- 25 Mart 2022
- 897
- 800
- 23
Özele gidince ne oluyor ki? El kadar bebeler markadan bahsediyor. Zaten her yer adı özel olan ama okula benzemeyen yerler. Maksat çocuğum özele gidiyor demek:)3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.
Üstte yazmış ama yazarken karışmış üyenin alıntısında kalmış cevabı. Baba ipsiz sapsız, uçan kuşa borcu olan, nafakayı ödeyemeyen biriymiş.Babanın düzenli geliri ve mesleği varsa beklentim yok diyip bir köşeye atmayın o da çocuk üzerinde sorumlu babalık yapmıyorsa da masrafını karşılamalı en azından eğitim masraflarını karşılasın kafi. Tüm yükü üstünüze almanız sizi yorar daha önünüzde uzun yıllar var , her geçen sene masrafta artacak, okul konusunda illa özele gitmek zorunda değil özellikle okul öncesinde çoğu veli zorunluluktan özele gönderiyor ama tabiki imkanı olan kurslara vs de gönderiyor sosyal anlamda gelişmesi için. Ama dediğim gibi bunlar paraya endeksli şeyler siz elinizden geleni yapıyorsunuzdur ama bahsettiğiniz kazançla zaten kalan faturaya yemeye gider , o nedenle babayı da devreye sokun lütfen.
Olay sizin beklentiniz değil ki olay çocuğun durumuyla alakalı. Nafaka işini şahsileştirmeyin onu kenidniz için değil evladınız için alıyorsunuz.O taraftan bir beklentim yok
Bizim evimize de 25 bin giriyor ikimizde memuruz ona rağmen özele gonderemiyoruz çünkü her yer özel okul artık kalite anlamında gerçekten iyi bir okula bizim de bütçemiz yetmiyor sırf adı özel okul diye de çocuğumu göndermem ki okuyacak çocuk her yerde okurİnşallah benim oğlum da iyi yerlere gelir. Ama çalıştığım kurumda çocuklar kurstan kursa koşuyor. Çoğunun eşi doktor polis mühendis. Bir eve giriyor 25 30 bin. Ben bunları yapamıyorum. Yapamayacağım da. Oğlumla yaşıt çocuklar kreşe de gidiyor piyano yüzme kursuna ayrı da gidiyorlar. Ben sene devlet anaokulu alsın diue bekliyorum. O da bazen kontenjan doldu diyip almıyorlarmış inşallah öyle bir sorun yaşamayız.
nedenO taraftan bir beklentim yok
Şimdi üzülmek için çok erken kreş ve kurslar tabiki iyi ama daha küçük çocuğunuz. Asıl masraflar okula başlayınca artacak ne yazıkki3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.
Zengin değilsek ilkokulda hele anaokulunda ben de gereksiz buluyorum. Aile desteğiyle devlette de başarılı olunabilir. Taa 4 yaşından kolejlere çocuk göndersek bir servet harcarız. Gerek yok. Eğitim hayatı uzun. Ben ortaokul 6. Sınıfta koleje başlattım bu yıl . Liseyi devlette okutacağım ama.Bizim evimize de 25 bin giriyor ikimizde memuruz ona rağmen özele gonderemiyoruz çünkü her yer özel okul artık kalite anlamında gerçekten iyi bir okula bizim de bütçemiz yetmiyor sırf adı özel okul diye de çocuğumu göndermem ki okuyacak çocuk her yerde okur
Belediyelerin tonla kursu var. Benim bulunduğum ilçede çocuklara yönelik yüzme kursu, basketbol voleybol kursu , ingilizce kursu,gitar,saz kursu , okçuluk, boks,satranç, fitness ne ararsan var, 6 şehre ücretsiz gezi duzenlediler daha yeni. Ben takipte kalıyorum, kendim için mesela her sene havuzdan yararlanıyorum. Dışarda havuza yazilsam haftanın iki günü aylık 600 lira, belediyemin havuzu haftada iki gün bedava.İnşallah benim oğlum da iyi yerlere gelir. Ama çalıştığım kurumda çocuklar kurstan kursa koşuyor. Çoğunun eşi doktor polis mühendis. Bir eve giriyor 25 30 bin. Ben bunları yapamıyorum. Yapamayacağım da. Oğlumla yaşıt çocuklar kreşe de gidiyor piyano yüzme kursuna ayrı da gidiyorlar. Ben sene devlet anaokulu alsın diue bekliyorum. O da bazen kontenjan doldu diyip almıyorlarmış inşallah öyle bir sorun yaşamayız.
Siz ona sürekli destek olun beraber oturur calisrsiniz kurs da illaki bi sekilde olur 8 sinifta birde 12.sinifta verirsiniz yeterki siz sürekli onunla ilgilenin artin internet var ordan bile öğreniliyor dersler soru cozumleri simdiden gelecek kaygisi yapmayin onada stresinizi yansitmayin hepimiz büyüdük bir sekilde cani sagolsunİnşallah benim oğlum da iyi yerlere gelir. Ama çalıştığım kurumda çocuklar kurstan kursa koşuyor. Çoğunun eşi doktor polis mühendis. Bir eve giriyor 25 30 bin. Ben bunları yapamıyorum. Yapamayacağım da. Oğlumla yaşıt çocuklar kreşe de gidiyor piyano yüzme kursuna ayrı da gidiyorlar. Ben sene devlet anaokulu alsın diue bekliyorum. O da bazen kontenjan doldu diyip almıyorlarmış inşallah öyle bir sorun yaşamayız.
Bunları yapmaya çalışıyorum. Ama zorlanıyorum. Bir aktivite kitabı 100 TL. İki kişi bir tiyatroya gidiyoruz 150 tl. Hep eksiye düşüyorum ama çocuğuma yapabildiğimi yapmaya çalışıyorum.Kendi çocukluğumu düşündüğüm de maddi olarak elde edemediğim yada ettiğim hiç bir şey şimdi ki zamanda beni üzmüyor yada mutlu etmiyor. Anne/babam/kardeşlerimle geçirdiğim keyifli saatler, sevgilerini hissettiğim anlar, birlikte güldüğümüz yada üzüldüğümüz şeylerin çoğu aklımda ama.
İyi anne baba olmanın, o bağı kurmanın yolu maddiyatla ilgili değil.
Kreşe gönderemiyorsanız onunla güzel aktiviteler yapın. Atıyorum motor gelişimi için neler yapılıyor araştırın ve birlikte yapın. Başka çocuklarla sık sık bir araya getirin. Eğlence alanları tiyatro gibi sosyal aktivitelere götürün. Evde sinema dans saatleri yapın.
Ablam bakıyor. Zaten bakıcı ücreti de versem maaş kalmaz ortada. Kira da ödüyorum.Çocuğunuza siz işteyken kim bakıyor? Bakıcı ücretleri ile okul ücreti başabaş gelmiyor mu?
Zaten çalışmadığı ve borç yaptığı için boşanma oldu. Nafaka da vermiyor bu durumda.Babanın düzenli geliri ve mesleği varsa beklentim yok diyip bir köşeye atmayın o da çocuk üzerinde sorumlu babalık yapmıyorsa da masrafını karşılamalı en azından eğitim masraflarını karşılasın kafi. Tüm yükü üstünüze almanız sizi yorar daha önünüzde uzun yıllar var , her geçen sene masrafta artacak, okul konusunda illa özele gitmek zorunda değil özellikle okul öncesinde çoğu veli zorunluluktan özele gönderiyor ama tabiki imkanı olan kurslara vs de gönderiyor sosyal anlamda gelişmesi için. Ama dediğim gibi bunlar paraya endeksli şeyler siz elinizden geleni yapıyorsunuzdur ama bahsettiğiniz kazançla zaten kalan faturaya yemeye gider , o nedenle babayı da devreye sokun lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?