Siz elinizden geleni yapın da yapamadiklariniz görünmez merak etmeyin. Her anne gibi evladınız için en iyisini istediğinizi biliyorum ama bazen olmaz inanın eminim ki büyüdüğünde bunu bilerek buyurİnanın iple çekiyorum işten likoşa koşa geliyorum kaliteli vakit geçirmeye de çalışıyorum. Çok iyi giydiremiyorum bazen dolaptan 2. El kıyafet de aldım. Ama birkaç kitap boya aldım evde birşeyler yapmaya çalışıyorum
İkinci el kıyafet almak utanılacak birşey değil ayrıca bazen ben kendime bile alıyorum. İnanın annem beni tek başına ne zorluklarla okuttu bir bilseniz. Sizi çok iyi anlıyorum. Ama bakın ben burda size yazıyorum ve şuan ki kimliğine kavuşmuş durumdayım. Bende eksikliklere büyüdüm. Ama çok şükür iyi bir insan iyi bir evlat oldum. Herşeye sahip olmak bazen iyi birşey değildir. Biliyorum çok yazdım fakat bu konuda bir evlat olarak sizin uzulmenizi istemem. Annemin üzüldüğünü gördüğüm zamanlar geliyor aklıma. Benim için yaptığı fedakarlıklar geliyor. Sizde evladınız için buna uzulmeyi bırakın lütfenİnanın iple çekiyorum işten likoşa koşa geliyorum kaliteli vakit geçirmeye de çalışıyorum. Çok iyi giydiremiyorum bazen dolaptan 2. El kıyafet de aldım. Ama birkaç kitap boya aldım evde birşeyler yapmaya çalışıyorum
Anlıyorum .Öncelikle ülke şartları sadece sizi değil herkezi yerinden oynattı .Yetersizlik psikolojisinden çıkmaya bakın anne ne kadar mutluysa çocuğu da o kadar mutlu olur. O yaştaki çocuğun en büyük ihtiyacı koşulsuz sevgi ve ilgi öncelikle. Mükemmeliyetçilik takıntınız olmasın .Scooter alamadığınızı söylemişsiniz bu tarz şeylere çok para vermeye gerek yok bir yakınınız verebilir ya da ikinci el alabilirsiniz. Başkasının imkanlarıyla kıyaslamayın siz kendi imkanlarınızla en iyi ne yapabilirsiniz ona odaklanın.Ablam bakıyor. Zaten bakıcı ücreti de versem maaş kalmaz ortada. Kira da ödüyorum.
Allah sizin de yolunuzu kolaylaştırsın inşallahDolap gibi uygulamalardan 2. el alabilirsiniz.Hatta çocuğunuzun kullanmadığı eşyalari da ordan satarak alabilirsiniz.Umutsuz olmayin.
Ben 3,5 ay önce bosandim.Kizim 7 yaşında.Ozel okula gidiyor.Babasi olacak pislik okul parasinin yarısını veririm demişti simdi vermiyor.3 kurus nafakayla da hicbir seyine yetmiyor.
Evet piyano, keman, yüzme, jimanstik vs gitmeyen çocuk yok gibi .Ama hepsi maliyet demek.
Şimdilik hiçbirine gitmiyor.Okul parasıni anca karsiliyorum çünkü.Tüm masraflari kıstım, minimal harcama ile yasiyoruz.Ama kızım anlıyor durumu.
Bol vakit geçirin yavrunuzla öpüp sarılın.Yaşı daha çok küçük.Allah büyüktür bir kapı kapanir diğeri açılır.
Çok teşekkür ederim mesajınız bana çok iyi geldiİkinci el kıyafet almak utanılacak birşey değil ayrıca bazen ben kendime bile alıyorum. İnanın annem beni tek başına ne zorluklarla okuttu bir bilseniz. Sizi çok iyi anlıyorum. Ama bakın ben burda size yazıyorum ve şuan ki kimliğine kavuşmuş durumdayım. Bende eksikliklere büyüdüm. Ama çok şükür iyi bir insan iyi bir evlat oldum. Herşeye sahip olmak bazen iyi birşey değildir. Biliyorum çok yazdım fakat bu konuda bir evlat olarak sizin uzulmenizi istemem. Annemin üzüldüğünü gördüğüm zamanlar geliyor aklıma. Benim için yaptığı fedakarlıklar geliyor. Sizde evladınız için buna uzulmeyi bırakın lütfen
Mayıs ayında doğdu tam 3.5 bile değil aslındaHaziran öncesindemi doğdu acaba. Ben 4e girerken vermiştim. 3.5 yaş alıyorlardı sanırsam. Devlet anaokuluydu.
Çok teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağımAnlıyorum .Öncelikle ülke şartları sadece sizi değil herkezi yerinden oynattı .Yetersizlik psikolojisinden çıkmaya bakın anne ne kadar mutluysa çocuğu da o kadar mutlu olur. O yaştaki çocuğun en büyük ihtiyacı koşulsuz sevgi ve ilgi öncelikle. Mükemmeliyetçilik takıntınız olmasın .Scooter alamadığınızı söylemişsiniz bu tarz şeylere çok para vermeye gerek yok bir yakınınız verebilir ya da ikinci el alabilirsiniz. Başkasının imkanlarıyla kıyaslamayın siz kendi imkanlarınızla en iyi ne yapabilirsiniz ona odaklanın.
https://www.hepsiburada.com/dikkati-guclendirme-seti-anasinifi-4-yas-osman-abali-p-KADEDA58063 Bu set çok yararlı kesinlikle tavsiye ederim
https://www.hepsiburada.com/redka-dedektif-akil-mantik-zeka-ve-strateji-oyunu-p-HBV000004JW1O Görsel zekayı geliştiren harika bir oyundur.
https://www.hepsiburada.com/beren-oyuncak-ahsap-puzzle-p-HBV00001ABXMY Tasarlama,sıralama,ayırt etme becerilerini bu tarz puzzle'lar ile sağlayabilirsiniz
Hamur,köpük, çamur gibi maddelerle dokunma duyusuna hıtap edebilirsiniz.İnstagramdan bir anaokulunu takip edin ordaki aktiviteler size farkli fikirler verebilir
Siz yada ablanız biraz İngilizce biliyorsanız günlük ingilizce (@bilingual.english) • Instagram photos and videos bu hesabı tavsiye ederim.İki dilli çocuk yetiştirme konusunda güzel bir rehber.Hiç bilmiyorsanız bunu aradan çıkarın çünkü yanlış telafuz yarar değil zarar verecektir.
Ayrıca ben de devlet okulunda öğretmenim branşım anaokulu değil İngilizce ama ortamı biliyorum.Şunu çok net söyleyebilirim her kademe ve sınıf için herkese ; Eğer çocuğunuzu birkaç köklü namlı zincir okul vardır onlardan birine gönderemiyorsanız kesinlikle özel okula değil devlet okuluna gönderin.
Rica ederim, insallah bütün mutluluklar sizi ve evladinizi bulurÇok teşekkür ederim mesajınız bana çok iyi geldi
o yaşta çocuk dil öğrenmiyor diye baleye gitmiyor piano çalmıyor diye üzülmek çok yersiz.bırakın gönlünce oynasın gönlünce uyusun parklarda vakit geçirsin.hemen niye beklentilere girdiniz anlamadım ben?daha çok zamanı var iyi bir eğitim için.şu an bebeklikten yeni çıkmış bir minik o.yarış atı konumuna getirilmemeliMayıs ayında doğdu tam 3.5 bile değil aslında
İş yerindeki herkes bu aralar çocukları hangi kursa yazdırdı nereye götürdü onları konuşuyor galiba onlardan etkilendim. Piyano kursu ingilizce kursu yüzme kursu özel okullar vs. Maalesef ben bu imkanları sağlayamayscağım.o yaşta çocuk dil öğrenmiyor diye baleye gitmiyor piano çalmıyor diye üzülmek çok yersiz.bırakın gönlünce oynasın gönlünce uyusun parklarda vakit geçirsin.hemen niye beklentilere girdiniz anlamadım ben?daha çok zamanı var iyi bir eğitim için.şu an bebeklikten yeni çıkmış bir minik o.yarış atı konumuna getirilmemeli
ben hiç kreşe göndermedim.direkt devlet anaokuluna gönderdim bir sene.sonra da 1. sınıfa başladı devlette.kendim destek oldum hep .belediyenin spor kursuna gönderdim savunma sporlarından birine.yüzmeye gitti gene belediyenin.ha ne zaman özel okul şart dedim.okulunun 4.sınıftan itibaren yetmediğini kapasitesine hitap etmediğini anladığım zaman.sonra bursluluk sınavlarına soktum bu yılda kazandığı okullardan tanınan bir okula gidecek.yani size demem o ki elaleme bakmayın.hiç de üzülmeyin.sizin evladınız henüz çok küçük.başkalarının ego tatmini için sorduğu saçma sorulara sakın aldırmayın.aktivite setleri alabilirsiniz.ben de yukarıda bir üyenin yazdığı osman abalının setini almıştım.dolap uygulamasından 2. el harika legolar alabilirsiniz.kitaplar alabilirsiniz.hatta orada çok az kullanılmış kolej anaokulu setleri bile var uyguna.sizin çocuğunuz henüz gerçekten çok küçük.hele bir 7 yaş olsun o zaman planlayın dil eğitimini sporu vs.İş yerindeki herkes bu aralar çocukları hangi kursa yazdırdı nereye götürdü onları konuşuyor galiba onlardan etkilendim. Piyano kursu ingilizce kursu yüzme kursu özel okullar vs. Maalesef ben bu imkanları sağlayamayscağım.
Hala ozel okul diyorsunuz.birakin ozel okulu.yazin bu kursları belediyeler ucretsiz veriyor.hatta kışın bile devam ediyor.yetenikli çocuklarla ayriyetten ilgileniyor,yetiştiriyorlar.sizse illa para harcayayım diyorsunuz.kizim yazın basketbola gitti,kışın da göndereceğim.gecen yılda gitti.geclik spor merkezinin kursu.ogretmeni çok iyi.judoya gönderdim, öğretmenden çok memnunum.anlatimi güzel ve müsabakalara katıldılar,madalya aldı çocuklar.tekvando hocasının yetiştirdiği sporcu milli sporcu oldu,yurtdışında yarıştı.tek kuruş para ödenmiyor.İş yerindeki herkes bu aralar çocukları hangi kursa yazdırdı nereye götürdü onları konuşuyor galiba onlardan etkilendim. Piyano kursu ingilizce kursu yüzme kursu özel okullar vs. Maalesef ben bu imkanları sağlayamayscağım.
o kadar da ücretsiz değil herşey.tekvando malzemelerini biz almıştık oldukça pahalılardı.ayrıca kuşak atlama sınavları hep ücretli .ama masraflar elbette bir özel okulla karşılaştırılamaz.Hala ozel okul diyorsunuz.birakin ozel okulu.yazin bu kursları belediyeler ucretsiz veriyor.hatta kışın bile devam ediyor.yetenikli çocuklarla ayriyetten ilgileniyor,yetiştiriyorlar.sizse illa para harcayayım diyorsunuz.kizim yazın basketbola gitti,kışın da göndereceğim.gecen yılda gitti.geclik spor merkezinin kursu.ogretmeni çok iyi.judoya gönderdim, öğretmenden çok memnunum.anlatimi güzel ve müsabakalara katıldılar,madalya aldı çocuklar.tekvando hocasının yetiştirdiği sporcu milli sporcu oldu,yurtdışında yarıştı.tek kuruş para ödenmiyor.
O kadarcikta olur. Birde eğitim için para ödesen o daha fazla olur.o kadar da ücretsiz değil herşey.tekvando malzemelerini biz almıştık oldukça pahalılardı.ayrıca kuşak atlama sınavları hep ücretli .ama masraflar elbette bir özel okulla karşılaştırılamaz.
haklısınız.bu şekilde belediyelerin imkanlarından faydalanabilir.o yaşta ağır sporlara gidemez küçük ama jimnastik olabilir yüzme kursu olabilir.özel okul yemeden içmeden gezmeden kısılacaksa asla gidilecek yer değil .iyi bir özel okula burslu aylık 7 bin ödüyoruz biz.o da extralar hariç.asla gerek yok anaokulunda ilkokulda gelir yüksek değilse.seveceği bir öğretmen ve çocuğun azmi ailenin ilgisi yeterli ilkokulda.sonrası yıllara para ayırmalı gerekirse.gerekmiyorsa da devlet artı kurslarla gayet iyi eğitim alabilir.belki burs da kazanabilir çocuk.şu an bunları düşünmesine gerek yok.çocuk çocukluğunu yaşamalı doyasıya.O kadarcikta olur. Birde eğitim için para ödesen o daha fazla olur.
Seni bir kere daha sevdimBence hiç üzülmeyin, ben de özel okula falan gitmedim sadece lise ve ünv için dershaneye gittim. Bizim lisede de proje çocuklar vardı, doğuştan kursa gidiyorlardı ben oturdum kendim çalıştım İngilizceyi herkesten iyi yaptım mesela. Şimdi 3 dil konuşuyorum. Ünv sınavında da doğuştan gayet pahalı bir dersaneye giden bir arkadaşım (Nesibe Aydın) benim okulda istatistik kazandı, sonra beğenmeyip tekrar sınava girdi. Bense ilk 100e girdim. Benim zamanımdaki ünv sınavı birincisi çocuk da mütevazi bir yerden geliyordu, Mersinliydi galiba ailesi de normal gelirde insanlardı. Dersanede de derece sınıfındaydım, öyle proje bebesi yoktu bizim sınıfta herkes normal ailelerden geliyordu. Doktorayı da Almanya'da burslu yaptım, hayat boyunca eğitime para ödemedim aksine okullar bana para önerdi
Çocuğun kafası çalışıyorsa uçar gider yani yolunu bulur. Proje çocuk işi de bana saçma geliyor, çocuk kurstan kurs taşınıyor iyi hoş da ne zaman çocukluğunu yaşayacak .. ben çocuğum olursa param olmasına rağmen sadece spora gönderirim herhalde. Bence takmayın hiç, dert edinmeyin olursa iyi ama olmazsa da çocuğunuz da piyano çalmayıversin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?