Çocuğuma yetemiyorum (maddi)

İngilizce alt yapım biraz vardı ama üzerine gitmeyince unutuldu gitti. Renkler sayılar tanışma ifadeleri birkaç kalıp cümle var aklımda kalan

Borçlarım Aralık ayında bitiyor. O zaman başlayacağım şimdi neyse de lise dönemimde daha çok ihtiyacı olacak. Onun için bir hesap açmayı düşünüyorum

İnanın iple çekiyorum işten likoşa koşa geliyorum kaliteli vakit geçirmeye de çalışıyorum. Çok iyi giydiremiyorum bazen dolaptan 2. El kıyafet de aldım. Ama birkaç kitap boya aldım evde birşeyler yapmaya çalışıyorum

İngilizce alt yapım biraz vardı ama üzerine gitmeyince unutuldu gitti. Renkler sayılar tanışma ifadeleri birkaç kalıp cümle var aklımda kalan
Günlük yaşamda ingilizce konuşursanız özel kreşe gerek yok ki. Kendinizi bunun için üzmeyin. O harika sandığınız kreşlerde bile birçok aktiviteyi çocuk tamamlamıyor, velilere abartılarak yansıtılıyor. Bir kitap alın, ing videolar izleyin sizinde gelişir ingilizceniz. Özel ders alır zamanla. Eba tv de bile ingilizce dersleri oluyor etkisi olacaltır mutlaka. Eşiniz destek oluyor mu?

Boşanmanın ilk zamanları çocuğa eksiklik hissettirmeyeyim diye borca girip bir sürü şey aldım çocuğa ama sonra kafama dank etti. Şimdi bazen denk gelirse dolaptan bile alıyorum. Birikime de en kısa sürede başlayacağım.

3 yaşındaki bebe önce türkçeyi öğrenmeli.turkceyi düzgün konuşuyor mu?ilkokula başladığında da kursa gönderebilirsiniz. 3 yaşındaki çocuk basketboldan, tenisden, voleyboldan anlamaz.anlamaz derken ,gereksiz demiyorum ama henüz öğrenme olgunluğuna gelmemiştir.mesela kızımı 4.5 yaşında tenise yazdırdım, olmadı.basketbol ve voleybol bile 7 yas olsun istiyor çünkü kuralları anlamıyorlar,elleri küçük vs.cocuklar oyun olarak görüyor. Inanın 3 yas çocuğunun şu anda en fazla oyuna ihtiyacı var.hafiza kartı ve yapboz alabilirsiniz,kızım çok severdi.bol bol parka götürün. Devlet kreşleri ucuz,oraya yazdirin. Yaşıtlarıyla oynasın.oyun oyun oyun

Öğretmen olarak ben de böyle düşünüyorum
Para harcadığınızda iyi eğitim olur diye bir şey asla söz konusu değil, takip edin eğitimine destek verin ihtiyaçlar dahilinde bu piyano öğrenmek değildir..

Temel şeyler her şeyden önce gelir önce siz ferah olun elinizden geleni yapıyorsunuz
Mutluluk ve huzur her şeyden önemli

Dolap çok güzel bir uygulama inanın yurt dışında insanlar öyle çok tercih ediyor ki ikinci el eşya zaten dünyanın kuralına aykırı bu kadar bolluk nerede olabilir hep her şeyi herkes 0 tüketse kaynaklar nereye kadar…

Çünkü hepimiz biliyoruz ki ozel okullar ogrenciyi ve veliyi memnun etme üzerine kurulu.

Dolap gibi uygulamalardan 2. el alabilirsiniz.Hatta çocuğunuzun kullanmadığı eşyalari da ordan satarak alabilirsiniz.Umutsuz olmayin.
Ben 3,5 ay önce bosandim.Kizim 7 yaşında.Ozel okula gidiyor.Babasi olacak pislik okul parasinin yarısını veririm demişti simdi vermiyor.3 kurus nafakayla da hicbir seyine yetmiyor.
Evet piyano, keman, yüzme, jimanstik vs gitmeyen çocuk yok gibi .Ama hepsi maliyet demek.
Şimdilik hiçbirine gitmiyor.Okul parasıni anca karsiliyorum çünkü.Tüm masraflari kıstım, minimal harcama ile yasiyoruz.Ama kızım anlıyor durumu.
Bol vakit geçirin yavrunuzla öpüp sarılın.Yaşı daha çok küçük.Allah büyüktür bir kapı kapanir diğeri açılır.

Ben sosyal medyanın insanların psikolojisini çok fazla bozduğunu düşünüyorum.
Oradaki ailelere bakınca herkesin çocuğu ingilizce eğitim alıyor, marka kıyafetler giyiyor, özel okullarda okuyor, sürekli falanca etkinliklere katılıyor.. Yapamadığımız her şey için kendimizi suçluyoruz.
Bunu bilinçli olarak yapmıyoruz belki ama hayatımıza etki ediyor. Örneğin ben hamileyim ve bakıyorum herkesin evinde babybjörn anakucağı, mutlaka cybex bebek arabası, bütün dolap zara... Bir ara öyle bir duruma gelmştim ki "aaa bu çok iyiymiş, mutlaka almamız lazımmış" diye saçma sapan şeyler için eşimi darladım Neyse ki silkelenip kendime gelmem uzun sürmedi.
Mesela siz ingilizce biliyor musunuz? Biliyorsanız evde temel şeyleri ingilizce konuşun. Yok bilmiyorum diyorsanız gerekirse uykunuzdan 1 saat feragat edip ingilizce çalışın. Evet, baya ders çalışın. Mesela renklerle ilgili bir çocuk kitabını alın elinize, yapışkanlı kağıtlara her rengin ingilizce karşılığını yazın ve telaffuzlarına çalışın. Klasik soru cümleleri hazırlayın "where is the yellow car?" gibi.. Bir gün Türkçe yapın etkinlikleri, ertesi gün yine aynı etkinliği ingilizce yapın. Sorunuzun cevabını gösterdiğinde karşılık cümlesi hazırlayın "yes, it's a yellow car" şeklinde. Unutmamak için bu cümleleri de kitabın bir köşesine yazın. Başka gün şekiller, meslekler, hayvanlar vs.. Mükemmel telaffuz etmeniz gerekmiyor ama olabildiğince telaffuzlarına çalışın. Çocuklar için hazırlanmış ingilizce videolardan etkinlik fikirleri alın.
Ben ingilizce üzerinden örnek verdim ama her konuda bir şekilde alternatif üretebilirsiniz. Belki diğer annelerden daha çok yorulursunuz, belki daha uykusuz kalırsınız ama içiniz böyle rahat edecekse çözümü var sonuçta

İnsan sürekli çevresinde bunları görünce üzülür sizi çok iyi anlıyorum. Ama durumunuz neyse ona göre en iyisini yapıyor insan. Benim kaybettiğim eşimden olan oğlum hiç özel okula gitmedi, üstüne babasının hastalığı dolayısıyla okula başladığı yıldan itibaren her yıl okul değiştirmek zorunda kaldı. Sadece liseyi sabit bir okulda okuyabildi. Üni sınavında dilde 4000'nin içine girdi. Kuzenimin kızı devlet okulunda okudu fen lisesini kazandı. Sizin de desteğinizle eminim her şey çok iyi olur. Ülkenin ekonomik durumu belli, mutfak masrafı bile sorun oluyor artık. Sıkmayın canınızı, her şey bir şekilde yoluna girer.

Seneye Eylül'de vereceğim devlete bu sene yaşı tutmuyor
Yanılıyorsunuz belediyelerin/kurumların kreşlerine 3 yaş çocuklar alınıyor.Hatta bağımsız anaokullarında da çoğunlukla 3 yaş grubundan sınıf açıyorlar.

seni cok iyi anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…