İngilizce alt yapım biraz vardı ama üzerine gitmeyince unutuldu gitti. Renkler sayılar tanışma ifadeleri birkaç kalıp cümle var aklımda kalansiz kendiniz İngilizce biliyor musunuz?
Biliyorsanız akşamlar minik minik birlikte oyun oynar gibi vakit geçireblirsiniz
zaten anaokullarında da öyle aman aman bir şey öğretmiyorlar. ama ne oluyor çocuklar yabancı dil diye bir şey olduğunu öğreniyor... sahil filan demişsiniz, eğer turistik bir yerde yaşıyorsanız eğer oralarda zaten turisti yabancıyı biliyor olabilir. benim 4 yaşında yiğenim var özel kreşe giiyor, en büyük motivasoynu tatile gidince yabancı arkdaşlarıyla (turist bebeleri kast ediyor) ingilizce konuşcakmışona hevesle öğrenmeye çalışıyor yoksa öğrenmeyecek paşam. ama öğrendiği kreşten ziyade evde annesinin öğrettiği.
bu bebeğe el kadarken alakasız 2 dili de öğrettiler mesela:
youtubedan aratıp bakabilirisniz:
How to teach Baby Roa to be bilingual.| How to speak German and Korean.
kesin başka başka böyle çok bebe vardır, biraz baksanız bulursunuz.
yok hiç biliyorsanız, şehriniz de uygun değilse, cambly kids gibi uygulamalar var şu an küçük de 4 yaştan sonra eğitim aldırabilirsiniz. indirim zamanlarını, ücretsiz ders haklarını filan takip edebilirsiniz.
ama
bence endinizi üzmeyin
asıl okula başlayınca masrafı artacak elinizden geldiğinde para biriktirmeye çalışın
ben zamanında devlette misler gibi öğrenen nesildenim.
evet biliyorum şimdi devlet okullarında o eski anadolu lisesi performansı yok....ama internet derya deniz, moraliniz bozulmasın.
Borçlarım Aralık ayında bitiyor. O zaman başlayacağım şimdi neyse de lise dönemimde daha çok ihtiyacı olacak. Onun için bir hesap açmayı düşünüyorumAllah kolaylik versin öncelikle 3.5 yasinda daha en azindan 1 sene sonra 1 kursa baslayabilir. Belediyenin kurslari oluyor cokta guzel oluyor lutfen arastirin imkanınız olsaydi da arastirin bunları derdim çünkü gayet güzel etkinlikleri oluyor. Ufak tefek birikimleri ilkokul için yapmaya çalışın gerisi cocukta varsa zaten ışıldar
İnanın iple çekiyorum işten likoşa koşa geliyorum kaliteli vakit geçirmeye de çalışıyorum. Çok iyi giydiremiyorum bazen dolaptan 2. El kıyafet de aldım. Ama birkaç kitap boya aldım evde birşeyler yapmaya çalışıyorumAnneme en çok bana yetmediğini düşündüğünde kızardım. İlla özel okula gitmeye gerek yok. Bence çok yanlış düşünüyorsunuz bu düşünce cocugunuzu çok uzerdi eğer anlayabilseydi. Maddi olarak biseyler yapamamak, manevi olarak yapamadığınız anlamına gelmiyor. Ki bu maddiyattan çok daha önemli bana güvenin. Siz ne kadar güçlü olursanız evladinizda o kadar azimli ve güçlü olur.
Günlük yaşamda ingilizce konuşursanız özel kreşe gerek yok ki. Kendinizi bunun için üzmeyin. O harika sandığınız kreşlerde bile birçok aktiviteyi çocuk tamamlamıyor, velilere abartılarak yansıtılıyor. Bir kitap alın, ing videolar izleyin sizinde gelişir ingilizceniz. Özel ders alır zamanla. Eba tv de bile ingilizce dersleri oluyor etkisi olacaltır mutlaka. Eşiniz destek oluyor mu?İngilizce alt yapım biraz vardı ama üzerine gitmeyince unutuldu gitti. Renkler sayılar tanışma ifadeleri birkaç kalıp cümle var aklımda kalan
Kimsenin bilmemesi üzücü. Çocuklar için çok faydalı. Bulunduğunuz ilde aratın websitesine girin.Bunu ilk defa duyuyorum. Her ilde var mı?
Boşanmanın ilk zamanları çocuğa eksiklik hissettirmeyeyim diye borca girip bir sürü şey aldım çocuğa ama sonra kafama dank etti. Şimdi bazen denk gelirse dolaptan bile alıyorum. Birikime de en kısa sürede başlayacağım.Herkesin imkanları kendine özel. İş değiştirip onlardan uzaklaşma şansınız olmayabilir. Bir dönem bende çevreme bakarak iyi marka kıyafet alamıyorum, iyi oyuncak alamıyorum vs gibi kendimi çok üzüyordum. Ama kendimizi böyle kabullendim. İmkan oldu geçen sene özel kreşe verdim yoksa konuşma terapisi alması gerekecekti. Bu sene devlet anasınıfı da yazdırdım.
Tek diyeceğim kıyafete,oyuncağa vs gereksiz şeylere çok çok para harcamayın. Fazladan bulduğunu herşeyi gelecek için yatırıma koyun altın dolar borsa neyse...
Mesela seneye devlet anasinifina gitse de özel uzaktan eğitim ingilizce kursları var çocuklar için. Bende ileride düşünüyorum mesela. Ya da başka şeyler için şimdiden ufak yatırımlar yapın. Ben anaokuluda görmedim, özel kursta görmedim ama çok şükür meslek sahibi olabildim
İstanbul'da değilim.Hangi sehirdesiniz ? İstanbuldayım belediyelerin ücretsiz tiyatrolari oluyor.
Öğretmen olarak ben de böyle düşünüyorumYanlış düşünüyorsunuz. Çünkü özele okula gidiyor arkadaşlarımın çocukları hiçbiri fen lisesini kazanamadı. Anadolu’yu da kazamıyorlar. Devlet okullarında biçe çocuklar fen liseleri kazanıyor. İngilizceleri de çat pat.
Kaldı ki daha 3 yaşında. Belki kendisi burslu kazanacak o okulları. Siz bolca sevin oynayın mutlu olmaya bakın. Bu arada ODTÜ mezunu bir mühendisle aynı kurumda da çalışıyorum mesela.
Ben de Erzincan üniversitesi mezunuyum
Dolap çok güzel bir uygulama inanın yurt dışında insanlar öyle çok tercih ediyor ki ikinci el eşya zaten dünyanın kuralına aykırı bu kadar bolluk nerede olabilir hep her şeyi herkes 0 tüketse kaynaklar nereye kadar…İnanın iple çekiyorum işten likoşa koşa geliyorum kaliteli vakit geçirmeye de çalışıyorum. Çok iyi giydiremiyorum bazen dolaptan 2. El kıyafet de aldım. Ama birkaç kitap boya aldım evde birşeyler yapmaya çalışıyorum
Çünkü hepimiz biliyoruz ki ozel okullar ogrenciyi ve veliyi memnun etme üzerine kurulu.Yanlış düşünüyorsunuz. Çünkü özele okula gidiyor arkadaşlarımın çocukları hiçbiri fen lisesini kazanamadı. Anadolu’yu da kazamıyorlar. Devlet okullarında biçe çocuklar fen liseleri kazanıyor. İngilizceleri de çat pat.
Kaldı ki daha 3 yaşında. Belki kendisi burslu kazanacak o okulları. Siz bolca sevin oynayın mutlu olmaya bakın. Bu arada ODTÜ mezunu bir mühendisle aynı kurumda da çalışıyorum mesela.
Ben de Erzincan üniversitesi mezunuyum
Babar bosaninca cocuklarindan da bosaniyor malesef konu sahibinde de durum ayni galibaOkulu babasına ödetin bir hallta yarasın bari iskele babası olmasın
Seneye Eylül'de vereceğim devlete bu sene yaşı tutmuyorBağımsız anaokullarında ve kurum kreşlerinde daha makul ücretlerle okul öncesi eğitim alabilir çocuğunuz
Dolap gibi uygulamalardan 2. el alabilirsiniz.Hatta çocuğunuzun kullanmadığı eşyalari da ordan satarak alabilirsiniz.Umutsuz olmayin.Dışarıya çıkmaya çalışıyoruz. Parka götürüyorum basen sahile de çıkmıyoruz Ama scooter istedi 300 lira fiyatı. Onu bile alamadım bir dahaki aya bakacağım. Sanırım bu durum beni tetikledi.
Haziran öncesindemi doğdu acaba. Ben 4e girerken vermiştim. 3.5 yaş alıyorlardı sanırsam. Devlet anaokuluydu.Seneye Eylül'de vereceğim devlete bu sene yaşı tutmuyor
Yanılıyorsunuz belediyelerin/kurumların kreşlerine 3 yaş çocuklar alınıyor.Hatta bağımsız anaokullarında da çoğunlukla 3 yaş grubundan sınıf açıyorlar.Seneye Eylül'de vereceğim devlete bu sene yaşı tutmuyor
seni cok iyi anlıyorum3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimden ayrıldım. 9 bin lira kazanıyorum. Ama 3 bin lira kira ödüyorum. Çalıştığım kurumda insanlar çocuklarıkreşe özel okullara veriyor. Onları görünce çok imreniyorum. Çocuğuma güzel bir hayat sunamıyorum diiye kendimi yiyip bitiriyorum. İyi bir eğitim alıp iyi yerlere gelmesini her şeyden çok isterim ama yapacak imkanım yok devlet anaokulunda ingilizce yok. Zaten şu an anaokuluna da almıyorlar sanırım seneye alacaklar. Bilmiyorum geleceğe umutla bakamıyorum. Ölene kadar kiralarda sürüneceğim. Özellikle çocuğumun eğitimi için önerilerimize açığım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?