Çocuğuma yetemiyorum (maddi)

3.5 yasinda cocugu o kadar kursla, kresle boğmanın hicbir mantigi yok bence.
Oglum gecen yil devlet anaokuluna yarim gun gitti.
Bu yıl ayni okula tam gun gidecek. Drama ve Ingilizce dersleri olacak.
Devlet ana okullarinda da oluyor Ingilizce.

Bunu ilk defa duyuyorum. Her ilde var mı?

Zaten çalışmadığı ve borç yaptığı için boşanma oldu. Nafaka da vermiyor bu durumda.

Sittirsin o zaman boşverin siz yetiyorsunzu gayet. Fiyatlardan herkes şikayetçi zaten üzülmeyin, ben durumun üzüldüğünüz kadar kötü olmadığını düşünüyorum. Herkes zor geçiniyor zaten, bence gayet yeterlisiniz.

Ev kurarken biraz borca battım ama en yakın zamanda birikim yapmaya başlayacağım inşallah

Bu seren serengil de bozuk saat gibi arada doğru gösteriyor doğru demiş bence de

Ben de aynı şeyden bahsedicem önemli olan çocuğun çabası. iki yaş büyük kuzenim özeller de okudu liseyi bitiremedi.
Benim ailemin de durumu iyiydi ama göndermediler , devlet okulunda okudum. Güzel bir üniversitede okudum. Yurtdışına çıktım. Koljlerde yiyemediğim paraları orda yedim, hiç pişman değilim.
Dilim de iyi derecede sayılabilir.
Sınav birincileri açıklanıyor mesela çoban.
İçinizi ferah tutun.

Ben sorduğumda MEB programında yok ingilizce öğretilmiyor demişlerdi. Ama belki değişmiştir

Çocuğunuz için yapabileceg5en değerli şey onu koşulsuz sevmeniz ve özgür bir alan tanımanız. Saksısı geniş çiçekleri coşarlar. Siz imkanlariniz dahilinde olan şeyleri yapın diğerleri zaten yapabileceğiniz şeyler değil onlara takılıp gergin stresli bir anne olmayın. Baktınız hiç olmuyor o zaman babasından nafaka alın oğlunuz için.

Bu kadar küçükken kurs olduğunu bilmiyordum çocuklara bir bakayım

İlkokul 3’e kadar özele gittim eve yakın olduğu için hastalığımdan ötürü devlete almışlar İngilizcem gayet iyi. Anadolu lisesinde İngilizce öğreniliyor çünkü. Şu aşamada özel okul için kalbinizi üzmeyin. Şu anki sistemi bilmiyorum ama lise sınavları zamanı geldiğinde ders aldırmak için uğraşırsınız, o zamana kadar para biriktirirsiniz, güzel bir lisede okusun diye

siz kendiniz İngilizce biliyor musunuz?
Biliyorsanız akşamlar minik minik birlikte oyun oynar gibi vakit geçireblirsiniz
zaten anaokullarında da öyle aman aman bir şey öğretmiyorlar. ama ne oluyor çocuklar yabancı dil diye bir şey olduğunu öğreniyor... sahil filan demişsiniz, eğer turistik bir yerde yaşıyorsanız eğer oralarda zaten turisti yabancıyı biliyor olabilir. benim 4 yaşında yiğenim var özel kreşe giiyor, en büyük motivasoynu tatile gidince yabancı arkdaşlarıyla (turist bebeleri kast ediyor) ingilizce konuşcakmış ona hevesle öğrenmeye çalışıyor yoksa öğrenmeyecek paşam. ama öğrendiği kreşten ziyade evde annesinin öğrettiği.

bu bebeğe el kadarken alakasız 2 dili de öğrettiler mesela:
youtubedan aratıp bakabilirisniz:

How to teach Baby Roa to be bilingual.| How to speak German and Korean.​

kesin başka başka böyle çok bebe vardır, biraz baksanız bulursunuz.

yok hiç biliyorsanız, şehriniz de uygun değilse, cambly kids gibi uygulamalar var şu an küçük de 4 yaştan sonra eğitim aldırabilirsiniz. indirim zamanlarını, ücretsiz ders haklarını filan takip edebilirsiniz.

ama
bence endinizi üzmeyin
asıl okula başlayınca masrafı artacak elinizden geldiğinde para biriktirmeye çalışın

ben zamanında devlette misler gibi öğrenen nesildenim.
evet biliyorum şimdi devlet okullarında o eski anadolu lisesi performansı yok....ama internet derya deniz, moraliniz bozulmasın.

Nafaka yok mu

Herkesin imkanları kendine özel. İş değiştirip onlardan uzaklaşma şansınız olmayabilir. Bir dönem bende çevreme bakarak iyi marka kıyafet alamıyorum, iyi oyuncak alamıyorum vs gibi kendimi çok üzüyordum. Ama kendimizi böyle kabullendim. İmkan oldu geçen sene özel kreşe verdim yoksa konuşma terapisi alması gerekecekti. Bu sene devlet anasınıfı da yazdırdım.
Tek diyeceğim kıyafete,oyuncağa vs gereksiz şeylere çok çok para harcamayın. Fazladan bulduğunu herşeyi gelecek için yatırıma koyun altın dolar borsa neyse...
Mesela seneye devlet anasinifina gitse de özel uzaktan eğitim ingilizce kursları var çocuklar için. Bende ileride düşünüyorum mesela. Ya da başka şeyler için şimdiden ufak yatırımlar yapın. Ben anaokuluda görmedim, özel kursta görmedim ama çok şükür meslek sahibi olabildim

Anneme en çok bana yetmediğini düşündüğünde kızardım. İlla özel okula gitmeye gerek yok. Bence çok yanlış düşünüyorsunuz bu düşünce cocugunuzu çok uzerdi eğer anlayabilseydi. Maddi olarak biseyler yapamamak, manevi olarak yapamadığınız anlamına gelmiyor. Ki bu maddiyattan çok daha önemli bana güvenin. Siz ne kadar güçlü olursanız evladinizda o kadar azimli ve güçlü olur.

Allah kolaylik versin öncelikle 3.5 yasinda daha en azindan 1 sene sonra 1 kursa baslayabilir. Belediyenin kurslari oluyor cokta guzel oluyor lutfen arastirin imkanınız olsaydi da arastirin bunları derdim çünkü gayet güzel etkinlikleri oluyor. Ufak tefek birikimleri ilkokul için yapmaya çalışın gerisi cocukta varsa zaten ışıldar

Böyle konular görünce babalıktan nem almayan kocalara uyuz oluyorum ama şöyle bir durum var ki 2 kişi çalışanlar da şu an çok zor özele gönderiyor.

Alternatif çok mesela aile yaşam merkezlerinde de kurslar var çocuklar için mesele araştırmak da..

Son düzenleme:
Bunları yapmaya çalışıyorum. Ama zorlanıyorum. Bir aktivite kitabı 100 TL. İki kişi bir tiyatroya gidiyoruz 150 tl. Hep eksiye düşüyorum ama çocuğuma yapabildiğimi yapmaya çalışıyorum.
Devlet tiyatrolarını takip edin. Yıllık üyelik yaptırın.
Evet aktivite kitapları çok pahalı malesef. Renk renk el işi kağıtları alın resim defterine şekiller yapın. Boyama kitaplarında ki resimleri el işi kağıtlarını minik minik kesip yapıştırarak tamamlayın. Doğadan yaprak toplayın boyayın vs vs. Evet her şey çok pahalı ama ucuz yollu şeylerde yapılabiliyor çoğu zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…