Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
velinin verdiği tepki gayet normal bir daha kizima dokunmayacaksin demis ne deseydi ?
sizin çocuğunuzu baska bir cocuk cirmalasa o an gorunce hic bir sey demeyecek misiniz ?
bide saldirganligin adi ne zamandan beri heyecanlanmak oluyor ????
Pardon?

Gerçi neyse ya herkes premsesler premsler büyütüyor, görüyorum maalesef ki.
Daha park yerinde ya da çıkışta bile kimseyi önemsemeden birbirini ezermişcesine sıra mıra beklemeden kendi çocuğuna koşan, kalabalık yaran velilerden olduğunuza ya da olacağınıza yemin edebilirim ama ispatlayamam!

Pardon?

Gerçi neyse ya herkes premsesler premsler büyütüyor, görüyorum maalesef ki.
Daha park yerinde ya da çıkışta bile kimseyi önemsemeden birbirini ezermişcesine sıra mıra beklemeden kendi çocuğuna koşan, kalabalık yaran velilerden olduğunuza ya da olacağınıza yemin edebilirim ama ispatlayamam!
neden her konuda benimle polemiğe giriyorsunuz ? ben mesajımı konu sahibine yazdim size degil .
ayrica onu yapacak olan bence sen ve konu sahibi gibiler .adamin kizini cirmaliyorlar adamda bidaha yapma kizima dokunma demis .
konu sahibi " şiddeti " heyecanlanmak olarak normalestirmey calisiyor ama bu normal degil .
bikac kisi ask hikayesi adi altinda "şiddeti" normallestirmey calisiyor ama bu normal degil.
o cirmalanan kiz belki konu sahibinin cocugu yuzunden okula gitmek istemeyecek okuldan soguyacak , korkular yasayacak .o cicugun yasafigi korku ve travmanin onemi yok ama konu sahibinin cocuguna veli yapma dedi diye kiyamet kopuyor .aman kendi oglunun psikolojisi bozulmasin elin cocugu korktumu , cani acidimi bir onemi yok .

bence veliyle dalasmak yerine konu sahibi cocuguna topluluk icinde nasil davranmasi gerektigini ogretmeli .
ne demek durduk yere cocugun birini cirmalamak ! ?!?!?!
böyle seyleri normallestiriyorsunuz sonra kadina siddete hayir , hayvana siddete hayir diyorsunuz ama agaç yasken egiliyor 🌼

neden her konuda benimle polemiğe giriyorsunuz ? ben mesajımı konu sahibine yazdim size degil .
ayrica onu yapacak olan bence sen ve konu sahibi gibiler .adamin kizini cirmaliyorlar adamda bidaha yapma kizima dokunma demis .
konu sahibi " şiddeti " heyecanlanmak olarak normalestirmey calisiyor ama bu normal degil .
bikac kisi ask hikayesi adi altinda "şiddeti" normallestirmey calisiyor ama bu normal degil.
o cirmalanan kiz belki konu sahibinin cocugu yuzunden okula gitmek istemeyecek okuldan soguyacak , korkular yasayacak .o cicugun yasafigi korku ve travmanin onemi yok ama konu sahibinin cocuguna veli yapma dedi diye kiyamet kopuyor .aman kendi oglunun psikolojisi bozulmasin elin cocugu korktumu , cani acidimi bir onemi yok .

bence veliyle dalasmak yerine konu sahibi cocuguna topluluk icinde nasil davranmasi gerektigini ogretmeli .
böyle seyleri normallestiriyorsunuz sonra kadina siddete hayir , hayvana siddete hayir diyorsunuz ama agaç yasken egiliyor 🌼
Siz kimsiniz ki sizinle bir polemiğe girmeye çalışayım, isim bile okumam, tanımıyorum da.
Şuan tekrar baktım, hiçbir bilgim yok isminize denk geldiğimi de anımsamıyorum.
Ha daha önce de böyle olduysa ‘belli’ ki sıkıntı var mesajlarda:)

Hıhı çocuğun çocuğa yaptığını ‘şiddet’ ki cezai ehliyeti olmayan canlının yaptığının adı bu, velinin diğer çocuğa yaptığı uyarı değil mi, yersen!

Umarım bir gün böyle bir şey yaşarım da çocuğuma had bildirmeye çalışan, emir kipiyle konuşup tehdit eden olur da nevrini döndürürüm.
Küçücük çocuğa göz dağı vermek neymiş, dağları yıkıldığında anlar!
Herkes dengiyle muhattaptır hanımefendi, bir çocuk yanlış yapıyorsa muhattabı velisidir, öğretmenidir, kendisi değil.
Keza bir velinin muhattabı ise dünyada son kalan olsa yine çocuk olamaz.
Çocuk, çocuğun muhattabıdır, arkadaşı bana dokunma diyecek, babası değil!

Ama işte kime neyi anlatıyorsam, ola ki biri okur da başına gelirse ne yapması gerektiği konusunda fikir olur, konudaki dallama veli gibi insan sıfatını kenara koymaz!

Siz kimsiniz ki sizinle bir polemiğe girmeye çalışayım, isim bile okumam, tanımıyorum da.
Şuan tekrar baktım, hiçbir bilgim yok isminize denk geldiğimi de anımsamıyorum.
Ha daha önce de böyle olduysa ‘belli’ ki sıkıntı var mesajlarda:)

Hıhı çocuğun çocuğa yaptığını ‘şiddet’ ki cezai ehliyeti olmayan canlının yaptığının adı bu, velinin diğer çocuğa yaptığı uyarı değil mi, yersen!

Umarım bir gün böyle bir şey yaşarım da çocuğuma had bildirmeye çalışan, emir kipiyle konuşup tehdit eden olur da nevrini döndürürüm.
Küçücük çocuğa göz dağı vermek neymiş, dağları yıkıldığında anlar!
Herkes dengiyle muhattaptır hanımefendi, bir çocuk yanlış yapıyorsa muhattabı velisidir, öğretmenidir, kendisi değil.
Keza bir velinin muhattabı ise dünyada son kalan olsa yine çocuk olamaz.
Çocuk, çocuğun muhattabıdır, arkadaşı bana dokunma diyecek, babası değil!

Ama işte kime neyi anlatıyorsam, ola ki biri okur da başına gelirse ne yapması gerektiği konusunda fikir olur, konudaki dallama veli gibi insan sıfatını kenara koymaz!
tamam sen gelip sey dersin cocugum senin çocuğunu cirmaladi ama konuşmaya hakkin yok ahahhahahha 😂😂😂 benim cocugum senin çocuğunu cirmalayinca cocugun cani yanmaz ama benim cocugun psikolojisi bozulur ahahaha yaz.
yazin acilan antalyada yangin var millet egleniyor konusunda gene bana yazdigin 3974 mesajıda cabuk unutmussun 🌼🐞

velinin verdiği tepki gayet normal bir daha kizima dokunmayacaksin demis ne deseydi ?
sizin çocuğunuzu baska bir cocuk cirmalasa o an gorunce hic bir sey demeyecek misiniz ?
bide saldirganligin adi ne zamandan beri heyecanlanmak oluyor ????
Siz öyle yaparsınız.

Şiddet yanlısı ve potansiyel sapık yetiştiriyoruz biz.

C Calcifer bence direk sen veli ile görüş..4 yaşındaki çocuk öper sever yani ne var ki bunda töbe yarabbbim..kıza vurmamış dövmemiş uyarması ne saçma bir davranış..:kızgın::kızgın::kızgın:

C Calcifer bence direk sen veli ile görüş..4 yaşındaki çocuk öper sever yani ne var ki bunda töbe yarabbbim..kıza vurmamış dövmemiş uyarması ne saçma bir davranış..:kızgın::kızgın::kızgın:
Kız babası olunca fazla korumacı oluyor erkekler. Keşke eşlerine karşı da böyle korumacı olsalar

bu konuyu gercekten hayretle okuyorum.
evet kucuk cocuk operde severde bu cok dogru keske opup sevseymis tirnaklamak ne demek ? sizin cicugunuzu baska cocuk gelip durduk yere tirnaklasa bir yapma etme demeyecek misiniz gercekten . adam coxugu dovmemis yapma kizima dokunma yaklasma demis ve "uyarmis "
konu sahibi hem suclu hem guclu .
daha once baska bir konu vardi ana sinifinda bir cocuga arkadasi takmis surekli vuruyor itiyor kakiyordu herkes burda tepki gostermisti olur mu oyle sey cocugu doktora gotursun deniyordu .
gercekten hayretler icindeyim cocuga yapma etme demek ne zamandir suc oldu .bence konu sahibi okul mudurune kadar gitsinde bir agzinin payini almis .
kimse ailesinin egitemedigi cocuklar yuzunden kendi evladininin siddet gormesine izin vermek zorunda degil .

Şiddet yanlısı ve potansiyel sapık yetiştiriyoruz biz.
cocugunuza bunu neden yaptigini hic sordunuz mu cok merak ediyorum ?
ve yaotigi seyin yanlis oldugunu anlattiniz mi ?
bence okul mudurune gidip sikayet edin gerekli cevabi incada buraya yazarsiniz ....

C Calcifer bu konuyu okumalisiniz
kadin karsi taraf duzgun olsa cocuklarinin bunu yapmasina izin vermezler oyuzden muhattap bile olmak istemiyorum demis .
karsi tarafta sizin icin boyle dusunuyor .
hem suclu hem guclu davranmayin...

Benim oğlumda okuma yazmayı öğrendigi ilk günlerde baktım youtobe dan zarf nasil yapilir diye bakıyordu. Ertesi gün şiir nasıl yazilir diye bakıyordu. Aradan 3 5 gün geçti sınıf arkadaşının annesi beni aradı. Benim oğlan kızına mektup yazmiş. ( sen bu okulun en güzel kızısın çok tatlısın gözlerin çok güzel yazan x diye.) Bende özür diledim kadın baktım gülüyor. Bu mektubu ömrüm boyunca saklıyacağım kızımın ilk aşk mektubu dedi :KK70:

Çok güzel anılar bunlar :))
Kızım da ilkokula başladığında sınıf arkadaşı aşık olmuş, önce okuma fişleriyle deneme yapılan🤣 Işık ılık süt iç, Ayşe topu tut, sonra X seni seviyorum ben ... aşk itirafı yaptığı kağıdı da kızımın defterinin arasına koymuş, akşam defteri çıkardı ders yapacak içinde aşk itirafı🤣🤣
Üzerinden 20 sene geçti kağıdı hala saklıyoruz, ne çocuğa ne ailesine bir şey demedik çünkü onlar çocuk.

Son düzenleme:
Ya benim kızıma surekli vuran bir cocuk vaedi ogretnen veli kim varsa ulaşıldı hiçbir şey yapmadı okul
Cocuga ulaşma şansım olsa ben de cocukla konuşurdum ama kızmazdim

bu konuyu gercekten hayretle okuyorum.
evet kucuk cocuk operde severde bu cok dogru keske opup sevseymis tirnaklamak ne demek ? sizin cicugunuzu baska cocuk gelip durduk yere tirnaklasa bir yapma etme demeyecek misiniz gercekten . adam coxugu dovmemis yapma kizima dokunma yaklasma demis ve "uyarmis "
konu sahibi hem suclu hem guclu .
daha once baska bir konu vardi ana sinifinda bir cocuga arkadasi takmis surekli vuruyor itiyor kakiyordu herkes burda tepki gostermisti olur mu oyle sey cocugu doktora gotursun deniyordu .
gercekten hayretler icindeyim cocuga yapma etme demek ne zamandir suc oldu .bence konu sahibi okul mudurune kadar gitsinde bir agzinin payini almis .
kimse ailesinin egitemedigi cocuklar yuzunden kendi evladininin siddet gormesine izin vermek zorunda degil .
Neden bu kadar kötü düşündünüz anlamadım anne egitimini vermiştir her konuda da çocuğunu uyarmıştır..çocuk bu kavga da eder tırnaklar baba uyarmış olabilir kusura bakmayın bizde uyarıyoruz cocuklarımızı ama cocuguma dokunma diyerek değilde biraz daha dikkatli olmasını birbirinize zarar vermeden oyun oynamalarını söyleriz..4 yaşındaki cocuk yani..oğluma oyle birşey yapılsa cocuga gidipte dokunma oğluma demem bu da cok kabaca…sınıftaki öğretmen bence bu olayı iki veli arasında düzeltir diye düşünüyorum..çok gereksiz bir tartişma!!!

cocugunuza bunu neden yaptigini hic sordunuz mu cok merak ediyorum ?
ve yaotigi seyin yanlis oldugunu anlattiniz mi ?
bence okul mudurune gidip sikayet edin gerekli cevabi incada buraya yazarsiniz ....
Yok ben genelde çocuğun yanlışını görünce kafa göz dalıyorum. Terbiye böyle ediyorum çocuğumu

Ya benim kızıma surekli vuran bir cocuk vaedi ogretnen veli kim varsa ulaşıldı hiçbir şey yapmadı okul
Cocuga ulaşma şansım olsa ben de cocukla konuşurdum ama kızmazdim
Vurma yok ki öyle olsa neden çocuğumu sacınayım yaptığının yanlış olduğunu anlatırım. Kafayı yemedim daha o kadar

Hmmm biraz zor bi konu.
Bence çocuğunuzun kıza karşı ilk mıncırması olmayabilir. Mesela benim kızım eve gelince sürekli eray beni itti, eray kolumu çekti, eray yastığımı aldı diyor. Ben öğretmene söylemesini söylüyorum. Ama eşim bir kere gözüyle görse ve öğretmen o sırada müdahalede bulunmasa benim eş de eraya kızar.
Bence başkasının çocuğuna müdahale etme hakkımız da yok ancak orada kendi çocuğum rahatsız oluyor ve korunma ihtiyacı duyuyorsa gayri ihtiyari onu korumaya çalışırım öncelikle.

Oğlunuz bu kızla biraz fazla uğraşıyor olabilir mi ?

Hmmm biraz zor bi konu.
Bence çocuğunuzun kıza karşı ilk mıncırması olmayabilir. Mesela benim kızım eve gelince sürekli eray beni itti, eray kolumu çekti, eray yastığımı aldı diyor. Ben öğretmene söylemesini söylüyorum. Ama eşim bir kere gözüyle görse ve öğretmen o sırada müdahalede bulunmasa benim eş de eraya kızar.
Bence başkasının çocuğuna müdahale etme hakkımız da yok ancak orada kendi çocuğum rahatsız oluyor ve korunma ihtiyacı duyuyorsa gayri ihtiyari onu korumaya çalışırım öncelikle.

Oğlunuz bu kızla biraz fazla uğraşıyor olabilir mi ?
Sordum yakın arkadaşlarımış etkinlikte beraber oynuyorlarmış. Zaten bu mıncırma kızma ya da sözlü rahatsız etme durumunda öğretmen gerekli müdahaleyi yapıyor

Benim çocuğuma başka bir çocuk aynı hareketi yapsa panikle müdahale ederim ama kızım bağırmam tabi sonuçta ikiside çocuk, ama çocuğun ailesiyle konuşurdum çocuklarıyla konuşsunlar ve bu hareketi alışkanlık haline getirmesin diye. O velininde böyle yapması gerekirdi. Eğer bunun tam tesi olmuş olsaydı yani benim çocuğum başka bir çocuğa zarar verseydi çocuğuma çağırılmasından tabiki hoşlanmazdım ama belliki o babada panik yapmış olabilir.

Benim çocuğuma başka bir çocuk aynı hareketi yapsa panikle müdahale ederim ama kızım bağırmam tabi sonuçta ikiside çocuk, ama çocuğun ailesiyle konuşurdum çocuklarıyla konuşsunlar ve bu hareketi alışkanlık haline getirmesin diye. O velininde böyle yapması gerekirdi. Eğer bunun tam tesi olmuş olsaydı yani benim çocuğum başka bir çocuğa zarar verseydi çocuğuma çağırılmasından tabiki hoşlanmazdım ama belliki o babada panik yapmış olabilir.
Ben de öyle düşünüyorum ani tepki vermiş olabilir ama bunun uslubu bu olmamalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X