ona göre ben de konuşayım çocuğumla diye, hayır rahatsızlık verme durumu yok onlar yakın arkadaş zaten dedi. Veli için de yaptığının yanlış olduğunu ve görüştüğünü söyledi
Cocuga sormus mu ogretmeni? Belki sadece oyun oynuyolardi yani..

Yazık yemin ederim belki cocuk abayı yaktı, konuşmuyorlarmıs simdi. Hangi herif kücükken sevdiği kızın sacını basını cekmedi mıncırmadı ki? Ben su yasımda hala heriflerin anaokul asklarını dinliyorum. Sizinkide “babası girdi araya ayırdı bizi” dicek. Cocuk yeminle kime abayı yaksa “baban bilmiyo dimi” dicek.

Travmalarım bu sekilde cünkü. İlkokulda cocugun birine abayı yaktım sapsarı saçları gizemli sessiz bisey. İlgisini çekmek icin elimden geleni yaptım. Erkekler tuvaletine mi girmedim, sırasına adını mı yazmadım. Plastik kara fatma alıp korkutmadım mı yanında kız gördüm diye kızı bahcede merdivenlerden itip dövmedim mi.. veli üstüne veli şikayetleri en sonunda aldılar beni okuldan. Az durulmustum. Yazık ya bu geceki kadehim yavruna kalksın bari.

Olaya asksal yönünden baktım ben üzgünüm.

Ya ben herifin yaptigini cocugu korkutmasini zaten dogru bulmuyorum… birde hele ilk seferse.. surekli
Oluyorsa cocuklar okuldan kresten soguyor bizzat yasadim kucuk oglumda..sinifta siddet goruyorsa bi arkadasindan istemiyorlar okula gitmeyi..

Belkide kiz cocugu yanlis anladi, bunun cocugu kotu
Manada yapmadi.. ama iste .. bana gore dogrusu: o babanin gidip ogretmene soylemesiydi.. deseydi mesela: boyle bir olay olmus, gozun ikisinin uzerinde biraz fazla olsun vs. Bi kac gun bakarlardi duruma.. cocukla tavugun arasina girilmez derler.. sen kavga edersin, arkani donunce bi bakmissin onlar oynamaya baslamis😐😂
Olayın olduğu yer böyle bir oda gibi çocukların dolapları var üstlerini değiştirip sınıfa geçtikleri yer. Bunlar arkadaş zaten anlaşan çocuklar. Bir sorun olsa öğretmen direk duruma müdahale ediyor bize de bilgi veriyor zaten. Kız babası olmasından mütevellit fazla hassas davrandığını düşünüyorum çünkü öğretmen dedi ki bu velinin oğlunu da be okuttum hiç böyle bir hareket yapmadı sorun yaşadığı halde dedi

Cocuga sormus mu ogretmeni? Belki sadece oyun oynuyolardi yani..
Evet konuşulmuş bunlar. ben bu olayı oğlum okuldan geldikten sonra öğrendim. Olay çok basit olduğu için haber verme gereği bile duymamış öğretmen. Oğlum söylemese ben duymayacaktım muhtemelen. ama öğretmen zaten işi şansa bırakıp olmuş bir seferlik deyip geçiştirecek biri değil ben duymasam da müdahale ederdi veliye

Koparmamis sonucta dedigin icin oyle dedim bende😐😂 herkes farkli sever cocugu, ben kimsenin cocugunu sevmem pek.. cunku hersey yanlis anlasilabiliyor bu devirde.

Babasi gormussede gidip ogretmene soylemesi gerekirdi bana gore.. biraz daha dikkat edin bu ikisine diye
Ben de dokunmam başkasının çocuğuna. eğer bana gülümserse ben de gülümserim o kadar 🤷‍♀️ ama bazı çocuklar çok tatlı oluyor onları öpesi geliyor insanın ya 😊

Evet konuşulmuş bunlar. ben bu olayı oğlum okuldan geldikten sonra öğrendim. Olay çok basit olduğu için haber verme gereği bile duymamış öğretmen. Oğlum söylemese ben duymayacaktım muhtemelen. ama öğretmen zaten işi şansa bırakıp olmuş bir seferlik deyip geçiştirecek biri değil ben duymasam da müdahale ederdi veliye
Tamam
O
Zaman mudahale ettiyse yuz goz olmayi gerektircek durum yok o
Adamla bence.. bekleyin bakalim.. ogluna soylersin tekrar gelip velinin biri birsey soyleyecek olursa gelip sana soylesin. Cocuk
Bunlar ya

Yazık yemin ederim belki cocuk abayı yaktı, konuşmuyorlarmıs simdi. Hangi herif kücükken sevdiği kızın sacını basını cekmedi mıncırmadı ki? Ben su yasımda hala heriflerin anaokul asklarını dinliyorum. Sizinkide “babası girdi araya ayırdı bizi” dicek. Cocuk yeminle kime abayı yaksa “baban bilmiyo dimi” dicek.

Travmalarım bu sekilde cünkü. İlkokulda cocugun birine abayı yaktım sapsarı saçları gizemli sessiz bisey. İlgisini çekmek icin elimden geleni yaptım. Erkekler tuvaletine mi girmedim, sırasına adını mı yazmadım. Plastik kara fatma alıp korkutmadım mı yanında kız gördüm diye kızı bahcede merdivenlerden itip dövmedim mi.. veli üstüne veli şikayetleri en sonunda aldılar beni okuldan. Az durulmustum. Yazık ya bu geceki kadehim yavruna kalksın bari.

Her bakış açısı benim için değerlidir teşekkür ederim aşk kadını ❤️
Yalnız benim oğlum da sarışın ve uzun saçlı 🙄

Tamam
O
Zaman mudahale ettiyse yuz goz olmayi gerektircek durum yok o
Adamla bence.. bekleyin bakalim.. ogluna soylersin tekrar gelip velinin biri birsey soyleyecek olursa gelip sana soylesin. Cocuk
Bunlar ya
aynen çocuk bunlar müdahil olmaya gerek yok.

O zaman belli ki diğer tarafın velisi fazla tepki göstermiş.İşin içinde cocuk olunca cocuklar barısıyor oynuyor.Veliler tartısıyor. Biraz zaman tanımak gerekiyor olabilir.
Aynen öyle. O anda ani tepki verip uyarabilir de ( çocukla muhatap olmasa çok daha iyi) ama uslubu bu olmamalıydı. Korkutarak değil de daha çocuk dilinden konuşabilirdi. Benimki korktu diyelim başka bir çocuğa yapsa o da baban bana kızdı diye çocuğu sınıfta sıkıştırabilir vurabilir bile. İşin içinde çocuk olunca çok hassas oluyor her şey

Çok kötü olmuş yaa 😔 şimdi nasıl

Simdi farklı bir okula verdik çok şükür ögretmenlerimiz harika. ilk aylarda kızlarla oynamaktan korkuyordu şimdi alıştı. Öğretmen bir çocuğun hayatında çok önemli ,özelliklede anasınıfı ve ilköğretimde çok çok önemli.

Benim oğlumda okuma yazmayı öğrendigi ilk günlerde baktım youtobe dan zarf nasil yapilir diye bakıyordu. Ertesi gün şiir nasıl yazilir diye bakıyordu. Aradan 3 5 gün geçti sınıf arkadaşının annesi beni aradı. Benim oğlan kızına mektup yazmiş. ( sen bu okulun en güzel kızısın çok tatlısın gözlerin çok güzel yazan x diye.) Bende özür diledim kadın baktım gülüyor. Bu mektubu ömrüm boyunca saklıyacağım kızımın ilk aşk mektubu dedi :KK70:

Benim oğlumda okuma yazmayı öğrendigi ilk günlerde baktım youtobe dan zarf nasil yapilir diye bakıyordu. Ertesi gün şiir nasıl yazilir diye bakıyordu. Aradan 3 5 gün geçti sınıf arkadaşının annesi beni aradı. Benim oğlan kızına mektup yazmiş. ( sen bu okulun en güzel kızısın çok tatlısın gözlerin çok güzel yazan x diye.) Bende özür diledim kadın baktım gülüyor. Bu mektubu ömrüm boyunca saklıyacağım kızımın ilk aşk mektubu dedi :KK70:
Veli asktan anlayan biri cıkmıs desene sanslısın😄 Benimkinin anası geldi okula “oglumu niye korkutuyosun agladı günler boyu” diye kızmıstı. Gercekten ciyak ciyak aglamıstı korkudan erkegin yüz karası. O günden beri sarısınlardan uzak durdum. Yara oldu icimde sarısınlar (bazen bakınca icim gider) Seneler sonra ekledim kendisini tanıyamadı pek beni (okuldan almıslardı baska sehre).
Diyo ki “basıma bela olan sen miydin ya” 🤣

velinin verdiği tepki gayet normal bir daha kizima dokunmayacaksin demis ne deseydi ?
sizin çocuğunuzu baska bir cocuk cirmalasa o an gorunce hic bir sey demeyecek misiniz ?
bide saldirganligin adi ne zamandan beri heyecanlanmak oluyor ????

O veli benim yerimde olsaydı keşke!
Çocuklar doğruyu yanlışı öğrenmek, topluma uyum sağlamak, donanım kazanmak için okula gidiyor tam da o adamımsı gibi olmamak için!

Çocuklarım bilimum mıncırılıyor, itiliyor, ısırılıyor vs.
Muhattabım hiçbir zaman çocuk değil, veli ve öğretmendir.
Her ebeveyn buna dikkat etse dünya ne kadar güzel olurdu.
Ben sizin yerinizde olsam, o adamla ‘güzel’ bir konuşma yaparım, bakalım savunmasız çocuğa yaptıklarını bana yapabiliyor mu diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X