Çocuğuma Kızan Veli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bir de itip kaksaydi? Gerci bu dusuncede olan biri sanki öldürdü, ne var bi itmisse der.
Cocuk nasil icerlemisse, yavrum butun gun aklında kalmis ki, babasini gorur gormez anlatmış? Kimin hakki var buna?
Cocuklar bi inatlasir bi oynar, bu normal. Anormal olan sizin gibi el kadar cocuklarla ugrasanlar!!!
Yahu adam uğraşmamış ki. Süreklilik arz eden bir durum yok ortada. Öyle mıncırınca muhtemelen paniğe kapıldı. Saniyelik bir şey yani. Aklında tutmasını da korumacı yetişmesine bağlıyorum bu benim fikrim herkes istediği gibi fikir belirtmekte özgür.

Adam zaten kizinin lafıyla çocuğu korkutmasaydi kimsenin velisine ulaşmaya gerek yoktu evet. Çocuk bunlar. Demek ki icine cok dert olmus ki çocuğu korkutmuş. Madem öyle öğretmenine söylerdi diyorum bende. Oğretmeni de calciye söylerdi sizin çocuk böyle böyle yapıyor dikkatimi çekti tarzında
Çocuk sürekli kol mıncırmıyor, adam sürekli çocuğa bağırmıyor. Anlık gerçekleşen bir durum. Uzatılacak bir şey gibi gelmedi. Öğretmen-veli ayaklandıracak bir şey mi sizce bu bilmiyorum demek ki yetiştirilme farkı.

Yahu adam uğraşmamış ki. Süreklilik arz eden bir durum yok ortada. Öyle mıncırınca muhtemelen paniğe kapıldı. Saniyelik bir şey yani. Aklında tutmasını da korumacı yetişmesine bağlıyorum bu benim fikrim herkes istediği gibi fikir belirtmekte özgür.
ayy bi cocuk diger cocugu mincirmis ne kadar paniğe kapılacak birsey. Polis niye cagirmamis acaba, neyse aklina gelmedi heral🤣

Belki o kız da çocuğun kendisini rahatsız edecek fiziksel temasından rahatsız olmuş, korkmuş ve günlerce anlatmıştır
Her çocuk, her aile birbirinden farklı tarz çocuk yetiştiriyor. Her çocuk da başka şeylere takik.
Mesela benim ablamin çocuğunu bebek bile olsa izinsiz öpemezdik. Evde 'küserim ama" diyip bir şey yaptırmak bile yasaktı. Çünkü insanlar küsmesin diye istemediği şeyi yapsın istemiyorlarmis. Çocuk bugün 4yasinda, hala buluşunca kucaklayıp öpemezsin. Onun sana gelmesi gerekir. Bedenine dokunulmasi, öpülmesi vs konusunda dikkatle yetiştiriyor ailesi, kendi yeğenimi düşünürsem belki okul girişinde bir çocuk ona fiziksel temasta bulunup kolunu incitse bu büyük bir mesele olur. Çocuk belki kreşten bile soguyabilir. Çünkü dediğim gibi,annesi babası bile izin almadan dokunmuyor çocuğa.
Ama bir başka çok yakın arkadaşım var,onun çocuğuna da teyze gibiyim. Ne ailesi takik boyle konulara,ne çocuğun umrunda. Gidince çocuğu kıstırıp öpüyorum, önce ne yapacağımı tane tane anlatmadan(!) Alıp 4 tur ters takla atıyorum, canım istiyor öpüyorum, rahatça gidikliyorum... O çocuğu düşünüyorum mesela,okul girişinde biri onun kolunu mincirsa o da karşılık verir. Ailesi de duysa görse bile normal karşılar, çocuk işte, der geçer.
Yani sizin çocuğunuzun birinin kolunu mincirmasi sizin için utangaçlik, kimi için 'cocuk iste' olabilirken kimi için de memleket meselesi haline gelebilir.
Ben adamın bagirmasini büyütmeye deger bir şey olarak bulmadım açıkçası.
Sıradan bir parkta anneler nasıl bağırıyor elin çocuğuna, ya da mahallede gürültü yapan çocuklara komşular neler söylüyor. Bunlar Türkiye'nin bir gerçeği. Ben küçükken zihinsel engelli bir abla vardı mahallede. Çocuklar gürültü yaptıkça (ya da onla dalga geçtikçe) balkonundaki tuğlalardan firlatirdi aşağıya 😅 şükür ki hiç isabet ettiremedi.
Yani medeniyetin havuzunda yuzmuyoruz ki. Böyle bir toplumuz. Huysuz amcalar topları keser, hacı teyzeler gürültü yapıyorsun diye beddua eder, kavga ettiğin çocuğun abisi gelir seni döver. Bunlar Türkiye'nin gerçekleri.
Çocuk fanusta yasamiyorsa bunlara bir şekilde alışmalı.
Herkes ona bagirabilir, dört yaşında değilse yedi yaşında, o yaşı da atlatirsa ondort yaşında...yani illaha ki haklı ya da haksız kendisinden daha güçlü insanlardan azar yiyecek. Bundan onu kimse koruyamaz. Sizin yapmanız gereken böyle şeylerden kendisine nasıl bir savunma mekanizması yaratmasına yardım etmek...
Haa derseniz ki, "olur mu oyle,ben çocuğum azarlansin diye mi milyarlar veriyroum bu kreşe!" O zaman o bağıran adam da çocuğunun kolu mincirilsin diye para vermiyor derim..
Bence hiç büyütme, öğretmen aracılığı ile halledin .
Olmuş bitmiş bir şey. Bu saatten sonra adam özür mü dileyecek? Ya da özür dilese bile 4 yaşındaki çocuğun çok mu umrunda olacak??
Benim annem de her şeyi büyüten, hakkımizi savunmak için bizi rezil etmek Pahasina yedi düvele yayan bir insandı. Bu yüzden asla ona bir şeyimizi söylemezdik. Misal ablam ilkokul 3te öğretmeninden dayak yemiş, annemin aşırı tepki vermesinden, öğretmeni şikayet etmesinden vs vs korktuğu için anneme söylememiş bile. Ben de mesela ortaokulda benim hakkımda yalan yanlış dedikodular yayan,benden hoslanan çocuğu öğretmenime dövdürtmüştüm:)) annemin haberi bile olmadı.
Çünkü annelerin böyle büyük tepkileri,olayı abartmalari (ne kadar haklı da olsa) çocukları utandirir. İki iki dört yani, bence bu doğanın bir kanunu
O yüzden unutmaya çalışın . Çok da büyütülecek bir olay değil zaten. Daha neler neler yasayacak,ne zorbaliklara maruz kalacaksınız. Daha yolun basindasiniz
Her cümlesine katılıyorum ya hiç uzun uzun yazacak mecalim yoktu

Çocuk sürekli kol mıncırmıyor, adam sürekli çocuğa bağırmıyor. Anlık gerçekleşen bir durum. Uzatılacak bir şey gibi gelmedi. Öğretmen-veli ayaklandıracak bir şey mi sizce bu bilmiyorum demek ki yetiştirilme farkı.
Yetiştirilme farkı mi 😊 ayaklandirma konusunda yorum yapmadım dikkat ederseniz. Gayet açık yazmıştım aslında

Belki o kız da çocuğun kendisini rahatsız edecek fiziksel temasından rahatsız olmuş, korkmuş ve günlerce anlatmıştır
Her çocuk, her aile birbirinden farklı tarz çocuk yetiştiriyor. Her çocuk da başka şeylere takik.
Mesela benim ablamin çocuğunu bebek bile olsa izinsiz öpemezdik. Evde 'küserim ama" diyip bir şey yaptırmak bile yasaktı. Çünkü insanlar küsmesin diye istemediği şeyi yapsın istemiyorlarmis. Çocuk bugün 4yasinda, hala buluşunca kucaklayıp öpemezsin. Onun sana gelmesi gerekir. Bedenine dokunulmasi, öpülmesi vs konusunda dikkatle yetiştiriyor ailesi, kendi yeğenimi düşünürsem belki okul girişinde bir çocuk ona fiziksel temasta bulunup kolunu incitse bu büyük bir mesele olur. Çocuk belki kreşten bile soguyabilir. Çünkü dediğim gibi,annesi babası bile izin almadan dokunmuyor çocuğa.
Ama bir başka çok yakın arkadaşım var,onun çocuğuna da teyze gibiyim. Ne ailesi takik boyle konulara,ne çocuğun umrunda. Gidince çocuğu kıstırıp öpüyorum, önce ne yapacağımı tane tane anlatmadan(!) Alıp 4 tur ters takla atıyorum, canım istiyor öpüyorum, rahatça gidikliyorum... O çocuğu düşünüyorum mesela,okul girişinde biri onun kolunu mincirsa o da karşılık verir. Ailesi de duysa görse bile normal karşılar, çocuk işte, der geçer.
Yani sizin çocuğunuzun birinin kolunu mincirmasi sizin için utangaçlik, kimi için 'cocuk iste' olabilirken kimi için de memleket meselesi haline gelebilir.
Ben adamın bagirmasini büyütmeye deger bir şey olarak bulmadım açıkçası.
Sıradan bir parkta anneler nasıl bağırıyor elin çocuğuna, ya da mahallede gürültü yapan çocuklara komşular neler söylüyor. Bunlar Türkiye'nin bir gerçeği. Ben küçükken zihinsel engelli bir abla vardı mahallede. Çocuklar gürültü yaptıkça (ya da onla dalga geçtikçe) balkonundaki tuğlalardan firlatirdi aşağıya 😅 şükür ki hiç isabet ettiremedi.
Yani medeniyetin havuzunda yuzmuyoruz ki. Böyle bir toplumuz. Huysuz amcalar topları keser, hacı teyzeler gürültü yapıyorsun diye beddua eder, kavga ettiğin çocuğun abisi gelir seni döver. Bunlar Türkiye'nin gerçekleri.
Çocuk fanusta yasamiyorsa bunlara bir şekilde alışmalı.
Herkes ona bagirabilir, dört yaşında değilse yedi yaşında, o yaşı da atlatirsa ondort yaşında...yani illaha ki haklı ya da haksız kendisinden daha güçlü insanlardan azar yiyecek. Bundan onu kimse koruyamaz. Sizin yapmanız gereken böyle şeylerden kendisine nasıl bir savunma mekanizması yaratmasına yardım etmek...
Haa derseniz ki, "olur mu oyle,ben çocuğum azarlansin diye mi milyarlar veriyroum bu kreşe!" O zaman o bağıran adam da çocuğunun kolu mincirilsin diye para vermiyor derim..
Bence hiç büyütme, öğretmen aracılığı ile halledin .
Olmuş bitmiş bir şey. Bu saatten sonra adam özür mü dileyecek? Ya da özür dilese bile 4 yaşındaki çocuğun çok mu umrunda olacak??
Benim annem de her şeyi büyüten, hakkımizi savunmak için bizi rezil etmek Pahasina yedi düvele yayan bir insandı. Bu yüzden asla ona bir şeyimizi söylemezdik. Misal ablam ilkokul 3te öğretmeninden dayak yemiş, annemin aşırı tepki vermesinden, öğretmeni şikayet etmesinden vs vs korktuğu için anneme söylememiş bile. Ben de mesela ortaokulda benim hakkımda yalan yanlış dedikodular yayan,benden hoslanan çocuğu öğretmenime dövdürtmüştüm:)) annemin haberi bile olmadı.
Çünkü annelerin böyle büyük tepkileri,olayı abartmalari (ne kadar haklı da olsa) çocukları utandirir. İki iki dört yani, bence bu doğanın bir kanunu
O yüzden unutmaya çalışın . Çok da büyütülecek bir olay değil zaten. Daha neler neler yasayacak,ne zorbaliklara maruz kalacaksınız. Daha yolun basindasiniz
Benim kizimda tipki yigeniniz gibi, o istemeden kimse dokunamaz buyuk olay cikar bunu ben asilamadim cocugun mizaci bu ve okulda tamamen masum bir sekilde bir arkadasi boyle bisey yapsa cok rahatsiz olurdu eminim ve uyarmak zorunda kalabilirdim.
Çunku aslinda cok masum olan bir hareket biliyorum ki benim kizi luzumsuz sekilde ekstra rahatsiz edecek.

İşte yapılabiliyor bazen sonuçta evlat bu ❤️ Ay ben ne yapayım peki buradaki okullar fena 🤣Bağcılar'da çocuk büyütmeye çalışıyorum
O veliyi de anlayabiliyorum zaten anlık hareket ettiğini düşünüyorum. Biz ister istemez koruyucu olabiliyoruz çok olağan bir durum. İşte benimki çok küçük 4 yaşındaki çocuk sadece korkar bilinç altına yerleşir.
Bağcılar deyince tepkisiz kalamadım, ben de Bağcılar’da öğrenci yetiştirmeye çalışıyorum canla başla (gerçi şu anki okulumun öğrenci-veli profili salt Bağcılar değil) Ben veliye de çok kızamadım bilemiyorum, inanın o da sınıfında neler neler görüyor onlarla özdeşleştirip belki aşırı tepki vermiştir. Çocuğunuzla arkadaşının rahatsız olduğunu babasının da yanlış davrandığını anlatın, ama sizin olayın üzerinde çok durduğunuzu görürse “demek çok büyük bir olay” deyip daha travmatik gelebilir çocuğunuza.

Veli anlık bir tepki vermiş. Ancak üslup çok önemli ,daha sakin bir biçimde, arkadaşının canı aciyabilir,tekrar yapma diyebilirdi.

Ama dünya cam fanus değil ,bu ne ki daha nasıl insanlarla karşılaşacaklar. Ana okulu bir nebze daha korunaklı ,gördüğü insan sayısı az. İlkokula başlayınca eğer böyle herşeyden etkilenirse çok zorlanırsınız. Bazı şeylerle baş etmeyi ogrenebilmeli. Böyle hassas yetiştirilen çocuklar ileride en ufak zorlukta depresyona girebiliyor

Merhaba KKnın güzide üyeleri :KK70:

Sorunum şu; Oğlum ( 4 yaş) anaokuluna gidiyor. Bir sabah babası bıraktıktan sonra başka bir veli
kızını getiriyor bizimki de kolunu tutup mıncırıyor onu görünce heyecanlanıp. Veli (ERKEK )dönüp oğluma " bir daha kızıma dokunmayacaksın, bir daha sıkmayacaksın" diyerek kızıyor. Bu esnada yardımcı öğretmen olayı görüyor ve müdahale ediyor. Bu olay için okuldan beni aramadılar. Eşim oğlumu alırken daha sınıfım içinden bağırmaya başlamış "baba x babası bana kızdı böyle böyle dedi" diye. Yardımcı öğretmene sorunca olayı tam görmediğini gerekli müdahale yaptığını söylemiş. Sanırım öğretmene bıraktı bazı şeyleri
Ben bu olayı duyunca sınıf öğretmeninin aradım ve durumu sordum. Veli ile konuşacağını durumun yanlış olduğunu söyledi ve bu veli o okulda öğretmenmiş.
Şimdi sorum şu ben bu veli ile karşılaştığımda konuşmalı mıyım yoksa öğretmene mi bırakmalıyım ? Çünkü inanılmaz sinirim bozuldu. Oğlum iki gün bunu anlattı ve baya korkmuş.
Eğer cocuklar arası birsey olsa müdahale etmem ögretmene bırakırım.
Ki oluyor benim kızım her hafta bi sikayet alıyor:(
Hersabah kimseyi cizme,sıkıstırma diye tembihleyip yollıuyorm ama illaki kapısıyorlar.
Ögretmen siz uyarınızı yapın diyor.Müdahale etmiyor veliler.
Kızım arkadasının yüzünü cizmis,ögretmene veliyi arayıp özür dileyelim demistim.Suan o derece bi sorun yok demisti.
Ama burda cocuklar değil konu veli.
Ben direk gider konusurdum veliyle.
Benim cocuguma bagıramaz.
Ben de bagıramam baskasının cocuguna öyle bir hakkım yok.

Sizin gibi velilerle karşılaşmaktan çok korkuyorum. Çünkü kendimi tutamaz saçma sapan insanlar yüzünden başım ağrırdı.
4 yaşında çocukların atışmasına bağıracak kadar aciz insanlar. Üstelik öğretmen bu şahıs. "Arkadaşının canını yakmamalısın" diyebilirdi. Eşşek kadar herifin 4 yaşında çocuğa bağırmasını nasıl normal görebiliyorsunuz?? PES!
[/
İnsanlarda karakter oluşumunun 7 yaş civarına kadar olan donemde temelini tamamladığından bihaber olduğunuz için ciddiye hiç alamadım yorumunuzu. 4 yaşındaki çocuğun atışmasından değil durduk yere birini mıncırmasından bahsediliyor konuda. nolcak diye diye geleceğin şiddete meyilli insanlarını yetiştiriyosunuz işte. Böyle başlıyo zaten, mıcırsın nolcak 4 yaşında bi şey olmaz kafasındakilerden çok korkuyorum ben de. Ayrica adamın bağırmasını çok uygun bi tepki olarak yorumlamadım. Konu sahibinin adamın peşine düşüp hesap sormasının adamın bağırmasından daha anormal olduğunu savundum. Bu iki cümle arasındaki farkı umarım anlayabilirsiniz. Hayat boyu bu çocuk yaptığı etkiye bir tepki alacak bu kadar koruyucu olmayın, madem hatalı davranmış o zaman tepki alacağını da bilsin demek istedim. Çünkü mıncırmak bi sevgi göstergesi değil. pekiştirilmesi gereken değil, düzeltilmesi gereken bi davranış. Onu da muhtemelen etrafındaki yetişkinlerden öğrendi. Ayrıca yorumunuz çok saldırganca. Siz o adamdan daha betersiniz maalesef. Katılmadığınız fikri bu kadar saldırganca ifade etmenize gerek yok ama işte bunlar hep çocukluktan gelen kalıplar. Size ilk ve son cevabımdır.

E adam uyarmış işte ne var ben anlamadım. Herkes çocuklar duymasın dizisinde gibi duyar abidesi olarak gezemez her dakika. Adam da aniden öyle biraz yükselmiştir kaldı ki bağırma itip kakma falan yok anlattığınıza göre. Benim çocuğumu da mıncırsalar uyarırım fazla abartılı geldi düşünceleriniz.
Evet haklısınız (!) o günler çok güzel olduğu için şiddet yansını berbat bir topluluk olduk. Okulda psikolojik şiddet, fiziksel şiddet, evde şiddet, askerde şiddet. Çocuk onu içerlemiş ve babası gelir gelmez söylemiş. Korkar çünkü. Bir daha olursa ne olur mesela? Çocukları korkutarak ve sindirerek eğitemezler ki. Bir kere bir yabancı sizin çocuğunuza bağıramaz ya bunu anlamamız lazım. Hele ki 4 yaşında çocuğa! Bu psikolojik şiddettir. Bu saçmalığı hayatınızın her alanında kabul ediyorsunuz sonra bu erkekler kötü.

Integrall Integrall 4 yaşında ne olacak mıncırsın mı demişim ben? Oğlumla temas konusunda konuştuğumu söyledim. Kaldı ki sanki çocuğa zarar vermiş gibi yazıyorsunuz. Ne yapalım çocuğa her yabancının kızma hakkı vardır diye mi düşündürelim.
ben adamın peşine düşmedim farkındaysanız. Peşine düşseydim numarasını bulur hesap sorardım. Ve ayrıca bizim evde şiddetin olduğunu söylemişsiniz. Bundan bunu çıkaracak kadar berbat bir zihniyete sahipsiniz.

Integrall Integrall sizin aranız yok herhalde. Oğlum afferin ne güzel mıncırdın desin demiyoruz. İnsan gibi arkadaşının canını yakmamalısın diye bilir. En az 30 yaşındaki herifin kendine sahip olmayıp bağırması normal, 4 yaşında çocuğun mıncırması anormal değil mi? Siz böyle önünüze gelenin çocuğunuza bağırmasını normal görün, bizim çocuklarımızından uzak durun!

Evet haklısınız (!) o günler çok güzel olduğu için şiddet yansını berbat bir topluluk olduk. Okulda psikolojik şiddet, fiziksel şiddet, evde şiddet, askerde şiddet. Çocuk onu içerlemiş ve babası gelir gelmez söylemiş. Korkar çünkü. Bir daha olursa ne olur mesela? Çocukları korkutarak ve sindirerek eğitemezler ki. Bir kere bir yabancı sizin çocuğunuza bağıramaz ya bunu anlamamız lazım. Hele ki 4 yaşında çocuğa! Bu psikolojik şiddettir. Bu saçmalığı hayatınızın her alanında kabul ediyorsunuz sonra bu erkekler kötü.
O zaman ben de çocuk parkta oynarken çocuğunu başka çocuk itince gidip bağırayım. Bu mu yani? Her önüne gelen kızabilir bağırabilir mi? Ve evet evladım benim için değerli ama cam fanusta da tutmuyorum çocuğumu. Ay bir de Potansiyel sapık ve şiddete meyilli çocuk yetiştiriyormuşum onu fark ettirdiler. :D

Integrall Integrall 4 yaşında ne olacak mıncırsın mı demişim ben? Oğlumla temas konusunda konuştuğumu söyledim. Kaldı ki sanki çocuğa zarar vermiş gibi yazıyorsunuz. Ne yapalım çocuğa her yabancının kızma hakkı vardır diye mi düşündürelim.
ben adamın peşine düşmedim farkındaysanız. Peşine düşseydim numarasını bulur hesap sorardım. Ve ayrıca bizim evde şiddetin olduğunu söylemişsiniz. Bundan bunu çıkaracak kadar berbat bir zihniyete sahipsiniz.
Bu hafta daha basımıza geldi.
Kresde ögle uykusuna battaniyesiyle gidiyor bizimki.(27 aylık)
Malı da kıymetlidir,battisi ekstra kıymetlidir.
Uyumadıgı icin onsuz ögretmeni gönderin battiyi alısana kadar demisti.
3 cocuk birlesmis battiyi almak istemisler.
Benim koca yürekli kızım 3 e tek dalmıs:S
Ögretmen 2sini kurtardık elinden ama birini azcık yoldu dedi:S
Hani beni arasalar ne deseler haklılar veliler:KK43:
Burda gıkım cıkmaz
Yorumların bazılarında gidip bizim velileri kucaklayasım geldi.
Kimse araamadı 3 aydır bizi valla.

O zaman ben de çocuk parkta oynarken çocuğunu başka çocuk itince gidip bağırayım. Bu mu yani? Her önüne gelen kızabilir bağırabilir mi? Ve evet evladım benim için değerli ama cam fanusta da tutmuyorum çocuğumu. Ay bir de Potansiyel sapık ve şiddete meyilli çocuk yetiştiriyormuşum onu fark ettirdiler. :KK70:
Ay komik olan adamın bağırmasına cam fanusa koyamazsınız, çocuğun yaptığı anormal😂 o zaman başka çocuklar itip kakacak bebenizi cam fanusa koymayın napalım diyelim biz de. Gerçekten çok can sıkıcı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X