- 5 Mayıs 2013
- 33.829
- 41.245
- 798
3.5 yasinda cocugu o kadar kursla, kresle boğmanın hicbir mantigi yok bence.İnşallah benim oğlum da iyi yerlere gelir. Ama çalıştığım kurumda çocuklar kurstan kursa koşuyor. Çoğunun eşi doktor polis mühendis. Bir eve giriyor 25 30 bin. Ben bunları yapamıyorum. Yapamayacağım da. Oğlumla yaşıt çocuklar kreşe de gidiyor piyano yüzme kursuna ayrı da gidiyorlar. Ben sene devlet anaokulu alsın diue bekliyorum. O da bazen kontenjan doldu diyip almıyorlarmış inşallah öyle bir sorun yaşamayız.
Bunu ilk defa duyuyorum. Her ilde var mı?Özele gidince ne oluyor ki? El kadar bebeler markadan bahsediyor. Zaten her yer adı özel olan ama okula benzemeyen yerler. Maksat çocuğum özele gidiyor demek:)
6 yaşında gelince TEGV'e yazdırın. Ücretsiz her türlü kurs var.
Zaten çalışmadığı ve borç yaptığı için boşanma oldu. Nafaka da vermiyor bu durumda.
Ev kurarken biraz borca battım ama en yakın zamanda birikim yapmaya başlayacağım inşallahŞimdi üzülmek için çok erken kreş ve kurslar tabiki iyi ama daha küçük çocuğunuz. Asıl masraflar okula başlayınca artacak ne yazıkkiAsıl paraya o zaman ihtiyaç olacak. Şimdiden önlem almalısınız. Benim önerim önce bankadan dolar hesabı açtırın bu aydan itibaren çocuğunuz için her ay ama istisnasız her ay 20 dolar alın.(çok zorlamaz diye düşünüyorum) İlkokul 2 den sonra 1000dolara yakın para olacak o parayla kısım kısım İngilizce kursu da ödenir, teniskursuna da gider .( Tabiki siz 20 dolar yatırmayı hiç bırakmayın.) çocuğunuzun ya da sizin küçülen kullanmadığınız düzgün kıyafetleri oyuncaklarını dolap vb uygulamalardan satın. parasını yine çocuğunuz için dolar yapın kenara atın. Kurslar ilkokul 2 den sonra ihtayaç haline gelecek. Bence Matematik ve İngilizce kesin aldırın ihtiyacına göre ve İlk okul 4 te özel kolejlerin bursluluk sınavlarına sokun. Bakarsınız burs kazanır. Çocuğunuzun sağlıklı gelişmesi için Bir tane hobisi olsun yeter ve bu illa yüzme tenis olmak zorunda değil. Onu iyi gözlemleyin ve yine ilk okul çağlarında Onun ilgi duyduğu bir alanda bir sosyal kursa gitse yeter. Satranç bile sevebilir. Karamsar olmak yerine şimdiden bir bütçe ayırıp geleceğe yatırım yapın lütfen. Siz güçlü bir kadınsınız, moralinizi bozmayın .. çocuğunuz şimdilik sadece onunla kaliteli zaman geçirecek ve ona sevildiğini hissettirecek bir anneye ihtiyacı var .
Bu seren serengil de bozuk saat gibi arada doğru gösteriyor doğru demiş bence debiri daha demiş ben de büyürken istediğim çoğu şeyi alamadı ailem. şimdi düşünüyorum, hafif bir iç burukluğu olsa da bu durum bana yokluğu öğretti. aza tamah etmeyi öğretti, elindekinin kıymetini bilmeyi öğretti. fakirliği övmüyorum asla. ama çocuğun her istediğine ulaşım sağlamak ne kadar sağlıklı bilemiyorum.
valla devlet okullarında okudum ben gayet de iyi okudum.
seren serengil şey demişti bizim zamanımızda kafası çalışmayanları özel okullara yolluyorlardı, benim de derslerim kötüydü beni de özele yolladılar, şimdi bir alamet özel okul demişti ahahahahah hatırlar gülerim arada.
Ben sorduğumda MEB programında yok ingilizce öğretilmiyor demişlerdi. Ama belki değişmiştir3.5 yasinda cocugu o kadar kursla, kresle boğmanın hicbir mantigi yok bence.
Oglum gecen yil devlet anaokuluna yarim gun gitti.
Bu yıl ayni okula tam gun gidecek. Drama ve Ingilizce dersleri olacak.
Devlet ana okullarinda da oluyor Ingilizce.
Çocuğunuz için yapabileceg5en değerli şey onu koşulsuz sevmeniz ve özgür bir alan tanımanız. Saksısı geniş çiçekleri coşarlar. Siz imkanlariniz dahilinde olan şeyleri yapın diğerleri zaten yapabileceğiniz şeyler değil onlara takılıp gergin stresli bir anne olmayın. Baktınız hiç olmuyor o zaman babasından nafaka alın oğlunuz için.3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.
Bu kadar küçükken kurs olduğunu bilmiyordum çocuklara bir bakayım3.5 yaşında bir çocuk inanin anaokulunda ingilizce dersinden birşey anlamıyor ki.
Kızim özel anaokulundaydı,anaokulundayken 1 kelime ingilizce cıkmadı agzından. Ilkokulda öğrendi. Bu sadece basit bir örnek. Cocuğunuz diğer cocuklarla kendini kiyaslamıyor,onlar o kursa,bu etkinliğe gidiyor ben neden gitmiyorum demiyor,siz kendi kendinizi üzüyorsunuz şu an. Ki zaten kurstan kursa koşması da inanin uygun değil,çocuk bu ne zaman oyun oynayacak,ne zaman aylaklık edecek. Yarış atı misali ordan oraya olacağına,ilgisi olan tek bir alanda ilerlemesi daha doğru bence.
Elinizden geleni yapan,evladına tek başına bakan dimdik bir anne ,güçlü bir kadınsınız siz. Kendinizi üzmeyin lütfen.
Devlet okulu da kötü bir yer değil. İlkokul döneminde veliler ortak bir gün saat belirleyip toplu ingilizce dersi aldırabiliyorlar devlette. Arkadaşımın kızı devlette ilkokulda böyle bir çözüm buldular. Fiyatı da uyguna geldi.
İstanbuldaysanız ibb'nin spor okulları var hatta bazı belediyelerinde var ,onları araştırın erken dönemde,kontenjan dolmadan 4 yaş itibariyle başlatabilirsiniz. Basketbol,Voleybol vb klüpler oluyor. İllaki özele gitmeli diye birşey yok.
Ha gönül istiyor cocugum en iyisini giysin,yesin,içsin ama annenin dert ettiği kadar cocuk inanın umursamıyor bunları.
Sağlikla büyütün.
Nafaka yok mu3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.
Herkesin imkanları kendine özel. İş değiştirip onlardan uzaklaşma şansınız olmayabilir. Bir dönem bende çevreme bakarak iyi marka kıyafet alamıyorum, iyi oyuncak alamıyorum vs gibi kendimi çok üzüyordum. Ama kendimizi böyle kabullendim. İmkan oldu geçen sene özel kreşe verdim yoksa konuşma terapisi alması gerekecekti. Bu sene devlet anasınıfı da yazdırdım.İnşallah benim oğlum da iyi yerlere gelir. Ama çalıştığım kurumda çocuklar kurstan kursa koşuyor. Çoğunun eşi doktor polis mühendis. Bir eve giriyor 25 30 bin. Ben bunları yapamıyorum. Yapamayacağım da. Oğlumla yaşıt çocuklar kreşe de gidiyor piyano yüzme kursuna ayrı da gidiyorlar. Ben sene devlet anaokulu alsın diue bekliyorum. O da bazen kontenjan doldu diyip almıyorlarmış inşallah öyle bir sorun yaşamayız.
Anneme en çok bana yetmediğini düşündüğünde kızardım. İlla özel okula gitmeye gerek yok. Bence çok yanlış düşünüyorsunuz bu düşünce cocugunuzu çok uzerdi eğer anlayabilseydi. Maddi olarak biseyler yapamamak, manevi olarak yapamadığınız anlamına gelmiyor. Ki bu maddiyattan çok daha önemli bana güvenin. Siz ne kadar güçlü olursanız evladinizda o kadar azimli ve güçlü olur.3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.
3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.
Devlet tiyatrolarını takip edin. Yıllık üyelik yaptırın.Bunları yapmaya çalışıyorum. Ama zorlanıyorum. Bir aktivite kitabı 100 TL. İki kişi bir tiyatroya gidiyoruz 150 tl. Hep eksiye düşüyorum ama çocuğuma yapabildiğimi yapmaya çalışıyorum.
3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?