Olumlu bak canım. Böyle hayat zehır olur. Senın yerınde olmak isteyen n kaç kadın var . Özelde çok güzel egıtılıo dıye bısey yok. Baba yollasın bırazda konuşun3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.
Bilemiyorum. Pazartesi gunu veli toplantimiz vardi ve ogretmen bu yil Ingilizce ve drama gibi dersleri olacağını soyledi ogleden sonra.Ben sorduğumda MEB programında yok ingilizce öğretilmiyor demişlerdi. Ama belki değişmiştir
Kendisi maddiyatı iyi olup daha az gelirli insanların halinden anlayan ender insanlardan. Sevme sebeplerimden biri de bu miss i.Seni bir kere daha sevdim
Tebrik ederim misscherry'cim
Ne güzel açıklayıcı yazmışsınız.Eğer şartlar elverirse liseye kadar devlet okulu düşünüyorum ben. O zamana kadar derslerini kendim takip edeceğim,yardımcı kaynak kitaplar ,özel ders vs. Kurslarla da destekleriz. O süre zarfında çocuk kendini gösterecektir ,nitelikli bir liseye giderse ne mutlu bize. Ben imkanları üniversite eğitimi için zorlamayı düşünüyorum.
Bizim kurumda da ayni muhabbet dönüyor. Anasinifina aylık 4750ye yazdırmış arkadaş. Ama çocuğun annesi eczacı, baba da öğretmen akşama kadar okulda sayılır. Mecbur kaldılar onlar. Birçok calisan aile özel okulu veya kreşi iş saatleri yüzünden tercih ediyor. 8-5 çalışan memur bir çift için devlet okul saatleri uyuşmuyor.
Özel okul tercih ederken dikkat etmemiz gereken birçok nokta var ayrıca. Özel okula çocuğu eti senin kemiği benim mantığı ile bırakmamak lazım. Gözlemini takibini sizler yapacaksınız. Sinav yapacaksınız mesela cocuga. Bir örnek daha vereyim. Eşimin arkadaşının kızı özel okulun kendi bünyesinde yaptığı sınavlarda 2. Oluyormus. Tıp en olmadı dış hekimliği gelsin vs şeklinde konuşuyorlardı. Ben o isler öyle olmaz ,tam tersi olabilir dedim biraz kırılırlar. Çocuk unv sınavında çok çok kötü yaptı ve hiçbir okula yerlesemedi. Tıp bekleyen çocuk yüksek okula bile gidemedi. Yine bir arkadaşın çocuğu 1. Sınıfta okuldan kaçmaya çalışan, 1 tane bile kitap okumayan bir cocuktu. 2. Sınıfta özel okula verdiler, bi baktım ki cocuga madalya takılmış en çok kitap okuyan ödülü diye. Kriterleri nedir anlayamadım ayda 1 kitap okumak herhalde 17 sayfalık. Yani takibini iyi yapmak lazım.
Şu anda yaşı gelince devlet anaokulu sonra devlet anasinifi şeklinde gid3bilirsiniz. Ilkokulda okul çıkışı yine okulda ingilizce ,resim ,drama kursları oluyor,onlara yazdirabilirsiniz. Bol kitap okusun. Büyüdükçe yetenekleri ortaya çıkar. İlgisi varsa bir enstrüman edinir kursa gider ilerde örneğin. Bu şekilde ilerler kendiliğinden süreç. Bogmamak lazım çocuğu. Bir kurstan çık diğerine yetiş... en zararlısı bu zaten.
Herkes çocupunu özel kreşe yada okula göndermiyor. Bunun için üzülmeyin lütfen. Bende çocupumu asla özel okula göndermem ama bunun için de içimde bir burukluk hissetmem açıkçası. Eminim çok iyi bir annesinizdir. Baba da destek çıkıyordur inşallah.3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.
Evet iş bulma olayı evet ayrı dert. İş buluyor ayrı dert. Arkasın oğlu istanbulda çok güzel bir kuruma yerleşti. Ev kiraları 17binmis . Al buyur burdan yak. Annesi destek olacak evlenene kadarNe güzel açıklayıcı yazmışsınız.
Özel de olsa devlette önce çocuğun için de olacak. Sonra aile ilgilenecek. Okul en son planda liseye kadar.
Lise de iyi bir okul ,iyi bir üniversiteyi getirir.
Artik üniversiteler çoğaldı, onunda iyisini kazanmak lazım.
Çocuk çalışınca en iyi okulları ,devlet okulunda da olsa kazanıyor. Uni sonrası iş bulmada sıkıntı artık.
O yuzden uni ve sonrası için birikim yapılmalı çocuk için diye dusunuyorum.
Ben sorduğumda 50 aylık alıyoruz daha aşağısını almıyoruz dedilerYanılıyorsunuz belediyelerin/kurumların kreşlerine 3 yaş çocuklar alınıyor.Hatta bağımsız anaokullarında da çoğunlukla 3 yaş grubundan sınıf açıyorlar.
Önerdiğinix başka setler var mı? İngilizce için de kulak aşinalığı olsun diye en azından biraz yardımcı olmak istiyorum. Çıkartmalı boyamalı bir kitap biliyor musunuz çocuğun sıkılmayacağı cinstenben hiç kreşe göndermedim.direkt devlet anaokuluna gönderdim bir sene.sonra da 1. sınıfa başladı devlette.kendim destek oldum hep .belediyenin spor kursuna gönderdim savunma sporlarından birine.yüzmeye gitti gene belediyenin.ha ne zaman özel okul şart dedim.okulunun 4.sınıftan itibaren yetmediğini kapasitesine hitap etmediğini anladığım zaman.sonra bursluluk sınavlarına soktum bu yılda kazandığı okullardan tanınan bir okula gidecek.yani size demem o ki elaleme bakmayın.hiç de üzülmeyin.sizin evladınız henüz çok küçük.başkalarının ego tatmini için sorduğu saçma sorulara sakın aldırmayın.aktivite setleri alabilirsiniz.ben de yukarıda bir üyenin yazdığı osman abalının setini almıştım.dolap uygulamasından 2. el harika legolar alabilirsiniz.kitaplar alabilirsiniz.hatta orada çok az kullanılmış kolej anaokulu setleri bile var uyguna.sizin çocuğunuz henüz gerçekten çok küçük.hele bir 7 yaş olsun o zaman planlayın dil eğitimini sporu vs.
Bu sene çevremde sorfuğum okullar kabul etmedi seneye şansımı deneyeceğimÇocuğunuz 3.5 yaşındaymış.Bagimsiz devlet anaokullari var oraya verebilirsiniz çocuğunuzu.Ben de böyle bir okulda rehber ogretmen olarak çalışıyorum.Cocuklar hem sosyallediyorlar hemde bir sürü şey öğreniyorlar.Ailenin yükü azalıyor baya
Dışarıya çıkmaya çalışıyoruz. Parka götürüyorum basen sahile de çıkmıyoruz Ama scooter istedi 300 lira fiyatı. Onu bile alamadım bir dahaki aya bakacağım. Sanırım bu durum beni tetikledi.
Doğru söylüyorsunuzÇocuğuna vereceğin en değerli en güzel şey mis gibi anne sıcaklığın. Kendinden daha iyi durumda olanlara insan elbette özenir ama bunu travma haline getirmenin mutsuz olmanın hiç bir faydası yokki. Benimde 2 evladım var onlarında belirli istekleri oluyor çeşitli uygulamalardan 2.el temin ediyorum . Artık evine 2 maaş gireninde sıkıntı çektiği bir dönemdeyiz. Hem geleceğin neler vereceği hiç belli olmaz.
Osman Abalıoğlu nun setlerini tavsiye ederim.Önerdiğinix başka setler var mı? İngilizce için de kulak aşinalığı olsun diye en azından biraz yardımcı olmak istiyorum. Çıkartmalı boyamalı bir kitap biliyor musunuz çocuğun sıkılmayacağı cinsten
Alıyorlar hanımefendi tekrar sorun benc3Bu sene çevremde sorfuğum okullar kabul etmedi seneye şansımı deneyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?