Çocuğuma yetemiyorum (maddi)

Kutusut

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2022
167
110
23
29
3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.

Baba kişisinin rolü ne?

İlle de özele gidecek diye derde kedere düşmeyin.
Karı koca çalıştıgımız halde özele yollamadım/yollayamadım ben.
Devlet okullarında eksik gördügünüz dili en azından geliştirmesi için yardımcı kurslara yollayabilirsiniz.
Kızım orta okulda gayet iyi yabancı dil eğitimi aldı.
Okul hafta sonları için de kurs açtı, ona da gitti.
Henüz daha bunları düşünmen için çok küçük.
Şimdiden ingilizce egitimi için ufak ufak başlayabilirsiniz.

Siz elinizden geldikce manevi olarak destek olun daha 3.5 yasnda gelecek kaygısı yapmayın bir yegen fen lisesinde hic ozele gitmedi bir akraba İngilizce tip biz butun kuzenler üniversite mezunu yani okuyan cocuk heryerde okur İngilizce beraber calisin okuyun ...

Ayrıca çocugunuzun sizin gibi kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan güzel bir annesi var lütfen kimseye imrenip üzülmeyin.
Babasının bu durumda rolü ne bilmiyorum ama siz evladınızla mutlu olmaya bakın.
Kaliteli zamanlar geçirin.
Hafta sonları yeşilliği bol alanlarda gezebilir, çeşitli aktivitelerle günü değerlendirebilirsiniz.

İnşallah benim oğlum da iyi yerlere gelir. Ama çalıştığım kurumda çocuklar kurstan kursa koşuyor. Çoğunun eşi doktor polis mühendis. Bir eve giriyor 25 30 bin. Ben bunları yapamıyorum. Yapamayacağım da. Oğlumla yaşıt çocuklar kreşe de gidiyor piyano yüzme kursuna ayrı da gidiyorlar. Ben sene devlet anaokulu alsın diue bekliyorum. O da bazen kontenjan doldu diyip almıyorlarmış inşallah öyle bir sorun yaşamayız.

Yanlış düşünüyorsunuz. Çünkü özele okula gidiyor arkadaşlarımın çocukları hiçbiri fen lisesini kazanamadı. Anadolu’yu da kazamıyorlar. Devlet okullarında biçe çocuklar fen liseleri kazanıyor. İngilizceleri de çat pat.
Kaldı ki daha 3 yaşında. Belki kendisi burslu kazanacak o okulları. Siz bolca sevin oynayın mutlu olmaya bakın. Bu arada ODTÜ mezunu bir mühendisle aynı kurumda da çalışıyorum mesela.
Ben de Erzincan üniversitesi mezunuyum

Dışarıya çıkmaya çalışıyoruz. Parka götürüyorum basen sahile de çıkmıyoruz Ama scooter istedi 300 lira fiyatı. Onu bile alamadım bir dahaki aya bakacağım. Sanırım bu durum beni tetikledi.

Kendi çocukluğumu düşündüğüm de maddi olarak elde edemediğim yada ettiğim hiç bir şey şimdi ki zamanda beni üzmüyor yada mutlu etmiyor. Anne/babam/kardeşlerimle geçirdiğim keyifli saatler, sevgilerini hissettiğim anlar, birlikte güldüğümüz yada üzüldüğümüz şeylerin çoğu aklımda ama.
İyi anne baba olmanın, o bağı kurmanın yolu maddiyatla ilgili değil.
Kreşe gönderemiyorsanız onunla güzel aktiviteler yapın. Atıyorum motor gelişimi için neler yapılıyor araştırın ve birlikte yapın. Başka çocuklarla sık sık bir araya getirin. Eğlence alanları tiyatro gibi sosyal aktivitelere götürün. Evde sinema dans saatleri yapın.

O taraftan bir beklentim yok
Babanın düzenli geliri ve mesleği varsa beklentim yok diyip bir köşeye atmayın o da çocuk üzerinde sorumlu babalık yapmıyorsa da masrafını karşılamalı en azından eğitim masraflarını karşılasın kafi. Tüm yükü üstünüze almanız sizi yorar daha önünüzde uzun yıllar var , her geçen sene masrafta artacak, okul konusunda illa özele gitmek zorunda değil özellikle okul öncesinde çoğu veli zorunluluktan özele gönderiyor ama tabiki imkanı olan kurslara vs de gönderiyor sosyal anlamda gelişmesi için. Ama dediğim gibi bunlar paraya endeksli şeyler siz elinizden geleni yapıyorsunuzdur ama bahsettiğiniz kazançla zaten kalan faturaya yemeye gider , o nedenle babayı da devreye sokun lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…