- 11 Eylül 2020
- 2.294
- 543
- 73
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Psikolojik destek almak en iyisi. Çocuk neyi neden yapar her zaman kendimiz bulamayız, bulsak da kendi başımıza çözemeyebiliriz. Bu sizi kötü anne yapmaz, çocuğu kötü çocuk yapmaz. Sadece yardıma ihtiyacınız var.9 yaşında kızım var. Tek çocuk ve ilkokula başladığından beri öğretmenlerden şikayet duymaktan bıktık. Çok zor bir çocuk. Kaç kez konuştuk anlattık, yeri geldi ceza verdik,kızdık, güzellikle anlattık ama yok olmuyor değişmiyor. Tam düzelir gibi olurken başa sarıyoruz.
Okulunu değiştirdik, özel okula verdik ama burdada aynı.online derste arkadaşının girişini kısıtlamış, onların adına bir çok hesap açmış vs. Diğer veli çok kızmış, şikayet etmeye kalkmış.
Çok yoruldum aynı şeyleri konuşmaktan. Nasıl davranıcağımı şaşırdım. Bana yol gösterin.var mı benim gibi çocuğu olan.
İyi bir anne olmadığımı düşünüyorum
Çocugunuzdaki davranış bozukluğuna dair hiç bir uzmana görüştünüz mü?9 yaşında kızım var. Tek çocuk ve ilkokula başladığından beri öğretmenlerden şikayet duymaktan bıktık. Çok zor bir çocuk. Kaç kez konuştuk anlattık, yeri geldi ceza verdik,kızdık, güzellikle anlattık ama yok olmuyor değişmiyor. Tam düzelir gibi olurken başa sarıyoruz.
Okulunu değiştirdik, özel okula verdik ama burdada aynı.online derste arkadaşının girişini kısıtlamış, onların adına bir çok hesap açmış vs. Diğer veli çok kızmış, şikayet etmeye kalkmış.
Çok yoruldum aynı şeyleri konuşmaktan. Nasıl davranıcağımı şaşırdım. Bana yol gösterin.var mı benim gibi çocuğu olan.
Diğerlerinin girişini kısıtlama olayı benim de hoşuma gittiWaaaww vallahi ben diğerlerinin girişini kısıtlamış, onlar adına hesap almış desiniz ya bundan çok hoşlandım, belli ki sıradan bir insan değil, o haşta herkesin aklına gelip uygulamaz.
Şuan tek öngöremediği şey yaptığının sonuçlarını tahmin etmek, onu da yıllar içinde halleder zaten.
Narsist biri olabilir ileride ama ona çok problemliymiş gibi davranmanız hata.Belliki çocukta bir ışık var, sadece doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerekir. Sakın psikolojik hasta diye çocuğun hayatını heba etmeyin sadece bu zekasını nasıl daha üst şeylere yönşendieilebilir ona bakın.
Bu olağanüstü bir şey değil ki. Şu an uzaktan eğitimde olan öğretmenlerin anılarını dinleseniz 10 öğretmenden 4 ünün başına gelmiştir muhakkak. :) Konu sahibi uzman eşliğinde kızınızı yönlendirmenizi tavsiye ederim. Yani psikoloğa götüreyim davranış sıkıntısı var mantığından ziyade yönlendirme amaçlı olsun bu ziyaretiniz. Çünkü daha bunun ergenliği var.Waaaww vallahi ben diğerlerinin girişini kısıtlamış, onlar adına hesap almış desiniz ya bundan çok hoşlandım, belli ki sıradan bir insan değil, o haşta herkesin aklına gelip uygulamaz.
Şuan tek öngöremediği şey yaptığının sonuçlarını tahmin etmek, onu da yıllar içinde halleder zaten.
Narsist biri olabilir ileride ama ona çok problemliymiş gibi davranmanız hata.Belliki çocukta bir ışık var, sadece doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerekir. Sakın psikolojik hasta diye çocuğun hayatını heba etmeyin sadece bu zekasını nasıl daha üst şeylere yönşendieilebilir ona bakın.
Ben bunun annelik/ babalık ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. 10 çocuğunuz da olsaydı 9’u iyi huylu 1’i yaramaz olabilirdi. Anladığım kadarıyla yoğun şekilde davranış problemleri var. Kesinlikle bir çocuk psikoloğuna götürmek en iyi çözüm yolu olur en azından size anlatamadığı bir şey varsa orada çözülür. Zira altında ne yattığını neden böyle yaptığını anlamanıza imkan yok. Ergenlik öncesi dönemde giderse daha rahat olur.9 yaşında kızım var. Tek çocuk ve ilkokula başladığından beri öğretmenlerden şikayet duymaktan bıktık. Çok zor bir çocuk. Kaç kez konuştuk anlattık, yeri geldi ceza verdik,kızdık, güzellikle anlattık ama yok olmuyor değişmiyor. Tam düzelir gibi olurken başa sarıyoruz.
Fake hesap ? Kizini anladigim kadariyla enerjisi var zekasida psikologla gorusun elbette ancak bence ihtiyaci olan enerjisisi ve zekasini kullanabilecegi bir alan. Bilgisayar yada tablet teknolojik aletlerle ilgilimi?. Enerjisini daha saglikli kanelize edebilecegi yollar secin. Bu tur seylerden hem uzak tutar hem zekaisini daha kabul edilebilir sekilde kullanir. Ornegin robotik kodlama veya bilgisayar var ise bilgisayar programlama dilleri ona uygun olabilecek 10 parmak klavye kullanma istermi diye sorun .basit ve ucretsiz uygulamalar var bunun icin. Ya da spor evde . Ve bu davranislarini taktir edin . Munupile eden davranislardan uzak tutmak zor olabilir ama vericeginiz sorunlulugun yas ve zekasina da uygun olmasi ve ilgi cekmesi gerekir ki davranisini daha saglikli bicinlendirebilsin.9 yaşında kızım var. Tek çocuk ve ilkokula başladığından beri öğretmenlerden şikayet duymaktan bıktık. Çok zor bir çocuk. Kaç kez konuştuk anlattık, yeri geldi ceza verdik,kızdık, güzellikle anlattık ama yok olmuyor değişmiyor. Tam düzelir gibi olurken başa sarıyoruz.
Dersi dinlemiyor, sürekli konuşuyor, arkadaşlarıı yönlendiriyor vs diye şikayetler aldık. Dersleri çok iyi ancak beni çok zorluyor diyor öğretmenleri.Kızınız ne gibi şikayetler alıyor tam olarak? Okuldayken neler oluyordu mesela?
Daha önce görüştük. Ancak çok önemli bir konu değilmiş gibi konuşuyorlar. Çok faydasını göremedim açıkçasıÇocuk psikiyatri ile görüşmeyi denemelisiniz bence.
Dersi dinlemiyor, sürekli konuşuyor, arkadaşlarıı yönlendiriyor vs diye şikayetler aldık. Dersleri çok iyi ancak beni çok zorluyor diyor öğretmenleri.
Girisini kısıtlamıs ve onların adina hesap acmis oyle mi?9 yaşında kızım var. Tek çocuk ve ilkokula başladığından beri öğretmenlerden şikayet duymaktan bıktık. Çok zor bir çocuk. Kaç kez konuştuk anlattık, yeri geldi ceza verdik,kızdık, güzellikle anlattık ama yok olmuyor değişmiyor. Tam düzelir gibi olurken başa sarıyoruz.
Psikiyatrist değil de psikologla görüşün bence. Pek psikiyatristlik değil daha çok psikologluk gibi durumu.Daha önce görüştük. Ancak çok önemli bir konu değilmiş gibi konuşuyorlar. Çok faydasını göremedim açıkçası
Ahahah aferin kızıma, bende aynısıydım hatta üniv. Sınıftan atıldım bu sebeplerden düşünün üniv. Bahsediyorum.Dersi dinlemiyor, sürekli konuşuyor, arkadaşlarıı yönlendiriyor vs diye şikayetler aldık. Dersleri çok iyi ancak beni çok zorluyor diyor öğretmenleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?