Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elalemin çocuğunu uyarmayın bence. Mazallah annesi babası yanında olursa olay daha çirkin bir boyuta gider
Ben kavgacı bi insan değilim kimseyle tartışmam endişelenmeyin. Elalemin çocuğu gelip benim çocuğumu mıncırmazsa zaten uyarmam.
Ki velisi yanındaysa velisini uyarırım🙆🏻‍♀️

Bir musibet bin nasihatten iyidir demisler. Oglunuza baska bir velinin bagirmasi sizi tabii ki sinirlendirmis olabilir. Ama orda hatali olan oglunuz. Tatli dille uyarilsa belki tesiri bu kadar guclu olmayacakti. Bir daha o kizi veya baska cocuklari hoyratca tutmamayi ogrenmistir. Veliyle bu hususta konusmasiniza, olayi uzatmaniza gerek yok.

Her zaman cocuklar arasinda halledemiyo, keske edebilse, biz ülke ve okul degistirdik, kizim sessiz biraz da icine kapanik bi kiz, yeni okulunda 2 tane erkek cocuk ilk haftalarda cok tehdit edip ugrastilar kizimla. Seni camdan aticaz gozune kalem sokucaz vs, kizim okula gitmiycrm diye ağlayarak geliyodu eve, 1. Siniftaydi o zaman, ogrencilerden birinin annesiyle görüştüm ben, tamam biz konusucaz dendi, daha sonra okul kapisinda anlattigim olayi yasadim, ve elimde olmadan yükseldim cocuga. Hala pismanim ama cocuklar da bazen cok zorba olabiliyo.
Zaten çocukların hepsi melek falan olmuyor onlar hikaye melekler zorbalığa maruz kalanlar zorbalik yapanlar değil

Çocuğunuz 4 yaşında çok küçük
O kız çocuğunun rahatsız olacağı şekilde davranış gösterdiyse babası o an rahatsız olup tepki vermiş olabilir.

Öncelikle oğlunuza izni olmadan kimseye bu şekilde dokunmaması gerektiğini anlatın.

Velinin nasıl yaklaştığını bilmiyorum tam anlayamadım ama içiniz rahat edecekse konuşun çocuk bunlar 4 yaş grubu doğruyu yanlışı bilmiyorlar ki ama iletişim kurarak çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

4 yaşında küçücük çocuk bunlar yahu birbirlerini mıncırırlar normal yahu kim küçükken bu tarz şeyler yapmadı? Yaşları zaten bunlar için normal adamın öğretmen olup aldığı eğitim ile bu üslupta tavır sergilemesi koca bir sıfır gelip bir öğretmen gibi doğruyu yanlışı anlatması gerekirken korkutmak ne mana

Merhaba KKnın güzide üyeleri :KK70:

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Kusura bakmayın ama bende kızımı mıncıran birine ani tepki verebilirdim. Onun için bence sizin konuşmanıza gerek yok. Zaten öğretmen konuşacakmış

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor me müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş.
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
kızın annesi olsanız nasıl bir çözüm bulurdunuz ? Bunu başıma böyle bir şey gelirse ne yapayım diye soruyorum?

Şimdi siz görünce heyecanlanıp minciriyor demişsiniz fakat o mincirmanin boyutu önemli. Çünkü "ikiside çocuk" denilen olaylarda bazen çocuklardan birisinin canı yanıyor ve yandığı ile kalıyor.

Yardımcı öğretmen teyit etti çocuğa sesini yükselterek kızarak söylemiş. Dedim bizimki canını mı yaktı da böyle bir şey dedi. Yani kız beni bırak bana dokunma gibi bir şey mi söyledi dedim, hayır dedi.

Şimdi siz görünce heyecanlanıp minciriyor demişsiniz fakat o mincirmanin boyutu önemli. Çünkü "ikiside çocuk" denilen olaylarda bazen çocuklardan birisinin canı yanıyor ve yandığı ile kalıyor.

Yardımcı öğretmen aslında olayı baya görmüş demek ki.

Öğretmene bırakmanız bencede iyi olmuş çünkü olay daha başka büyüyebilirdi.

Evet adam sert tepki vermiş olabilir ama öğretmen olarak değilde babası olarak düşünmelisiniz sonuçta kimse çocuğuna zarar gelsin istemez. Benim kendi öz yeğenim geçen kızıma tokat attı bende kızdım ablam baya bozuldu ama napabilirim? Sonuçta kendi evladım. Elime alipta çocuğu dovmedim bidaha yapmaması konusunda uyardım. Çünkü sürekli yapıyorlar bunu.

Geçenlerde de en büyük yeğenim kütüphaneye gitmiş sinif arkadası gelmiş erkek bunlara satasmislar ve yeğenimin topunu alıp (ilçenin ortasından su geçiyor oraya atmış) ee suda götürüp gitmiş haliyle. Yeğenim eve ağlayarak gelmiş ablamda hemen çocuğun numarasına mesaj atmış sana hiç yakıştıramadım neden böyle yaptın vs yazmış megersem babasınınmis telefon adamda okulda ogretmenmis hemen adam çocuğuna özür dilettirmis top alıp yeğenime vermişler. Yani herkes evladına sahip çıkıyor. Adam sizin çocuğunuza kızınca sinirlerim bozuldu diyorsunuz. Ee haliyle sizin cocugunuzda o kıza vurunca o adamın da siniri bozulmustur. Empati yapalım ve çocuğunuza böyle şeyler yapmaması konusunda uyarın.

Forumda popüler tanınmış bi üye olmanıza rağmen çoğu üye tarafsız ve doğru yorum yapip sizi pofpoflamamış
Bence de kimseyle konuşmayın
Çocugunuzun " sevgi " gösterisinde bulunmaması için onunla uygun dille konuşun calci hanım

Forumda popüler tanınmış bi üye olmanıza rağmen çoğu üye tarafsız ve doğru yorum yapip sizi pofpoflamamış
Bence de kimseyle konuşmayın
Çocugunuzun " sevgi " gösterisinde bulunmaması için onunla uygun dille konuşun calci hanım
Tanınmış üye miyim gerçekten 😄 hoşunuza gitmiş olumsuz yorumlar belli ki, çekirdeğinizi çitlemeye devam edin siz :rolleyes:
Buranın BDV olduğunun sizden daha çok farkındayım.

Tanınmış üye miyim gerçekten 😄 hoşunuza gitmiş olumsuz yorumlar belli ki, çekirdeğinizi çitlemeye devam edin siz :rolleyes:
Buranın BDV olduğunun sizden daha çok farkındayım.
Gülmenize anlam veremedim "taninmis " derken ne demek istedigimi eminim sizde anladiniz
Ama yapilan ve benim " begendigimi " düşündügünüz mesajları niye olumsuz olarak kabul ediyorsunuz ki ?
Analık iç güdüsü belki de sizde haklisiniz

Gülmenize anlam veremedim "taninmis " derken ne demek istedigimi eminim sizde anladiniz
Ama yapilan ve benim " begendigimi " düşündügünüz mesajları niye olumsuz olarak kabul ediyorsunuz ki ?
Analık iç güdüsü belki de sizde haklisiniz
Olaf olaf olaffff fırsatı kaçırmıyorsun dimi 🤣

şimdilik öğretmene bırakın ama olayı bırakmamyın öğretmenden size geribildirim vermesini isteyin.
tekrarı halinde kendiniz devreye girersiniz.
burada iki yanlış var (ben de bir süre öğretmen olarak çalıştım okul ortamının yabancısı değilim.)
birincisi, hiç bir şekilde bir yetişkin küçük çocuğa böyle bağırmamalı
ikincisi, bir veli olaya müdahale edecekse bunu çocukla değil diğer veli ile halletmeli.
öğretmen rolü bazen bi yapışıyor sanki tüm çocuklar onun öğrenciyimiş gibi her şeye müdahale ediliyor bu da doğru değil.

çocuğunuza olayı anlayabileceği şekliyle anlatmanız uygun olur. o kişinin ona bağırmaya hakkı olmadığını ve bu konuda sizin gerekli uyarının yapılmasını sağlayacağınızı bilmeli. gelen geçen bana bağırabilir diye bi algısı olmamalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X